Blogolj!

Közvéleménykutatás: egyelőre messze a kétharmad

Budapesten és a nagyobb városokban esett a kormánypárt támogatottsága, de a vidék továbbra is a Fidesz mellett áll. 

A Závecz Research májusi kutatásai szerint a Fidesz megnyeri a választásokat jövőre, de nem olyan mértékben, mint az utolsó kettőt, vagyis messze a kétharmad. A biztos pártválasztók körében egyven százalékos a támogatottsága a Fidesznek, ami nem kevés, de a cég egy  hónappal ezelőtt még 47-et mért, így azért jelentősnek nevezhető a visszaesés. Ráadásul a kutatás szerint Budapesten és a nagyobb városokban bizonytalanodtak el a kormánypárt szavazói, ám vidéken továbbra is töretlen a Fidesz támogatottsága. 

A tanulmány kitér arra is, hogy a közszférában dolgozók között hét százalékkal emelkedett, a magánszektor munkavállalói között öt százalékkal csökkent a párt támogatottsága, ami részben érthető, hiszen a pedagógusok, az egészségügyi és a rendészeti alkalmazottak fizetése is jelenltősen emelkedett az elmúlt időszakban. 

Az is érdekes, hogy a Závecz második helyre hozta ki az MSZP-t, vagyis a helyét kereső baloldali törpepártnak továbbra is stabil és aktív a tábora, míg a Jobbik, bár folyamatosan lépked előre egy-egy százalékot csak a harmadik. 

A cég szerint az Együtt, a Magyar Liberális Párt és Momentum Mozgalom sem jutna be a parlamentbe, ha most lennének a választások, míg az LMP éppen az öt százalékos küszöbön áll. 

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38407/pics/lead_800x600.png
Együtt,Fidesz,Jobbik,LMP,Momentum,MSZP
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Elhunyt Arthur J. Finkelstein

2017.08.19. 19:35
A The Washington Post adta hírül, hogy pénteken hosszú betegség után tüdőrákban elhunyt Arthur J. Finkelstein, az amerikai republikánusok kampánystratégája. A kiváló stratéga 2008 óta a Fideszt is ellátta a tanácsaival, de …

A nyugdíjasok bocsánatkérést várnak Vona Gábortól

2017.08.19. 14:10
A Fidesz-KDNP ismételten felszólította Vona Gábort, a Jobbik elnökét, hogy kérjen bocsánatot négy hete tett, nyugdíjasokat sértő kijelentése miatt.

Blogstar kávéház

2017.08.06. 00:05
Az USA kilépése a klímaegyezményből, a hőség áldozatai, Neymar túlfizetése, a Jobbik törvényjavaslata és egy csúfos bukás a mozikban. Vasárnapi lapszemle.

Németh Szilárd: Botrányt kellett csinálniuk

2017.08.04. 17:05
Soros érdekében áll, hogy folyamatos botrány legyen Magyarországon a jövő évi választásokig. Ha folyamatos botrány van, akkor lehet azt mondani, hogy nincs béke, nincs nyugalom, nincs rend az országban …

A választójog korlátozását tervezi a Jobbik?

2017.08.02. 12:55
A kormánypártok állítása szerint a Jobbik nem adna szavazásra lehetőséget azoknak, akiknek nincs legalább általános iskolai végzettségük.

Botka is a kormánypártok szekerét tolja?

2017.08.02. 05:35
Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint ugyanis az MSZP miniszterelnök-jelöltje annál nagyobb szívességet nem is tehetett volna a Fidesznek, minthogy nyilvánosan leárulózta egyik párttársát.

Bűncselekményt követett el a laptopját elhagyó Molnár Zsolt?

2017.08.01. 13:05
A Fidesz szerint a nemzetbiztonsági bizottság előtt kell tisztáznia Molnár Zsoltnak, a testület szocialista elnökének azt az ügyet, hogy a hírek szerint tavasszal a …

Az egész magyar ellenzék aláírt Sorosnak

2017.07.25. 16:05
A Fidesz szerint az egész magyar ellenzék "tokkal-vonóval" aláírt Soros Györgynek.

Értelmetlenné vált a baloldal hallgatása a Czeglédy-ügyben

2017.07.16. 12:25
A Fidesz szerint a Botka-Gyurcsány koalíciónak be kellene fejeznie a hallgatást, és választ adni arra a kérdésre, jutott-e az MSZP-hez és a DK-hoz az elcsalt …

Vizes vb: Az ellenzék most is csak kritizálni tud

2017.07.14. 17:50
Az MSZP, a DK és az Együtt szerint korrupció, káosz és fejetlenség jellemzi a pénteken kezdődő vizes vb-t, a Fidesz viszont arra kéri az ellenzéki pártokat, tegyék félre "kicsinyes hatalmi …

Ezeket a cikkeket olvastad már?