Blogolj!

Blogstar kávéház

Provokáció

Hazugság, hogy ne lehetne amerikai–magyar megállapodást kötni a CEU-ról.

A PestiSrácok arról számol be, hogy Magyarország az elmúlt évtizedekben három esetben kötött kormányzati szintű felsőoktatási megállapodást az Egyesült Államokkal, tehát nem igaz, hogy Amerikában a felsőoktatási kérdések nem szövetségi, hanem tagállami szintű ügyek.

„A CEU pártján ideológiai harcot folytató magyar és külföldi közszereplők, köztük az amerikai diplomácia képviselői egyelőre hallani sem akarnak a kormányközi szerződés megkötéséről, az egész vizsgálatot és az azt követő törvénymódosítást Soros György elleni provokációként láttatják és a gondolatát is elvetik, hogy az USA kormánya engedjen és megállapodásban tisztázza az Amerikában még saját irodával, nemhogy campusszal rendelkező CEU helyzetét.”

Itt a bizonyíték: hazugság, hogy ne lehetne amerikai-magyar megállapodást kötni a CEU-ról

Magyarország az elmúlt évtizedekben három esetben kötött kormányzati szintű felsőoktatási megállapodást az Egyesült Államokkal, ezért nyilvánvaló hazugság az a CEU rektora és az USA budapesti nagykövetsége által is képviselt álláspont, hogy Amerikában a felsőoktatási kérdések nem szövetségi, hanem tagállami szintű ügyek, ezért lehetetlenség végrehajtani a felsőoktatási törvény a CEU-t is érintő módosítását - tudta meg ...

Álellenzék

A Fidesznek segíthetnek a pofátlan kamupártok.

Az ügyészség az elmúlt hetekben minden hírverés nélkül megszüntette a 2014-es parlamenti választás úgynevezett kamupártjaival szemben folytatott NAV-nyomozásokat, ami a 2018-as választásra is zöld utat nyit a kampánytámogatásra hajtó szervezeteknek – tudta meg a 24.hu.

„Orbán Viktor és a Fidesz vezetői értékelték a pár százalékos álellenzéki formációk szerepét, és arra jutottak, hogy legalább két választókerületben nekik köszönhető a kormánypárt győzelme.”

Segítség a Fidesznek: megint jöhetnek a pofátlan kamupártok

Hiába jelentett fel az Állami Számvevőszék a 2014-es országgyűlési választás után egy sor kamupártot, mert eltapsolták a 200-300 milliós költségvetési támogatásukat, az ügyészség az elmúlt hónapokban csendben leállította a már előrehaladott nyomozásokat. Közben Orbán Viktor és a Fidesz vezetői értékelték a pár százalékos álellenzéki formációk szerepét, és arra jutottak, hogy legalább két választókerületben nekik köszönhető a kormánypárt győzelme.

Vészharang

Mindenki külföldre megy dolgozni, lángossütőből sincs elég a Balatonnál.

Hiába az áfacsökkentés és a fizetésemelések lehetősége, nyakunkon a balatoni szezon, és még mindig több száz munkavállalót keresnek a part menti vendéglátóhelyek és szálláshelyek – állítja a 444.hu.

„Az utóbbi években minden idény előtt kongatták a vészharangot a turisztikai szervezetek, idén azonban szakértők szerint még súlyosabb a helyzet.”

Mindenki külföldre megy dolgozni, lángossütőből sincs elég a Balatonnál - 444

Néhány héten belül itt a balatoni szezon, de még mindig több száz munkavállalót keresnek a part menti vendéglátóhelyek és szálláshelyek. Az utóbbi években minden idény előtt kongatták a vészharangot a turisztikai szervezetek, idén azonban szakértők szerint még súlyosabb a helyzet.

Trükk

Hiába hitetné el, hogy középen áll, megdöbbentően népszerűtlen az új francia elnök.

