Blogolj!

Blogstar kávéház

Kegyelem

Mégis puhulhat a lex CEU?

A Magyar Nemzet cikk szerint a felsőoktatási törvény keményebbnek tűnt, mint a gránitszilárdságú (bevezetése óta hatszor módosított) alaptörvény, most mintha mégis módosulni látszana, hiszen egy levélváltásból kiderült, a magyar kormány eredeti elveivel szemben tárgyalásokba kezdett az érintett amerikai tagállamokkal, köztük a CEU-nak akkreditációt kiadó New Yorkkal.

„Ha a lex CEU esetleg puhulna, változna is, az nem jelenti automatikusan azt, hogy a kormány megkegyelmezne a Soros György alapította budapesti intézménynek: a felsőoktatási törvényben továbbra is ott szerepel a kitétel, hogy egy külföldi oktatási intézmény csak akkor folytathat oklevelet adó képzési tevékenységet Magyarországon, ha a székhelye szerinti országban is államilag elismert intézménynek számít, és ott tényleges képzést nyújt.”

Egy formális levélből derült ki: puhulhat a lex CEU

A lex CEU keményebbnek tűnt, mint a gránitszilárdságú (bevezetése óta hatszor módosított) alaptörvény: a magyar kormány hónapokon állt ellen a közvélemény, Nobel-díjas tudósok, az MTA vezetője, sőt az amerikai külügy akaratának, hogy a felsőoktatási törvény módosításával padlóra vigye az általuk csak Soros-központként emlegetett Közép-európai Egyetemet.

Harc

Az MSZP csak sodródik az árral.

Boros Bánk Levente, a Médianéző igazgatója szerint a párton belül nincs egységes vezetés: azaz „nem tudja a bal kéz, hogy mit csinál a másik bal kéz” – olvasható a Hirado.hu-n.

„Felállt egy kampánystáb, majd néhányan kikerültek onnan Botka döntése alapján – ez volt az első jele annak, hogy hatalmi harcok dúlhatnak a párton belül – fogalmazott, hozzátéve, hogy most az derült ki, hogy korábbi SZDSZ-es tanácsadók jelentek meg Botka László mellett.”

Boros Bánk Levente: az MSZP csak sodródik az árral

A Magyar Szocialista Párt nem nyújt be javaslatot a plakát-ügyben, annak ellenére, hogy részt vettek a hétfői egyeztetésen. Boros Bánk Levente, a a Médianéző igazgatója szerint a párton belül nincs egységes vezetés. Boros Bánk Levente a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: úgy tűnik, Botka László pillanatnyilag kézbe vette az irányítást az MSZP-ben.

Garancia

Gulyás Márton is csalódott Botka Lászlóban.

A gandhiánus alapokon álló, azaz szeretetteljes erőszakmentes polgári engedetlenségi mozgalmat hirdető polgárjogi aktivista a PestiSrácoknak beszélt róla, nagyon rosszul teszi az MSZP-s miniszterelnök-jelölt, hogy magyarázkodik a kerítésbontásról tett nyilatkozata miatt.

„Egész életében a kerítés ellen volt, ami szerinte abszolút nem garantálja a magyar emberek védelmét. Hangsúlyozta: nem az emberek biztonságérzetét növeli a kerítés, sőt az jelentősen csökkenti azt, és Magyarország vesztét fogja okozni.”

Gulyás Márton csalódott, amiért Botka kitáncol a kerítésbontás ígérete mögül (videó!)

Gandhiánus alapokon álló, azaz szeretetteljes erőszakmentes polgári engedetlenségi mozgalmat indítanak, amit győzelemre visznek majd Gulyás Mártonék, amennyiben a kormány nem módosítja a választójogi törvényt. A polgárjogi aktivista a PestiSrácok.hu-nak adott interjúban azt is elmondta, nagyon rosszul teszi Botka László, hogy magyarázkodik a kerítésbontásról tett nyilatkozata miatt.

Egység

Varsó sem változtat migránspolitikáján.

Az európai uniós vezetők továbbra is a kvóta betartását hangsúlyozzák, a lengyel kormánypárt egyik politikusa, Ryszard Czarnecki, az Európai Parlament alelnöke azonban a Magyar Hírlapnak megerősítette: hazánkhoz hasonlóan ők is készek a politikai harcra a bizottsággal.

„Hangsúlyozta, az eljárás politikai zsarolás, de ebben a kérdésben is egységesen lépnek fel az érintett országok. A politikus nagyon határozottan kijelentette, hogy a lengyel kormánynak esze ágában sincs változtatni migrációs politikáján, ezt már csak azért sem teheti meg, mert a lengyelek hatvan-nyolcvan százaléka nem akar Európán kívülről érkező migránsokat befogadni az országba.”

„Politikailag zsarolják a régiónkat"

Az európai uniós vezetők továbbra is a kvóta betartását hangsúlyozzák, a lengyel kormánypárt egyik politikusa azonban lapunknak azt mondta: Varsó nem enged.

