Blogolj!

Blogstar kávéház

Aligha

Az Európai Bizottság kitüntetett újságírója volt a párizsi terrorista.

A rendőrökre kalapáccsal támadó Massip Farid Ikkent egy migránsok elleni rasszizmusról szóló újságcikkért tüntette ki a bizottság, ami a mai napig hisz a bevándorlásban, és korlátlanul engedné a migránsokat Európába – írja a PestiSrácok.

„Várható, hogy a baloldali sajtó a megszokott sztereotípiákra fog hagyatkozni, miszerint általánosítható, hogy a muszlim terroristák súlyosan aluliskolázottak és legtöbbjük szegény környezetből származik, valamint hogy amit tett, az a sérelmeire adott válaszként tudható be – tulajdonképpen egy segélykiáltásról van szó. Nos, ez az említett támadóra aligha húzható rá, tekintve, hogy Svédországban mester képzésen is részt vehetett.”

Az Európai Bizottság kitüntetett újságírója volt a párizsi terrorista

Az Európai Bizottság által kitüntetett újságíró volt az a terrorista, aki kedden a párizsi Notre Dame oldalában kalapáccsal támadt rá két rendőrre. Kiderült, a 40 éves Massip Farid Ikkent egy migránsok elleni rasszizmusról szóló újságcikkért tüntette ki a bizottság, ami a mai napig hisz a bevándorlásban és korlátlanul engedné a migránsokat Európába.

Prognózis

Klímamenekültek millióitól tart Európa.

Az EU a bezárkózás helyett az újabb migrációs hullámok megelőzésére koncentrál, a fejlesztéspolitikát is ehhez igazítják, míg a magyar kormány változatlanul ragaszkodik a zárt határok politikájához – elemez a Népszava.

„Az Európai Bizottság nemzetközi együttműködési és fejlesztési főigazgatósága elsősorban nem is az Európát 2015-16-ban, illetve azóta is fokozottan érintő migrációs hullám, hanem évtizedes programjaik új prioritásai miatt tette kiemelt témává a migrációt. Noha az európai migrációs válságtünetek – sokak szerint ideiglenesen – mára enyhültek, a probléma nemhogy nem oldódott meg, de a szakemberek az éghajlatváltozás várható hatásaira is fel kell készüljenek – klímamenekültek millióival számolnak a prognózisok.”

Klímamenekültektől tart Európa

A világ menekültjeinek mindössze 6 százaléka jött Európába, ám ez nem eredmény, s nem is ad okot a nyugalomra. A magyar kormány változatlanul ragaszkodik a zárt határok politikájához, a határvédelem költségeit pedig igyekszik menekültügyi kiadásként elszámolni. Az EU a bezárkózás helyett az újabb migrációs hullámok megelőzésére koncentrál, a fejlesztéspolitikát is ehhez igazítják.

Büntetés

A menekültkvóta miatt jöhet az újabb kötelezettségszegési eljárás.

Heteken belül megkezdődhet a következő kötelezettségszegési eljárás Magyarországgal szemben a menekültügyi megállapodás megszegése miatt. A 2015-ös megegyezés szerint 160 ezer menekültet kellene szétosztani az EU-ban, de Magyarország és Szlovákia erre nem hajlandó, illetve Csehország is leállította a programot – tudta meg a HVG Online, mely azt írja, Antonio Tajani, az Európai Parlamenti néppárti elnöke szankciókat helyezett kilátásba.

„Az európai jogszabályokat tiszteletben kell tartani. Ha megegyezés született az Európai Tanács szintjén, és ezt nem teljesítik, az Európai Bizottságnak kötelezettségszegési eljárást kell indítania bármely tagállammal szemben, hiszen ez egy kötelezettség megsértését jelenti. Az eljárás megindítása vezethet később a probléma megoldásához, de ha ez nem sikerül, akkor eljuthatunk a pénzügyi szankciók, büntetések kiszabásához is.”

A menekültkvóta miatt jöhet az újabb kötelezettségszegési eljárás

Akár heteken belül megindulhat egy újabb kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen.

Keret

Nem ad újabb pénzt a kormány a 3-as metró felújítására.

Nem tudta meggyőzni Tarlós István főpolgármester a kormányt arról, hogy a város képtelen kigazdálkodni a napról napra veszélyesebb 3-as metró felújításának csaknem 40 milliárd forintos többletköltségeit – értesült a Magyar Nemzet.

„Úgy tudjuk, hogy Orbán Viktor és kabinetje lényegében megzsarolta a várost: amennyiben nem akarják elhalasztani az eredetileg 137,5 milliárdos kerettel jóváhagyott uniós beruházást, akkor hozzányúlnak az Európai Beruházási Bankkal korábban kifejezetten közlekedési fejlesztésekre megkötött 300 millió eurós hitelkerethez. Ez azt jelenti, hogy a részben már lekötött, forintban 90 milliárdos keret több mint harmadát kellene elvonni más fejlesztések elől.”

