Blogolj!

Kábítószerrel, gyógyszerrel, cigarettával buktak le a csempészek Röszkén

Közel két kilogramm kábítószert, 6438 levél gyógyszert és 266 doboz cigarettát találtak a fináncok egy mikrobuszban és egy személyautóban Röszke határállomásán. A kábítószergyanús anyagot és a gyógyszerszállítmányt, valamint a cigarettát lefoglalták és eljárást indítottak.

A NAV munkatársai egy osztrák rendszámú Mercedest ellenőriztek Röszkén. A járművet vezető szerb férfi és kilenc utasa ugyan úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal, azonban az autó átvizsgálása közben a mikrobusz csomagterében egy gazdátlan táskában összesen 6, ezüstszínű, légmentesen lezárt tasakba csomagolva, megközelítőleg két kilogramm marihuánagyanús anyag került elő.

A több mint 4 millió forint fekete piaci értékű kábítószergyanús anyagot, valamint a járművet vezető szerb férfit feljelentéssel átadták a rendőrségnek.

Szintén Röszkén bukott meg a vizsgálaton egy szerb rendszámú autó tulajdonosa. Kocsijának rakteréből, az oldalkárpit mögül, a vezető fülke fölötti gyári tároló rekesz kárpitja alól és a pótkerékből összesen 6438 levél, hazánkban nem engedélyezett gyógyszer, illetve az ellenőrzésen be nem jelentett Viagra feliratú készítmény került elő. A további kutatás is eredményes volt, hiszen a gyári üregekből összesen 266 doboz adózatlan cigarettát pakoltak ki a pénzügyőrök.

A be nem jelentett Viagrát, valamint az elrejtett adózatlan dohányterméket a NAV munkatársai lefoglalták, a járművet vezető férfi ellen pedig a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt indítottak eljárást. A Magyarországon nem engedélyezett gyógyszerek ügyében egészségügyi termék hamisítása miatt a rendőrség is eljárást folytat.

(rual)

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39551/pics/lead_800x600.jpg
csempészet,kábítószer,NAV,Röszke
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Macedón kábítószercsempészt vádol az ügyészség

2017.08.16. 10:25
Olyan macedón férfival szemben emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség, aki ez év februárjában több mint 17 kg marihuánát próbált meg Magyarországra csempészni.

Koszovói fegyvercsempészt vádol az ügyészség

2017.08.14. 11:40
Egy olyan koszovói férfival szemben emelt vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség, aki idén év elején pisztolyt és töltényeket akart Magyarországra csempészni.

Fokozódik a helyzet: Új útvonalat találtak a migránsok

2017.08.13. 14:30
A Fekete-tenger felől próbáltak az Európai Unió területére bejutni iraki migránsok, míg Röszkén koszovóiakat fogtak el.

Drog: 135 ember ellen indult büntetőeljárás Ozorán

2017.08.09. 16:50
Még két nappal a fesztivál vége után is hárman megbuktak kábítószer-teszteken a Tolna megyeri Ozora község nevét viselő kulturális és zenei fesztivál résztvevői közül.

Körözött autók csempészeit buktak le Csongrád megyében

2017.08.02. 11:30
Egy húsz- és egy kétmilliós értékű körözött autót csíptek el a határon.

Buszon utazott Röszkére a 21 kiló marihuána

2017.08.01. 12:55
A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a macedón állampolgárságú férfival szemben, aki tavaly decemberben 20 kg marihuánát próbált Magyarország területére csempészni.

Kamion alvázára bújva érkezett Röszkére a migráns

2017.08.01. 11:45
Augusztus első napján, reggel 6 óra 10 perckor a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában találtak rá egy férfira, aki a kamion vontatmányának alsó …

A hétvégén autók ezreivel rohamozták Röszkét

2017.07.31. 09:40
A Nyugat-Európán dolgozó vendégmunkások és az Adriára igyekvő turisták autóinak szombat délelőttre a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán négyórás várakozásra kellett …

27 illegális migránst tartóztattak fel két nap alatt Csongrád megyében

2017.07.31. 09:35
Ezen a hétvégén is számos migráns akart illegálisan bejutni a déli határszakaszon Magyarország és így az Európai Unió területére.

66 milliót ér a Röszkén lefoglalt „szagos fű”

2017.07.28. 09:00
Közel 33 kilogramm, 66 millió forintot érő marihuánagyanús anyagot találtak Röszkén egy személyautóban a szegedi pénzügyőrök.

Ezeket a cikkeket olvastad már?