Blogolj!

Blogstar kávéház

Ártatlanság

Balra húz a Magyar Tudományos Akadémia.

A Demokrata arról ír, Lovász László MTA-elnök a balliberális narratívának megfelelően nyilvánít véleményt közéleti kérdésekben: a Soros-féle CEU mellett kampányolt, a migrációt nem utasítja el kategorikusan, és komoly tudománynak tartja genderágazatot.

„Az MTA elnöke azt állítja, hogy az immár ötven-egynéhány nemi identitást vizionáló destrukció – melynek a tudományhoz legfeljebb a nyilvánvaló pszichiátriai érintettségen keresztül van köze – szerinte nem egy agresszív szubkultúra kommunikációs és társadalmi térfoglalása, hanem komolyan veendő tudomány, melynek ebből fakadóan megkérdőjelezhetetlen helye van a jövő értelmiségének képzésében. Ez bizony egyfajta coming out, amivel a Magyar Tudományos Akadémia elnöke végképp elveszítette ártatlanságát.”

Balra húz az Akadémia | Demokrata

Bár állítása szerint távolságot tart a politikától, ha a Magyar Tudományos Akadémia mégis véleményt nyilvánít közéleti kérdésekben, azt rendre a balliberális narratívának megfelelően teszi. Legutóbb a Soros-féle CEU mellett kampányolt a köztestület elnöke, aki szerint a genderágazat komoly tudomány, a migrációt pedig nem lehet kategorikusan elutasítani. A hazai tudományosságban is uralkodó a kettős mérce.

Minimum

Horthy és Kádár nem volt leváltható, Orbán igen.

Horthy Miklós és Kádár János körül kialakult egyfajta kultusz, Orbán Viktor körül viszont nem – erről Romsics Ignác történész, akadémikus beszélt a Népszavának, és az interjúban az is elhangzik, komoly probléma, hogy Magyarországon a 20-21. században semmiben sem alakult ki erős társadalmi konszenzus.

„Közvetlenül a II. világháború után az emberek többségét összekötötte a demokratikus közállapotok iránti vágy, 1956-ban az oroszellenesség, 1989-ben pedig a Keletről Nyugatra fordulás érzése. Ehhez hasonló célokat ma is ki lehetne tűzni a magyar társadalom elé, s talán széles körű konszenzust is lehetne teremteni köréjük. Mindaddig azonban, amíg a politikai elit képtelen valamiféle nemzeti minimumban való megegyezésre, erre semmiféle esély nincs. Addig egymagunkban állunk középen.”

"Horthy és Kádár nem volt leváltható, Orbán igen"

A Horthy-rendszer megítélése napjainkban is vitatott. Vannak, akik fasiszta diktatúrának tartják, míg mások idealizálják és valami hasonlónak a megteremtésére vágynak. Romsics Ignác történésznél jártunk. - „Én egymagamban állok középen./ Ti keresztények vagytok vagy zsidók,/ Konzervatívok vagy radikálisok,/ Nemzetiek vagy szocialisták,/ Vadmagyarok vagy berlinimádók,/ Dologtalanok vagy hadseregszállítók."

Fék

Megelégelték Mali Zoltán polgármester „teljhatalmát”.

A PestiSrácok szerint háromszáz roma tartott erődemonstrációt Baranya megyében, és meglincselték az egykori SZDSZ-es, majd független drávapiski polgármestert, Mali Zoltánt, akit mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani.

„Nem vagyunk állatok….romák vagyunk, szegények, de mégsem állatok, hogy verjenek bennünket kényükre-kedvükre. Ez az ember egy diktátor, aki mindenkit megvesz és mindent elér, amit akar. Ennek akartunk véget vetni. Meg akartuk fékezni Malit, ezt sérelmezte, ebből lett a mai atrocitás.”

Háromszáz roma tart erődemonstrációt Baranya megyében (Frissítjük!)

Megelégelték az alsószentmártoniak Mali Zoltán "teljhatalmát", a drávapiski polgármestert elérte a "nép haragja". A PestiSrácok értesülése szerint a spontán tüntetés tettlegességig fajult, a falu határában még egy mentőhelikopter is leszállt. Nem hivatalos forrásból úgy értesültünk, Mali Zoltán sérült meg és őt szállították kórházba. Mintegy 300 alsószentmártoni vonult utcára, hogy a drávapiski polgármester, Mali Zoltán ellen ...

Torta

Ausztriában nem lesz melegházasság.