Egy friss közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek kevesebb mint a fele, mindössze 45%-a gondolkodik pozitívan Emmanuel Macronról – írja az Origo.

„Az első felmérések alapján nem tűnik sikeresnek Macron trükkje, hogy egy-két nem különösebben tekintélyes jobbközép politikussal megerősített baloldali kormánya majd minden oldalnak tetszeni fog, és sikerrel hiteti el, hogy ő abszolút középen áll. Mivel rosszabbul indult, mint az V. köztársaság eddigi legnépszerűtlenebb elnöke, a szocialista Francois Hollande, nem merészség feltételezni, hogy Macron még elődjénél is népszerűtlenebb lesz.”

Megdöbbentően népszerűtlen az új francia elnök

Miután Emmanuel Macron bejelentette a hét elején, hogy az egykori szocialista, most jobbközép Edouard Philippe lesz a miniszterelnök, az Elabe közvéleménykutató-intézet elkészítette az első felmérését az új elnökről. A végeredmény még azokat is megdöbbentette, akik eleve nem kedvelik Macront.

Fellendülés

A Facebook riválisát akarja létrehozni Soros György.

Az „álhírek” elleni harc jegyében új közösségi médiumot teremtene Soros a Zuckerberg-közösség ellen – olvasható a Demokrata lapszemléjében.

„Sorost aggasztja, hogy az ultrakonzervatív amerikai jobboldal közösségi online helyei fellendülőben vannak, és tenni akar ellene egy új közösségi médium megalkotásával.”

Soros a Facebook riválisát akarja létrehozni | Demokrata

WALL STREET ITALIAAz „álhírek" elleni harc jegyében George Soros most olyan új közösségi médiumot akar létrehozni, amely a Facebook versenytársa lenne.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38386/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.07.20. 04:00
Orbán mesterterve, Soros mesterkedése, Csisztu kifakadása és Csernus doki pólós trükkjei csütörtöki online lapszemlénkben.

Tusványos - Új óvodák létesülnek Kárpát-medence-szerte

2017.07.19. 17:50
Kárpát-medence-szerte 65-70 új óvoda létesülhet, és 265 óvoda megújulhat a magyar kormány külhoni óvodafejlesztési programjának első ütemében.

Bombariadó a nemzetközi vonatjáratokon

2017.07.19. 12:40
Bombafenyegetés miatt a rendőrség átvizsgálja az összes nemzetközi vonatot- közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

Blogstar kávéház

2017.07.19. 03:10
Pokoli nyarak, bibliai mesék, nyílt muszlimellenesség, balliberális látszatkoalíció és jobbikos kuncogás szerdai online lapszemlénkben.

Dézsy Zoltán: A félelmemet mindig legyőzte az újságírói kíváncsiságom

2017.07.18. 07:00
A Seuso-kincsek legendás útja több országon átívelő történet, amiben közrejátszott a politika, pénz és a hatalmi harcok. Dézsy Zoltán …

Blogstar kávéház

2017.07.18. 03:55
Orbán levele, Marcon korlátai, a nyugati pénzemberek bolsevista sameszai és a magyarok lelkére törő sátánfajzat keddi online lapszemlénkben.

Óriási siker: Budapest rendezheti a 2024-es rövidpályás úszó vb-t

2017.07.17. 13:15
Budapest rendezheti a 2024-es rövidpályás úszó-világbajnokságot.

Blogstar kávéház

2017.07.17. 04:40
Uniós pesszimizmus, Soros vigyora, Gyurcsány csábítása, Orbánbasi és a fideszbirkák, no meg külföldön habzó magyar sör hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.07.16. 04:50
Határokon átívelő nemzetegyesítés, nemzetállamok feletti massza, momentumos uszítás és szocialista hónaljszag vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.07.15. 05:35
Látványos csúcsgála versus giccses hakni a Duna partján, balatoni halbotrány és Szanyi kapitány gyorsulási versenye szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?