Blogolj!

Blogstar kávéház

Valóság

Nem ment ésszel, megoldották erővel a plakáttörvény átverését.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy rohamosan fogynak-kopnak a szavak, amelyekkel a Fidesz és a kormány politikájának újabb fordulatait-fondorlatait tényleg kifejezően lehetne jellemezni.

„A Fidesz már megint meztelenre vetkőzött. Voltaképpen önszántából. Furcsa, hogy még mindig mennyire bíznak abban, hogy az emberek – avagy a választópolgárok – többsége nem bírja megfejteni a valóságot. Azt a valóságot, amely napról napra és trükkről trükkre egyre markánsabban mutatja meg, hogy Orbán Viktor pártja gyáva.”

A gyáva Fidesz

Rohamosan fogynak-kopnak a szavak, amelyekkel a Fidesz és a kormány politikájának újabb fordulatait-fondorlatait tényleg kifejezően lehetne jellemezni. A párt prominensei által - az utóbbi időben produkált morális-szellemi színvonalukhoz képest is primitív módon - csak lex csicskaként emlegetett plakáttörvényt meghökkentő trükkel nyomták át a parlamenten másodjára.

Vívmány

Egyáltalán nem rossz az egynapos szülés alapötlete.

A friss rendeletmódosítás-tervezet kapcsán a HVG készített összeállítást, melyben úgy fogalmaz, végre egy valós igény találkozhat a törvényalkotói szándékkal.

„A Másállapotot a szülészetben elnevezésű szervezet kiállt a most nyilvánosságra került tervezet mellett, mint írták, 'nem tekintik rémisztő lehetőségnek'. Szerintük lényeges a választás szabadsága (tehát akinek ez biztonságot jelent, annak legyen lehetősége maradni), sok nő szerint pedig a terv megvalósulása egyfajta társadalmi vívmányt jelentene. Iványi Anna, a mozgalom aktivistája kérdésünkre elmondta, hogy bár sokan kritikusak voltak a tervezettel szemben, számos anya szeretne minél hamarabb, családi körben lenni a gyerekével, mert otthon sokszor több és hasznosabb támogatást kap, mint amit a kórházban.”

Elsőre sokan felhördültek, de az egynapos szülés alapötlete nem rossz

Minden szülés más, ezért fontos lenne a választás szabadsága: ha történetesen minden rendben, az anyák hagyhassák el a kórházat újszülöttjükkel már 24 óra után. Ha pedig a kórház jelenti nekik a biztonságot, akkor maradhassanak tovább. Végre egy valós igény találkozhat a törvényalkotói szándékkal.

Szúrás

Orbán visszaverte Macron Közép-Európa elleni brutális támadását.

Kullogj vissza a helyedre, zöldfülű! címmel közölt cikket a brit Express című konzervatív lap Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Macron francia elnök uniós szópárbajáról – szúrta ki a 888.hu.

„Orbán szúrós szavakkal verte vissza tapasztalatlan francia kollégájának támadását, majd tovább fokozta a hangulatot, amikor azt mondta: soha nem lesz konszenzus az Európai Unióban a migránskrízis kapcsán.”

Brit napilap: Orbán visszaverte Macron brutális, közép-európaiakra irányuló támadását

Kullogj vissza a helyedre, zöldfülű! - ezzel a Macronra nézve gúnyos címmel közölt a brit Express című konzervatív lap cikket Orbán Viktor...

Csalás

Oda kell figyelni a Macron-kódra.

Franciaországban a hatalomgyakorlás új korszaka, a hagyományos pártok háttérbe szorítása figyelhető meg, mely jelenség akár tovább is gyűrűzhet – figyelmeztet a Magyar Hírlap.

„Sokat dolgoztak azon, hogy elhitessék: mindenki hazudik! Zseniális ötlet volt. Ezt a receptet fogják alkalmazni Magyarországon is. A hazugság, csalás, korrupció elleni fellépés tehát a legszorosabban összekapcsolódik a demokrácia és a nemzet sorsával! Őszöd 2006-ban, nem volt olyan régen. Szajkózzák: nem mi hazudtunk, hanem ti! De ha nem hiszik, és újra kiderül, hogy most is csalunk, hazudunk, lopunk: mondjuk azt, hogy: mindenki lop! Ez a cinizmussal átlengő politika maga a csalás.”

A Macron-kód

Megint túlságosan a nyakunkra nőtt Németország, a világ nyakára meg az Amerikai Egyesült Államok. Pedig a francia egy végtelenül kifinomult társadalom, amelynek mozgásai, tendenciái meghatározók voltak kontinensünkön a 18. század óta. A „felvilágosodás" minden jó szándékú apostolának céljai-val ellentétben nemcsak az Emberi és polgári jogok nyilatkozatáig vezetett, hanem az első olyan radikális hatalmi rendszerhez, amelynek fenntartó eleme a nyers és tömeges terror volt.

Megbocsátás

A Zsidó Világkongresszus vezetője élesen bírálta Orbán Horthy Miklóst dicsérő szavait.

