Blogolj!

Blogstar kávéház

Kádár

Miniszterelnök-jelöltnek választotta az MSZP kongresszusa Botka Lászlót, a sokat bírált szegedi polgármestert.

Az Origo szerint lesz könnyű dolga, hiszen a párt nagy küzdelmet folytat a második helyért, számára az a valós kérdés, hogy meg tudja-e előzni a Jobbikot vagy sem, ráadásul Gyurcsány is rá akar telepedni.

„Botka pártkongresszusi beszéde minden túlzás nélkül a Kádár-korszak pártkongresszusait idézte. A kötelező kormányszidás (ami önmagában természetesen érthető egy ellenzéki párttól) valósággal eltörpült a kommunizmus évtizedeinek közhelyei mellett, amik elárasztották Botka beszédét.”

A Kádár-korszak összes fordulata Botka Lászlónál

Ahogy várható volt, az MSZP megválasztotta miniszterelnök-jelöltjüknek a sokat bírált szegedi polgármestert. 292-ből 280 MSZP-s szavazattal Botka a párt miniszterelnök-jelöltje. Nem lesz könnyű dolga, hiszen a párt nagy küzdelmet folytat a második helyért, számára az a valós kérdés, hogy meg tudja-e előzni a Jobbikot vagy sem.

Demokrata

Botka László többször keményen nekiment Orbán Viktornak, Gyurcsány ezúttal megúszta.

A HVG kiemeli, kormányváltó hangulatban zajlott az MSZP kongresszusa, ahol Botka többször élt azzal a párhuzammal, hogy Orbán a nemzet legnagyobb árokásója, Putyinnak adja el a hazát.

„Botka egy ponton a demokraták miniszterelnök-jelöltjének nevezte magát, holott még csak az MSZP választotta meg, a többi ellenzéki párttal – már amelyikkel leültek tárgyalni – nem jutottak egyezségre semmiben.”

Molnár Gyula: "Orbán a probléma és az MSZP a megoldás"

Jó érzés ma itt állni, kezdte kongresszusi beszédét Molnár Gyula pártelnök.Erőt és lelkesedést érzek saját magunkon. Délelőtt izgalmas és színvonalas vita volt, kézzel tapintható az erő és lelkesedés, de nem volt ez mindig így. Egy éve milyen elemzések jelentek meg a sajtóban, milyen baráti beszélgetések voltak, ehhez képest kézzel tapintható, hogy van valamilyen lelkesedés és várakozás.A második mondat viszont már az: csak el ne szúrjátok.

Legyőzhetetlen

Az új baloldali politika alapkőletétele.

Botka országjárásán tízezer emberrel fogott kezet, ebben már benne volt az egymillió új szavazó ígérete, szinte a leheletükön érezte ezt – figurázza ki a miniszterelnökjelölt-választó MSZP-kongresszust a Magyar Hírlap.

„Laci 2002 óta győz. Ő a legyőzhetetlen. A mi új baloldali, sőt, európai baloldali politikánk Darth Vadere.”

Botka időkereke

Álláspont. Elérkezett a nagy nap, a magyarországi szocialista párt megújulásának szimbolikus eseménye, az MSZP kongresszusa Elérkezett a nagy nap, a magyarországi szocialista párt megújulásának szimbolikus eseménye, az MSZP kongresszusa, az új baloldali politika alapkőletétele, Botka László, a párt megújulásra mindig kész, „örökifjú" ígéretének zászlóbontása. S tényleg.

Plafon

Egy választási párt megalakítását is elképzelhetőnek tartja 2018-ra Karácsony Gergely.

A kormányváltáshoz hiányzó egymillió szavazó összegyűjtésében talán hatékonyabb vagyok, mint bárki más, aki most ilyen ambíciókat táplál – üzente Botkának is Karácsony Gergely, a Párbeszéd politikusa, Zugló polgármestere. A Magyar Nemzetnek adott interjújában kijelentette, az MSZP és a DK nem képes megszólítani a bizonytalanokat.

„A régi baloldal pártjainak van felső plafonja, hiszen az ő elutasítottságuk még a Fideszénél is magasabb.”

