Blogolj!

Blogstar kávéház

Őrület

Manchester 1: Terror és iszlamizmus – nézzünk végre szembe a valósággal!

2014 óta 68 különböző motivációjú terrormerénylet történt az Európai Unió területén. Ezek közül 45 esetben mutatható ki egyértelműen, hogy a támadásnak valamilyen formában köze volt az iszlamizmushoz – mutat rá a Mandiner, hozzátéve: ne hozza ide senki nekünk ezt az őrületet.

„A tény az, hogy Európában a merényletek minimum kétharmadát dzsihadisták hajtották végre a menekültválság kezdete óta. Az még keményebb tény, hogy a halálos áldozatok majdnem 100%-át ők okozták: csak egy északír esetet találtam, ahol nem iszlamista ölt 2014 óta. Az pedig a legkeményebb tény, hogy frissen menekültként beérkezett emberek is gyilkoltak, méghozzá épp a legnagylelkűbb Németországban.”

Agent Ungur: Terror és iszlamizmus: nézzünk végre szembe a valósággal! | Mandiner

Agent Ungur: Terror és iszlamizmus: nézzünk végre szembe a valósággal! | Mandiner: 2014 óta 68 különböző motivációjú terrormerénylet történt az Európai Unió területén. Ezek közül 45 esetben mutatható ki egyértelműen, hogy a támadásnak valamilyen formában köze volt az iszlamizmushoz. Ne hozza ide senki nekünk ezt az őrületet!

Ellenség

Manchester 2: A befogadás, a korlátok nélküli irracionális tolerancia súlyos következményekkel jár.

A 888.hu szerint utópia, hogy a muszlim közösségek majd megértik jó szándékunkat és beilleszkednek, elfogadják értékeinket és jó angolként, jó németként vagy jó franciaként belesimulnak Európába, békében szorgalomban élnek majd.

„A muszlimok nem akarnak beilleszkedni, nem akarják elfogadni, hogy a keresztény európaiak velük egyformák és egyenlőek. Az összes ma békésnek látszó muszlim adófizető olyan potenciális ellensége az európai keresztényeknek, akik csak akkor fedik fel magukat, ha eljött az idő.”

Véget kell vetni a befogadásnak

Rendhagyó beszélgetés Barthel-Rúzsa Zsolttal, a Századvég Alapítvány elnökével a kereszténységről és Európa megmaradásáról, Sorosról és az iszlám bevándorlásról, a civilekről és azokról, akik csak annak mondják magukat, na meg arról, hogy "nálad van-e a piros kapszula".

Turbó

Machester 3: A város, mely jó ideje a robbantgató őrültek kedvence.

Manchesterben az 1970-es évek óta folyamatos készültségben van a lakosság – Nagy-Britannia második legfontosabb városában egy időben az IRA, most pedig a szélsőséges iszlám hívei mutatnak kimagasló aktivitást – emlékeztet a PestiSrácok.

„A legkomolyabb eset talán 1996-ban volt, amikor június 15-én egy 1500 kg-os bomba robbant egy kisteherautóban. Az IRA által telepített szerkezet a belváros közepén található Arndale nevű, igen népszerű bevásárlóközpontot szinte teljesen letarolta, megsebesítve 206 embert. A nagy erejű robbanásnak köszönheti Manchester egyébként a felturbózott belvárosát, ami rengeteg turistát vonz a városba.”

Már jóideje a robbantgató őrültek kedvence Manchester

Az egész világot megrázta a hír, hogy ismét terrortámadás történt egy európai nagyvárosban. Sajnálatos módon az ilyen események lassan a mindennapi élet részévé válnak a kontinensen, ez pedig különösen igaz Manchesterre, ahol tulajdonképpen az 1970-es évek óta folyamatos készültségben van a lakosság - Nagy-Britannia második legfontosabb városában egy időben az IRA, most pedig a szélsőséges ...

Rés

Manchester 4: Senki sem számított merényletre – rés támadt a brit terrorellenes pajzson.

