Blogolj!

Blogstar kávéház

Úgyis

10 millió forintért sem adta az amerikai CBS az Echo TV-nek az 1998-as Soros-interjú sugárzási jogát.

A felvételen Soros egyebek mellett azt mondja, nincs bűntudata amiatt, mert tőzsdei machinációival súlyos károkat okoz a társadalmaknak, és nem élte meg traumaként, hogy 1944-ben hamis keresztlevéllel egy zsidók vagyonát elkobzó cégnél tevékenykedett – írja az Origo.

„A helyzet leírására egy pénzpiacokról szóló hasonlatot használt. Úgy fogalmazott, hogy bármennyire is viccesen hangzik, de az akkor szituáció klasszikus piaci helyzet volt, ha nem ő csinálta volna mindezt, valaki más úgyis elvette volna a deportáltak értékeit.”

Eltitkolnák Soros interjúját

Először úgy tűnt, az amerikai CBS csatorna eladja a jogokat, végül meggondolta magát, így az Echo TV nem tudja levetíteni egy 1998-ban felvett Soros György interjú részleteit. A CBS annak ellenére mondta le az ügyletet, hogy a magyar tévé közel 10 millió forintot fizetett volna az anyagért, amely ráadásul az interneten is elérhető.

Önkorrekció

Tanulmánykötet tárja fel a magyar társadalom fő problémáit, és kínál azokra megoldásokat.

A HVG Online a magyar társadalom és politika legfontosabb kihívásait összegezni kívánó Hegymenet című könyv bemutatójáról számol be, ahol az elit felelősségéről tartott előadást Tölgyessy Péter politológus.

„Az Orbán-rendszerben a hatalom határozza meg a társadalom integrációját, minden szinten centralizáltságot hozott létre. Fenntart mégis valamiféle pluralizmust (ellenzéki pártok, sajtó stb.), ez biztosítja, hogy képes legyen önkorrekcióra.”

Tölgyessy az Orbán-rezsimről: "vannak a rendszernek eredményei"

A Kossuth Klubban tartották meg szerda kora este a magyar társadalom és politika legfontosabb kihívásait összegezni kívánó Hegymenet című könyv bemutatóját. A könyv megjelenése kapcsán az elit felelősségéről tartott előadást Tölgyessy Péter, és az első Orbán-kormány gazdasági minisztere, Chikán Attila is felszólalt az eseményen. Cikkünk folyamatosan frissül!

Osztalék

Egyre jobban megy Habony Árpád és Győri Tibor médiacégének.

Kétmilliárd forint bevételre tett szert tavaly a Fidesz-közeli Lokált és a 888.hu-t kiadó Modern Media Group Kft., ez szinte az utolsó fillérig állami kampányokból vagy állami cégektől származik – olvasható a 444.hu elemzésében.

„Ezen a bevételen 54 millió forint adózott nyereséget értek el, amit mind ki is vettek osztalékban. Habony Árpád tehát 28 millióhoz jutott ebből a cégből.”

Habonyék Fidesz-médiát gyártó cégéhez kétmilliárd forint bevétel került tavaly - 444

Közzétette éves beszámolóját Orbán két tanácsadója, Habony Árpád és dr. Győri Tibor nevén lévő médiacég, a Modern Media Group Kft. Ez a cég adja ki a Lokált és a 888.hu-t. Tavaly is sokkalltuk a cég 2015-ös 803 millió forintos árbevételét, hiszen ez iparági becslések szerint szinte az utolsó fillérig állami kampányokból vagy állami cégektől származik, azaz mi fizetjük.

Befolyás

A nyomozóknak nem, a sajtónak viszont beszélt indítékáról a Teréz körúti robbantó.

Rejtélyes manipuláció áll a rendőrök elleni merénylet hátterében – állítja a körúti merénylőre hivatkozva a Magyar Hírlap.

„E világi, de konkrét emberekhez nem köthető erők befolyásolták, és manipulálják jelenleg is a Teréz körúti robbantót, s ez a körülmény jelentős szerepet játszott tette elkövetésében is – közölte lapunkkal védője útján a merénylettel gyanúsított P. László.”

Indítékáról beszélt lapunknak a robbantó

Erős befolyásoltság miatt követte el tettét a körúti robbantó - üzente meg lapunknak védője útján a merénylet gyanúsítottja. P. László a nyomozóknak korábban nem beszélt a két rendőr megtámadásának indítékáról. E világi, de konkrét emberekhez nem köthető erők befolyásolták, és manipulálják jelenleg is a Teréz körúti robbantót, s ez a körülmény jelentős szerepet játszott tette elkövetésében is - közölte lapunkkal védője útján a merénylettel gyanúsított P.

Választás

A szerdai véres kabuli merénylet bizonyítja, csődöt mondott az USA afganisztáni beavatkozása.

