Blogolj!

Blogstar kávéház

Példa

Évekig tartó jogászkodás következhet a terrorperben, miután új eljárásra kötelezte az ítélőtábla az első fokon eljáró bíróságot?

Ha az amerikai-mexikói határon csinálja ugyanazt Ahmed H., mint Röszkénél tette, akkor simán lelövik, így végül is nem járt túl rosszul – elemzi a csütörtöki bírósági döntést a PestiSrácok.

„Aztán Ahmed kap akkora büntetést, amekkorát eddig leült, és mehet haza, várják az autók és a halászhajó. A bíróság pedig úgy tesz, mintha elhinné ezt az egész tökéletesen abszurd és nyilvánvalóan hazug történetet. Mi pedig boldogan megállapíthatjuk majd, hogy sikerült igazán, amúgy magyarosan példát statuálni. Ezentúl rettegni fognak a kegyetlenségüktől, amint volt az már Európában. A magyarok bíróságaitól ments meg uram minket!”

Ahmed H

Be kell ismernem, mikor először meghallottam Ahmed H nevét, ebben a formában, nekem rögtön Moldova örökbecsű figurája, a részeges H Kovács jutott eszembe. Tudják, aki fizetteti magának fröccsöt, mert nem akarja felváltani az új hetvenöt forintosát. És akinek nevében a H a hazudóst jelenti. Ez azóta sem változott.

Bolseviktempó

Továbbra sem kérnek a plakáttörvényből az ellenzéki pártok.

Az Áder János által visszadobott plakáttörvény ügyében június 23-án tarthatnak rendkívüli ülést, de az LMP, az Együtt és a Jobbik máris közölte, elutasítják a Fidesz javaslatát, és megakadályozzák a jogszabály elfogadását – írja a Magyar Nemzet.

„A frakcióvezető úgy fogalmazott, hogy a Fidesz megijedt a Jobbik óriásplakátjainak sikerétől, ezért elképesztő 'bolseviktempót' próbál diktálni és minden eszközzel korlátozni akarja ezeknek a plakátoknak a terjesztését. Hozzátette, hogy ha elfogadnák azt a 'bizarr' és alá nem támasztható feltételezést, hogy a Jobbiknak milliárdos kampányra futotta, akkor azt is el kell fogadni, hogy ezeknek a plakátoknak a tömeges megrongálása súlyos, kiemelten büntetendő bűncselekmény.”

Nem kérnek a plakáttörvényből az ellenzéki pártok

A Jobbik után az LMP, és az Együtt közölte: továbbra is elutasítják a Fidesz javaslatát. Már a plakáttörvény csütörtöki leszavazása után sejthető volt, hogy a Fidesz nem adja fel ilyen könnyen, és minden trükköt bevet majd, hogy még inkább a saját igényei szerint írja át a politikai verseny szabályait - közölte az LMP azután, hogy Budai Gyula az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elárulta, az Áder János által visszadobott plakáttörvény ügyében június 23-án fognak rendkívüli parlamenti ülést tartani,.

Harács

Elképzelhetetlen mennyiségű termőföldet, kül- és belterületi telket, ipari területet, ingatlant szerez meg az Orbán, Mészáros és Tiborcz család.

A 168 Óra szerint a Keresztapa című film hangulatát idézi az a szövevényes és belterjes világ, amely Bicske környékén épült ki, iskolapéldájaként annak, miként tud egy családi/gazdasági/politikai érdekközösség befolyás alá vonni egy egész kistérséget.

„S hogy mindez a féktelen terjeszkedés és harácsolás valóban Mészáros Lőrinchez köthető-e, vagy inkább arról van szó, amiről a környéken mindenki beszél, miszerint a felcsúti polgármester csak végrehajt és a nevét adja, a háttérben pedig Orbán Viktor áll – nehezen bizonyítható. Egy biztos, az érdekkör mindent megvesz a bicskei kistérségben, ami egykor a Habsburgoké volt. Gyorsabban s kevésbé átláthatóan gyarapodnak, mint az egykori főnemesek, de megtehetik. Ki áll az útjukba?”

Felcsúti harács - Nem enged a földekből Orbán köre

A Keresztapa című film hangulatát idézi az a szövevényes és belterjes világ, amely Bicske környékén épült ki, iskolapéldájaként annak, miként tud egy családi/gazdasági/politikai érdekközösség befolyás alá vonni egy egész kistérséget. Érdemes szemügyre venni, hogy e zárt kör tagjai milyen megoldásokkal jutnak elképzelhetetlen mennyiségű termőföldhöz, kül- és belterületi telkekhez, ipari területekhez, egyéb ingatlanokhoz, és hogyan sikerül valahogy mindig olyan fejlesztésbe fogniuk, amelyre éppen jár uniós vagy hazai támogatás.

