Blogolj!

Blogstar kávéház

Esetleg

Pokrócos piknikkel tüntettek hétfőn a Parlament előtt.

Ebből nem lesz forradalom – ismerte el a HVG Online is, mely arról számolt be, alig néhány százan jelentek meg a civiltörvény ellen szervezett demonstráción.

„A tömeg hamar elkezd feloszlani, az emberek feltápászkodnak, mert ezen a pikniken a tüntetők negyede ült, esetleg feküdt.”

Pokrócos piknikkel tüntetnek a Parlament előtt - percről percre

A civileket megbélyegző törvényjavaslat ellen hirdetett tüntetést a Civilizáció csoport, Hősök vétója II. címmel. Az eredeti tervek szerint a Parlament kedden szavazott volna a törvényről, azonban ezt a Velencei Bizottság állásfoglalására várva a kormánypárt elhalasztotta. A tüntetés viszont maradt az eredeti időpontban.

Szándék

Brüsszel beavatkozását kéri a magyar baloldal érdekében Botka László tanácsadója.

Lengyel László pénzt és politikai támogatást vár Európa vezetőitől, hogy 2018-ban hatalomba segítsék a baloldalt – írja az Origo.

„A választások utáni német–francia politikai vezetésű EU-ban remélhetőleg meglesz a szándék az integráció elmélyítésére és az illiberális/autokrata országok politikai változásának támogatására. Ha az európai vezetők a magyar választást európai választásnak is tekintik, és annak fogják tekinteni, akkor politikai és anyagi támogatást nyújtanak egy Európa-párti demokratikus ellenzéknek.”

Brüsszel beavatkozását kéri Botka tanácsadója a választásokon a baloldalért

Lengyel László, Botka László tanácsadója pénzt és politikai támogatást vár Európa vezetőitől, hogy 2018-ban hatalomba segítsék a baloldalt. Botka kormányfő-jelöltként éppen Brüsszelbe utazik először. Lengyel és Botka korábban egy XIII. kerületi étterem teraszán egyeztetett. Lengyel László nagy cikket közölt a szombati Népszavában. Ebben felvázolja, hogy hogyan is kell megnyernie a baloldalnak a jövő évi választásokat.

Megítélés

A legkevesebb információ az 1980-as években beszervezett ügynökökről maradt fenn, mert 1989-ben „visszafelé” kezdték az iratmegsemmisítést.

A Demokrata Vincze Gábor történésszel közöl érdekes interjút, aki úgy fogalmaz, a rövid távú belpolitikai érdekek manipulatívan tartják napirenden az ügynöklisták kérdését, konkrétumok nélkül, miközben a kulcs az, hogy a beszervezett hálózati személy ártott-e másoknak, vagy sem.

„Óriási különbség van ügynök és ügynök között. Egyeseket magánéleti alapon, esetleg családtagjaikon keresztül megzsaroltak, közülük sokan csak ímmel-ámmal adtak jelentést, és igyekeztek kibújni a rendszeres időközönként megszervezett találkozók alól. Mások viszont előnyért, pozícióért, karrierért vagy csak merő rosszindulatból ontották a jelentéseket, komolyan ártva a megfigyelt, besúgott embereknek. Nyilvánvaló, hogy ezek nem eshetnek azonos megítélés alá.”

Megsemmisített ügynöklisták

A kommunista állambiztonsági hálózatba beszervezett ügynökök nyilvántartása jelentős részben megsemmisült. 1989 végén, 1990 elején nagyarányú iratmegsemmisítés zajlott, az úgynevezett társadalmi kapcsolatok pedig nem is szerepeltek soha semmilyen listán, bár a rendszer tőlük kapta a releváns információk döntő hányadát - mondta a Demokratának Vincze Gábor történész, kutató.

Középpont

Újra berontana az Origo szerkesztőségébe Fekete-Győr András.