A civil áldozatok száma évről évre egyre magasabb, a 2001 óta – az Egyesült Államok elleni terrortámadások nyomán – amerikai vezetéssel zajló intervenció sem tudta pacifikálni Afganisztánt, az Iszlám Állam megjelenésével párhuzamosan csökkent a tálibok elutasítottsága – mutat rá a Magyar Nemzet Online.

„A Fehér Háznak hamarosan nem lesz más választása, mint egy újabb csapaterősítés, amit várhatóan a NATO-szövetségesekre, így a Határozott Támogatásban szintén részt vevő Magyarországra is kiterjeszthetnek.”

Kabuli horror után: csődöt mondott az afganisztáni beavatkozás

Legalább kilencven ember meghalt, a sebesültek száma pedig meghaladta a 460-at abban a robbantásos merényletben amelyet egy tartálykocsival hajtottak végre ismeretlenek Kabul diplomáciai negyedénél. Késő estig egyetlen szervezet sem vállalta a rendkívül súlyos terrorcselekmény elkövetését: sem a nyugatról támogatott kabuli kormány legfőbb ellenzékét jelentő tálibok, sem pedig a mintegy két éve Afganisztánban is megjelent, az előbbiekkel is rivalizáló Iszlám Állam (IÁ).

Dosszié

Figyelmen kívül hagyták a Diana és Dodi limuzinjának biztonságával kapcsolatos aggodalmakat?

Újra kinyithatja Diana hercegnő 20 évvel ezelőtti rejtélyes halálának dossziéját a most megszellőztetett leleplezés: a balesetben megsemmisült Mercedes egy „újjáépített roncs” volt, műszaki állapota miatt már rég bontóban lett volna a helye – közli friss francia információkra hivatkozva a Blikk.

„Az autó veszélyes, nem közlekedhetett volna a forgalomban, annak ellenére, hogy újraépítették. Különösen meglepő, hogy a brit és a francia nyomozók soha nem mutattak érdeklődést az autó történetével kapcsolatban, nem vizsgálták, hogy lehetett-e oka a tragédiának a jármű műszaki állapota.”

Soha nem hallott titokra derült fény - újra vizsgálhatják Diana hercegnő rejtélyes halálának körülményeit

A végzetes balesetben a párizsi híd alatt összetört Mercedes-Benz S280 limuzin biztonságával kapcsolatos aggodalmakat a személyzet figyelmen kívül hagyta. Ez is közrejátszhatott a walesi hercegnő és barátja, valamint a sofőr halálában - ezt állította a francia tv keddi műsorában Pascal Rostain párizsi fotós, aki ezt a francia főváros Ritz Szállójában dolgozó, az autók bérlésével foglalkozó ismerősétől hallotta.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38885/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Magyarellenes iskolai támadás Erdélyben - Felelősségére figyelmeztet az RMDSZ

2017.09.23. 19:00
A román médiát és a politikusok egy részét is felelősség terheli azért, hogy két román fiú egy magyarul beszélő ötödikes kislányra …

Magyarország kétféle választ ad az ukrán oktatási törvényre

2017.09.23. 15:30
Magyarország diplomáciai választ is ad az ukrán oktatási törvény elfogadhatatlan módosítására, ugyanakkor folytatja a humanitárius segítségnyújtást is - közölte …

Elképzelhető, hogy megint robbantottak Észak-Koreában

2017.09.23. 13:55
Kis erejű, 3,4-es fokozatú földrengés volt szombaton Észak-Koreában, az epicentruma mindössze öt kilométerre volt a szeptember 3-ai föld alatti nukleáris robbantás helyszínétől, az …

Blogstar kávéház

2017.09.21. 03:05
A gőgös giccs szimbóluma, szárnyaszegett nemzeti melldöngetés, menekülő cefreceleb és a virtuális játszóterek veszélyei csütörtöki online lapszemlénkben.

Áder János: a vízválság előbb sújthat bennünket, mint a klímaváltozás

2017.09.20. 21:25
Az államfő Ferenc pápa szavait idézte beszédében: Isten mindig megbocsát, az ember néha megbocsát, a természet azonban soha nem bocsát meg.

Blogstar kávéház

2017.09.20. 04:15
Uniós nyüzsgés Felcsúton, iszlám világoffenzíva, relativizált nemi erőszak, trumpista hadüzenetek és felmelegített döglött akták szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.19. 04:15
Botka és Gyurcsány párviadala, Szanyi kapitány és a vadállatok, uniós közpénztemető beruházások és Orbán futása keddi online lapszemlénkben.

Dr. Bátyi Zoltán „Az év jogász írója” elismerésben részesült

2017.09.18. 18:05
Az Irodalmi Rádió szerkesztősége ez év elején több országos pályázatot írt ki "Az év jogász írója és költője", " Az év orvos írója …

Ezeket a cikkeket olvastad már?