Blogolj!

Blogstar kávéház

Csontváz

Zagya György Gyula a Jobbiktól kapja a fizetését.

A Varga-Bíró Tamás zenészt, publicistás zsidózó és családját fenyegető Zagyva György Gyulától azért nem határolódott el Vona Gábor és a Jobbik, mert Vona úgy nyeseget, hogy nála van a metszőolló, de a Zagyva-féle vadhajtást nem kívánta levágni – írja a PestiSrácok.

„Jól állna a Jobbik, ha Zagyva lenne az egyetlen banánhéj a pártban, amelyen Vona Gáborék elcsúszhatnak. Az igazság az, hogy a Jobbikban rengeteg olyan ember van, aki gyenge pont lehet, amely csontvázat hordoz magában.”

"Zagyva György Gyula egy vadhajtás, de Vonánál van a metszőolló" - mondta Varga-Bíró Tamás a Polbeatben

Az engem zsidózó és családomat fenyegető Zagyva György Gyulától azért nem határolódott el Vona Gábor és a Jobbik, mert nem tud, miután az ő egyik emberükről van szó, Zagyva a Jobbiktól kapja a fizetését - jelentette ki a PestiSrácok.hu Polbeat című műsorában Varga-Bíró Tamás zenész, publicista, jobboldali értelmiségi, akit példátlan módon és agresszívan fenyegetett meg ...

Sorcsere

Az ellenzéki pártok legnagyobb baja, hogy egymással foglalkoznak, nem a választókkal.

A jelenlegi parlamenti erők közül senkivel nem kívánnak együttműködni a választáson – erről az LMP társelnöke, Szél Bernadett beszél a Magyar Hírlapnak adott interjúban.

„Az LMP-ben hét éve mondjuk, hogy a politikában teljes sorcserére van szükség. Meggyőződésünk, hogy Magyarország abból a kátyúból, ahova az elmúlt negyedszázad kormányai juttatták, akkor tud kikerülni, ha egy teljesen új típusú politizálás és új politikusok jelennek meg. Az MSZP már bebizonyította, hogy nem ebben érdekelt, sokkal inkább a régi rendszer fenntartásában.”

Dopping nélkül

„Azt javasolnám minden ellenzéki pártnak, ne egymással, hanem a választókkal foglalkozzanak, mi is ezt tesszük" - mondta a lapunknak adott interjúban Szél Bernadett. Az LMP társelnöke ezt annak kapcsán jegyezte meg, hogy az MSZP lényegében 2010 óta lát bennük szövetségest, mindig úgy akar megújulni, hogy a korábbiak helyett újabb pártokkal próbál együttműködni.

Tompítás

Beolvasott a magyar kormánynak civilügyben az USA.

Nyugtalanítja az Egyesült Államokat, hogy a magyar parlament olyan törvényt fogadott el, amely unfair terheket ró a magyar civil társadalom bizonyos csoportjaira – áll az amerikai nagykövetség közleményében, amit a HVG ismertet.

„Az új törvény, különösen annak a kormányzati retorikának a kontextusában, amely a külföldi támogatást elfogadó civil szervezeteket úgy állítja be, mint amelyek a társadalom érdekei ellen tesznek, stigmatizálja a helyi szervezeteket, és tompítólag hat a magyarok önszerveződő képességére és hogy demokratikus módon fogalmazzák meg aggályaikat a kormányzattal szemben. Ha jogerőre emelkedik, ez a törvény visszalépést jelent majd a gyülekezési és szólásszabadságnak a NATO-ban, az Európai Unióban és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetben (OSCE) megtestesült alapelvétől.”

Beolvasott Orbánéknak civil-ügyben az USA

Az amerikai nagykövetség közleményben áll ki a civilek mellett.

Szövetség

Macron lehet Merkel utolsó esélye arra, hogy a brexit után a jobboldali populisták ostromolta Európai Uniót egyben tartsák és megújítsák.

Hiába azonban a nagy barátság Macron és Merkel között, az EU jövőjét illetően – elvileg – nem azonosak a terveik – elemez a Magyar Nemzet.

„Angela Merkel ma azzal a Párizzsal szövetkezve tudja csak egyben tartani az Európai Uniót, amely hagyományosan balra áll még a német szociáldemokratáktól. Emmanuel Macron kész a francia gazdaságban és a munkaerőpiacon neoliberális reformokat keresztülverni, de az Európai Unión belül nem az eddigi német megoldásokat támogatja. Míg Berlin szigorúan ragaszkodik ahhoz, hogy – mint a lisszaboni szerződés is előírja – a tagállamok nem vállalhatnak felelősséget egymás adósságaiért, és az Európai Unión belül nem jöhet létre közös szociális politika, Macron éppen hogy ezt akarja.”

