Blogolj!

Blogstar kávéház

Csapás

Többféle trükkel próbálkoznak a migránsok a szerb magyar határon.

A Magyar Idők helyszíni riportjából kiderül, az egyik új módszer, hogy a határ szerbiai oldalán egymástól több száz méternyire több kisebb csoport esik neki a határkerítésnek, amivel megzavarják az érzékelőket és a járőröző katonákat, rendőröket, hogy egy társaságnak legyen esélye közben átjutni a magyar oldalra.

„Tanulva az eddigi kudarcokból a migránsok egyre ritkábban hagynak hátra szemetet, hogy ne buktassa le őket. Legyenek akárhányan is a csoportban, a csempész mindig egy ösvényen viszi őket végig, ha valaki nem profi nyomolvasó – a csapást látva –, azt gondolhatja, hogy egy nagyobb állat ment csak végig a területen.”

Ösvény | Magyar Idők

Gaming - ezt a kifejezést lehet a leggyakrabban hallani mostanában a szerb-magyar határ térségében. A játék szó migránsok által „kiterjesztett" változata, viszont a határban a legkevésbé sem tűnik jópofának. Szalma Tamás ásotthalmi mezőőrtől tudjuk meg, hogy mit takar ez a kifejezés pontosan: a határ szerbiai oldalán egymástól több száz méternyire több kisebb csoport esik neki ...

Megoldás

Migránsbíróságot alakítottak ki a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren.

Próbapereken keresztül tesztelik technikai értelemben is az új, rögtönítélő bíróságot, a tervek szerint ősztől már minden Párizsba illegálisan érkező embert ide visznek, és azonnal a bíró dönt arról, hogy maradhat-e az országban, vagy pedig felteszik az első repülőgépre, és visszatoloncolják – írja az Origo.

„A korrupciós ügyek, a bukott miniszterek kényszerű lemondása és Macron elnök személyes botrányai miatt nyilvánvalóan a francia kormány legalább a migránskérdésben határozott próbál lenni. Nem véletlen, hogy a héten a belügyminiszter Calais-ba is elment, és elismerte, hogy a Dzsungelnek nevezett migránstábor felszámolása nem oldott meg semmit, és továbbra is tarthatatlan a helyzet a városban.”

Migránsbíróságot építettek a párizsi repülőtérre

Eddig elszökhettek a repülőn érkező illegális bevándorlók. Évente 7 ezren próbálnak így az unióba jutni. Most nehezebb lesz. A legnagyobb francia repülőtéren, a Charles de Gaulle-on egy külön épületet húztak fel, hogy ott bírósági épületet rendezzenek be.

Vágás

Manipulált videóval akarta lejáratni a Fideszt a 24.hu.

A PestiSrácok arról számol be, hogy a ballberális portál munkatársa nemes egyszerűséggel kivágott néhány szót Révész Máriusz a plakáttörvénnyel kapcsolatos mondandójából, majd úgy tette közzé az anyagot, mintha a képviselő a Fidesz intézkedésére azt válaszolta volna, hogy „ez most nem a törvények szerint történik”, holott azt a Jobbikra vonatkoztatva mondta.

„A képviselő állítja: az egész, meglehetősen kaotikus interjúban a tiltott, burkolt pártfinanszírozásról beszélt, és a tőle idézett mondat a Jobbik plakátkampányára vonatkozott. A 24.hu azonban – minden bizonnyal véletlenül – kivágta az interjúból azt a részt, ahol a képviselő kifejti, miért gondolja törvénytelennek a Jobbik plakátkampányát, és inkább tette közzé úgy a tartalmat, hogy az ellenzéki hangokat erősítsék vele.”

Megmutatta a 24.hu, hogyan kell manipulálni egy felvételt, hogy a kormányt lejárassák

Manipulált videóval akarta a kormányt lejáratni az ellenzéki média. Ezúttal Révész Máriusz országgyűlési képviselő szavait használta fel a 24.hu arra, hogy a Fideszre vonatkozó ellenzéki bírálatokat megerősítsék. A portál munkatársa nemes egyszerűséggel kivágott néhány szót Révész válaszából, majd úgy tette közzé az anyagot, mintha a képviselő a Fidesz intézkedésére azt válaszolta volna, hogy "ez most ...

Kirekesztés

A Budapest Pride-ra hív a Momentum.

Idején múltnak tartja a kormány családdal kapcsolatos gondolatvilágát Fekete-Győr András elnök, aki szerint számukra alap, hogy nem magánemberként, hanem politikai közösségként is ott lesznek a megmozduláson – olvasható a Mandiner cikkében.

