Blogolj!

Blogstar kávéház

Bevillanás

Kormánybuktató kiképzőtábort tartottak Budapesten Soros emberei.

Érdekes, konspiratív csendben szervezték az erőszakmentes konfliktusokért és a kormánybuktatásokért lelkesen rajongó Megújuló Magyarországért Alapítvány „Ellenállás, engedetlenség – Erőszak nélkül?” című vitaestjét, ahol a téma nemzetközi és hazai szakértői hasznos tippekkel, trükkökkel, tanácsokkal látták el a hallgatóságot – számol be róla a PestiSrácok.

„Nagy egyetértésben beszélgettek mozgalmaik elképesztő sikereiről, hisz kiderült, hogy ugyan a próbálkozások nem voltak sikeresek, de a sikertelenség maga is siker, hiszen ezekért az ügyeket érdemes elbukni. Ezen a ponton nekünk bevillant a Júdea Népe Front, akik tömegesen leszúrják magukat, hogy megmutassák a rómaiaknak, milyen fából faragták őket. Arról is szó volt, hogy ma Magyarországon nem elegendő az, ha valaki csak egyetért azzal, hogy valami igazságtalan, hanem tenni is kell.”

Kormánybuktató kiképzőtábort tartottak Budapesten Soros emberei

Egy igen érdekes, konspiratív csendben szervezett eseményre látogatott el szerdán a PestiSrácok.hu. Az erőszakmentes konfliktusokért és a kormánybuktatásokért lelkesen rajongó Megújuló Magyarországért Alapítvány „Ellenállás, engedetlenség - Erőszak nélkül?" címmel rendezett vitaestet (valójában kiképzőtábort), ahol azt fejtegették, vajon mitől lesz sikeres vagy kudarcos egy erőszakmentes mozgalom, és hol tart ma Magyarország az ilyen jellegű megmozdulásokat illetően.

Gyűjtés

Hiába enyhítene a kormány a civiltörvényen, Nyugaton nem jellemző ez a fajta megbélyegzés.

Bár a kabinet elfogadja a Velencei Bizottság észrevételeit, az uniós tagállamokban nem jellemző hasonló fellépés a civil szervezetek ellen, és ezt a döntéshozók számára is világossá tették, méghozzá maga a kormányzati apparátus – közli értesülését a Magyar Nemzet.

„Kilenc európai uniós tagállam, valamint az Egyesült Államok civil szervezetekre vonatkozó jogszabályait is átvizsgáltatták a kormányzati apparátussal a készülő civiltörvény nyomán kibontakozott nemzetközi botrányt követően (...). Informátorunk szerint az elmúlt hetekben az érintett magyar nagykövetségeknek össze kellett gyűjteniük, működési országukban milyen törvények érvényesek. (Ez történt egyébként korábban a lex CEU vagy még korábban a médiatörvény esetében is.)”

Jól tudja a kormány, hogy az Európai Unióban nem szokás, amire készül

Nem jellemző az európai uniós tagállamokban a civilek olyan megbélyegzése, mint amilyennel - akár a most bejelentett enyhítések után is - a magyar kormány készül „ellátni" őket. Ezt ráadásul a döntéshozók számára is világossá tették, méghozzá maga a kormányzati apparátus - tudta meg a Magyar Nemzet.

Megközelítés

Európa helyi közösségeit szétrombolja a migráció.

A Figyelőnek adott nagyinterjúban Roger Scruton brit filozófus egyebek mellett arról beszél, a brexitről való népszavazás és Trump megválasztása egyenes következménye annak, hogy a nép elvesztette az elitbe vetett bizalmát.

„Magyarország speciális helyzetben van ilyen szempontból. A Fidesz lassan nyolc éve kormányoz, és biztos vagyok benne, hogy Orbán Viktor megnyeri a következő választásokat is. Vitathatatlan, hogy egy sajátos magyar megközelítés jellemző rá. (…) Egészen biztos vagyok, hogy Orbán Viktor nem Erdoğan, aki egy meglehetősen veszélyes politikus, hiszen minden hatalmat a saját kezében szeretne összpontosítani.”

Figyelő - Elveszett a politikai elit iránti bizalom - Interjú Roger Scrutonnal

A populizmus veszélyes, mert kiiktatja a politikusok és a nép között közvetítő intézményeket. Trump üzletember, nyers, de ez nem jelenti azt, hogy rosszul dönt. Az EU sokkal többet tehetett volna a brit kilépés megakadályozása érdekében - nyilatkozott az angol filozófus.

Kihívás

Orbán lenne Putyin közép-európai verziója?

A washingtoni Freedom House legújabb jelentése szerint 2007 és 2016 között Magyarországon annyit romlott a demokrácia helyzete, mint Venezuelában, ugyanakkor bár vannak hasonlóságok a putyini orosz rendszerrel, ha a felszínt nézzük, az összehasonlítás mégis igazságtalan – elemez a 24.hu.

„Orbán törvények és közbeszerzések felhasználásával hozott létre egy olyan Fidesz-közeli üzleti kört, amely finanszírozhat politikai kampányokat, jutalomban részesítheti a párt támogatóit és kormányközeli médiaszolgáltatókat működtethet. Mindezt miért? Nem pusztán azért, hogy az érintett kör meggazdagodjon, a cél sokkal inkább a kormánypárt megerősítése az ellenzék okozta jövőbeli kihívásokkal szemben.”

