Blogolj!

Ukrán-Magyar Üzleti Fórum Budapesten

Liubov Nepop, Ukrajna rendkívüli és meghatalmazott nagykövete előadása közben

A nyugati üzletemberek egymásnak adják a kilincset Ukrajnában, azt szeretném, ha a magyarok is minél nagyobb számban jönnének hozzánk – hangsúlyozta Liubov Nepop, Ukrajna rendkívüli és meghatalmazott nagykövete azon az Ukrán-Magyar Üzleti Fórumon, amelyt csütörtök délután tartottak Budapesten.

A nagykövetasszony előadásában kiemelte továbbá, mindkét nép számára nagyon hasznos, ha fejlődnek a kapcsok, s most olyan időket élünk, amikor meg vannak a feltételek az idő kihasználására. A legfelső ukrán-magyar kapcsolatok intenzívek. Rövid időn belül kétszer is találkozott egymással Petro Porosenko ukrán elnök és Orbán Viktor miniszterelnök, továbbá Szijjártó Péter külügyminiszter is szoros kapcsolatot tart ukrán kollégájával. Ezt a kedvező diplomáciai fordulatot a két ország a kölcsönös előnyök alapján fordíthatja a maga javára.

A nagykövetasszony kiemelte továbbá, hogy Ukrajnában tavaly óta 2,4 százalékkal nőtt a GDP, az ország nagyobb lehetőségeket kínál az együttműködésre. Üdvözölte az üzleti fórumot, amely a konkrét együttműködési lehetőségek kiszélesítésnek nagy esélyét hordozza magában.

Dr. Grezsa István kormánybiztos, akinek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye és Kárpátalja együttműködésének és összehangolt fejlesztésének kormányzati koordinációja a feladata előadásában kiemelte, hogy a hazánknál területileg hétszer, lélekszámában négy és félszer nagyobb Ukrajna gazdaságilag alul teljesít. A közép-kelet európai országoknak közös érdeke, hogy ezt a hatalmas országot gazdaságilag felzárkóztassa. Ezen belül a magyar kormány külön figyelmet fordít arra is, hogy a kárpátaljai magyarok foglalkoztatását elősegítse.

A nagykövet asszony mellett jobbra dr. Grezsa István kormánybiztos

Az üzleti fórumon előadást tartott továbbá dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza és Babják Zoltán, Beregszász polgármestere. A közös agrárgazdasági kérdésekről Kocsy Béla adott tájékoztatást, a VOSZ kínálta lehetőségeket Czomba Csaba, a szervezet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke mutatta be. A Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara ügyvezetője, dr. Kota György a gazdasági együttműködés módszereiről, a kapcsolatteremtési lehetőségekről beszélt. Az üzleti fórum narrátora Csúri Ákos, a Blogstar alapítója volt.

Babják Zoltán, Beregszász polgármestere előadása közben

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39118/pics/lead_800x600.jpg
Beregszász,Dr. Grezsa István,Liubov Nepop,Ukrajna,Üzleti fórum
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Grezsa István: Közmegegyezés kell Trianon igazságtalanságáról

2017.07.30. 08:30
Tusnádfürdő szabadegyetem után mindig érdemes egy indulatoktól, érzelmektől mentes, higgadt nemzetpolitikai mérleget vonni. A blogstar.hu kérésére erre …

Hackertámadás ért Ukrajnában több bankot és szolgáltató vállalatot

2017.06.27. 18:30
Globális méreteket kezd ölteni az Oroszországban és Ukrajnában kitört zsarolóvírus-fertőzés a Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat jelentése …

Babják Zoltán: A keleti front küzdelmei érződnek a hangulaton és a lehetőségeken

2017.06.16. 10:30
Beregszász, Kárpátalja szorít, hogy a két ország között továbbra is kiváló legyen a kapcsolat. Vigyázunk arra, hogy senki ne …

Ezeket a cikkeket olvastad már?