„Mi abban nőttünk fel, hogy a szerelemnek nincs színe, nincs nemzetisége, nincs neme. Szerintünk ez nem konzervatív vagy liberális kérdés, ez nem egy jobboldali vagy baloldali téma. Ez arról szól, hogy valaki hajlandó-e felismerni, hogy a világ változik. Hogy a környezetünk változik. Ez arról szól, hogy valaki érti-e a 21. századot. És nem, ez nem egy generációs dolog, hiszen még a 80 éves Ferenc pápa is jobban érti ezt, mint egyes politikusaink. Felmerülhet a kérdés, hogy ha ez nekünk nem téma, akkor miért kell mégis elmenni erre a felvonulásra. Azért, hogy ráirányítsuk a kormány figyelmét arra, hogy az, amit ők a családról gondolnak, az idejét múlt, múlt századi és kirekesztő.”

A Budapest Pride-ra hív a Momentum (videó) | Mandiner

Fekete-Győr András szerint számukra alap, hogy nem magánemberként, hanem politikai közösségként is ott lesznek a Budapest Pride-on. „ Mi abban nőttünk fel, hogy a szerelemnek nincs színe, nincs nemzetisége, nincs neme. Szerintünk ez nem konzervatív vagy liberális kérdés, ez nem egy jobboldal vagy baloldali téma.

Szabadidő

Egyre nagyobb gondot okoz az orvoshiány, immár osztályok működése szünetel.

A jászberényi Szent Erzsébet Kórházban a belgyógyászati, a krónikus, illetve a rehabilitációs osztály működését részlegesen szüneteltetik júliusban és augusztusban, csak csökkentett ágyszám mellett tudják biztosítani dolgozóik számára a nyári szabadságok kiadását – jelenti a szoljon.hu alapján a Magyar Nemzet.

„Nagyon hiányoznak a fiatal orvosok, akik a vidéki kórházakig már nem jutnak el. Nemcsak a kistérségi, de a megyei kórházak is küszködnek a problémával. A jászberényi kórházba bedolgoznak a környékbeli intézményekben dolgozó kollégák is szabadidejükben.(...) A főigazgató szerint a bérek az emelésekkel együtt sem vonzóak, ezért rengetegen hagyták el az országot az egészségügyben dolgozók közül, és bár mára a kivándorlás üteme csökkent, hazajönni még nem akarnak.”

Részlegesen szüneteltetik az osztályok működését orvoshiány miatt

Részlegesen szünetel majd a jászberényi Szent Erzsébet Kórházban a belgyógyászati, a krónikus, illetve a rehabilitációs osztály működése júliusban és augusztusban. Erről a kórház főigazgatója, dr. Sinkó-Káli Róbert számolt be a Szóljon.hu-nak. Elmondta, csak csökkentett ágyszám mellett tudják biztosítani dolgozóik számára a nyári szabadságok kiadását. Közben kimerültségre hivatkozva visszaadta osztályvezetői megbízását a belgyógyászat főorvosa.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39630/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Európában a biztonsági helyzet rossz, a terrorfenyegetettség nagyon súlyos

2017.08.22. 15:40
Az európai vezetők felelőssége a kontinens biztonságának garantálása, és akik erre nem képesek, nincs helyük az európai vezetők között.

Blogstar kávéház

2017.08.22. 02:40
A baloldal piszkos trükkjei, falra festett ördög, multikulti idill, szivárványszínű forgatag és válogatós terroristák keddi online lapszemlénkben.

Kiss Balázs, Korpási Bálint és Lőrincz Tamás is bronzérmes a párizsi birkózó vb-n

2017.08.21. 19:50
Kiss Balázs a kötöttfogásúak 98 kilogrammos kategóriájában, Korpási Bálint a 71 kilogrammos kategóriában nyert bronzérme …

Lelőtték a barcelonai gázolás gyanúsítottját

2017.08.21. 17:15
A rendőrség lelőtte a barcelonai merénylet utolsó szabad lábon lévő gyanúsítottját Barcelonától nyugatra.

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.08.20. 05:35
Rakka pokla, fehér felsőbbrendűség, vizes bizonyítékok, kincses gyümölcsösök és a holdfoglalás előjátéka vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt Arthur J. Finkelstein

2017.08.19. 19:35
A The Washington Post adta hírül, hogy pénteken hosszú betegség után tüdőrákban elhunyt Arthur J. Finkelstein, az amerikai republikánusok kampánystratégája. A kiváló stratéga 2008 óta a Fideszt is ellátta a tanácsaival, de …

Kereszténység nélkül Európa szétesik, szétmállik az időben

2017.08.19. 18:15
A kereszténység nélküli Európa szétesik, szétmállik az időben - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton a felvidéki Királyfiakarcsán …

Blogstar kávéház

2017.08.19. 05:30
A gyilkos terrorizmus és a Soros-terv, Szent István hagyatéka, óvodai jogsértések és helikopterező bulibárók szombati online lapszemlénkben.

Késeltek Németországban, egy ember meghalt

2017.08.18. 19:30
Az elkövetőt vagy elkövetőket még keresik.

Ezeket a cikkeket olvastad már?