Bár a Zöldek nagyon szeretnék, hogy legyen, az ÖVP erre egyáltalán nem nyitott – jelenti a 888.hu, hozzátéve, jelenleg tizenegy uniós tagállamban házasodhatnak azonos nemű párok.

„Kampányt indítottak a Zöldek (Grünen) Ausztriában az azonos neműek házasságáért. Ennek egyik eleme, hogy a párt csinált egy plakátot, amin egy esküvői torta látható. A torta tetején pedig Christian Kern és Sebastian Kurz marcipánfigurái állnak. A 'házasítás' apropója az volt, hogy Kurz nem nyitott a homoszexuálisok házasságának ötletére."

Ausztriában nem lesz melegházasság

A pakisztáni származású, muzulmán vallású Sadiq Khan londoni polgármester egyetlen értelmes választ sem tudott adni arra a kérdésre, miszerint hová tűnt az a 400 dzsihádista Londonban, akikről köztudott, hogy az Iszlám Állam kötelékében harcoltak.

Kitartás

A magyar futball látványosabban fejlődik, mint a román.

Legalábbis így véli Gheorghe Hagi, aki egy utánpótlástorna vendége volt Budapesten, és arról beszélt, hogy a sikerhez tudatos szakmai munkára és türelemre van szükség.

„A győzelem és a vereség csak egy napig tart. Ha győzöl, egy napig örülsz, és a szenvedés sem tart tovább, ha éppen elveszítesz egy mérkőzést. Ennél viszont sokkal fontosabb a kitartás és a motiváció. Elemezni kell a helyzetet, bízni a teljesítményben. Ez lehet a siker kulcsa.”

A magyaroknak is mondott hízelgő szavakat a Kárpátok Maradonája

Gheorghe Hagi egy focitorna meghívott vendégeként beszélt arról, hogy mi kell a jó focihoz, és kicsit még a magyar focit is fényezte.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39174/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.09.21. 03:05
A gőgös giccs szimbóluma, szárnyaszegett nemzeti melldöngetés, menekülő cefreceleb és a virtuális játszóterek veszélyei csütörtöki online lapszemlénkben.

Áder János: a vízválság előbb sújthat bennünket, mint a klímaváltozás

2017.09.20. 21:25
Az államfő Ferenc pápa szavait idézte beszédében: Isten mindig megbocsát, az ember néha megbocsát, a természet azonban soha nem bocsát meg.

Blogstar kávéház

2017.09.20. 04:15
Uniós nyüzsgés Felcsúton, iszlám világoffenzíva, relativizált nemi erőszak, trumpista hadüzenetek és felmelegített döglött akták szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.19. 04:15
Botka és Gyurcsány párviadala, Szanyi kapitány és a vadállatok, uniós közpénztemető beruházások és Orbán futása keddi online lapszemlénkben.

Dr. Bátyi Zoltán „Az év jogász írója” elismerésben részesült

2017.09.18. 18:05
Az Irodalmi Rádió szerkesztősége ez év elején több országos pályázatot írt ki "Az év jogász írója és költője", " Az év orvos írója …

Orbán Viktor: Magyarország nem bevándorló ország

2017.09.18. 15:30
Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával elindult az őszi rendes ülésszak az Országgyűlésben. A kormányfő beszámolt az eddig elért gazdasági és családpolitikai …

Vonatokra támadhatnak a terroristák Európában

2017.09.18. 07:35
A gázolásos merényletek és a rendfenntartó erők elleni támadások után vonatok kisiklatására buzdítottak szélsőséges iszlamisták az utóbbi hónapokban Európában.

Blogstar kávéház

2017.09.18. 03:45
Bohózatba fulladt demonstráció, Botka gordiuszi csomója, Gulyás Márton életműve és a felcsúti kisvasút politikai hasznai hétfői online lapszemlénkben.

Újabb gyanúsítottat fogtak el a londoni robbantással kapcsolatban

2017.09.17. 12:55
Őrizetbe vettek vasárnap egy 21 éves férfit a londoni metróban péntek reggel elkövetett pokolgépes merénylettel összefüggésben. Ő a második, akit a …

Gúnyt űztek a szegedi holokauszt-emlékműből

2017.09.17. 10:10
A Bortér résztvevői szerint vicces dolog gúnyt űzni egy holokauszt-emlékműből. 57 perc alatt kapott 300 kedvelést a bejegyzés az egyik szegedi Facebook-csoportban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?