Blogolj!

Blogstar kávéház

Felelősség

1,2 millió magyar tervezi, hogy kivándorol.

A fiatalok körében különösen magas, közel 40 százalékos ez az arány – derül ki a Publicus reprezentatív felméréséből, melyet az Index ismertet.

„A megnövekedett kivándorlásért a legtöbbek szerint az alacsony fizetések, a Fidesz-kormány, valamint a rossz gazdasági helyzet a felelősek.”

Még több mint egymilló magyar vándorolna ki

Nagyságrendileg 1,2 millió fő tervezi, hogy a jövőben külföldön vállal munkát, a fiatalok körében különösen magas, közel 40 százalékos ez az arány - derül ki a Publicus reprezentatív felméréséből, amelyet a Vasárnapi Hírek megbízásából készített a kivándorlás témájában. A megkérdezetteknek átlagosan majdnem hat közeli családtagja, vagy ismerőse vándorolt külföldre, és lényegében ugyanennyien vállalnak tartósan munkát külföldön.

Árnyék

Még rosszabb állapotban van az MSZP, mint négy éve.

Akkor Bajnaival, most Gyurcsánnyal kellett viaskodnia a szocialista pártnak, mely képtelen szabadulni múltjától – a Magyar Hírlap Kiszelly Zoltán politológussal beszélgetett.

„Bár a Botka László kormányfőjelölt által meghirdetett politika leszámolna a 2010 előtti világgal, az akkori zűrös ügyek, illetve újabb társaik, így a szombathelyi MSZP-s Czeglédy Csaba botránya ezt igencsak megnehezítik. Kiszelly szerint a 'szocialisták nem tudnak kilépni a korrupció árnyékából'. Ráadásul éppen az ellenzék emelte fel korábban a korrupció témáját, mondván, jó fegyver lesz a kormány ellen, így most a fagyi visszanyal.”

Önsorsrontó pályán Vonáék

A „szocialisták nem tudnak kilépni a korrupció árnyékából" - fogalmazott lapunknak Kiszelly Zoltán politológus, akivel az elmúlt hét fejleményeit, így az MSZP-s Czeglédy Csaba letartóztatását elemeztük. Macron francia elnök pártjának minapi, elsőfordulós választási győzelme, illetve az, hogy 32 százalékos eredménnyel a parlamenti mandátumok több mint kétharmadát szerezheti meg, lényegében kihúzza a Haraszti Miklós és Gulyás Márton által itthon az arányos voksolási rendszerért indított mozgalom alól a szőnyeget - mondta lapunknak Kiszelly Zoltán politológus.

Falbontás

A CEU rektora szerint senkit sem gyaláztak még igaztalanabbul, mint Sorost.

Michael Ignatieff legújabb írását – melyben arról is szól, hogy egyetemük ostrom alatt áll, ugyanakkor az autonómia fennmaradása a társadalom elemi érdeke – a PestiSrácok veszi górcső alá.

„A CEU rektora szerint az egyetemi előadóknak is szembe kell nézniük kiváltságos helyzetükkel, mivel jövedelmüket az állampolgárok fizetik, így igazolniuk kell létjogosultságukat. Azon kell dolgozniuk, hogy lebontsák a falakat, amelyek polgártársainkat akadályozzák abban, hogy velünk tanulhassanak. Ellentmondásosnak nevezi az egyetemi oktatók létbiztonságát, ugyanakkor véleménye szerint a professzori állások stabilitása jogot ad, hogy a professzorok népszerűtlen kutatásokat is végezhessenek vagy népszerűtlen álláspontokat képviseljenek.”

CEU rektora: Senkit nem gyaláztak még igaztalanabbul, mint Soros Györgyöt

Senki sem tett többet Magyarországért, és senkit nem gyaláztak meg még igazságtalanabbul mint Soros Györgyöt - állítja legújabb írásában a CEU rektora. Michael Ignatieff arról is ír, a tudomány képviselőinek is nagy a felelősségük, különösen amikor szakértőként olyan dolgokról „osztják az észt", amihez nem is értenek.

Darázsfészek

Kezdődhet a Macron-féle óriási „csoportterápia” Franciaországban.

A Magyar Nemzet szerint komoly kihívás előtt áll Emmanuel Macron francia elnök, akinek pártja abszolút többséget szerzett a törvényhozási választások második fordulójában.

„Macronnak viszont nagyon fontos volt, hogy kényelmes parlamenti többséget szerezzen, hiszen csak erős felhatalmazással van bármi esélye nagy ívű reformelképzelései megvalósítására. A startup vállalkozások támogatása, valamint a zöldenergia terjedésének elősegítése a társadalom nagy része számára elfogadható célkitűzés, ám az elnök által elképzelt munkajogi reform olyan darázsfészek, amibe már jó néhány francia politikus belenyúlt.”

