Blogolj!

Blogstar kávéház

Megoldás

Óvatosan optimista a CEU rektorhelyettese.

Enyedi Zsolt előbb vár segítséget New Yorktól, mint a magyar kormánytól, ám hiszi, ha Orbán Viktor jó viszont akar ápolni Donald Trumppal, meg kell oldania a CEU ügyét – írja a 24.hu.

„Elszántuk magunkat, hogy úgy fogjuk lebonyolítani a következő évet, mintha semmi nem történt volna: a diákok ugyanarra az oktatásra számíthatnak, mint korábban. Az viszont, hogy mi történik ezután az év után, már nem rajtunk, hanem kizárólag a magyar kormányon múlik.”

„Csökken az amerikai hivatalnokok jóindulata a magyar kormány felé"

Enyedi Zsolt, a CEU rektorhelyettese azt mondja, optimisták, mert végre elindult a kommunikáció. Ennek ellenére előbb várnak segítséget New Yorktól, mint a magyar kormánytól. Ha pedig a kormány jó viszonyt akar Donald Trumppal, meg kell oldania a CEU ügyét. A hét elején elkezdett terjedni a pletyka, hogy a CEU elköltözik Budapestről, amit ma végül egy sajtótájékoztatón cáfoltak.

Vagy

Semmiféle többletköltségről nem gondoskodik a fővárosi önkormányzat a 3-as metró felújításával kapcsolatban.

Tarlós István főpolgármester az Indexnek reagált arra a hírre, hogy 30-40 milliárd forinttal több pénz kellene a kormány által eredetileg meghatározott 137,5 milliárdos keretnél.

„A főpolgármester azonban közölte: Budapest nem is nagyon tud, de nem is nagyon óhajt gondoskodni a többletköltség fedezetéről. Vagy fizet a kormány vagy nem lesz felújítva a metró.”

Tarlós: fizet a kormány, vagy nem lesz metrófelújítás

Semmiféle többletköltségről nem gondoskodik a fővárosi önkormányzat a 3-as metrón felújításával kapcsolatban, reagált Tarlós István lapunknak Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár nyilatkozatára. Tuzson azt mondta: a kormány így is jelentős összeggel támogatja a metrófelújítást, ha azonban a források nem elegendőek, akkor elsősorban a fővárosnak kell elgondolkodnia azon, honnan teremti elő a felújítás fedezetét.

Újratöltekezés

Csíksomlyóra figyel pünkösdkor a világ magyarsága.

A Demokrata összeállításából kiderül, a legenda szerint Csíksomlyón az első búcsújárást 1567-ben tartották, amikor János Zsigmond erdélyi fejedelem fegyverrel akarta a katolikus székelyeket az unitárius vallás felvételére kényszeríteni – az idei zarándoklatot a 450 évvel ezelőtti esemény szellemiségének jegyében tartják.

„Csíksomlyó mára jelkép lett, elsősorban a székely nép katolikus hitvallásának a fellegvára, a pünkösdszombati búcsú pedig az újratöltekezés alkalma, nemcsak a székelyeknek, hanem a világon szétszóródott magyarságnak és minden jóakaratú embernek.”

Csíksomlyóra figyel a világ magyarsága

Csíksomlyón az első búcsújárást a legenda szerint 1567-ben tartották, amikor János Zsigmond erdélyi fejedelem fegyverrel akarta a katolikus székelyeket az unitárius vallás felvételére kényszeríteni. Pünkösd szombatján Csík, Gyergyó és Kászon népe Csíksomlyón gyülekezett, Szűz Mária segítségét kérte, majd legyőzte a fejedelem seregét a Hargita Tolvajos-hágójában.

Egészség

A zöldombudsmani hivatal a párbeszéd erejében hisz.

Bándi Gyulával, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó ombudsmanhelyettessel a Magyar Hírlap készített nagyinterjút energiatermelésről, a nukleáris hulladék tárolásáról, a háztartási tüzelőanyagok felhasználásáról, tudatformálásról és a Paks II beruházásról.

