Blogolj!

Blogstar kávéház

Árulkodás

Brüsszeli eljárást érhet a kvótaharc.

Nem véletlenül rontott ismét Európára a kormányfő a magyar parlamentben hétfőn menekülttémában: Orbán Viktor vélhetően már tudta, az Európai Unió nem áll meg a kvóták ügyében, és kedden kötelezettségszegési eljárást jelent be hazánk, Csehország és Lengyelország ellen – olvasható a Népszava cikkében.

„A három ország arra hivatkozik, hogy az áthelyezés egyébként is döcögve halad, a tagállamok a kijelölt létszámnak alig több mint 10 százalékát osztották szét maguk között, ami arról árulkodik, hogy a miniszterek eleve elhibázott döntést hoztak.”

Orbán már tudta - Eljárást ér a kvótaharc

Nem véletlenül rontott ismét Európára a kormányfő a magyar parlamentben hétfőn menekülttémában: Orbán Viktor vélhetően már tudta, Brüsszel nem áll meg a kvóták ügyében. Kötelezettségszegési eljárást indít Magyarországgal szemben az Európai Bizottság, amiért több mint másfél éve nem hajtja végre a Görögországban és Olaszországban tartózkodó menedékkérők áthelyezéséről szóló uniós jogszabályt - értesült a Népszava.

Üldözés

Az EU összes tagállamának jogrendjében bűncselekmény az illegális határátlépés.

A menekülteket befogadó országok közül egyik sem teljesítette a kvótát. Magyarország álláspontja nem változik meg a kvótáról csak azért, mert az Európai Unió pénzbüntetéssel fenyegeti – Deutsch Tamás EP-képviselő álláspontját a PestiSrácok idézi.

„Ez nem a’la carte rendszer és csak azért, mert működik a 'kémia' közte és egy általa választott ország között, nem kell befogadnunk senkit. A rendkívül bevándorlóbarát országok is azt tapasztalják, hogy a menekültstátuszért folyamodó emberek nagy része nem valódi menekült, nincs üldöztetve semmi és senki által.”

Deutsch Tamás állítja: a menekülteket befogadó országok közül egyik sem teljesítette a kvótát

Magyarország álláspontja nem változik meg a kvótáról csak azért, mert az Európai Unió pénzbüntetéssel fenyegeti, hazánk nem követett el normaszegést, így eljárás sem indítható ellene - egyebek mellett erről is beszélt Deutsch Tamás EP-képviselő Brüsszelben, magyar újságírók kérdésére válaszolva. Az Európai Unió összes tagállamának jogrendjében törvényellenes magatartás az illegális határátlépés, ami ezáltal nem szabálysértésnek minősül, ...

Igazság

Macron sikerét a végletekig igazságtalan választási rendszer erősíti fel, mégsem hallani bírálatokat.

Többen vádolják igazságtalansággal a magyar választási rendszert, pedig ha a francia mintát követnénk, a Fidesznek kilencvenszázalékos többsége lenne a parlamentben – írja az Alapjogokért Központ igazgatójára, Szánthó Miklósra hivatkozva a Magyar Hírlap.

„A magyartól eltérően kizárólag egyéni körzetek vannak, szám szerint 577, amelyeket a most vasárnap lezajlott első fordulóban abszolút, a két hét múlva esedékes másodikban pedig relatív többséggel is el lehet vinni. Így létezhet, hogy az első fordulóban elért 32,2 százalékos eredményükkel Macronék az előrejelzések szerint a parlamenti mandátumok közel 75 százalékát is megszerezhetik.”

Végletekig aránytalan a francia választások rendszere, még sincs nemzetközi tiltakozás

Többen vádolják igazságtalansággal a magyar választási rendszert, pedig ha a francia mintát követnénk, a Fidesznek kilencvenszázalékos többsége lenne a parlamentben - mutatott rá lapunknak az Alapjogokért Központ igazgatója, Szánthó Miklós. - Hogyan szerezhet ekkora többséget Emmanuel Macron pártja? - A jelenlegi kétfordulós, többségi francia parlamenti szavazási metódus a világ egyik legaránytalanabb választási rendszere.

