Blogolj!

Blogstar kávéház

Nekifutás

Tanulmányozza a Fidesz az MSZP-s javaslatokat a plakáttörvény átírásáról.

A szocialistákat fűzheti a Fidesz, hogy meglegyen a plakáttörvényhez a kétharmad – fogalmaz a HVG.

„A Fidesz még tanulmányozza, a KDNP nem zárkózik el az MSZP plakáttörvénnyel kapcsolatos javaslatainak egy részétől, a Jobbik és az LMP viszont így sem támogatja a törvényt. A parlamentben pénteken futnak neki újra a törvény megszavazásának. A kérdés az, hogy talál-e a Fidesz két ellenzéki képviselőt, aki megszavazza a javaslatot – ha mindenki részt vesz a szavazáson, akkor ennyi átszavazásra lesz szükség ahhoz, hogy meglegyen a kétharmad.”

Az MSZP-t fűzheti a Fidesz, hogy meglegyen a plakáttörvényhez a kétharmad

Tanulmányozza a Fidesz az MSZP-s javaslatokat a plakáttörvény átírásáról. Két ellenzéki szavazatra lenne szükség, hogy összejöjjön a kétharmad.

Tojástánc

Az MSZP a Fidesz kitartott politikai prostija.

Az Alfahír szerint 2017. június 19-e az árulás napja, a szocialisták szembeköptél szavazóikat azzal, hogy az ötpárti egyeztetésen lényegében rábólintottak a kormánypárt plakáttörvénnyel kapcsolatos elképzeléseire.

„A szocialisták ostoba, komcsi gazdagozós plakátkampányának látványos bukása, Botka László béna, sunyi tojástánca a határkerítés körül és a párt megújulásának egyre nyilvánvalóbb reménytelensége a lehető legnyomorultabb, kisstílű döntést szülte meg: 'Akkor dögöljön meg a szomszéd tehene is'. Ha nekik nincs az égvilágon semmi víziójuk, elképzelésük, de még közepesen eladható demagóg baromságuk se, amivel a magyar társadalmat megszólíthatnák, akkor kussoljon mindenki más is!”

Az árulás napja - így köpött szembe 28 MSZP-s képviselő 1.289.311 szavazót

2017. június 19. Jól jegyezzük meg ezt a dátumot. Ma született meg az Orbán-rezsim Hazafias Népfrontja. Ma vált hivatalossá az, mit már régen sejthettünk, amit már évek óta pletykáltak, de eddig még nem ismertek be: az MSZP a Fidesz kitartott politikai prostija.

Tömjén

Vona keresztfia szerint Soros szervezetei magas színvonalú, pótolhatatlan munkát végeznek.

A PestiSrácok keresett és talált fogást a Jobbikon: Szotyori-Lázár Zoltán szolnoki elnök, Vona Gábor keresztfia egy Facebook-bejegyzésén keresztül mutatják meg, hogy a párt immár nyíltan kiáll az amerikai pénzügyi spekuláns felforgató tevékenységet végző szervezetei mellett.

„Véleménye gyakorlatilag egy az egyben megfeleltethető bármely Soros-tömjénező balliberális közszereplőével, aki szerint a pénzügyi machinátor a legnagyobb magyar Széchenyi István óta (!), és merő szívjóságból, érdek és hátsó szándék nélkül tart fenn itt (és szerte a világban) mindenféle 'civil' szervezeteket. Szotyori-Lázár Zoltán a saját szavaival így rajongta körül a Nagy Embert: Egyébként az én magánvéleményem az, hogy ezeknek az ún. Soros szervezeteknek egy része kifejezetten értékes, nagyon magas szakmai színvonalú és pótolhatatlan munkát végez.”

Vona keresztfia szerint Soros szervezetei „magas színvonalú", „pótolhatatlan munkát" végeznek

Bár 2014-es választási programjában még „sáskahadnak" titulálta a Soros-féle „civil" „jogvédő" szervezeteket a Jobbik, mára a párt teljes, 180 fokos fordulatot végrehajtva egyre többször áll ki nyíltan az amerikai pénzügyi spekuláns felforgató tevékenységet végző szervezetei mellett. A legfrissebb példát a Jobbik szolnoki elnöke, Vona Gábor keresztfia szolgáltatta, aki olyan dicshimnuszt zengett Soros „pótolhatatlan" szervezeteiért, amely ...

Kiskirályok

A városokban kell megverni a Fideszt a váltáshoz.

A Népszava Hubai László választástörténésszel azt vizsgálja, át lehet-e színezni a ma narancsban úszó Magyarország térképet, és ha igen, a kihívóknak érdemes-e arra támaszkodni, hogy a pártok hátországa eltérő a különböző méretű településeken, így például a nagyvárosok adhatják-e a balliberálisok bázisát.

„Ma ugyan már nincs nyílt voksolás és tilos befolyásolni a szavazást, de minél kisebb egy település, annál erősebb a helyi vezetőktől, a fideszes polgármestertől vagy vállalkozótól való függés. Hubai szerint a falvakban élők félnek, hogy még a közmunkából is kizárják őket, ha a helyi kiskirályok megtudják, kire szavaztak. Ezért csak a Fideszre mernek voksolni, ami erősen torzítja a kistelepülések választási eredményeit.”

