Blogolj!

Blogstar kávéház

Aligha

Az Európai Bizottság kitüntetett újságírója volt a párizsi terrorista.

A rendőrökre kalapáccsal támadó Massip Farid Ikkent egy migránsok elleni rasszizmusról szóló újságcikkért tüntette ki a bizottság, ami a mai napig hisz a bevándorlásban, és korlátlanul engedné a migránsokat Európába – írja a PestiSrácok.

„Várható, hogy a baloldali sajtó a megszokott sztereotípiákra fog hagyatkozni, miszerint általánosítható, hogy a muszlim terroristák súlyosan aluliskolázottak és legtöbbjük szegény környezetből származik, valamint hogy amit tett, az a sérelmeire adott válaszként tudható be – tulajdonképpen egy segélykiáltásról van szó. Nos, ez az említett támadóra aligha húzható rá, tekintve, hogy Svédországban mester képzésen is részt vehetett.”

Az Európai Bizottság kitüntetett újságírója volt a párizsi terrorista

Az Európai Bizottság által kitüntetett újságíró volt az a terrorista, aki kedden a párizsi Notre Dame oldalában kalapáccsal támadt rá két rendőrre. Kiderült, a 40 éves Massip Farid Ikkent egy migránsok elleni rasszizmusról szóló újságcikkért tüntette ki a bizottság, ami a mai napig hisz a bevándorlásban és korlátlanul engedné a migránsokat Európába.

Prognózis

Klímamenekültek millióitól tart Európa.

Az EU a bezárkózás helyett az újabb migrációs hullámok megelőzésére koncentrál, a fejlesztéspolitikát is ehhez igazítják, míg a magyar kormány változatlanul ragaszkodik a zárt határok politikájához – elemez a Népszava.

„Az Európai Bizottság nemzetközi együttműködési és fejlesztési főigazgatósága elsősorban nem is az Európát 2015-16-ban, illetve azóta is fokozottan érintő migrációs hullám, hanem évtizedes programjaik új prioritásai miatt tette kiemelt témává a migrációt. Noha az európai migrációs válságtünetek – sokak szerint ideiglenesen – mára enyhültek, a probléma nemhogy nem oldódott meg, de a szakemberek az éghajlatváltozás várható hatásaira is fel kell készüljenek – klímamenekültek millióival számolnak a prognózisok.”

Klímamenekültektől tart Európa

A világ menekültjeinek mindössze 6 százaléka jött Európába, ám ez nem eredmény, s nem is ad okot a nyugalomra. A magyar kormány változatlanul ragaszkodik a zárt határok politikájához, a határvédelem költségeit pedig igyekszik menekültügyi kiadásként elszámolni. Az EU a bezárkózás helyett az újabb migrációs hullámok megelőzésére koncentrál, a fejlesztéspolitikát is ehhez igazítják.

Büntetés

A menekültkvóta miatt jöhet az újabb kötelezettségszegési eljárás.

Heteken belül megkezdődhet a következő kötelezettségszegési eljárás Magyarországgal szemben a menekültügyi megállapodás megszegése miatt. A 2015-ös megegyezés szerint 160 ezer menekültet kellene szétosztani az EU-ban, de Magyarország és Szlovákia erre nem hajlandó, illetve Csehország is leállította a programot – tudta meg a HVG Online, mely azt írja, Antonio Tajani, az Európai Parlamenti néppárti elnöke szankciókat helyezett kilátásba.

„Az európai jogszabályokat tiszteletben kell tartani. Ha megegyezés született az Európai Tanács szintjén, és ezt nem teljesítik, az Európai Bizottságnak kötelezettségszegési eljárást kell indítania bármely tagállammal szemben, hiszen ez egy kötelezettség megsértését jelenti. Az eljárás megindítása vezethet később a probléma megoldásához, de ha ez nem sikerül, akkor eljuthatunk a pénzügyi szankciók, büntetések kiszabásához is.”

A menekültkvóta miatt jöhet az újabb kötelezettségszegési eljárás

Akár heteken belül megindulhat egy újabb kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen.

Keret

Nem ad újabb pénzt a kormány a 3-as metró felújítására.

Nem tudta meggyőzni Tarlós István főpolgármester a kormányt arról, hogy a város képtelen kigazdálkodni a napról napra veszélyesebb 3-as metró felújításának csaknem 40 milliárd forintos többletköltségeit – értesült a Magyar Nemzet.

„Úgy tudjuk, hogy Orbán Viktor és kabinetje lényegében megzsarolta a várost: amennyiben nem akarják elhalasztani az eredetileg 137,5 milliárdos kerettel jóváhagyott uniós beruházást, akkor hozzányúlnak az Európai Beruházási Bankkal korábban kifejezetten közlekedési fejlesztésekre megkötött 300 millió eurós hitelkerethez. Ez azt jelenti, hogy a részben már lekötött, forintban 90 milliárdos keret több mint harmadát kellene elvonni más fejlesztések elől.”

