Blogolj!

Blogstar kávéház

Ügyek

Stabil többséget szerezne a Fidesz-KDNP.

Az Origo által készített mandátumbecsléshez a májusi közvélemény-kutatásokat használták föl, ezek szerint nem állnak messze a kétharmadtól a kormánypártok, de nagyban befolyásolja majd az eredményeket, hogy milyen konstrukcióban indulnak az ellenzéki pártok.

„Az öt intézetnél a biztos szavazók körében a Fidesz–KDNP összevont támogatottsága 46,4 százalék volt. A második helyen a Jobbik állt 18,4 százalékkal, a harmadik helyen az MSZP végzett 17,2 százalékkal. A Jobbik támogatottsága folyamatosan csökken, és az MSZP-nek sem tettek jót a Botka körüli ügyek.”

Így nézne ki a parlament, ha most választanánk

Stabil többséget szerezne a Fidesz-KDNP az Országgyűlésben az Origo által készített mandátumbecslés alapján, amihez a májusi közvélemény-kutatásokat használtuk föl. Az eredményeket persze nagyban befolyásolja majd, hogy az ellenzéki pártok milyen konstrukcióban indulnak majd, mivel egyelőre meglehetősen nagy a fejetlenség náluk. 2014 tavasza óta egyébként nem változott érdemben a pártok támogatottsága.

Nyomás

Nem úszhatja meg Ahmed H.

A röszkei zavargások kulcsfigurája az új elsőfokú eljárás lefolytatása után is tízéves börtönbüntetést fog kapni, mert az általa elkövetett súlyos cselekményért ez a minimálisan kiszabható retorzió – a PestiSrácok.hu-nak Budai Gyula korábbi elszámoltatási kormánybiztos nyilatkozott a csütörtöki döntésről.

„Budai Gyula azt is bírálta, hogy Brüsszel – egy baloldal által szorgalmazott elítélő határozat nyomán – szintén Ahmed H. szabadon bocsátását követelte, s nyomást próbált gyakorolni a magyar igazságszolgáltatásra. Tény az is, hogy az európai szocialista, liberális, zöld és kommunista frakció szimpátia-csoportképet készített, kifejezve szolidaritását a terroristával – emelte ki, az akciót nyílt támadásnak nevezve a független magyar bíróságok ellen.”

Budai Gyula: Ahmed H. terrorista, aki röszkei tettéért biztosan 10 év börtönt fog kapni

Ahmed H. terrorista, a röszkei zavargások kulcsfigurája az új elsőfokú eljárás lefolytatása után is tíz éves börtönbüntetést fog kapni, mert az általa elkövetett súlyos cselekményért a 10 év a minimálisan kiszabható retorzió - reagált a mai bírósági döntésre a PestiSrácok.hu-nak Budai Gyula korábbi elszámoltatási kormánybiztos, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Hiánycikk

Újabb esélyt kapott Bernd Storck, kockázatot vállalt az MLSZ.

Csányi Sándor elnök időt nyert, de döfést kap, ha bukik a német kapitány – értékeli a csütörtöki határozatot és bejelentést az Index.

„Storck az első a magyar futballtörténelemben, aki egy mérhetetlenül kínos vereséget túlélt. Ha eddig hiánycikk volt a bizalom, ha lehetett Wenger vagy Ferguson pályakezdését emlegetni, mint pozitív példát, akkor most már nálunk sem lehet azt mondani, mennyire törékeny a bizalom, mennyire türelmetlenek egy szakvezetővel szemben.”

Csányi időt nyert, de döfést kap, ha bukik Storck

Hosszú, több órás elnökségi ülés után a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor nem tartott sajtótájékoztatót - jó néhány kellemetlen kérdéstől megmenekült átmenetileg -, hanem csak azt közölte: még talán jobban is fogják támogatni Bernd Storck szövetségi kapitányt, sportigazgatót, mint eddig. Vagyis a kapitány hivatalban marad.

Minőség

Már a jövő héten indul a dinnyeszedés.

A népszerű, zamatos magyar fajták Skandináviában is hódítanak – írja a Magyar Hírlap.

„A magyar görögdinnye azért zamatosabb a spanyolnál vagy a görögnél, mert jelentős, akár húsz fok is lehet a hőingadozás a nappali és az éjszakai hőmérséklet között júniusban. A minőség szempontjából meghatározó, hogy az elkövetkezendő két hétben meleg, napos legyen az időjárás. Június 25-én kezdődik a szedés, július elején már kóstolható a dinnye. A dinnyetermesztés kétezer magyar családnak jelent megélhetést.”