Háttérember

Miniszteri biztos irányítja és koordinálja a georgiai magyar kulturális napokat.

A HVG arra hívja fel a figyelmet, hogy a külgazdasági és külügyminiszter által hat hónapra kinevezett Csutora Zsolt a Fidesz egyik szürke eminenciásának a testvére.

„Csutora Zsolt testvére Csutora László, aki különösen a Simicska-érában volt komoly háttérembere a Fidesznek. Csutora László felesége, Csutoráné Győri Ottília Budakeszi fideszes polgármestere, aki ügyvédbojtárként a fideszes önkormányzatok közműügyeiben tevékenykedő jogász, Szabó Iván irodájában kezdett.”

A Fidesz szürke eminenciásának testvére a keleti nyitás nagymestere

Már a georgiai magyar kulturális napoknak is van miniszteri biztosa. Csutora Zsoltot a külgazdasági és külügyminiszter nevezte ki hat hónapra.

Vállalkozás

Michael Phelps július végén úszóversenyen csap össze a nagy fehér cápával.

Minden idők legnagyobb úszója összeméri gyorsaságát az állatvilág egyik legrettegettebb ragadozójával – a különleges viadal előkészületeiről a Washington Post alapján számol be az Origo.

„A világ leggyorsabb és leghatékonyabb ragadozóinak egyike: a cápa. A másik a legnagyobb bajnok, aki valaha vízbe ugrott: Michael Phelps. 39 világrekord és 23 olimpiai aranyérem birtokosa. De egy versenyt még meg kell nyernie. Egy versenyt, amire előtte még senki sem vállalkozott. A legsikeresebb sportoló a legfélelmetesebb ragadozó ellen.”

Michael Phelps úszóversenyre hívja a nagy fehér cápát

Minden idők legnagyobb úszója összeméri gyorsaságát az állatvilág egyik legrettegettebb ragadozójával. A 23-szoros olimpiai bajnok, és ezzel a valaha volt legsikeresebb sportoló, Michael Phelps dicsőséges pályafutása során minden elképzelhető címet begyűjtött - igaz, Európa- és magyar bajnok sem volt -, és a verhetetlenség mítoszával a neve mellett vonult vissza a riói olimpia után.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39399/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.08.23. 05:15
Átvert diákmunkások, dél-amerikai börtönállapotok, Simicska jobbja és balja no meg a Gyurcsány-faktor szerdai online lapszemlénkben.

Európában a biztonsági helyzet rossz, a terrorfenyegetettség nagyon súlyos

2017.08.22. 15:40
Az európai vezetők felelőssége a kontinens biztonságának garantálása, és akik erre nem képesek, nincs helyük az európai vezetők között.

Blogstar kávéház

2017.08.22. 02:40
A baloldal piszkos trükkjei, falra festett ördög, multikulti idill, szivárványszínű forgatag és válogatós terroristák keddi online lapszemlénkben.

Kiss Balázs, Korpási Bálint és Lőrincz Tamás is bronzérmes a párizsi birkózó vb-n

2017.08.21. 19:50
Kiss Balázs a kötöttfogásúak 98 kilogrammos kategóriájában, Korpási Bálint a 71 kilogrammos kategóriában nyert bronzérme …

Lelőtték a barcelonai gázolás gyanúsítottját

2017.08.21. 17:15
A rendőrség lelőtte a barcelonai merénylet utolsó szabad lábon lévő gyanúsítottját Barcelonától nyugatra.

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.08.20. 05:35
Rakka pokla, fehér felsőbbrendűség, vizes bizonyítékok, kincses gyümölcsösök és a holdfoglalás előjátéka vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt Arthur J. Finkelstein

2017.08.19. 19:35
A The Washington Post adta hírül, hogy pénteken hosszú betegség után tüdőrákban elhunyt Arthur J. Finkelstein, az amerikai republikánusok kampánystratégája. A kiváló stratéga 2008 óta a Fideszt is ellátta a tanácsaival, de …

Kereszténység nélkül Európa szétesik, szétmállik az időben

2017.08.19. 18:15
A kereszténység nélküli Európa szétesik, szétmállik az időben - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton a felvidéki Királyfiakarcsán …

Blogstar kávéház

2017.08.19. 05:30
A gyilkos terrorizmus és a Soros-terv, Szent István hagyatéka, óvodai jogsértések és helikopterező bulibárók szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?