Blogolj!

Beteg szüleit ütötte és rabolta ki a szentesi férfi

Pénzt követelve ütötte-verte éveken idős és beteg szüleit éveken át az a szentesi férfi, akivel szemben most emelt vádat a Szentesi Járási Ügyészség.

A vádirat szerint a férfi közös háztartásban élt Szentesen súlyos beteg édesanyjával, valamint idős édesapjával. A vádlott megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkezett, szülei kis nyugdíjukból tartották el a már régóta italozó férfit, de az ivászathoz a szülők nem akartak neki pénzt adni. Ezért a vádlott 2012 eleje és 2017 eleje között legalább havi rendszerességgel ittas állapotban megfenyegette szüleit azzal, hogy megöli vagy forró vízzel leönti őket, ha nem adnak neki készpénzt. A fenyegetések mellett, pénzt követelve, szüleit megrugdosta, ütötte-verte. A megfélemlített apa és anya alkalmanként 20 ezer és 70 ezer forint közötti összegeket, összesen mintegy egymillió forintot adott a fiuknak. Előfordult olyan is, hogy a vádlott édesapját egy seprűnyéllel megütötte, aki emiatt 8 napon túl gyógyuló kéztörést szenvedett.

A vádirat szerint a vádlott édesanyja az életkora, valamint egészségügyi állapota miatt védekezésre korlátozottan képes személynek minősül, míg édesapja is kora és testi adottságai folytán csak korlátozottan volt képes arra, hogy védekezzen.

Az ügyészség a vádlottat 2 rendbeli minősített rablás bűntettének elkövetésével, valamint súlyos testi sértés bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

(rual)

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39016/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,rendőrség,Szentes,ügyészség
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Táskába rejtett kábítószert foglaltak le Röszkén

2017.08.21. 15:05
Közel egy kiló heroingyanús anyagot, valamint 3 kilónyi adalékanyagot találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy autóbuszban, Röszkén.

Álrendőrök raboltak Szegeden

2017.08.21. 15:05
Két olyan helybéli férfit vettek őrizetbe a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói, akik magukat rendőrnek kiadva egy fiatalt raboltak ki a városban.

Macedón kábítószercsempészt vádol az ügyészség

2017.08.16. 10:25
Olyan macedón férfival szemben emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség, aki ez év februárjában több mint 17 kg marihuánát próbált meg Magyarországra csempészni.

Szír migráns kirablásáért kell bűnhődniük

2017.08.15. 11:50
Két olyan férfival szemben emelt vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség, akik két éve, augusztus közepén egy szír menekültet raboltak ki.

Koszovói fegyvercsempészt vádol az ügyészség

2017.08.14. 11:40
Egy olyan koszovói férfival szemben emelt vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség, aki idén év elején pisztolyt és töltényeket akart Magyarországra csempészni.

Szerb embercsempészekkel szemben emeltek vádat

2017.08.03. 11:40
Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a két szerb férfival és nővel szemben, akik februárban 18 pakisztáni és afgán illegális határátlépőnek nyújtottak segítséget.

Brutálisan bántalmazták rabtársukat Nagyfán

2017.08.02. 11:50
Besúgással vádoltak rabtársukat a nagyfai börtönben, majd többször is súlyosan bántalmazták, ráadásul meg is fenyegették.

Körözött autók csempészeit buktak le Csongrád megyében

2017.08.02. 11:30
Egy húsz- és egy kétmilliós értékű körözött autót csíptek el a határon.

Buszon utazott Röszkére a 21 kiló marihuána

2017.08.01. 12:55
A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a macedón állampolgárságú férfival szemben, aki tavaly decemberben 20 kg marihuánát próbált Magyarország területére csempészni.

121 határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

2017.07.31. 07:45
Péntektől vasárnapig 121 határsértőt tartóztattak föl az ország területén a rendőrök - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

Ezeket a cikkeket olvastad már?