Dinnyeszedés már a jövő héten

Jövő héten a hazai sárgadinnye, két hét múlva pedig a magyar görögdinnye is kapható lesz. A zamatos, mag nélküli magyar görögdinnye már a skandináv piacot is meghódította. Magyarországon tíz százalékkal csökkent a termőterület tavalyhoz képest, így mintegy ötezer hektáron termelnek az idén görögdinnyét, a legtöbbet Békés megyében - mondta lapunknak Dorcsinecz Balázs, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács zöldségtermelői főbizottságának elnökségi tagja.

Burkolat

Tovább folyik a találgatás a londoni toronyház katasztrófájának okairól.

Szerdára virradó éjjel porig égett a 24 emeletes Grenfell Tower London egyik leggazdagabb kerületében, és még azt sem tudni, hányan vesztették életüket a lángokban – olvasható a 24.hu cikkében, mely a BBC-re hivatkozva a tűz lehetséges okaira is kitér.

„Franciaországban, az Egyesült Arab Emírségekben és Ausztráliában is több olyan épület égett már le részben vagy teljesen, amelyen ugyanolyan külső burkolatot használtak az építéskor, mint a londoni toronyháznál. A lap úgy tudja, hogy a burkolat lehetett volna jóval tűzállóbb is.”

Londoni tűzvész: megjósolták a katasztrófát

Szerdára virradó éjjel porig égett a 24 emeletes Grenfell Tower London egyik leggazdagabb kerületében. A lángokat még csütörtök délelőttre sem sikerült teljesen megfékezniük a tűzoltóknak. A legfrissebb jelentések szerint legalább 17 ember veszítette életét a tragédiában, de a hatóságok arra számítanak, hogy a romok átfésülése után további áldozatok holttestei kerülnek majd elő.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39338/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Késes ámokfutó Finnországban

2017.08.18. 16:30
Több embert megsebesített, az elkövetőt elfogták.

Újabb gázolásos merénylet történt Spanyolországban - Frissítve

2017.08.18. 09:00
A gázolásos merényletet a Barcelonától 120 kilométerre délre fekvő Cambrils tengerparti üdülőhely központjában követték el, hét embert megsebesítettek, …

Blogstar kávéház

2017.08.18. 03:50
Agymosott gyermekterroristák, orrcseppfüggő nemzet, öngyilkos netes őrület, szemhéjplasztikázott sztárok és Gyurcsány, a hasznos idióta pénteki online lapszemlénkben.

Terrortámadás Barcelonában, 13 halott, legalább 50 sérült – Frissítve

2017.08.17. 18:15
Barcelona belvárosában egy fehér furgon hajtott a tömegbe. 13 halott és 50 sérült van.

Nem megoldás a migránsok kötelező szétosztása, ezt az uniós országok sem támogatják

2017.08.16. 09:25
A két évvel ezelőtti magyar javaslatoknak megfelelően őrizni kell az államhatárokat, és a legutóbbi olaszországi …

Blogstar kávéház

2017.08.16. 03:45
Soros aknamunkája, a CEU bizakodása, a Jobbik lebőgése, létszámhiányos multik és halálos homeopátia szerdai online lapszemlénkben.

Ünneplő emberekre dőlt egy fa Madeirán, egy magyar áldozat is van

2017.08.15. 21:45
Nagyboldogasszony miatt összegyűlt tömegre dőlt egy fa Madeirán, legalább tizenketten meghaltak, köztük egy magyar is.

Melocco Miklós lesz a SZEGEDma Klub vendége

2017.08.15. 19:20
A szobrásszal augusztus 17-én, csütörtökön beszélget Csúri Ákos a Bistorant rendezvénytermében.

Bakondi: a belbiztonságot fenyegetik az embercsempészekkel együttműködő szervezetek

2017.08.15. 16:30
Fenyegetettséget jelent a belbiztonság számára azon nem kormányzati szervezetek (NGO-k) tevékenysége, amelyek sokszor az …

Blogstar kávéház

2017.08.15. 03:00
Végtelenített nyugdíjasgate, baloldali túlélési esélyek, szocialista Bourbonok, Ferenc pápa majma és az akadémiai futballpélda keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?