Sietség

Hosszú Katinkának szánja a kormány Csillebércet.

A 24. hu közli, a magyar állam peren kívüli egyezséget kötött Rácz Péterrel, az úttörőszövetség utolsó elnökével, hogy mihamarabb visszaszerezhesse a csillebérci tábort, ahol a portál információi szerint úszóakadémia létesítését tervezi a kormány.

„A sietség oka az, hogy a kormány a júliusi budapesti úszó világbajnokság után – alighanem az ottani sikerekre is hivatkozva – úszóakadémia létrehozását tervezi bejelenteni. Az akadémia Hosszú Katinka, világ- és olimpiai bajnok úszó és csapata irányítása alatt működne.”

Hosszú Katinkának szánja a kormány Csillebércet

Az állam felhagy a pereskedéssel, és inkább fizet Rácz Péternek, az Magyar Úttörőszövetség egykori elnökének, hogy őszre ténylegesen visszaszerezhesse a csillebérci tábort. Az első Orbán-kormány idején, csaknem két évtizede indult rendőrségi, ügyészségi vizsgálatok, majd bírósági eljárások hétfőn peren kívüli egyezséggel értek véget - értesült a 24.hu.

Leépülés

Még a mérsékelt ivás is károsítja az agyat.

Az Oxfordi Egyetem és a University College London kutatói által folytatott vizsgálatok eredményeiről az Origo számol be, kiemelve, a brit tudósok következtetése legtöbbünknek rossz hír.

„A mérsékelt ivók, vagyis heti 14-21 egységet fogyasztók körében is nagyobb volt az agyi leépülés egyik formájának, a hippokampusz atrófiájának kockázata a teljes absztinensekhez képest.”

Már a mérsékelt ivás is károsítja az agyat

Rossz hír legtöbbünknek, de úgy tűnik, hogy hosszú távon már a mérsékelt alkoholfogyasztás is árt az agynak, és gyorsabb elbutuláshoz vezet. Azt valószínűleg mindenki tudja, hogy a masszív italozás hosszú távon szellemi leépüléshez vezet, de a mérsékelt alkoholfogyasztás agyi egészségre gyakorolt hatását viszonylag kevesen vizsgálták eddig módszeresen, és a meglévő eredmények is ellentmondásosak.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39240/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A kormányablak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér kialakításában is segít

2017.09.25. 21:25
A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az …

Az ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt

2017.09.25. 21:00
Petro Porosenko ukrán elnök aláírta hétfőn az új oktatási törvényt, amit szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és ami a kisebbségi nyelveken történő oktatás visszaszorítása …

Észak-Korea szerint Amerika hadat üzent nekik

2017.09.25. 17:45
Az észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump hadat üzent nekik, így most már joguk van lelőni azokat az amerikai harci gépeket, amik berepülnek az ország légterébe, vagy csak közel repülnek …

Ausztrália űrhivatalt hoz létre

2017.09.25. 17:25
Az ország a helyi űripar fejlesztésén dolgozik, így nemzeti űrhivatalt hoz létre.

Botka „nagyvonalú” ajánlatot tett az ellenzék felé

2017.09.25. 16:20
Az MSZP "nagyvonalú" ajánlattal fordul "a demokratikus ellenzéki pártokhoz" a listás választási helyek elosztása érdekében - közölte az ellenzéki párt …

Blogstar kávéház

2017.09.25. 04:30
Merkel állandósága, Soros kottája, elitista víziók, fapados ellenzékiség, unatkozó politikusfeleségek és kihűlt hitvesi ágy hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Magyarellenes iskolai támadás Erdélyben - Felelősségére figyelmeztet az RMDSZ

2017.09.23. 19:00
A román médiát és a politikusok egy részét is felelősség terheli azért, hogy két román fiú egy magyarul beszélő ötödikes kislányra …

Magyarország kétféle választ ad az ukrán oktatási törvényre

2017.09.23. 15:30
Magyarország diplomáciai választ is ad az ukrán oktatási törvény elfogadhatatlan módosítására, ugyanakkor folytatja a humanitárius segítségnyújtást is - közölte …

Ezeket a cikkeket olvastad már?