A német-francia Európa esélyei

Emmanuel Macron francia államfő májusi beiktatása után azonnal Berlinbe utazott. Noha Párizsnak és Berlinnek gazdasági szempontból sem a helyzete nem azonos, sem érdekeik nem feltétlenül egyeznek, Angela Merkel megkönnyebbült örömmel fogadta az új francia elnököt. A német kancellár is felismerte: Macron sikere az utolsó esély arra, hogy a brexit után a jobboldali populisták ostromolta Európai Uniót egyben tartsák és megújítsák.

Ígéret

A Greenpeace azonnali lépéseket sürget a Szamos védelmében.

A Szamost és a Tiszát is hosszú szakaszon érinti a Romániából származó szennyezés, a probléma oka egy határhoz közeli húsüzem, amely a feldolgozásból hátramaradt hulladékot a vízbe ereszti, a Greenpeace súlyos bakteriológiai és kémiai szennyezettséget mutatott ki – számol be róla a 24.hu.

„Elfogadhatatlan, hogy a botrány kirobbanása után több héttel, a román hatóságok ígéretei ellenére, még mindig nem szűnt meg a folyó szennyezése. A fertőző szerves hulladék továbbra is tisztítatlanul ömlik a Szamosba, ami nem sokkal később a Tiszába jut – nyilatkozta Simon Gergely, a Greenpeace regionális vegyianyag-szakértője. A szervezet a vizsgálat eredményeiről a magyar és a román hatóságokat is értesítette.”

A Greenpeace azonnali lépéseket sürget a Szamos védelmében

A Greenpeace Magyarország is reagált a Szamosnál tapasztalt szennyezettségre. Közleményben reagált a folyónál kialakult helyzetre a Greenpeace Magyarország. Mint korábban megírtuk, nem csak a Szamost, de a Tiszát is hosszú szakaszon érinti a Romániából származó szennyezés. A probléma oka egy határhoz közeli húsüzem, amely a feldolgozásból hátramaradt hulladékot a vízbe ereszti.

Kapaszkodás

Fiatal csapatot épít a Honvéd új mestere.

Bemutatták a Honvéd új vezetőedzőjét, Erik van der Meert, a holland szakembernek nehéz dolga lesz, ha szeretné megismerni az idei szezon sikereit – írja a Lokál.

„Információim szerint a klub anyagi helyzetét tekintve hátrányban van a riválisaival szemben, szóval a szezon végén nem panaszkodnék, ha az Európa Liga-indulást jelentő helyen végeznénk, de nyilván jobb lenne a dobogó valamelyik fokára felkapaszkodni. Egy biztos, nehéz, de nem lehetetlen feladat megvédeni a bajnoki címet.”

Fiatal csapatot épít a Honvéd új mestere | Lokál

A Honvéd helyzete egy kissé a Leicesterére emlékeztet, amelynek szintén nehéz volt címvédőként helytállni - nyilatkozta a holland tréner, aki elárulta, hogy először jár hazánkban. - Ráadásul információim szerint a klub anyagi helyzetét tekintve hátrányban van a riválisaival szemben, szóval a szezon végén nem panaszkodnék, ha az Európa Liga-indulást jelentő helyen végeznénk, de nyilván jobb lenne a dobogó valamelyik fokára felkapaszkodni.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39304/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A kormányablak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér kialakításában is segít

2017.09.25. 21:25
A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az …

Az ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt

2017.09.25. 21:00
Petro Porosenko ukrán elnök aláírta hétfőn az új oktatási törvényt, amit szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és ami a kisebbségi nyelveken történő oktatás visszaszorítása …

Észak-Korea szerint Amerika hadat üzent nekik

2017.09.25. 17:45
Az észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump hadat üzent nekik, így most már joguk van lelőni azokat az amerikai harci gépeket, amik berepülnek az ország légterébe, vagy csak közel repülnek …

Ausztrália űrhivatalt hoz létre

2017.09.25. 17:25
Az ország a helyi űripar fejlesztésén dolgozik, így nemzeti űrhivatalt hoz létre.

Botka „nagyvonalú” ajánlatot tett az ellenzék felé

2017.09.25. 16:20
Az MSZP "nagyvonalú" ajánlattal fordul "a demokratikus ellenzéki pártokhoz" a listás választási helyek elosztása érdekében - közölte az ellenzéki párt …

Blogstar kávéház

2017.09.25. 04:30
Merkel állandósága, Soros kottája, elitista víziók, fapados ellenzékiség, unatkozó politikusfeleségek és kihűlt hitvesi ágy hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Magyarellenes iskolai támadás Erdélyben - Felelősségére figyelmeztet az RMDSZ

2017.09.23. 19:00
A román médiát és a politikusok egy részét is felelősség terheli azért, hogy két román fiú egy magyarul beszélő ötödikes kislányra …

Magyarország kétféle választ ad az ukrán oktatási törvényre

2017.09.23. 15:30
Magyarország diplomáciai választ is ad az ukrán oktatási törvény elfogadhatatlan módosítására, ugyanakkor folytatja a humanitárius segítségnyújtást is - közölte …

Ezeket a cikkeket olvastad már?