Blogolj!

Blogstar kávéház

Sírásó

Saját magukat gáncsolták el a baloldali pártok a plakáttörvény ügyében.

Deák Dániel politológus szerint a kampányfinanszírozási rendszer átalakítása a balliberális oldal versenyhelyzetét is javíthatta volna, de bebizonyosodott, hogy az ellenzéki pártok politikáját nagymértékben befolyásolják a milliárdos oligarchák – írja a Magyar Hírlap.

„Botka László elvesztette a kapcsolatot pártjának parlamenti frakciójával, és úgy tűnik, hogy Molnár Gyula MSZP-elnökkel sem találja sokszor a közös hangot. Ilyen komoly megosztottsággal aligha lehet sikeres kampányt folytatni, Botka László a szocialisták nagy reménységéből könnyen az MSZP sírásójává válhat. Ezen az állapoton pedig a diktátumokkal sem segíthet Botka, hiszen mivel nem hozza a várt eredményeket, a párt politikusai egyre kevésbé veszik komolyan.”

Botka nagy reménységből az MSZP sírásója lehet

Saját maguknak ártottak a baloldali pártok azzal, hogy nem voltak hajlandók együttműködni a kormánnyal a kampányfinanszírozás és a plakátpiac átláthatóbbá tételében - véli Deák Dániel politológus. Jól jelzi, milyen komoly versenyhátrányban van a Jobbikkal szemben Simicska Lajos plakátcégeinél a baloldal, hogy míg az LMP-nek plakátonként nyolcvanezer forintot kellett fizetnie, addig a Jobbiktól hatezer-ötszáz forintot kértek - mondta lapunknak a múlt hét legnagyobb figyelmet kapott eseményének értékelése kapcsán Deák Dániel.

Játék

Orbán Viktor akár ki is vezetheti Magyarországot az unióból.

Urbán László közgazdász, korábbi fideszes parlamenti képviselő a Magyar Nemzetnek adott nagyinterjúban úgy fogalmaz, akkor születhet meg a tömeges igény a radikális változásra, ha elapadnak az uniós források.

„Nem fogadja el, hogy a politikában hatalmi kontrollokra van szükség. Az EU-t nem közösségnek, hanem hatalmi játékai színterének látja. Ő nem az európai értékorientáció része. Az a kérdés, az ő víziójára a társadalom mekkora része vevő. Ha jövőre nem is, de a 2022-es választásokon biztosan ez lesz a fő kérdés.”

„Ha az érdeke úgy hozza, Orbán Viktor kivezeti az országot az Unióból"

Ön az egyik szerkesztője a Magyarországot több szempontból is bemutató Hegymenet című tanulmánykötetnek, amelyben értelmiségiek elemzik hazánk helyzetét. Elindult valami szellemi mozgolódás a magyar értelmiség között? Körök alakulnak, tanulmányok, kötetek jelennek meg... - Szerintem igen. A választások közeledtével az Eötvös József Csoport (egy konzervatív értelmiségieket tömörítő kör, melynek Urbán László mellett többek között Csaba László, Chikán Attila és Sólyom László is tagja - a szerk.)

Címzés

Sorra mondják ki a bíróságok, hogy közpénznek számítanak a tao-milliárdok.

A Transparency International Magyarország jogerősen pert nyert a Fővárosi Ítélőtáblán, így a látványsportágak sportszövetségeinek ki kell(ene) adniuk a társasági adókedvezménnyel kapcsolatos támogatási igazolásokat – számol be róla a Magyar Narancs, megemlítve, hasonló eljárásban érintett a Nemzetgazdasági Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is.

„Hogy tényleg kiderülhet-e, miszerint 2011 júliusa és 2016 júniusa között pontosan melyik cég hova címezte a tao-felajánlásait és mennyit, az jelenleg a Kúrián múlik, mivel a Nemzetgazdasági Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a jogerős ítélet után.”

Sorra mondják ki a bíróságok, hogy az Orbán felcsúti hobbijára utalt milliárdok közpénznek számítanak

Már csak a Kúrián múlik, hogy kiderül-e, mely cégek mennyivel támogatják a Puskás Akadémiát és a többi sportszervezetet. A napokban ismét jogerősen pert nyert a Transparency International Magyarország abban az eljárássorozatban, amelyet azért indított a szervezet, hogy kiderüljön: mely cég melyik sportcsapatnak mekkora összegű tao-pénzt juttatott el azóta, hogy a kormány lehetővé tette ezt a sporttámogatási rendszert.

Jelleg

A Budapest Pride-on összenő, ami összetartozik.

Talán még nem késő elkezdeni szervezni a hetero büszkeség menetét – így reagál Fekete-Győr András Momentum-elnök minapi, a Budapest Pride melletti kampányolására a PestiSrácok, mely emlékeztet, a tavalyi felvonuláson ott volt Gyurcsány Ferenc, Lendvai Ildikó, Szél Bernadett és Fodor Gábor is.

