Blogolj!

Blogstar kávéház

Láb

A demográfiai konszenzust nem rombolhatja ideológiai vita.

Politikai egyezségre kellene jutni a kérdésben, hogy a családoknak adott juttatásokat ne lehessen egy esetleges kormányváltás után megszüntetni – erről Kapitány Balázs, a Központi Statisztikai Hivatal Népességtudományi Kutatóintézetének igazgatóhelyettese beszél a Magyar Hírlapnak adott interjújában.

„A kormány által felvázolt célok akkor reálisak, ha nem csak a termékenységre alapozunk, hiszen nem elég a gyermekvállalás ösztönzése. Ott van a másik két terület, a halálozás és a kivándorlás, s e kettővel rosszabb helyzetben vagyunk. Úgy kell a demográfia kérdésére tekinteni, mint egy háromlábú székre, amely akkor van egyensúlyban, ha mindhárom láb stabil. Tehát a népesedés kérdését hármas egységként kell kezelni, mindhárom területtel egyszerre kell foglalkozni.”

„A demográfia, akár a háromlábú szék: stabilan kell állnia"

Ideológiai háttértől független politikai megállapodásra van szükség arról, hogy nem változtatjuk meg a családtámogatási rendszer alapjait - mondta lapunknak Kapitány Balázs demográfus. A Központi Statisztikai Hivatal Népességtudományi Kutatóintézetének igazgatóhelyettese szerint a várható élettartam növelésére, a kivándorlás kezelésére és szakpolitikai „aprómunkákra" is szükség lenne.

Tapasztalat

A Sukoró-perben méltó büntetést kaptak a baloldalhoz kötődő bűnösök.

A Demokrata ezzel együtt megdöbbentőek tartja, a jogerős bírói ítélet kihirdetése után a bukott miniszterelnök és párttársa attól sem riadt vissza, hogy megfenyegesse a független magyar igazságszolgáltatás képviselőit.

„Az elmúlt évtizedekben azt tapasztaltuk, hogy a baloldalhoz kötődő politikusok, állami vezetők a korrupciós botrányokat többnyire valahogy megúszták. A bűncselekmény vagy nem volt bizonyítható, vagy elévült, az időmúlást pedig a bíróság általában enyhítő körülményként veszi figyelembe. Ha mégis bebizonyosodott a bűncselekmény, a baloldal prominensei megúszták némi pénzbüntetéssel vagy valamilyen feltűnően enyhe szankcióval.”

Bűn és bűnhődés | Demokrata

Hosszú idő óta először fordult elő a magyar igazságszolgáltatás történetében, hogy a baloldalhoz kötődő bűnösök megkapták méltó büntetésüket. A Sukoró-perben mégis az a legmegdöbbentőbb, hogy a jogerős bírói ítélet kihirdetése után a bukott miniszterelnök és párttársa attól sem riadt vissza, hogy megfenyegesse a független magyar igazságszolgáltatás képviselőit.

Ábránd

Egyre fokozódik a politikai kormányzás.

A Magyar Nemzet szerint ezzel összefüggésben növekszik a szimbolikus jogszabályok száma-aránya, amelyekhez előbb vagy utóbb – így vagy úgy – köze lesz Áder János köztársasági elnöknek.

„A plakáttörvény visszadobása mindössze arra jó, hogy rendkívüli ülésen fusson neki a Fidesz még egyszer az álságos-cinikus kétharmados részeknek. Elismerem, ez már nem a jogász-államfő gondja. Inkább az ellenzéké. Amelynek muszáj lesz a nyári szünetben is mobilizálnia önmagát. Igaz, ha erre sem lenne képes, akkor mitől, hogyan lenne joga a hatalom leváltásáról ábrándozni?”

Te írd alá, János!

A politikai kormányzás egyre fokozódik. Ezt bizonyítja egyebek közt, hogy növekszik a szimbolikus jogszabályok száma-aránya, amelyekhez előbb vagy utóbb - így vagy úgy - köze lesz Áder Jánosnak. Emlékszünk, hiszen nem volt régen: aktuális balhéink előtt a lex CEU körül bontakozott ki jelentősebb felbolydulás. - Ne írd alá, János!

Barter

Rogán-közeli helikopterrel menekült Habony a sajtó elől.

Miután múlt pénteken Habony Árpád Demján Sándor társaságában leszállt egy luxusrepülőgépről a Liszt Ferenc repülőtéren, a miniszterelnök főtanácsadója „kámforrá vált”, egyedül légi úton távozhatott onnan – olvasható az Index cikkében.

