Blogolj!

Már a szóvivőt is támadják... csak nem találnak rajta fogást

Charlotte

Politico.eu terjedelmes cikkben foglalkozott Kovács Zoltán kormányszóvivővel. A cikket jegyző Lili Bayer szerint Kovács elnyerte ellenfelei tiszteletét és irigységét a főnöke hatékony és fáradhatatlan szócsöveként. A cikkszerző szerint Kovács főnöke alteregója, aki a „mi” és „miénk” szavakat használja annak egyértelműsítésére, hogy véleménye megegyezik Orbánéval.

Kovács boldognak tűnik a legfurcsább nyilatkozatok vagy politika védelmezésekor is; érveit úgy adja át, mint egy olyan ember, aki mélyen hisz minden szóban. A szerző szerint Kovács erőteljes vitázó, akitől ellenfelei rettegnek a televíziós műsorokban való megjelenésekor, és noha néhány nyugati újságíró kifejezetten kimerül a módszereitől, a magyar tisztviselők őt egy ellenséges nemzetközi környezetben hatékony szóvivőnek tekintik. Ugyanakkor a cikk szerint Kovács igényei a korrekciókra és a magyar kormánnyal kapcsolatos pozitív tartalomra, valamint a kormányszóvivő konkrét újságok és újságírók elleni támadásai nem mindig érik el a kívánt hatást. A szerző szerint Kovács ismert arról, hogy kedveli a kormányzati ellenőrzés alatt álló médiát. Például a népszerű ellenzéki honlap, a 444.hu újságíróit a kormány kitiltotta a Parlamentből, így nem tudtak részt venni a sajtótájékoztatókon. A szerző szerint Kovács a bírálatok kereszttüzébe került a tények hamis bemutatása miatt is, erre példaképp a kormányszóvivő korábbi kijelentését idézte, melyben próbálta letagadni, hogy a miniszterelnök az „etnikai homogenitás” érdemeit tárgyalta egyik beszédében. Továbbá a cikk hosszan tárgyalta Kovács tanulmányait a Közép-európai Egyetemen, megszólaltatva Kontler Lászlót, a kormányszóvivő egykori témavezetőjét. Kontler kitért arra, hogy Kovács most azon emberek közé tartozik, akik azt állítják, hogy a CEU egy hamis egyetem. „Ez az ő saját erőfeszítése és az ő eredménye, amit most ő rágalmaz” – jelentette ki Kontler. „A CEU egy virtuális egyetem” – jelentette ki Kovács a Politico-nak a budapesti irodájában. „Semmi köze sincs az akadémiai szabadsághoz, ez egy teljes hazugság” – tette hozzá.

 
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38331/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.07.25. 02:50
Korlátlan hatalom, megbélyegzett zsidók, falazó franciák, rendőrségi szarvashiba és Gyárfás önelégültsége keddi online lapszemlénkben.

Teljes vagyonát bukhatja a Green Holidays tulaja

2017.07.24. 14:30
Július elején jelentett csődöt az utazási iroda.

Arab migránsokat küldtek vissza a rendőrök Romániába

2017.07.24. 11:20
A Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség járőrei július 23-án, 15 perccel éjfél után 18 határsértőt fogtak el a település külterületén.

Vendégmunkások rohama várható Röszkén

2017.07.24. 10:25
A Röszke Autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán szombat reggelre kétórás várakozás alakult ki a személyforgalomban. Bár a torlódás július 24-én hajnalra megszűnt, az átkelés most éppen …

Nyolcvannégy illegális határsértőt fogtak

2017.07.24. 06:05
Nyolcvannégy határsértőt tartóztattak föl a hétvégén Magyarország területén – derült ki az ORFK hétvégi összesítőjéből.

Blogstar kávéház

2017.07.24. 04:55
A siránkozó ellenzék felelőssége, Orbán leckéje, Hitler és Vona tökéletessége, Soros megítélése és Kulcsár Attila kilátásai hétfindító lapszemlénkben.

EYOF – Győr és a valóra vált álom

2017.07.23. 17:40
Kulcsár Krisztián, a MOB) elnöke megvalósult álmokról és a 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválról (EYOF) beszélt a vasárnapi sajtótájékoztatón.

A brit kommunistákkal is csak a baj van…

2017.07.23. 15:30
Kormányra kerülése esetén a brit Munkáspárt véget vetne az alacsony bérért dolgoztatott munkaerő "nagybani importjának" a közép-európai EU-tagállamokból - mondta vasárnap a legnagyobb brit …

Az osztrákok lezárnák a Földközi-tengert is

2017.07.23. 13:35
Váratlan kijelentésekre ragadtatta el magát Sebastian Kurz, osztrák külügyminiszter.

Blogstar kávéház

2017.07.23. 05:15
Magyar kalandok az Antarktiszon, nyugati disznóságok az arab világban, a baloldal fuldoklása és a magyarok csodája vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?