„A háztartásban alkalmazott tüzelőanyagok felhasználását is korlátozni és ellenőrizni kellene, amint az az ipar területén történik. Példaként vehetjük az olcsó lignitet, amelynek rendkívül alacsony a fűtőértéke, de nagy szennyezőanyag-tartalma van. Ebben az esetben a szociális érvelés nem megfelelő, ha a lakosság egészsége a másik oldal.”

Tudatformálás sok kis lépésben, erős társadalmi támogatottsággal

Minden energiatermelést az összes környezeti hatásával együttesen kell nézni, így Paks II sem jó vagy rossz önmagában. Ha a környezeti feltételek biztosítottak, a nukleáris hulladék tárolását és elszállítását biztonságosan meg tudják oldani, nem lehet gond. - mondta lapunknak Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó ombudsmanhelyettes.

Hullámhossz

Újra elkezdett randizni Gryllus Dorka és Simon Kornél.

Szerelmük gyümölcse, Soma hamar megérkezett, és most, hogy már kisfiuk is egyre nagyobb, ismét van idejük lopott találkozásokra – avat be a családi titkokba a Lokál.

„Annak ellenére, hogy mi az első pillanattól egy hullámhosszon voltunk és tudtuk, hogy egymásnak lettünk teremtve, nem szabad a szerelmet magától értetődőnek venni, fenn kell tartani.”

Gryllus Dorka és Simon Kornél: Újra elkezdtünk randizni | Lokál

Dorka és Kornél amióta családdá váltak, tervezetten szakítanak időt egy-egy lopott randira. A színésznő A Nagy Duett élő show-jára kísérte el párját, ahol Kornél sziporkázott a színpadon. - Természetesen mindig spannol, ha Dorka is a nézőtéren van, emellett pedig végre kezdek ráérezni a show esszenciájára.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38852/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.08.20. 05:35
Rakka pokla, fehér felsőbbrendűség, vizes bizonyítékok, kincses gyümölcsösök és a holdfoglalás előjátéka vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt Arthur J. Finkelstein

2017.08.19. 19:35
A The Washington Post adta hírül, hogy pénteken hosszú betegség után tüdőrákban elhunyt Arthur J. Finkelstein, az amerikai republikánusok kampánystratégája. A kiváló stratéga 2008 óta a Fideszt is ellátta a tanácsaival, de …

Kereszténység nélkül Európa szétesik, szétmállik az időben

2017.08.19. 18:15
A kereszténység nélküli Európa szétesik, szétmállik az időben - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton a felvidéki Királyfiakarcsán …

Blogstar kávéház

2017.08.19. 05:30
A gyilkos terrorizmus és a Soros-terv, Szent István hagyatéka, óvodai jogsértések és helikopterező bulibárók szombati online lapszemlénkben.

Késeltek Németországban, egy ember meghalt

2017.08.18. 19:30
Az elkövetőt vagy elkövetőket még keresik.

Késes ámokfutó Finnországban - Frissítve

2017.08.18. 16:30
Több embert megsebesített, ketten meghaltak.

Újabb gázolásos merénylet történt Spanyolországban - Frissítve

2017.08.18. 09:00
A gázolásos merényletet a Barcelonától 120 kilométerre délre fekvő Cambrils tengerparti üdülőhely központjában követték el, hét embert megsebesítettek, …

Blogstar kávéház

2017.08.18. 03:50
Agymosott gyermekterroristák, orrcseppfüggő nemzet, öngyilkos netes őrület, szemhéjplasztikázott sztárok és Gyurcsány, a hasznos idióta pénteki online lapszemlénkben.

Terrortámadás Barcelonában, 13 halott, legalább 50 sérült – Frissítve

2017.08.17. 18:15
Barcelona belvárosában egy fehér furgon hajtott a tömegbe. 13 halott és 50 sérült van.

Ezeket a cikkeket olvastad már?