„A Hír TV Célpont című műsorának stábja Habonyék landolása után azonosított is egy Ferihegyre érkező helikoptert. A Célpont stábja a Flycoop Kft. hangárjában talált rá a helikopterre, pár méterre attól a helikoptertől, amellyel Rogán Antal ment tavaly ősszel Nyírtassra. A két gépet nem a puszta véletlen tette egymás mellé a budaörsi hangárban, ugyanis Rogán felesége is a Flycoop Kft.-vel 'barterezte' a lakodalmas utazást.”

Rogán-közeli helikopterrel menekült Habony a sajtó elől

Miután múlt pénteken Habony Árpád Demján Sándor társaságában leszállt egy luxusrepülőgépről a Liszt Ferenc repülőtéren, a miniszterelnök főtanácsadója "kámforrá vált" - írta múlt héten a Magyar Nemzet. A lap azért jutott erre a következtetésre, mert a Habonyra várakozó autó Habony nélkül hagyta el a repülőteret, míg a tanácsadó és egy titokzatos hölgy a reptér kisrepülőgépes termináljába menekült a rá váró sajtó elől.

Fagyasztás

1,7 milliárd dollárra rúg az Iszlám Állam évi költségvetése.

A terror elleni küzdelem egyik legfőbb fegyvere a terroristákhoz köthető pénzügyek felszámolása, de csak papíron, mert az elmúlt másfél évtizedben az derült ki, egyetlen bomba képes nagyobb kárt okozni a terrorszervezetek pénzügyi rendszerében, mint a tartós pénzügyi szigor – írja az Origo.

„A terrorakciókat a pénzügyek figyelésével nem lehet megakadályozni, az egész nem több mint hangzatos politikai, retorikai fogás. (…) A terrorista pénzek üldözése nem vezet eredményre, ráadásul rendkívül időigényes és drága. Nincs az a bankszámla, amelyet befagyasztva hatékonyan lehetne küzdeni a terrortámadások ellen. A pénzcsapok elzárására átcsoportosított hatalmas összegeket máshová kell fókuszálni, és új stratégiát kell kitalálni a terrorizmus megfékezésére.”

A terrorszervezetek titkos pénzügyei: ebből él az Iszlám Állam

A fejlett világ minden eszközt bevet az egyre több áldozatot követelő terrorizmus megfékezése érdekében. Az egyik ilyen hangzatos intézkedés, hogy a terrorizmust éltető pénzcsapokat el kell zárni, a gyanús emberek bankszámláját be kell fagyasztani. Azonban úgy tűnik, hogy ez nem igazán vezet sikerre, hiszen ezzel az eszközzel még egyetlen terrortámadást sem sikerült megakadályozni.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39372/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.08.23. 05:15
Átvert diákmunkások, dél-amerikai börtönállapotok, Simicska jobbja és balja no meg a Gyurcsány-faktor szerdai online lapszemlénkben.

Európában a biztonsági helyzet rossz, a terrorfenyegetettség nagyon súlyos

2017.08.22. 15:40
Az európai vezetők felelőssége a kontinens biztonságának garantálása, és akik erre nem képesek, nincs helyük az európai vezetők között.

Blogstar kávéház

2017.08.22. 02:40
A baloldal piszkos trükkjei, falra festett ördög, multikulti idill, szivárványszínű forgatag és válogatós terroristák keddi online lapszemlénkben.

Kiss Balázs, Korpási Bálint és Lőrincz Tamás is bronzérmes a párizsi birkózó vb-n

2017.08.21. 19:50
Kiss Balázs a kötöttfogásúak 98 kilogrammos kategóriájában, Korpási Bálint a 71 kilogrammos kategóriában nyert bronzérme …

Lelőtték a barcelonai gázolás gyanúsítottját

2017.08.21. 17:15
A rendőrség lelőtte a barcelonai merénylet utolsó szabad lábon lévő gyanúsítottját Barcelonától nyugatra.

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.08.20. 05:35
Rakka pokla, fehér felsőbbrendűség, vizes bizonyítékok, kincses gyümölcsösök és a holdfoglalás előjátéka vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt Arthur J. Finkelstein

2017.08.19. 19:35
A The Washington Post adta hírül, hogy pénteken hosszú betegség után tüdőrákban elhunyt Arthur J. Finkelstein, az amerikai republikánusok kampánystratégája. A kiváló stratéga 2008 óta a Fideszt is ellátta a tanácsaival, de …

Kereszténység nélkül Európa szétesik, szétmállik az időben

2017.08.19. 18:15
A kereszténység nélküli Európa szétesik, szétmállik az időben - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton a felvidéki Királyfiakarcsán …

Blogstar kávéház

2017.08.19. 05:30
A gyilkos terrorizmus és a Soros-terv, Szent István hagyatéka, óvodai jogsértések és helikopterező bulibárók szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?