Blogolj!

Négy győrit embercsempészéssel vádol az ügyészség Szegeden

Négy olyan győri férfit helyezett előzetes letartóztatásba Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a bíróság, akik nyolc pakisztáni illegális bevándorlót akartak Ausztriába csempészni.

A megalapozott gyanú szerint a négy férfi két autóval érkezett 2017. június 20-án az éjjeli órákban Mórahalom külterületére, s a két gépkocsiba nyolc pakisztáni illegális bevándorlót vettek fel. A migránsokat embercsempészek juttatták át a szerb-magyar határon. A gyanúsítottak célja az volt, hogy fejenként 40 000 forintért a nyolc személyt Ausztriába szállítsák.

Az ügyészség a négy férfi előzetes letartóztatására a szökés, elrejtőzés veszélye, a bűnismétlés veszélye és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt tett indítványt. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően mind a négy férfi előzetes letartóztatását egy hónapi időtartamra elrendelte a vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban.

A gyanúsítottak közül hárman többszörösen büntetett előéletűek, cselekményeiket részben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetések, ketten pedig az ellenük kibocsátott körözés hatálya alatt követték el.

A bíróság határozatával szemben ketten fellebbezést jelentettek be, míg két gyanúsított vonatkozásában a kényszerintézkedést elrendelő határozat jogerőre emelkedett.

(rual)

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39675/pics/lead_800x600.jpg
csempészet,embercsempész,Győr,Szeged
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Portól fulladoznak a szegediek

2017.09.23. 18:20
Szeged – szép város. Annak ellenére is, hogy évek óta Botka László a polgármester, mert ő sem tud mindent elrontani. Mondjuk megjavítani sem…

Előzetes letartóztatásban a szerb kábítószercsempész

2017.09.21. 12:35
Előzetes letartóztatásba helyezték Szegeden azt a szerb férfit, aki közel 4 kg marihuánát próbált Magyarországra csempészni.

Boxerrel és viperával támadó családot vádol az ügyészség

2017.09.20. 10:00
Azzal a négy férfival szemben emelt vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség, akik kiskorú lányt és fiút bántalmaztak az egyik szegedi iskola előtt.

Bakondi György: Életveszélyes Botkáék migránsbarátsága

2017.09.20. 09:00
Huszonnegyedik órájához érkezett az Európai Unió, hogy átvizsgálja az eddigi, kudarcokkal teli migrációs politikáját. A kötelező betelepítési kvóta sikertelen, és ha a …

Iraki embercsempészt vádol az ügyészség

2017.09.19. 10:00
Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal az iraki állampolgárságú, kurd anyanyelvű, de olasz tartózkodási engedéllyel rendelkező férfival szemben, aki magyar bűntársával együtt …

Dr. Bátyi Zoltán „Az év jogász írója” elismerésben részesült

2017.09.18. 18:05
Az Irodalmi Rádió szerkesztősége ez év elején több országos pályázatot írt ki "Az év jogász írója és költője", " Az év orvos írója …

Kábítószer-csempészéssel vádolják a román „turistát”

2017.09.18. 10:50
A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a román férfival szemben, aki Nagylaknál belépve próbált kábítószert becsempészni Magyarországra.

Gúnyt űztek a szegedi holokauszt-emlékműből

2017.09.17. 10:10
A Bortér résztvevői szerint vicces dolog gúnyt űzni egy holokauszt-emlékműből. 57 perc alatt kapott 300 kedvelést a bejegyzés az egyik szegedi Facebook-csoportban.

Vízipipadohányt csempésző finn bukott le Röszkén

2017.09.14. 12:05
Hatvanhárom kiló vízipipadohányt találtak a pénzügyőrök egy személyautóban, Röszkén. A dohányt lefoglalták, a sofőr ellen feljelentést tettek.

Botka László a Szeviép-ügy politikai felelőse

2017.09.08. 09:50
Botka Lászlónak Szeged polgármesterként "dolga van" a mintegy ötszáz érintett vállalkozással és azzal az ötezer emberrel, akinek veszélybe került a munkahelye.

Ezeket a cikkeket olvastad már?