Kezdődhet a Macron-féle óriási „csoportterápia" Franciaországban

Emmanuel Macron francia elnök pártja, a Köztársaság lendületben abszolút többséget szerzett a francia törvényhozási választások második fordulójában - derül ki a Le Monde által urnazáráskor ismertetett felmérésből. Az 577 parlamenti székből eszerint 355-be ülhet bele a Köztársaság lendületben (La Republique en Marche, LRM) és a vele szövetséges Francois Bayrou Demokrata Mozgalom (MoDem) nevű tömörülésének képviselője.

Önvizsgálat

Bernd Storck mellett állnak a régi szövetségi kapitányok.

A Lokál régi szövetségi kapitányokat kérdezett arról, mit gondolnak róla, hogy az MLSZ adott még egy esélyt a német szakembernek az Andorra ellen 0-1-et követően.

„Gellei Imre: Szerintem okos döntés született, nem lett volna jó most elküldeni Storckot. Azok a folyamatok, amelyeket elindított, jó irányba haladnak. A napokban voltam Telkiben, és tetszett, amit láttam. Biztos vagyok benne, hogy a vereség után Storck úr önvizsgálatot tartott, és tudja, mi az, ami javításra szorul. Remélem, újra visszatérünk a helyes útra.”

Storck mellett állnak a régi kapitányok | Lokál

Az MLSZ-nek van egy koncepciója, amit nem akart felrúgni, hiszen Storck sportigazgató is, így szerintem úgy voltak vele, hogy ezt most le kell nyelni. Egyébként én is azon a véleményen vagyok, hogy ezt el kell nézni. A lényeg az, hogy feldolgozza a vereséget. Felajánlotta a lemondását, de marasztalták.

Szőkeség

Koroknyai Virág lett Magyarország Szépe 2017-ben.

A Miss World Hungary verseny vasárnapi televíziós nagydöntőjéről az Origo közöl részletes összeállítást.

„Ritkán nyernek szőke lányok szépségversenyt, általában feketék vagy barnák ünnepelnek a végén. Úgy tűnt, most sem osztottak lapot a világos hajú versenyzőknek, eleve tán négyen voltak csak a húszból, de két szőkét haza is küldtek fél kilenc körül.”

Koroknyai Virág lett Magyarország Szépe 2017-ben

A Miss World Hungary, Magyarország szépe közönségdíjasa Viczián Viktória lett, pedig nem ő vezetett a bő kétórás show alatt, de a végére belehúztak a szavazói. A második udvarhölgy, azaz harmadik helyezett Pető Laura, az első udvarhölgy Viczián Viktória lett, a szépségverseny nyerteseként Koroknyai Virág ünneplehetett, ő utazik decemberben Kínába, a Miss World döntőre.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39425/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.08.23. 05:15
Átvert diákmunkások, dél-amerikai börtönállapotok, Simicska jobbja és balja no meg a Gyurcsány-faktor szerdai online lapszemlénkben.

Európában a biztonsági helyzet rossz, a terrorfenyegetettség nagyon súlyos

2017.08.22. 15:40
Az európai vezetők felelőssége a kontinens biztonságának garantálása, és akik erre nem képesek, nincs helyük az európai vezetők között.

Blogstar kávéház

2017.08.22. 02:40
A baloldal piszkos trükkjei, falra festett ördög, multikulti idill, szivárványszínű forgatag és válogatós terroristák keddi online lapszemlénkben.

Kiss Balázs, Korpási Bálint és Lőrincz Tamás is bronzérmes a párizsi birkózó vb-n

2017.08.21. 19:50
Kiss Balázs a kötöttfogásúak 98 kilogrammos kategóriájában, Korpási Bálint a 71 kilogrammos kategóriában nyert bronzérme …

Lelőtték a barcelonai gázolás gyanúsítottját

2017.08.21. 17:15
A rendőrség lelőtte a barcelonai merénylet utolsó szabad lábon lévő gyanúsítottját Barcelonától nyugatra.

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.08.20. 05:35
Rakka pokla, fehér felsőbbrendűség, vizes bizonyítékok, kincses gyümölcsösök és a holdfoglalás előjátéka vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt Arthur J. Finkelstein

2017.08.19. 19:35
A The Washington Post adta hírül, hogy pénteken hosszú betegség után tüdőrákban elhunyt Arthur J. Finkelstein, az amerikai republikánusok kampánystratégája. A kiváló stratéga 2008 óta a Fideszt is ellátta a tanácsaival, de …

Kereszténység nélkül Európa szétesik, szétmállik az időben

2017.08.19. 18:15
A kereszténység nélküli Európa szétesik, szétmállik az időben - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton a felvidéki Királyfiakarcsán …

Blogstar kávéház

2017.08.19. 05:30
A gyilkos terrorizmus és a Soros-terv, Szent István hagyatéka, óvodai jogsértések és helikopterező bulibárók szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?