Blogolj!

Blogstar kávéház

Árulkodás

Brüsszeli eljárást érhet a kvótaharc.

Nem véletlenül rontott ismét Európára a kormányfő a magyar parlamentben hétfőn menekülttémában: Orbán Viktor vélhetően már tudta, az Európai Unió nem áll meg a kvóták ügyében, és kedden kötelezettségszegési eljárást jelent be hazánk, Csehország és Lengyelország ellen – olvasható a Népszava cikkében.

„A három ország arra hivatkozik, hogy az áthelyezés egyébként is döcögve halad, a tagállamok a kijelölt létszámnak alig több mint 10 százalékát osztották szét maguk között, ami arról árulkodik, hogy a miniszterek eleve elhibázott döntést hoztak.”

Orbán már tudta - Eljárást ér a kvótaharc

Nem véletlenül rontott ismét Európára a kormányfő a magyar parlamentben hétfőn menekülttémában: Orbán Viktor vélhetően már tudta, Brüsszel nem áll meg a kvóták ügyében. Kötelezettségszegési eljárást indít Magyarországgal szemben az Európai Bizottság, amiért több mint másfél éve nem hajtja végre a Görögországban és Olaszországban tartózkodó menedékkérők áthelyezéséről szóló uniós jogszabályt - értesült a Népszava.

Üldözés

Az EU összes tagállamának jogrendjében bűncselekmény az illegális határátlépés.

A menekülteket befogadó országok közül egyik sem teljesítette a kvótát. Magyarország álláspontja nem változik meg a kvótáról csak azért, mert az Európai Unió pénzbüntetéssel fenyegeti – Deutsch Tamás EP-képviselő álláspontját a PestiSrácok idézi.

„Ez nem a’la carte rendszer és csak azért, mert működik a 'kémia' közte és egy általa választott ország között, nem kell befogadnunk senkit. A rendkívül bevándorlóbarát országok is azt tapasztalják, hogy a menekültstátuszért folyamodó emberek nagy része nem valódi menekült, nincs üldöztetve semmi és senki által.”

Deutsch Tamás állítja: a menekülteket befogadó országok közül egyik sem teljesítette a kvótát

Magyarország álláspontja nem változik meg a kvótáról csak azért, mert az Európai Unió pénzbüntetéssel fenyegeti, hazánk nem követett el normaszegést, így eljárás sem indítható ellene - egyebek mellett erről is beszélt Deutsch Tamás EP-képviselő Brüsszelben, magyar újságírók kérdésére válaszolva. Az Európai Unió összes tagállamának jogrendjében törvényellenes magatartás az illegális határátlépés, ami ezáltal nem szabálysértésnek minősül, ...

Igazság

Macron sikerét a végletekig igazságtalan választási rendszer erősíti fel, mégsem hallani bírálatokat.

Többen vádolják igazságtalansággal a magyar választási rendszert, pedig ha a francia mintát követnénk, a Fidesznek kilencvenszázalékos többsége lenne a parlamentben – írja az Alapjogokért Központ igazgatójára, Szánthó Miklósra hivatkozva a Magyar Hírlap.

„A magyartól eltérően kizárólag egyéni körzetek vannak, szám szerint 577, amelyeket a most vasárnap lezajlott első fordulóban abszolút, a két hét múlva esedékes másodikban pedig relatív többséggel is el lehet vinni. Így létezhet, hogy az első fordulóban elért 32,2 százalékos eredményükkel Macronék az előrejelzések szerint a parlamenti mandátumok közel 75 százalékát is megszerezhetik.”

Végletekig aránytalan a francia választások rendszere, még sincs nemzetközi tiltakozás

Többen vádolják igazságtalansággal a magyar választási rendszert, pedig ha a francia mintát követnénk, a Fidesznek kilencvenszázalékos többsége lenne a parlamentben - mutatott rá lapunknak az Alapjogokért Központ igazgatója, Szánthó Miklós. - Hogyan szerezhet ekkora többséget Emmanuel Macron pártja? - A jelenlegi kétfordulós, többségi francia parlamenti szavazási metódus a világ egyik legaránytalanabb választási rendszere.

Sietség

Hosszú Katinkának szánja a kormány Csillebércet.

A 24. hu közli, a magyar állam peren kívüli egyezséget kötött Rácz Péterrel, az úttörőszövetség utolsó elnökével, hogy mihamarabb visszaszerezhesse a csillebérci tábort, ahol a portál információi szerint úszóakadémia létesítését tervezi a kormány.