A jó titkosszolgálat, a szigorú fegyverviselési törvény és hogy kívül van a schengeni övezeten, eddig egész jól megvédték Nagy-Britanniát, ám a londoni és a manchesteri terrortámadás azt jelzi, immár a szigetországban sem zár hermetikusan a terrorellenes védelem – olvasható a Magyar Nemzet Online cikkében.

„A tavalyi felmérés eredménye azonban nem azt mutatja, hogy Manchester a dzsihadizmus fellegvára lenne. Az egész Egyesült Királyságot tekintve a legtöbb iszlamista indíttatású bűncselekmény elkövetőinek csaknem fele, 43 százaléka londoni lakos, a főváros után West Midlands következik 18 százalékkal, és csak a harmadik helyen találjuk a Manchestert is magában foglaló Északnyugat-Angliát. Éppen ezért tűnik valószínűnek, hogy helyben senki sem számított hétfő este merényletre.”

Manchester: senki sem számított merényletre

Alig több mint két hónapon belül a második komoly merénylet rázta meg az Egyesült Királyságot, ahol korábban évekig sikeresen vették fel a küzdelmet a hatóságok a nemzetközi terrorizmussal. A márciusi londoni és a mostani, hétfő esti manchesteri merénylet viszont - csakúgy mint a szakértők borúlátó nyilatkozatai - azt jelezhetik, hogy immár a szigetországban sem zár hermetikusan a terrorellenes védelem.

Liberalizmus

Manchester 5: A bostoni szabadúszó újságíró viccelődött a robbantáson.

David Leavittnek az jutott eszébe a tragédiáról, hogy „majdnem meghalt”, mikor utoljára hallgatta Ariana Grande-ot – írja a Magyar Idők.

„Miután az Express brit portál közzétette ezt, illetve a jobb érzésű twitter-felhasználók reakcióit, Leavitt, ha nehezen is, de bocsánatot kért, mondván, nem vette észre a tragédia nagyságát, ám tweet-jét ekkor még nem, csak mintegy öt órával később távolította el. A liberális szólásszabadságba úgy látszik ez is belefér.”

A manchesteri áldozatokon viccelődött a szabadúszó | Magyar Idők

Az Ariana Grande manchesteri koncertjén történt robbantást, melyben 22 ártatlan fiatal életét vesztette, egy bostoni szabadúszó „újságíró" viccesnek tartotta. David Leavittnek a következő jutott eszébe a tragédiáról: „Amikor utoljára hallgattam Ariana Grande-ot, majdnem meghaltam." Miután az Express brit portál közzétette ezt, illetve a jobb érzésű twitter-felhasználók reakcióit, Leavitt, ha nehezen is, de bocsánatot kért, mondván, nem vette észre ...

Kampány

Manchester 6: Brüsszelezett a Fidesz.

A Népszava azt emeli ki, hogy a kormány a Brüsszel elleni kampányának részévé tette a manchesteri tragédiát, mondván: a terrorcselekmény az illegális bevándorlással függ össze.

„Néhány órával a manchesteri merénylet után Szijjártó Péter külügyminiszter a köztévének már arról beszélt: óriási kockázatot vállalt Európa azzal, hogy két éven belül mintegy 1,5 millió azonosítatlan hátterű és szándékú embert engedett be. A külügyminiszter szerint a 2015 óta megsokasodott terrorcselekmények az illegális bevándorlással vannak összefüggésben.”

"Brüsszelezett" a Fidesz

Brüsszel elleni kampányának részévé tette a kormány a manchesteri tragédiát, mondván: a terrorcselekmény az illegális bevándorlással függ össze. Néhány órával a manchesteri merénylet után Szijjártó Péter külügyminiszter a köztévének már arról beszélt: óriási kockázatot vállalt Európa azzal, hogy két éven belül mintegy 1,5 millió "azonosítatlan hátterű és szándékú" embert engedett be.

Hullarablás

Manchester 7: A nagyobbik kormánypárt seperc alatt beleállt a pánikkeltésbe, pont úgy, ahogy a terroristák elképzelik az ilyesmit.

A Fidesz gyomorforgató hiénaakciója a terroristáknak kedvez a Magyar Narancs szerint, abban az értelemben, hogy a párt első megnyilvánulásai alapján a terroristáknak nagy hatalma van, az európai vezetők viszont tehetetlenek és ostobák.

