Blogolj!

1700 oldalas vádirat a 2 milliárdos ÁFA-csalás ügyében

Több mint kétmilliárd forint ÁFA-t csalt el a Csongrád Megyei Főügyészség szerint az a 29 vádlott, akik egy bűnszervezet keretében országos áruházláncot is működtetve károsította meg a magyar államot.

A vádirat szerint a vádlottak egy országos áruházlánccal is rendelkező magyarországi és szlovákiai gazdasági társaságokból álló céghálózatot működtettek. Céljuk az volt, hogy Magyarországról Szlovákiába történő értékesítés látszatát keltve, azonban a termékeket Magyarországon ténylegesen eladva mentesüljenek az általános forgalmi adó megfizetése alól.

A hódmezővásárhelyi és a debreceni székhelyű gazdasági társaságok – a hamis okiratok tanúsága szerint – 2011 és 2014 között Szlovákiába értékesítettek műszaki cikkeket. Ezek később visszakerültek Magyarországra, és a bűnszervezet által létrehozott, Budapestről irányított céghálózaton keresztül belföldön adták el. A bűnszervezet tagjai informatikusokkal egy olyan szoftvert is létrehoztak, amelyik az egyébként legális tevékenységet is végző gazdasági társaságok jogszabályoknak megfelelő, illetőleg „fekete értékesítését” különválasztotta és -számlázta. Így nyomon tudták követni, hogy mely értékesítéseket kell az adóhatóság felé bevallaniuk, illetve mely eladások után semmisítették meg a kiállított bizonylatokat, és nem fizették meg a közterheket.

A bűnszervezet csapata az azt irányítók mellett informatikusokból, fiktív cégek vezetésére felkért személyekből, fiktív cégek vezetőit beszervezőkből, a valótlan tartalmú bizonylatokat kezelő és kiállító személyekből, részben valós, részben pedig illegális kereskedelmet folytató gazdasági társaságok alkalmazottjaiból, illetve a fiktív cégek létrehozásában közreműködő ügyvédből állt össze. Tevékenységük eredményeként az állami költségvetést az általános forgalmi adó adónemben több mint kétmilliárd forint vagyoni hátrány érte, áll – egyebek mellett – a több mint 1700 oldalas vádiratban.

A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

(rual)

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38861/pics/lead_800x600.jpg
adócsalás,bűnügy,NAV,Szeged
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Portól fulladoznak a szegediek

2017.09.23. 18:20
Szeged – szép város. Annak ellenére is, hogy évek óta Botka László a polgármester, mert ő sem tud mindent elrontani. Mondjuk megjavítani sem…

Előzetes letartóztatásban a szerb kábítószercsempész

2017.09.21. 12:35
Előzetes letartóztatásba helyezték Szegeden azt a szerb férfit, aki közel 4 kg marihuánát próbált Magyarországra csempészni.

Harangozó Attila: Hazánk Európa egyik legbiztonságosabb országa

2017.09.21. 08:50
Immáron öt éve vezeti a Szegedi Ítélőtáblát dr. Harangozó Attila, aki szerint a magyar bíróságokon magas színvonalú, időszerű bíráskodás zajlik, semmi nem …

Boxerrel és viperával támadó családot vádol az ügyészség

2017.09.20. 10:00
Azzal a négy férfival szemben emelt vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség, akik kiskorú lányt és fiút bántalmaztak az egyik szegedi iskola előtt.

Bakondi György: Életveszélyes Botkáék migránsbarátsága

2017.09.20. 09:00
Huszonnegyedik órájához érkezett az Európai Unió, hogy átvizsgálja az eddigi, kudarcokkal teli migrációs politikáját. A kötelező betelepítési kvóta sikertelen, és ha a …

Iraki embercsempészt vádol az ügyészség

2017.09.19. 10:00
Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal az iraki állampolgárságú, kurd anyanyelvű, de olasz tartózkodási engedéllyel rendelkező férfival szemben, aki magyar bűntársával együtt …

Dr. Bátyi Zoltán „Az év jogász írója” elismerésben részesült

2017.09.18. 18:05
Az Irodalmi Rádió szerkesztősége ez év elején több országos pályázatot írt ki "Az év jogász írója és költője", " Az év orvos írója …

Kábítószer-csempészéssel vádolják a román „turistát”

2017.09.18. 10:50
A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a román férfival szemben, aki Nagylaknál belépve próbált kábítószert becsempészni Magyarországra.

Gúnyt űztek a szegedi holokauszt-emlékműből

2017.09.17. 10:10
A Bortér résztvevői szerint vicces dolog gúnyt űzni egy holokauszt-emlékműből. 57 perc alatt kapott 300 kedvelést a bejegyzés az egyik szegedi Facebook-csoportban.

Megszökött egy rab a nagyfai börtönből

2017.09.14. 13:35
A csalás miatt elítélt férfi az intézmény melletti parkban végzett munkát, és onnan engedély nélkül távozott.

Ezeket a cikkeket olvastad már?