A városokban is meg kell verni a Fideszt

Nálunk is él a hagyományokra épülő, településmérettől függő klasszikus választói magatartás, amivel a pártok is számolnak. De a tiszta képletet - jobbos vidék-balos városok - sok tényező árnyalja. A Fidesz több mint 10 éve töretlenül magas országos népszerűsége elfedi azt a tapasztalatot, hogy minél kisebb településen él egy szavazó, annál inkább konzervatív és jobboldali, a nagyvárosokban pedig fordított a helyzet: ezek adják a balliberálisok bázisát.

Azonosulás

Az egyetem és a sokszínűség elválaszthatatlan egymástól.

Rengeteg szál fűzi össze a CEU-t és auz ELTE-t, a hallgatók látnák kárát, ha ellehetetlenülne ez a szoros együttműködés – többek között erről beszél a Magyar Hírlapnak adott interjúban az ELTE nemrég megválasztott rektora, Borhy László régész, akadémikus, akit a Társadalmi nemek tanulmánya mesterszak indulásáról is kérdeztek.

„A téma nemzetközi trendekhez igazodik, itt nálunk, a karon évekig működött egy kutatócsoport, amely ezzel foglalkozott. Elindult egy nőtörténeti kutatócsoport is két évvel ezelőtt, ami ugyan nem a gender studies oldaláról, hanem kifejezetten történetileg foglalkozik a nők társadalmi helyzetével. Az, hogy valaki ezzel a témával foglalkozik, nem jelenti azt, hogy azonosul is vele.”

„Ki kell használni az egyetemi szinergiákat"

Számomra elválaszthatatlan az egyetem mint „universitas", és az ezt alkotó „diversitas", sokszínűség - mondta a lapunknak adott interjúban terveire utalva Borhy László régész, akadémikus, az Eötvös Loránd Tudományegyetem áprilisban megválasztott új rektora. Borhy Lászlót az egyetemhez fűződő kapcsolatának színtereiről is kérdeztük.

Otthon

Erdei Zsoltnak magára kellett hagynia családját.

Már tud cumisüvegből inni, és édesanyja, Réka a szoptatással is próbálkozik a koraszülött Vilmoskával. Erdei Zsolt kisfia lassan túljut a nehézségeken, kikerült intenzív osztályról, és napról napra erősebb. Édesapja sajnos keveset lehet vele, most éppen az ukrajnai ökölvívó-Eb szólította el – számol be róla a Lokál.

„Alakulgat a picike, de még az orvosok sem tudják, hogy mikor jöhet haza. Minden rajta áll! 40 dekát hízott a születése óta, szépen gyarapszik. Réka szoptatja, de cumisüvegből is tud inni a kisfiam, viszont a táplálék nagy részét még szondán keresztül kapja. Reméljük, a szonda hamarosan teljesen elhagyható, a súlya pedig tovább gyarapszik, hogy minél előbb otthon lehessen.”

Erdei Zsoltnak magára kellett hagynia családját | Lokál

Alakulgat a picike, de még az orvosok sem tudják, hogy mikor jöhet haza. Minden rajta áll! 40 dekát hízott a születése óta, szépen gyarapszik. Réka szoptatja, de cumisüvegből is tud inni a kisfiam, viszont a táplálék nagy részét még szondán keresztül kapja. Reméljük, a szonda hamarosan teljesen elhagyható, a súlya pedig tovább gyarapszik, hogy minél előbb otthon lehessen.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39456/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.08.20. 05:35
Rakka pokla, fehér felsőbbrendűség, vizes bizonyítékok, kincses gyümölcsösök és a holdfoglalás előjátéka vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt Arthur J. Finkelstein

2017.08.19. 19:35
A The Washington Post adta hírül, hogy pénteken hosszú betegség után tüdőrákban elhunyt Arthur J. Finkelstein, az amerikai republikánusok kampánystratégája. A kiváló stratéga 2008 óta a Fideszt is ellátta a tanácsaival, de …

Kereszténység nélkül Európa szétesik, szétmállik az időben

2017.08.19. 18:15
A kereszténység nélküli Európa szétesik, szétmállik az időben - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton a felvidéki Királyfiakarcsán …

Blogstar kávéház

2017.08.19. 05:30
A gyilkos terrorizmus és a Soros-terv, Szent István hagyatéka, óvodai jogsértések és helikopterező bulibárók szombati online lapszemlénkben.

Késeltek Németországban, egy ember meghalt

2017.08.18. 19:30
Az elkövetőt vagy elkövetőket még keresik.

Késes ámokfutó Finnországban - Frissítve

2017.08.18. 16:30
Több embert megsebesített, ketten meghaltak.

Újabb gázolásos merénylet történt Spanyolországban - Frissítve

2017.08.18. 09:00
A gázolásos merényletet a Barcelonától 120 kilométerre délre fekvő Cambrils tengerparti üdülőhely központjában követték el, hét embert megsebesítettek, …

Blogstar kávéház

2017.08.18. 03:50
Agymosott gyermekterroristák, orrcseppfüggő nemzet, öngyilkos netes őrület, szemhéjplasztikázott sztárok és Gyurcsány, a hasznos idióta pénteki online lapszemlénkben.

Terrortámadás Barcelonában, 13 halott, legalább 50 sérült – Frissítve

2017.08.17. 18:15
Barcelona belvárosában egy fehér furgon hajtott a tömegbe. 13 halott és 50 sérült van.

Ezeket a cikkeket olvastad már?