Ronald S. Lauer neve a PestiSrácok szerint a sukorói kaszinópanama miatt lehet sokaknak ismerős: az amerikai milliárdos befektetőcsapata Gyurcsányék segédletével majdnem megszerezte a Velencei-tó egyik partszakaszát, ám amióta ez meghiúsult, rendszeresen nácizza Orbán Viktort.

„A borzalmak, amelyeknek Horthy tengernagy kitette Magyarország zsidó közösségét azáltal, hogy megfosztotta tagjait jogaiktól és emberi méltóságuktól, valamint a deportálásban és zsidók százezreinek lemészárlásában játszott szerepe sohasem bocsátható meg. A Zsidó Világkongresszus mindig kiáll közösségeinkért, és mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje azokat az antiszemitizmustól, illetve az ilyen elfogadhatatlan tettek igazolásának vagy felmentésének megkísérlésétől.”

Horthy-ügy: Lauder nekiment Orbánnak, és jelezte, sohasem bocsát meg

A Zsidó Világkongresszust vezető Ronald S. Lauder bírálta Orbán Viktor magyar kormányfő Horthy Miklóst dicsérő szavait helyi idő szerint csütörtökön. Lauder neve a sukorói kaszinópanama miatt lehet sokaknak ismerős: az amerikai milliárdos befektetőcsapata Gyurcsányék segédletével majdnem megszerezte a Velencei-tó egyik partszakaszát, ahol megalomán hazárdjátékközpontot épített volna, ám a korrupciós botrány miatt ez meghiúsult - Lauder ...

Felemelkedés

Gyönyörű élete volt a Torgyán házaspárnak.

Férje halála óta először adott interjút Torgyán Józsefné Cseh Mária, aki a Vasárnapi Blikknek mesélt a megrázkódtatásról és az azóta eltelt közel fél évről, valamint régi emlékeket is felidézett.

„A férjem politikai eszméit is mindig támogattam, hiszen magam is földműves családból származom. Reprivatizációt akart, hogy mindenki visszakapja, amit elvettek tőle, vagy cserébe kártérítést fizessenek nekik. A vidéki emberek sorsát mindig a szívén viselte, Magyarország felemelkedését látta bennük. Halála előtt is azon dolgozott, hogy megszervezze a földművesek napját.”

"Gyönyörű életünk volt" - először adott interjút férje halála óta Torgyán József özvegye

Mária, bár a gyász nehezén már túl van, férje sírját naponta látogatja, a nehezebb időkben fia és unokái nyújtanak neki támaszt. Idejét kertészkedéssel, főzéssel és takarítással próbálja lekötni, ám Torgyán József hagyatékainak pakolása közben néha előbukkan egy-egy emlék, amely kellemes, mégis fájó érzéseket kelt az egykori operettszínésznőben. Torgyán József öt hónapja ment el.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39595/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.07.20. 04:00
Orbán mesterterve, Soros mesterkedése, Csisztu kifakadása és Csernus doki pólós trükkjei csütörtöki online lapszemlénkben.

Tusványos - Új óvodák létesülnek Kárpát-medence-szerte

2017.07.19. 17:50
Kárpát-medence-szerte 65-70 új óvoda létesülhet, és 265 óvoda megújulhat a magyar kormány külhoni óvodafejlesztési programjának első ütemében.

Bombariadó a nemzetközi vonatjáratokon

2017.07.19. 12:40
Bombafenyegetés miatt a rendőrség átvizsgálja az összes nemzetközi vonatot- közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

Blogstar kávéház

2017.07.19. 03:10
Pokoli nyarak, bibliai mesék, nyílt muszlimellenesség, balliberális látszatkoalíció és jobbikos kuncogás szerdai online lapszemlénkben.

Dézsy Zoltán: A félelmemet mindig legyőzte az újságírói kíváncsiságom

2017.07.18. 07:00
A Seuso-kincsek legendás útja több országon átívelő történet, amiben közrejátszott a politika, pénz és a hatalmi harcok. Dézsy Zoltán …

Blogstar kávéház

2017.07.18. 03:55
Orbán levele, Marcon korlátai, a nyugati pénzemberek bolsevista sameszai és a magyarok lelkére törő sátánfajzat keddi online lapszemlénkben.

Óriási siker: Budapest rendezheti a 2024-es rövidpályás úszó vb-t

2017.07.17. 13:15
Budapest rendezheti a 2024-es rövidpályás úszó-világbajnokságot.

Blogstar kávéház

2017.07.17. 04:40
Uniós pesszimizmus, Soros vigyora, Gyurcsány csábítása, Orbánbasi és a fideszbirkák, no meg külföldön habzó magyar sör hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.07.16. 04:50
Határokon átívelő nemzetegyesítés, nemzetállamok feletti massza, momentumos uszítás és szocialista hónaljszag vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.07.15. 05:35
Látványos csúcsgála versus giccses hakni a Duna partján, balatoni halbotrány és Szanyi kapitány gyorsulási versenye szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?