„A sietség oka az, hogy a kormány a júliusi budapesti úszó világbajnokság után – alighanem az ottani sikerekre is hivatkozva – úszóakadémia létrehozását tervezi bejelenteni. Az akadémia Hosszú Katinka, világ- és olimpiai bajnok úszó és csapata irányítása alatt működne.”

Hosszú Katinkának szánja a kormány Csillebércet

Az állam felhagy a pereskedéssel, és inkább fizet Rácz Péternek, az Magyar Úttörőszövetség egykori elnökének, hogy őszre ténylegesen visszaszerezhesse a csillebérci tábort. Az első Orbán-kormány idején, csaknem két évtizede indult rendőrségi, ügyészségi vizsgálatok, majd bírósági eljárások hétfőn peren kívüli egyezséggel értek véget - értesült a 24.hu.

Leépülés

Még a mérsékelt ivás is károsítja az agyat.

Az Oxfordi Egyetem és a University College London kutatói által folytatott vizsgálatok eredményeiről az Origo számol be, kiemelve, a brit tudósok következtetése legtöbbünknek rossz hír.

„A mérsékelt ivók, vagyis heti 14-21 egységet fogyasztók körében is nagyobb volt az agyi leépülés egyik formájának, a hippokampusz atrófiájának kockázata a teljes absztinensekhez képest.”

Már a mérsékelt ivás is károsítja az agyat

Rossz hír legtöbbünknek, de úgy tűnik, hogy hosszú távon már a mérsékelt alkoholfogyasztás is árt az agynak, és gyorsabb elbutuláshoz vezet. Azt valószínűleg mindenki tudja, hogy a masszív italozás hosszú távon szellemi leépüléshez vezet, de a mérsékelt alkoholfogyasztás agyi egészségre gyakorolt hatását viszonylag kevesen vizsgálták eddig módszeresen, és a meglévő eredmények is ellentmondásosak.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39240/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.07.25. 02:50
Korlátlan hatalom, megbélyegzett zsidók, falazó franciák, rendőrségi szarvashiba és Gyárfás önelégültsége keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.07.24. 04:55
A siránkozó ellenzék felelőssége, Orbán leckéje, Hitler és Vona tökéletessége, Soros megítélése és Kulcsár Attila kilátásai hétfindító lapszemlénkben.

EYOF – Győr és a valóra vált álom

2017.07.23. 17:40
Kulcsár Krisztián, a MOB) elnöke megvalósult álmokról és a 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválról (EYOF) beszélt a vasárnapi sajtótájékoztatón.

Blogstar kávéház

2017.07.23. 05:15
Magyar kalandok az Antarktiszon, nyugati disznóságok az arab világban, a baloldal fuldoklása és a magyarok csodája vasárnapi online lapszemlénkben.

A BKK hackere a MÁV és a Szerencsejáték Zrt. rendszerét is feltörhette

2017.07.22. 19:45
A válasz.hu megszerezte a BKK rendszerét feltörő 18 éves fiú bejelentőlevelét. Ha az igazat írta, akkor nagyobb a baj, mint azt sejteni lehetett.

Blogstar kávéház

2017.07.22. 05:30
Orbán ellenségképe, baloldali kincstárkisöprés, lagymatag Momentum, Trump pénztárcája és Itália élet-halál harca szombati online lapszemlénkben.

Majdnem 30 év után újra van magyar világbajnok kardozónk

2017.07.21. 20:40
A lipcsei vívó világbajnokságon 27 év után nyert magyar versenyző. Szatmári András kemény csatában, de legyőzte dél-koreai ellenfelét.

Blogstar kávéház

2017.07.21. 05:20
Politikai hungarikum, európai erózió, fideszes szembesítés, jobbikos ámokfutás és Budapestet ellepő fedett ügynökök pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.07.20. 04:00
Orbán mesterterve, Soros mesterkedése, Csisztu kifakadása és Csernus doki pólós trükkjei csütörtöki online lapszemlénkben.

Tusványos - Új óvodák létesülnek Kárpát-medence-szerte

2017.07.19. 17:50
Kárpát-medence-szerte 65-70 új óvoda létesülhet, és 265 óvoda megújulhat a magyar kormány külhoni óvodafejlesztési programjának első ütemében.

Ezeket a cikkeket olvastad már?