Egy fillért sem ad a kormány a 3-as metró felújítására

Nem tudta meggyőzni Tarlós István főpolgármester (Fidesz-KDNP)a kormányt arról, hogy a város képtelen kigazdálkodni a napról napra veszélyesebb 3-as metró felújításának csaknem 40 milliárd forintos többletköltségeit - értesült a Magyar Nemzet. Úgy tudjuk, hogy Orbán Viktor és kabinetje lényegében megzsarolta a várost: amennyiben nem akarják elhalasztani az eredetileg 137,5 milliárdos kerettel jóváhagyott uniós beruházást, akkor hozzányúlnak az Európai Beruházási Bankkal korábban kifejezetten közlekedési fejlesztésekre megkötött 300 millió eurós hitelkerethez.

Csend

Trianon fájdalmára sohasem lesz gyógyír, és az egység is kétséges.

A Lokál szerint hiába kezeljük a békediktátum aláírásának napját a Nemzeti Összetartozás Napjaként, az országhatáron belül nincs összetartozás. A baloldal ugyanis nem tud mit kezdeni Drasche-Lázár Alfréd örökségével.

„Ők nem firkálták össze a múlt század nyolcvanas-kilencvenes éveiben a Kis-Trianon palota falát Justice for Hungary – és Vesszen Trianon!– szövegekkel. Nem. Ők meghunyászkodtak. Most meg inkább csendben vannak, hogy ne kelljen hangosan összetartozni.”

Egyetlen apró firka | Lokál

Az öregségi nyugdíj legkisebb összege 2008. január 1. óta változatlanul 28 ezer 500 forint. Miért maradt lassan egy évtizede ennyire alacsony ez az összeg, amelynél főszabályként nem lehet kisebb egy teljes (vagyis legalább 20 év szolgálati idő alapján meghatározott) nyugdíj összege?

Társ

Közösségi oldalon keres magának háziállatot az olimpiai bajnok úszónő.

Risztov Éva mindent megtesz azért, hogy hűséges társra találjon, és amíg ez nem sikerül, addig egy kétéves havannai pinccsel tölti az időt – tudta meg a Blikk.

„Még nincs kutyám, de lesz! Amíg viszont keresem a nekem valót, addig Mázlival bandázok.”

Közösségi oldalon keres társat Risztov Éva

Egyelőre nem talált maga mellé hűséges társat a 2012-es londoni olimpián 10 kilométeres nyíltvizi úszásban aranyérmet szerző úszó. Risztov a közösségi oldalán elárulta, hogy nincs kutyája, s jelenleg a kétéves havannai pincs kutyussal, Mázlival bandázik szabadidejében. Azt viszont megígérte a követőinek, hogy hamarosan egy háziállatnak büszke tulajdonosa lesz a közeljövőben, és ezért mindent meg fog tenni.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39093/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A kormányablak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér kialakításában is segít

2017.09.25. 21:25
A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az …

Az ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt

2017.09.25. 21:00
Petro Porosenko ukrán elnök aláírta hétfőn az új oktatási törvényt, amit szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és ami a kisebbségi nyelveken történő oktatás visszaszorítása …

Észak-Korea szerint Amerika hadat üzent nekik

2017.09.25. 17:45
Az észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump hadat üzent nekik, így most már joguk van lelőni azokat az amerikai harci gépeket, amik berepülnek az ország légterébe, vagy csak közel repülnek …

Ausztrália űrhivatalt hoz létre

2017.09.25. 17:25
Az ország a helyi űripar fejlesztésén dolgozik, így nemzeti űrhivatalt hoz létre.

Botka „nagyvonalú” ajánlatot tett az ellenzék felé

2017.09.25. 16:20
Az MSZP "nagyvonalú" ajánlattal fordul "a demokratikus ellenzéki pártokhoz" a listás választási helyek elosztása érdekében - közölte az ellenzéki párt …

Blogstar kávéház

2017.09.25. 04:30
Merkel állandósága, Soros kottája, elitista víziók, fapados ellenzékiség, unatkozó politikusfeleségek és kihűlt hitvesi ágy hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Magyarellenes iskolai támadás Erdélyben - Felelősségére figyelmeztet az RMDSZ

2017.09.23. 19:00
A román médiát és a politikusok egy részét is felelősség terheli azért, hogy két román fiú egy magyarul beszélő ötödikes kislányra …

Magyarország kétféle választ ad az ukrán oktatási törvényre

2017.09.23. 15:30
Magyarország diplomáciai választ is ad az ukrán oktatási törvény elfogadhatatlan módosítására, ugyanakkor folytatja a humanitárius segítségnyújtást is - közölte …

Ezeket a cikkeket olvastad már?