Karácsony Gergely: Polgármester vagyok, nem a Jóisten

Ön miniszterelnök szeretne lenni? - Azt szeretném, ha Magyarországon 2018-ban rendszerváltás lenne, én pedig ezt minden rendelkezésemre álló eszközzel segíteni fogom. - Nem azokból válik miniszterelnök-jelölt, akik egy kormány élére akarnak kerülni? - Le tudom váltani Orbán Viktort, de nem hiszem, hogy csak én vagyok erre képes.

Rés

A nemzeti erőknek is van joguk az önvédelemhez.

Hosszabb technikai szünet után ismét működik a Civil Összefogás Fórum Facebook-oldala – adta hírül a Demokrata, melynek ifj. Lomnici Zoltán szóvivő elmondta, a szeretet és az összefogás mentén alakítanák ki aktív online közösségüket.

„Fontosnak érezzük, hogy különösen most, a választási időszakban résen legyünk, mert tudjuk, mi történt, ha a nemzeti oldal nem volt elég óvatos: akkor jöttek a Kun Bélák, a Rákosik, később a Horn Gyulák vagy a Gyurcsány Ferencek.”

Jogunk van az önvédelemhez | Demokrata

Hosszabb technikai szünet után, csütörtök óta, ismét működik a Civil Összefogás Fórum (CÖF) Facebook-oldala.

Csúcs

Bajnok lett a Honvéd, távozik az olasz sikeredző.

Igaza lett a SportFaktor.hu-nak, Marco Rossi tényleg elhagyja Kispestet. A tréner 24 év után vezette a honi trónra a Honvédot, a portál információi szerint a szlovákiai DAC-nál folytathatja.

„Szerettem volna nyomot hagyni a Honvéd történelemében. Bajnok lettem, így kapok majd egy fejezetet ennek a fantasztikus klubnak a történelemkönyvében. A munkámat elvégeztem, aminek nagyon szép a vége, és ahogy szokták mondani: a csúcson kell abbahagyni. Én sem teszek másként.”

NB I: távozik a Honvédtól Marco Rossi vezetőedző!

SportFaktor A bajnoki cím megszerzését követően Marco Rossi bejelentette, hogy távozik a kispesti együttestől!

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38747/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.08.20. 05:35
Rakka pokla, fehér felsőbbrendűség, vizes bizonyítékok, kincses gyümölcsösök és a holdfoglalás előjátéka vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt Arthur J. Finkelstein

2017.08.19. 19:35
A The Washington Post adta hírül, hogy pénteken hosszú betegség után tüdőrákban elhunyt Arthur J. Finkelstein, az amerikai republikánusok kampánystratégája. A kiváló stratéga 2008 óta a Fideszt is ellátta a tanácsaival, de …

Kereszténység nélkül Európa szétesik, szétmállik az időben

2017.08.19. 18:15
A kereszténység nélküli Európa szétesik, szétmállik az időben - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton a felvidéki Királyfiakarcsán …

Blogstar kávéház

2017.08.19. 05:30
A gyilkos terrorizmus és a Soros-terv, Szent István hagyatéka, óvodai jogsértések és helikopterező bulibárók szombati online lapszemlénkben.

Késeltek Németországban, egy ember meghalt

2017.08.18. 19:30
Az elkövetőt vagy elkövetőket még keresik.

Késes ámokfutó Finnországban - Frissítve

2017.08.18. 16:30
Több embert megsebesített, ketten meghaltak.

Újabb gázolásos merénylet történt Spanyolországban - Frissítve

2017.08.18. 09:00
A gázolásos merényletet a Barcelonától 120 kilométerre délre fekvő Cambrils tengerparti üdülőhely központjában követték el, hét embert megsebesítettek, …

Blogstar kávéház

2017.08.18. 03:50
Agymosott gyermekterroristák, orrcseppfüggő nemzet, öngyilkos netes őrület, szemhéjplasztikázott sztárok és Gyurcsány, a hasznos idióta pénteki online lapszemlénkben.

Terrortámadás Barcelonában, 13 halott, legalább 50 sérült – Frissítve

2017.08.17. 18:15
Barcelona belvárosában egy fehér furgon hajtott a tömegbe. 13 halott és 50 sérült van.

Ezeket a cikkeket olvastad már?