Blogolj!

Az MSZP és a DK mögé rejti valós vagyoni helyzetét Botka László?

Személyeskedésbe torkolló politikai vita bontakozott ki hétfőn reggel Szegeden a jogi bizottság ülésén, ahol bár napirendre vették a Botka László vagyonnyilatkozat-tételi eljárásával kapcsolatos fideszes kezdeményezést, ám a grémium hatfős baloldali többsége leszavazta azt. A DK-s bizottsági elnök szerint szakmai döntés született, Nógrádi Tibor szegedi Fidesz-elnök szerint viszont az MSZP-s polgármesternek takargatnivalója van - írja a SZEGEDma.hu.

A Fidesz már egy ideje tudni szeretné, milyen is valójában Botka László vagyoni helyzete, erről május elején Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója is beszélt, majd múlt hét csütörtökön Szegeden jelentette be Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő Nógrádi Tiborral, a Fidesz helyi elnökével közösen, hogy vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményeztek a szocialista városvezető ellen. Akkor Hollik arról is beszélt, hogy Szegeden a jogi bizottság foglalkozhat ezzel a témával, s reméli, hogy a grémium baloldali többsége partner lesz ebben, az ő szavazatuk nélkül ugyanis nem kaphat többséget egy ilyen tárgyú előterjesztést, hiszen a kilencfős bizottságban hatan az MSZP, illetve a DK színeiben politizálnak. Az eljárásban egyébként Botka László feleségének és közvetlen hozzátartozóinak zártan kezelt vagyonnyilatkozatait ismerte volna meg az illetékes testület.

„Negyven percen keresztül kerülgette a témát a bizottság, mint macska a forró kását, úgy éreztem, hogy van remény, hogy megszavazzák, s így megtudjuk azokat az információkat, melyek a közvélemény foglalkoztatják, ám végül a maratoni zárt ülésen 6:3 arányban leszavazták az előterjesztést” – közölte Nógrádi Tibor, aki szerint a szavazati arány arra utal, hogy Botka Lászlónak takargatnivalója van vagyoni helyzetéről. Szerinte kérdés az is, hogy az elmúlt hetekben napvilágra került vagyonelemeken – így a Rolex órán és a mintegy 300 négyzetméteres telken kívül – vannak-e még olyan tételek, amelyekkel a polgármester nem számolt el. A jogi bizottság Fidesz-L.É.T-frakció. által delegált külsős tagja, Német Ferenc úgy értékelt, meg sem próbáltak a beadvány tárgyáról beszélni, nem akartak azzal foglalkozni, hogy mi is szerepel, illetve hiányzik a polgármester vagyonnyilatkozatából, helyette a képviselő bizottsági tagok vagyonnyilatkozatait elemezték soronként. Megítélése szerint fenyegetések is elhangzottak, ám mivel zárt ülés volt, részleteket nem árult el Német Ferenc.

A jogi bizottság DK-s elnöke, Binszki József a portálnak azt mondta, a témáról folytatott hosszas vita személyeskedésektől sem volt mentes, de szerinte szakmai döntést hoztak azzal, hogy a többség leszavazta a vagyonnyilatkozat-tételi eljárást.

A kormánypártok szerint a szegedi közgyűlés illetékes bizottságának elutasító döntésével egyértelművé vált: Botka Lászlónak, az MSZP miniszterelnök-jelöltjének van takargatnivalója vagyoni helyzetével összefüggésben. Erről már Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő beszélt hétfői budapesti sajtótájékoztatóján, ahol felidézte, hogy előző héten a szegedi Fidesz frakcióvezetője vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményezett Botka László polgármester, az MSZP miniszterelnök-jelöltje ellen - írja az MTI.

