Blogolj!

Blogstar kávéház

Móres

A Fideszt erősíti Brüsszel kötelezettségszegési eljárása.

A Válasz Online arról ír, az egész kérdés tisztán szimbolikus politizálás, hiszen ha Magyarországra migránsokat telepítenének, azok néhány hét után úgyis visszamennének Nyugat-Európában.

„A kvótázás nem életképes megoldás, kizárólag azért erőlteti a Bizottság, hogy úgy tűnjön, csinál valamit a migráció ügyében, miközben semmilyen stratégiája nincs azon kívül, hogy a nehezét a törökök valahogy megoldják. Közép-Európára pedig azért erőltetnék rá, hogy móresre tanítsák a renitenskedő kormányokat, meg meglehetősen ellenszenves népnevelési célból – de kizárólag Orbánék újraválasztási esélyeit növelik vele.”

Brüsszel nevelni próbál, de kizárólag Orbánékat segíti

Kezdjük a szikár hírközléssel: ahogy a kiszivárgott hírek szerint számítani lehetett, az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított a három visegrádi tagállam, Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen, amiért nem hajtották végre és nem is akarják végrehajtani az áttelepítési kvótáról szóló döntést.

Vakság

Milliárdokat tolt a Fidesz médiabirodalmába az MVM.

Az MVM reklámköltéseiből a vak is látja, a piacon maguktól alig megmaradó kormánypárti médiumokat támogatják, másfél év alatt mintegy kétmilliárd forint jutott ugyanis kormányközeli cégekhez, ami az időarányos büdzsé 75 százaléka – elemez a 24.hu.

„A 2015-ös adatok jóval szerényebbek: ekkor csak 204 millió forintot költött az MVM (szemben a tavalyi 2,7 milliárddal) reklámra, és csak a pénz 30 százaléka került Fidesz-közeli cégekhez.”

Milliárdokat tolt a Fidesz médiabirodalmába az MVM

Az MVM reklámköltéseiből a vak is látja, a piacon maguktól alig megmaradó kormánypárti médiumokat támogatják. A Fideszhez lojális médiumokhoz az MVM-en keresztül iszonyat mennyiségű pénz került az Index szerint. A lap megszerezte az MVM Zrt. 2015-2016-os reklámköltéseiről szóló adatokat, amik szerint a cég összes reklámkiadásának kb. 75 százalékát, másfél év alatt kb.

Emlékezet

Távozik az 1956-os emlékév történészszakmai vezetője.

Horváth Miklós professzor felmondásának hátterében az emlékév lejáratása érdekében a még 2016 decemberében indított sajtótámadás áll – értesült az Origo.

„A kuratórium osztja Schmidt Mária álláspontját, hogy a magyar sajtónak az emlékévet lejáratni szándékozó képviselői – néhány politikailag elfogult történésszel karöltve – magát a forradalom és szabadságharc történeti jelentőségét, a hősiesen küzdő pesti srácok és lányok emlékezetét vették célba, lehetetlenné téve a higgadt, tudományos vita lefolytatását.”

Távozik az 1956-os emlékév történészszakmai vezetője

Lemondott Horváth Miklós, az 1956-os emlékév történésszakmai vezetője - értesült az Origo. A lemondás hátterében az emlékév lejáratása érdekében a még 2016 decemberében indított sajtótámadás állt. A Közép- és Kelet Európai Történelem és Társadalom Kutatásért felelős közalapítvány kuratóriuma ülésén szóba került, hogy a közalapítvány egyik vezető munkatársa, az 1956-os Emlékév történészszakmai vezetését ellátó Prof.

Besúgás

Tovább épül a genderrezsim a budapesti felsőoktatásban.

A PestiSrácok szúrta ki, hogy a CEU után az ELTE is a meleglobbi és a szélsőséges feminizmus mellé állt: saját ombudsmant akar magának, neki kell majd jelenteni, ha valaki szexista megnyilvánulásokra bukkan.

„Az ELTE szerint a 'legsúlyosabb társadalmi kihívásokra' megoldást kell nyújtani, mert bizony a fokozott pszichés terhelés, a szociális háttér bizonytalansága, a társadalmi egyenlőtlenségek növekedése, az előítéletesség, a szexizmus és különböző erőszakcselekmények megállíthatóak. Nem is kell mást tenni, mint feljelenteni az egyetemi ombudsmannak arról a diáktársunkról, akiről azt vélelmezzük, hogy szexista. Az egyetem honlapján közölt tanulmány szerint szexista a szőke nős vicc, a buliplakáton szereplő női alak is.”

