Blogolj!

Fegyveres támadás Egyiptomban, legalább 26 halott

Legalább 26 ember meghalt és több tucatnyian megsérültek, amikor fegyveresek tüzet nyitottak egy kopt keresztényeket szállító autóbusz konvojra a Kairótól 250 kilométerre délre található Minja kormányzóságban. Az áldozatok között sok a gyerek. Az autóbusz és utasai a minjai Gyóntató Szent Sámuel Kopt Ortodox kolostorba utaztak két busszal és egy teherautóval a sivatagon keresztül mikor a támadás történt. Az autóbuszt maszkos fegyveresek állították meg a Felső-Egyiptomba vezető úton, ezután nyitottak tüzet a zarándokokra. Az egyiptomi állami média szerint tíz, katonai egyenruhába öltözött terrorista hajtotta végre a mészárlást.

A merényletet egyelőre egy szervezet sem vállalta magára.

Az Egyesült Államok kairói nagykövetsége május 24-én figyelmeztetett egy lehetséges terrortámadásra, amit a Hassm Group nevű terrorszervezet előre jelzett.

Az elmúlt időszakban megszaporodtak a kopt keresztények elleni támadások Egyiptomban. Még decemberben az Iszlám Állam bombázott le egy templomot, majd áprilisban, virágvasárnap Alexandriában és Tanta városában is szintén merényletet követtek el, előbbi 25, utóbbi 44 ember életét követelte.

Cikkünk folyamatosan frissül. 

Címkék: Egyiptom, Merénylet
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38620/pics/lead_800x600.jpg
Egyiptom,Merénylet
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán: a V4-ek elismerik az egyiptomi elnök stabilizáló munkáját

2017.07.04. 14:30
A visegrádi négyek (V4) kifejezték elismerésüket és megbecsülésüket Egyiptom elnökének azért a munkáért, amellyel stabilizálni próbálja országa térségét

Két robbantás is történt Egyiptomban

2017.04.09. 13:00
Legalább 21 ember meghalt és 50-en megsebesültek, amikor egy kopt keresztény templomnál bomba robbant. Nem sokkal később Alexandriában is merényletet követtek el.

Ezeket a cikkeket olvastad már?