Hollik István azt mondta, tették ezt azért, mert számos zavaros információ került elő az elmúlt másfél hónapban Botka László vagyoni helyzetével összefüggésben. Mint közölte: hétfőn reggel a szegedi közgyűlés illetékes bizottsága tárgyalta a vagyonnyilatkozat-tételi eljárást és a szocialisták leszavazták a kezdeményezést. Így most már biztosan állítható, hogy Botka Lászlónak takargatnivalója van vagyoni helyzetével kapcsolatban, és a szegedi MSZP falaz neki - mondta Hollik István. A kormánypárti politikus szerint ugyanakkor tisztánlátásra lenne szükség, mert továbbra sem egyértelmű, miből vásárolták azt a 25 milliós dzsipet, amivel Botka László felesége közlekedik. 

Kitért arra a halastóra és kertrészre is, amit Botka László szintén kifelejtett vagyonnyilatkozatából. Nem egyértelmű az sem, hogy egy vagy két luxusórája van, és a feleségétől kapta-e? - sorolta kérdéseit. 

Kérdések vannak, ezeket szerették volna tisztázni - mutatott rá, hozzátéve: Botka László azonban nem akarja, hogy a magyar emberek megtudják az igazságot vagyoni helyzetéről.

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38476/pics/lead_800x600.jpg
Botka László,luxusóra,MSZP,Rolex,Szeged,vagyonnyilatkozat
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Melocco Miklós lesz a SZEGEDma Klub vendége

2017.08.15. 19:20
A szobrásszal augusztus 17-én, csütörtökön beszélget Csúri Ákos a Bistorant rendezvénytermében.

Blogstar kávéház

2017.08.11. 02:30
Könyörtelen migránsok, részeg politikus, zaklatók és választási spekulációk a pénteki online lapszemlében.

Brutálisan bántalmazták rabtársukat Nagyfán

2017.08.02. 11:50
Besúgással vádoltak rabtársukat a nagyfai börtönben, majd többször is súlyosan bántalmazták, ráadásul meg is fenyegették.

Botka is a kormánypártok szekerét tolja?

2017.08.02. 05:35
Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint ugyanis az MSZP miniszterelnök-jelöltje annál nagyobb szívességet nem is tehetett volna a Fidesznek, minthogy nyilvánosan leárulózta egyik párttársát.

Bűncselekményt követett el a laptopját elhagyó Molnár Zsolt?

2017.08.01. 13:05
A Fidesz szerint a nemzetbiztonsági bizottság előtt kell tisztáznia Molnár Zsoltnak, a testület szocialista elnökének azt az ügyet, hogy a hírek szerint tavasszal a …

Értelmetlenné vált a baloldal hallgatása a Czeglédy-ügyben

2017.07.16. 12:25
A Fidesz szerint a Botka-Gyurcsány koalíciónak be kellene fejeznie a hallgatást, és választ adni arra a kérdésre, jutott-e az MSZP-hez és a DK-hoz az elcsalt …

Vizes vb: Az ellenzék most is csak kritizálni tud

2017.07.14. 17:50
Az MSZP, a DK és az Együtt szerint korrupció, káosz és fejetlenség jellemzi a pénteken kezdődő vizes vb-t, a Fidesz viszont arra kéri az ellenzéki pártokat, tegyék félre "kicsinyes hatalmi …

Egy kiló aranyat foglaltak le Czeglédy titkos széfjéből

2017.07.09. 14:35
Erős a gyanú, hogy a Czeglédy Csaba által vezetett bűnszervezet különböző szolgáltatásokat végzett a szocialistáknak - mondta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője …

Részeg kamionos, fagyban szenvedő migránsok

2017.06.28. 12:20
Olyan bolgár kamionossal szemben emelt vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség, aki idén januárban öt iraki állampolgárt csempészett Magyarország területére, majd egy benzinkúton berúgott és …

Kannabiszon bukott meg a szegedi narkóárus

2017.06.27. 12:40
A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a szegedi fiatalembert, aki kannabiszt árult. A 20. életévét még be sem töltött férfit 2017. …

Ezeket a cikkeket olvastad már?