„A Fidesz politikai hullarablása szégyenteljes: a terroristák malmára hajtja a vizet és nem adja meg az áldozatoknak járó méltóságot.”

A Fidesz gyomorforgató hiénaakciója a terroristáknak kedvez

Ez akkor is így van, ha kiderül, hogy az Iszlám Állam terroristahálózata aktívan részt vett a manchesteri robbantás kivitelezésében, és akkor is, ha az derül ki, hogy magányos merénylő robbantott. Hiszen a terroristáknak pontosan a pánikkeltés, a káosz és a fenyetettség érzésének növelése a célja.

Ideológia

Manchester 8: Ha terrorizmust kiáltunk, a terroristáknak segítünk.

A keddihez hasonló cselekményeket követően korai még terrorizmusról beszélni, akkor is, ha az Iszlám Állam magára vállalja a merényletet – fejtegeti a 24.hu.

„Emlékezzünk az orlandói esetre, amelyet mindenki terrorizmusnak nevezett, az Iszlám Állam is magára vállalta, aztán kiderült, hogy inkább egy mentális és magánéleti problémákkal küzdő fiatalról volt szó, aki a saját öngyilkosságának akart valamilyen ideológiai fontosságot adni. Szóval ha most rögtön elkezdünk terroristázni, azzal csak segítjük a terrorizmus hatását és magukat a terroristákat.”

Ha a manchesteri robbantásnál már most terrorizmust kiáltunk, akkor azzal a terroristáknak segítünk

Hétfő éjjel bomba robbant Manchesterben egy Ariana Grande-koncerten. A robbanásban legalább 22 ember, köztük több gyerek, meghalt, és körülbelül hatvanan megsérültek. A bomba a koncertterem előterében robbant. Az elkövető a rendőrség szerint egyedül volt, és a hátizsákjában robbantott fel egy improvizált robbanószerkezetet. Theresa May miniszterelnök azt mondta, egyelőre terrorcselekményként kezelik a robbantást, bár egyelőre senki nem vállalta magára.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38544/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.08.20. 05:35
Rakka pokla, fehér felsőbbrendűség, vizes bizonyítékok, kincses gyümölcsösök és a holdfoglalás előjátéka vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt Arthur J. Finkelstein

2017.08.19. 19:35
A The Washington Post adta hírül, hogy pénteken hosszú betegség után tüdőrákban elhunyt Arthur J. Finkelstein, az amerikai republikánusok kampánystratégája. A kiváló stratéga 2008 óta a Fideszt is ellátta a tanácsaival, de …

Kereszténység nélkül Európa szétesik, szétmállik az időben

2017.08.19. 18:15
A kereszténység nélküli Európa szétesik, szétmállik az időben - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton a felvidéki Királyfiakarcsán …

Blogstar kávéház

2017.08.19. 05:30
A gyilkos terrorizmus és a Soros-terv, Szent István hagyatéka, óvodai jogsértések és helikopterező bulibárók szombati online lapszemlénkben.

Késeltek Németországban, egy ember meghalt

2017.08.18. 19:30
Az elkövetőt vagy elkövetőket még keresik.

Késes ámokfutó Finnországban - Frissítve

2017.08.18. 16:30
Több embert megsebesített, ketten meghaltak.

Újabb gázolásos merénylet történt Spanyolországban - Frissítve

2017.08.18. 09:00
A gázolásos merényletet a Barcelonától 120 kilométerre délre fekvő Cambrils tengerparti üdülőhely központjában követték el, hét embert megsebesítettek, …

Blogstar kávéház

2017.08.18. 03:50
Agymosott gyermekterroristák, orrcseppfüggő nemzet, öngyilkos netes őrület, szemhéjplasztikázott sztárok és Gyurcsány, a hasznos idióta pénteki online lapszemlénkben.

Terrortámadás Barcelonában, 13 halott, legalább 50 sérült – Frissítve

2017.08.17. 18:15
Barcelona belvárosában egy fehér furgon hajtott a tömegbe. 13 halott és 50 sérült van.

Ezeket a cikkeket olvastad már?