„Szerinte nekik ez alap. Azért, mert 2017-et írunk, ők pedig abban nőttek fel, hogy a 'szerelemnek nincs színe, nincs nemzetisége, nincs neme'. (Mondjuk ez utóbbi kijelentéséért még megfeddhetik a genderisták, de az már az ő baja.) 'Ez arról szól, érti-e valaki a 21. századot.' Tehát – érvelése szerint – a kor maga, melyben élünk, jellegénél fogva buzi, és egy ilyen századot, csak a buzik érthetnek meg. Új, nagyszerű kor kezdődik.”

Az idők szava

Olvasom a sajtóban, hogy Fekete-Győr András, a romkocsmák géniusza, pártalapító és minden libsik legújabb wunderwafféja, felhívást tett közzé, hogy mindenki vegyen részt az éves buzifelvonuláson, mely a keresztségben a szittya hangzású „Budapest Pride" nevet kapta. Akik meghallgatják szavát nem panaszkodhatnak majd, hiszen rendkívül neves és színes társaságban találhatják magukat, tanúbizonyságot téve arról, hogy összenő, ami összetartozik.

Támadás

Putyin megmondta, hogyan kell újságot írni.

Gyerektáborba látogatott Vlagyimir Putyin a 2014 óta orosz megszállás alatt álló ukrajnai Krím-félszigeten, ahol beszélgetett egy gyermekkel, aki újságíró szeretne lenni – olvasható a 24.hu cikkében.

„Az újságíróknak mindent meg kell tenniük azért, hogy ne legyenek támadóak azokkal szemben, akikről tudósítanak – fogalmazta meg nagyszerű gondolatait Vlagyimir Putyin, akinek uralma alatt drasztikusan csökkent a független sajtóorgánumok száma, és több újságírót megöltek.”

Putyin végre megmondta, hogyan kell újságot írni

A legfontosabb, hogy senkinek sem szabad kellemetlenséget okozni. Gyerektáborba látogatott Vlagyimir Putyin a 2014 óta orosz megszállás alatt álló ukrajnai Krím-félszigeten. Az AP hírügynökség a TASZSZ tudósítása alapján arról számolt be, hogy az orosz elnök beszélgetett egy gyermekkel, aki újságíró szeretne lenni.

Egyéniség

Bochkor Gábor saját műsorral tér vissza a tévébe.

Az ATV-n lesz saját beszélgetős adása Hajdú Péter producerkedése mellett. Több vendég várható a heti talkshow egyes adásaiba – jelenti az Origo.

„Olyan műsort szeretne, amelyben benne van az egyénisége, amelyben van interakció a felek között, amely részben spontán, beszélgetős, laza, és már nem szeretne olyat vezetni, ahol csak kiáll a kamerák elé, és felkonferál egy embert vagy produkciót.”

Bochkor Gábor saját műsorral tér vissza a tévébe

Régen volt tévéműsora, ősszel visszatér. Bochkor Gábor saját műsorral tér vissza a tévébe, az ATV-n lesz saját beszélgetős adása, Hajdú Péter producerkedése mellett: a hírt az Esti Frizbi című műsorában jelentette be. Több vendég várható a talkshow egyes adásaiban, több részletet nem mondtak még, de napi rádiós munkája mellett aligha fér be egy napi műsor, úgyhogy inkább heti lesz.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39670/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Európában a biztonsági helyzet rossz, a terrorfenyegetettség nagyon súlyos

2017.08.22. 15:40
Az európai vezetők felelőssége a kontinens biztonságának garantálása, és akik erre nem képesek, nincs helyük az európai vezetők között.

Blogstar kávéház

2017.08.22. 02:40
A baloldal piszkos trükkjei, falra festett ördög, multikulti idill, szivárványszínű forgatag és válogatós terroristák keddi online lapszemlénkben.

Kiss Balázs, Korpási Bálint és Lőrincz Tamás is bronzérmes a párizsi birkózó vb-n

2017.08.21. 19:50
Kiss Balázs a kötöttfogásúak 98 kilogrammos kategóriájában, Korpási Bálint a 71 kilogrammos kategóriában nyert bronzérme …

Lelőtték a barcelonai gázolás gyanúsítottját

2017.08.21. 17:15
A rendőrség lelőtte a barcelonai merénylet utolsó szabad lábon lévő gyanúsítottját Barcelonától nyugatra.

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.08.20. 05:35
Rakka pokla, fehér felsőbbrendűség, vizes bizonyítékok, kincses gyümölcsösök és a holdfoglalás előjátéka vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt Arthur J. Finkelstein

2017.08.19. 19:35
A The Washington Post adta hírül, hogy pénteken hosszú betegség után tüdőrákban elhunyt Arthur J. Finkelstein, az amerikai republikánusok kampánystratégája. A kiváló stratéga 2008 óta a Fideszt is ellátta a tanácsaival, de …

Kereszténység nélkül Európa szétesik, szétmállik az időben

2017.08.19. 18:15
A kereszténység nélküli Európa szétesik, szétmállik az időben - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton a felvidéki Királyfiakarcsán …

Blogstar kávéház

2017.08.19. 05:30
A gyilkos terrorizmus és a Soros-terv, Szent István hagyatéka, óvodai jogsértések és helikopterező bulibárók szombati online lapszemlénkben.

Késeltek Németországban, egy ember meghalt

2017.08.18. 19:30
Az elkövetőt vagy elkövetőket még keresik.

Ezeket a cikkeket olvastad már?