Hosszabbítás

Száműzték Simicskát a veszprémi kézilabdaklub páholyából.

A 24.hu arról számol be, hogy a Mészáros Lőrinc érdekköréhez kerülő sikercsapat csarnokában nem szívesen látott vendéggé válik Simicska Lajos.

„Magyar György az ATV A nap hírű című műsorában szerda este azt mondta, kitették Simicskát a páholyából, pedig mint a csapat törzsszurkolója, régóta bérel páholyt magának és családjának a sportcsarnokban. Azonban a Mészáros Lőrinchez közeli emberek nem hosszabbították meg a páholy bérletét, Simicskával viszont az ügyvéd szerint nem közölték, miért nem bérelheti tovább a páholyt.”

Száműzték Simicskát a veszprémi kéziklub sportcsarnokának páholyából

24.hu 2017. 06. 21. 19:34 Kedden megírtuk, hogy Mészáros Lőrinc köréhez kerül a veszprémi kéziklub: a Duna Aszfalt Kft. többségi részesedést szerez a Veszprém Handball Team Zrt.-ben. Mindez azt jelenti, hogy rövidesen ha nem is közvetlenül a milliárdos felcsúti polgármester tulajdonába, de valóban Mészáros Lőrinc érdekköréhez kerül a legsikeresebb, milliárdos költségvetésből gazdálkodó hazai kézilabdaklub.

Szimbiózis

Újra rátalált a szerelem Demcsák Zsuzsára.

A TV2-ből az ATV-be tartó műsorvezetőnő annyit volt hajlandó elárulni új kedveséről, hogy nem tévés, és hogy már alakul a kapcsolatuk, de még nem mutatta be a rejtélyes férfit két gyermekének, Tamarának és Benedeknek – írja a Lokál.

„A válásom óta eltelt öt évben egy férfit mutattam be a gyermekeimnek, a szüleimnek viszont egyet sem. Tamara és Benedek egyszerűen tudomásul vették a hírt, mert pontosan tudják, hogy szükségem van arra, hogy valaki szeressen és hogy én is valakit szerethessek. Persze nem könnyű, mert hosszú idő óta hármasban vagyunk szimbiózisban, és nagyon nehéz beengedni valakit az életünkbe.”

Újra szerelmes Demcsák Zsuzsa | Lokál

Demcsákot a válása óta több férfival is hírbe hozták, ám ő sosem nyilatkozott bővebben a magánéletéről. A pletykák szerint 2014-ben a Tankcsapda frontemberével, Lukács Lászlóval járt együtt, majd 2015-ben egy jóképű playboy, Sebastian csavarta el a fejét, de mindkét kapcsolatnak hamar vége lett.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39547/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Európában a biztonsági helyzet rossz, a terrorfenyegetettség nagyon súlyos

2017.08.22. 15:40
Az európai vezetők felelőssége a kontinens biztonságának garantálása, és akik erre nem képesek, nincs helyük az európai vezetők között.

Blogstar kávéház

2017.08.22. 02:40
A baloldal piszkos trükkjei, falra festett ördög, multikulti idill, szivárványszínű forgatag és válogatós terroristák keddi online lapszemlénkben.

Kiss Balázs, Korpási Bálint és Lőrincz Tamás is bronzérmes a párizsi birkózó vb-n

2017.08.21. 19:50
Kiss Balázs a kötöttfogásúak 98 kilogrammos kategóriájában, Korpási Bálint a 71 kilogrammos kategóriában nyert bronzérme …

Lelőtték a barcelonai gázolás gyanúsítottját

2017.08.21. 17:15
A rendőrség lelőtte a barcelonai merénylet utolsó szabad lábon lévő gyanúsítottját Barcelonától nyugatra.

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.08.20. 05:35
Rakka pokla, fehér felsőbbrendűség, vizes bizonyítékok, kincses gyümölcsösök és a holdfoglalás előjátéka vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt Arthur J. Finkelstein

2017.08.19. 19:35
A The Washington Post adta hírül, hogy pénteken hosszú betegség után tüdőrákban elhunyt Arthur J. Finkelstein, az amerikai republikánusok kampánystratégája. A kiváló stratéga 2008 óta a Fideszt is ellátta a tanácsaival, de …

Kereszténység nélkül Európa szétesik, szétmállik az időben

2017.08.19. 18:15
A kereszténység nélküli Európa szétesik, szétmállik az időben - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton a felvidéki Királyfiakarcsán …

Blogstar kávéház

2017.08.19. 05:30
A gyilkos terrorizmus és a Soros-terv, Szent István hagyatéka, óvodai jogsértések és helikopterező bulibárók szombati online lapszemlénkben.

Késeltek Németországban, egy ember meghalt

2017.08.18. 19:30
Az elkövetőt vagy elkövetőket még keresik.

Ezeket a cikkeket olvastad már?