A Momentum 28 éves elnöke, Fekete-Győr András eddigi rövid politikusi pályafutása alatt már több cirkusz kiprovokálója volt – jegyzi meg a Lokál, aki sorozatában az új formáció vezető alakjait mutatja be.

„Fekete-Győrről azt mondják, hogy diákként nem volt nagyszájú, nem ő volt a társaság középpontja. Mióta politikusnak állt, mégis gyakran agresszív.”

Fekete-Győr András: provokációból jeles | Lokál

Fénylő üstökösként robbantak be a hazai politikai életbe, de a választók előtt „sötét lovak" a Momentum Mozgalom ifjú vezetői. Sorozatunkban bemutatjuk a Momentum valódi arcait, akik fiatalságuk ellenére is őriznek már csontvázakat szekrényeikben. Zárásként a párt 28 éves elnökéről, Fekete-Győr Andrásról írunk, aki eddigi rövid politikusi pályafutása alatt már több cirkusz kiprovokálója volt.

Válasz

Merkel „tusnádfürdői” beszédet mondott Truderingben.

Ha Trump valóban végigviszi protekcionista gazdaságpolitikáját, nem is lehet más az EU válasza, csak amit a német kancellár fogalmazott meg, azaz az európaiaknak saját kezükbe kell venni sorsukat – olvasható a Magyar Nemzet Online cikkében.

„Merkel eddig adott esélyt Trumpnak, hogy bemutatkozzon a nemzetközi porondon, de lejárt az idő. Ugyanakkor Trumpnak még szerencséje is van, hogy a CDU kormányoz, mert a párt erős atlantista elkötelezettségéhez nem férhet kérdés, nem úgy, mint annak idején a schröderi SPD esetében, amely kifarolt az iraki katonai szerepvállalás mögül.”

Merkel „tusnádfürdői" beszédet mondott Truderingben

Ha Trump valóban végigviszi protekcionista gazdaságpolitikáját, nem is lehet más az EU válasza, csak amit a német kancellár fogalmazott meg. Hogy kisebb zavarodottságot okozott a német kancellár G7-es csúcstalálkozó utáni hétvégi kijelentése, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy azt a német kormányszóvivőnek kellett hétfőn megmagyaráznia.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38819/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Brüsszel a "Soros-terv" szerint halad

2017.09.26. 15:50
Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárának elmondása szerint Brüsszel a "Soros-terv" szerint halad, holott a milliárdos víziója szerinti kötelező betelepítési kvótáról …

A magyar parlament nemzetiségek bizottsága is elítéli az ukrán oktatási törvényt

2017.09.26. 15:05
Az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottsága támogatja "a jogtipró ukrán oktatási törvény elítéléséről és az …

A kormányablak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér kialakításában is segít

2017.09.25. 21:25
A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az …

Az ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt

2017.09.25. 21:00
Petro Porosenko ukrán elnök aláírta hétfőn az új oktatási törvényt, amit szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és ami a kisebbségi nyelveken történő oktatás visszaszorítása …

Észak-Korea szerint Amerika hadat üzent nekik

2017.09.25. 17:45
Az észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump hadat üzent nekik, így most már joguk van lelőni azokat az amerikai harci gépeket, amik berepülnek az ország légterébe, vagy csak közel repülnek …

Ausztrália űrhivatalt hoz létre

2017.09.25. 17:25
Az ország a helyi űripar fejlesztésén dolgozik, így nemzeti űrhivatalt hoz létre.

Botka „nagyvonalú” ajánlatot tett az ellenzék felé

2017.09.25. 16:20
Az MSZP "nagyvonalú" ajánlattal fordul "a demokratikus ellenzéki pártokhoz" a listás választási helyek elosztása érdekében - közölte az ellenzéki párt …

Blogstar kávéház

2017.09.25. 04:30
Merkel állandósága, Soros kottája, elitista víziók, fapados ellenzékiség, unatkozó politikusfeleségek és kihűlt hitvesi ágy hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Ezeket a cikkeket olvastad már?