Egy fillért sem ad a kormány a 3-as metró felújítására

Nem tudta meggyőzni Tarlós István főpolgármester (Fidesz-KDNP)a kormányt arról, hogy a város képtelen kigazdálkodni a napról napra veszélyesebb 3-as metró felújításának csaknem 40 milliárd forintos többletköltségeit - értesült a Magyar Nemzet. Úgy tudjuk, hogy Orbán Viktor és kabinetje lényegében megzsarolta a várost: amennyiben nem akarják elhalasztani az eredetileg 137,5 milliárdos kerettel jóváhagyott uniós beruházást, akkor hozzányúlnak az Európai Beruházási Bankkal korábban kifejezetten közlekedési fejlesztésekre megkötött 300 millió eurós hitelkerethez.

Csend

Trianon fájdalmára sohasem lesz gyógyír, és az egység is kétséges.

A Lokál szerint hiába kezeljük a békediktátum aláírásának napját a Nemzeti Összetartozás Napjaként, az országhatáron belül nincs összetartozás. A baloldal ugyanis nem tud mit kezdeni Drasche-Lázár Alfréd örökségével.

„Ők nem firkálták össze a múlt század nyolcvanas-kilencvenes éveiben a Kis-Trianon palota falát Justice for Hungary – és Vesszen Trianon!– szövegekkel. Nem. Ők meghunyászkodtak. Most meg inkább csendben vannak, hogy ne kelljen hangosan összetartozni.”

Egyetlen apró firka | Lokál

Az öregségi nyugdíj legkisebb összege 2008. január 1. óta változatlanul 28 ezer 500 forint. Miért maradt lassan egy évtizede ennyire alacsony ez az összeg, amelynél főszabályként nem lehet kisebb egy teljes (vagyis legalább 20 év szolgálati idő alapján meghatározott) nyugdíj összege?

Társ

Közösségi oldalon keres magának háziállatot az olimpiai bajnok úszónő.

Risztov Éva mindent megtesz azért, hogy hűséges társra találjon, és amíg ez nem sikerül, addig egy kétéves havannai pinccsel tölti az időt – tudta meg a Blikk.

„Még nincs kutyám, de lesz! Amíg viszont keresem a nekem valót, addig Mázlival bandázok.”

Közösségi oldalon keres társat Risztov Éva

Egyelőre nem talált maga mellé hűséges társat a 2012-es londoni olimpián 10 kilométeres nyíltvizi úszásban aranyérmet szerző úszó. Risztov a közösségi oldalán elárulta, hogy nincs kutyája, s jelenleg a kétéves havannai pincs kutyussal, Mázlival bandázik szabadidejében. Azt viszont megígérte a követőinek, hogy hamarosan egy háziállatnak büszke tulajdonosa lesz a közeljövőben, és ezért mindent meg fog tenni.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39093/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.07.25. 02:50
Korlátlan hatalom, megbélyegzett zsidók, falazó franciák, rendőrségi szarvashiba és Gyárfás önelégültsége keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.07.24. 04:55
A siránkozó ellenzék felelőssége, Orbán leckéje, Hitler és Vona tökéletessége, Soros megítélése és Kulcsár Attila kilátásai hétfindító lapszemlénkben.

EYOF – Győr és a valóra vált álom

2017.07.23. 17:40
Kulcsár Krisztián, a MOB) elnöke megvalósult álmokról és a 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválról (EYOF) beszélt a vasárnapi sajtótájékoztatón.

Blogstar kávéház

2017.07.23. 05:15
Magyar kalandok az Antarktiszon, nyugati disznóságok az arab világban, a baloldal fuldoklása és a magyarok csodája vasárnapi online lapszemlénkben.

A BKK hackere a MÁV és a Szerencsejáték Zrt. rendszerét is feltörhette

2017.07.22. 19:45
A válasz.hu megszerezte a BKK rendszerét feltörő 18 éves fiú bejelentőlevelét. Ha az igazat írta, akkor nagyobb a baj, mint azt sejteni lehetett.

Blogstar kávéház

2017.07.22. 05:30
Orbán ellenségképe, baloldali kincstárkisöprés, lagymatag Momentum, Trump pénztárcája és Itália élet-halál harca szombati online lapszemlénkben.

Majdnem 30 év után újra van magyar világbajnok kardozónk

2017.07.21. 20:40
A lipcsei vívó világbajnokságon 27 év után nyert magyar versenyző. Szatmári András kemény csatában, de legyőzte dél-koreai ellenfelét.

Blogstar kávéház

2017.07.21. 05:20
Politikai hungarikum, európai erózió, fideszes szembesítés, jobbikos ámokfutás és Budapestet ellepő fedett ügynökök pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.07.20. 04:00
Orbán mesterterve, Soros mesterkedése, Csisztu kifakadása és Csernus doki pólós trükkjei csütörtöki online lapszemlénkben.

Tusványos - Új óvodák létesülnek Kárpát-medence-szerte

2017.07.19. 17:50
Kárpát-medence-szerte 65-70 új óvoda létesülhet, és 265 óvoda megújulhat a magyar kormány külhoni óvodafejlesztési programjának első ütemében.

Ezeket a cikkeket olvastad már?