Putyin most rendkívül büszke lehet Orbánra

A washingtoni Freedom House legújabb jelentésében a modern autoriter rezsimek felemelkedésével foglalkozik. A 64 oldalas tanulmányban nagy figyelmet kapott Magyarország és Orbán Viktor. A dolgozat megállapításai között szerepel a többi közt az, hogy Oroszország Putyin vezetésével kiemelkedő szerepet játszott a modern autokrata rendszerek fejlődésében, főként a média- és a politikai pluralizmus korlátozásában, a propaganda kiépítésében, a civil társadalom elnyomásában mutattak modellt.

Rovás

Csak egy dubaji uszoda veri a Duna Arénát, mely a világ legkorszerűbb és második legnagyobb úszólétesítménye.

A Duna Aréna megálmodása, megtervezése és felépítése valóban egy nagy közös siker, amire tényleg minden magyar büszke lehet – erről Fürjes Balázs kormánybiztos beszél a Demokratának adott interjúban.

„Az is sokatmondó, hogy a 2020-as tokiói ötkarikás játékok szervezői is eljöttek Budapestre megnézni a Duna Arénát, mert ezt tekintik mintaadónak a japán high-tech olimpiához. A Duna Aréna egy nagy magyar siker, különösen úgy, hogy valóban nagyon rövid idő állt rendelkezésre a tervezésnél és kivitelezésnél, ám a szoros határidő egyáltalán nem ment a színvonal rovására. Ez a beruházás az összefogásról, a magyar tehetségről és az adott szó megtartásáról szól."

Minden magyar büszke lehet

A Duna Aréna megálmodása, megtervezése és felépítése valóban egy nagy közös siker, amire tényleg minden magyar büszke lehet. Fantasztikus volt látni a hét végén, ahogy tizenkétezer ember buzdította teli torokból a magyar vízilabdázókat. Jó, hogy egy nagy magyar győzelem avatta fel az arénát, és ez még csak a kezdet - mondta a Demokratának Fürjes Balázs kormánybiztos.

Érzelem

Rasszista edzőt igazolt a Videoton?

A Lokál szerint problémás szakembert szerződtetett a székesfehérvári labdarúgócsapat.

„A 37 éves szakember még az Olimpia Ljubljana edzőjeként 2016-ban szerb rasszista szlenget használva fekete idiótának nevezte játékosát, Blessing Eleke-t, mivel szerinte a nigériai játékos túlzottan örült egy utolsó percben szerzett egyenlítő góljának. Az eset után a klub vezetése erős érzelmi felindulással magyarázta a történteket, ám a szlovén szövetség hét meccses büntetést szabott ki az edzőre, a klub ezt követően – mindössze három hónap után – felbontotta Nikolic szerződését.”

Rasszista edzőt igazolt a Videoton? | Lokál

A 37 éves szakember még az Olimpia Ljubljana edzőjeként 2016-ban szerb rasszista szlenget használva „fekete idiótának" nevezte játékosát, Blessing Eleke-t, mivel szerinte a nigériai játékos túlzottan örült egy utolsó percben szerzett egyenlítő góljának. Az eset után a klub vezetése erős érzelmi felindulással magyarázta a történteket, ám a szlovén szövetség hét meccses büntetést szabott ki az edzőre.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39122/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Magyarellenes iskolai támadás Erdélyben - Felelősségére figyelmeztet az RMDSZ

2017.09.23. 19:00
A román médiát és a politikusok egy részét is felelősség terheli azért, hogy két román fiú egy magyarul beszélő ötödikes kislányra …

Magyarország kétféle választ ad az ukrán oktatási törvényre

2017.09.23. 15:30
Magyarország diplomáciai választ is ad az ukrán oktatási törvény elfogadhatatlan módosítására, ugyanakkor folytatja a humanitárius segítségnyújtást is - közölte …

Elképzelhető, hogy megint robbantottak Észak-Koreában

2017.09.23. 13:55
Kis erejű, 3,4-es fokozatú földrengés volt szombaton Észak-Koreában, az epicentruma mindössze öt kilométerre volt a szeptember 3-ai föld alatti nukleáris robbantás helyszínétől, az …

Blogstar kávéház

2017.09.21. 03:05
A gőgös giccs szimbóluma, szárnyaszegett nemzeti melldöngetés, menekülő cefreceleb és a virtuális játszóterek veszélyei csütörtöki online lapszemlénkben.

Áder János: a vízválság előbb sújthat bennünket, mint a klímaváltozás

2017.09.20. 21:25
Az államfő Ferenc pápa szavait idézte beszédében: Isten mindig megbocsát, az ember néha megbocsát, a természet azonban soha nem bocsát meg.

Blogstar kávéház

2017.09.20. 04:15
Uniós nyüzsgés Felcsúton, iszlám világoffenzíva, relativizált nemi erőszak, trumpista hadüzenetek és felmelegített döglött akták szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.19. 04:15
Botka és Gyurcsány párviadala, Szanyi kapitány és a vadállatok, uniós közpénztemető beruházások és Orbán futása keddi online lapszemlénkben.

Dr. Bátyi Zoltán „Az év jogász írója” elismerésben részesült

2017.09.18. 18:05
Az Irodalmi Rádió szerkesztősége ez év elején több országos pályázatot írt ki "Az év jogász írója és költője", " Az év orvos írója …

Ezeket a cikkeket olvastad már?