Épül a gender-rezsim: A CEU után az ELTE is a meleglobbi és a szélsőséges feminizmus mellé állt

Saját ombudsmant akar magának az ELTE, a pozícióra már meg is hirdették a pályázatot. A hazai liberalizmus fellegvárának tartott intézmény ombudsmani hivatala a tervek szerint egyik szervezeti egységhez sem kötődne, azonban az intézmény egészére és egyes részeinek működésére is hatást tud majd gyakorolni, egyik fő feladata pedig az egyetemi szexizmus megállítása lesz.

Lakosztály

Ismét árulják Kádár egykori sofőrjének hírhedt kastélyát.

Bár tavaly új gazdára talált, most ismét hirdetik a váratlan vadászbalesetben elhunyt Bócsi András, Kádár János volt sofőrjének hírhedt kastélyát, 899 millió a kikiáltási ár – olvasható a Blikkben.

„A kastélyban 21 szoba, szinte mindegyikhez külön fürdőszoba plusz egy lakosztály. A szobákban gardrób és elegáns berendezés. Egyedi étterem, reprezentatív vadászterem, az alagsorban borozó, konditerem. Egyedi fa nyílászárók szúnyog hálózva, a földszinten 80 négyzetméteres fürdőmedence télikerttel. A kastély teljes berendezéssel eladó, (…) a birtok területén kis halastó, hangár és kis repülőgép számára leszállási lehetőség is biztosított.”

Ismét árulják Kádár egykori sofőrjének hírhedt kastélyát

A modern négyszintes összesen 2800 négyzetméteres vadászkastély egy 32.8 hektáros gyümölcsös területén, a kastélyhoz tartozó külön elkerített 1, 6 hektáros park közepén áll. - A kastélyban 21 szoba, szinte mindegyikhez külön fürdőszoba plusz egy lakosztály. A szobákban gardrób és elegáns berendezés. Egyedi étterem, reprezentatív vadászterem, az alagsorban borozó, konditerem.

Civil

Nem találja a párját Csepregi Éva.

Már türelmetlenül várja a Neoton örökifjú nagyasszonya, Csepregi Éva, hogy ismét rátaláljon a szerelem: másfél éve szakított párjával tizenöt év után, és azóta egyedül él – számol be róla a Lokál.

„Nincsen ideálom, inkább az a lényeg, hogy szót tudjak érteni a másikkal. Viszont civil férfi biztos nem jöhetne szóba nálam. Szerintem nehéz dolog egy nem szakmabelivel működtetni egy kapcsolatot, kell az ilyesfajta egyezés számomra.”

Nem találja a párját Csepregi Éva | Lokál

Több mint egy éve már, hogy egyedül élek, pedig nyitott vagyok egy új kapcsolatra, de semmi olyan értékelhető nem történt az elmúlt időszakban, amiről egyáltalán érdemes lenne beszélni. Pedig már nagyon hiányzik mellőlem a társ, hiszen az ember társas lény, és az egy nagyon jó dolog, ha valakinek megvan a párja.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39272/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Brüsszel a "Soros-terv" szerint halad

2017.09.26. 15:50
Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárának elmondása szerint Brüsszel a "Soros-terv" szerint halad, holott a milliárdos víziója szerinti kötelező betelepítési kvótáról …

A magyar parlament nemzetiségek bizottsága is elítéli az ukrán oktatási törvényt

2017.09.26. 15:05
Az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottsága támogatja "a jogtipró ukrán oktatási törvény elítéléséről és az …

A kormányablak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér kialakításában is segít

2017.09.25. 21:25
A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az …

Az ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt

2017.09.25. 21:00
Petro Porosenko ukrán elnök aláírta hétfőn az új oktatási törvényt, amit szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és ami a kisebbségi nyelveken történő oktatás visszaszorítása …

Észak-Korea szerint Amerika hadat üzent nekik

2017.09.25. 17:45
Az észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump hadat üzent nekik, így most már joguk van lelőni azokat az amerikai harci gépeket, amik berepülnek az ország légterébe, vagy csak közel repülnek …

Ausztrália űrhivatalt hoz létre

2017.09.25. 17:25
Az ország a helyi űripar fejlesztésén dolgozik, így nemzeti űrhivatalt hoz létre.

Botka „nagyvonalú” ajánlatot tett az ellenzék felé

2017.09.25. 16:20
Az MSZP "nagyvonalú" ajánlattal fordul "a demokratikus ellenzéki pártokhoz" a listás választási helyek elosztása érdekében - közölte az ellenzéki párt …

Blogstar kávéház

2017.09.25. 04:30
Merkel állandósága, Soros kottája, elitista víziók, fapados ellenzékiség, unatkozó politikusfeleségek és kihűlt hitvesi ágy hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Ezeket a cikkeket olvastad már?