Blogolj!

Blogstar kávéház

Taktikázás

Jelentős a Fidesz fölénye a választásokon.

A kormánypártok jelentős fölényét hozták a 2017 első félévében megtartott időközi választások: a Fidesz–KDNP összesített támogatottsága 44,23 százalék volt – számolta ki az Origo, mely hozzáteszi, a 2014-ben közösen induló baloldali pártok 10,75 százalékot értek el, a Jobbik pedig még a 10-et sem.

„A baloldal és a Jobbik gyenge eredménye mögött többek között az szerepel, hogy az ellenzéki pártok meglehetősen sok taktikát bevetettek a Fidesz ellen, hogy sikerüljön a kormánypártokat minél többször megverni. A taktikázásnak nem sok eredménye lett.”

Óriási Fidesz-fölény, 10 százalék alatt a Jobbik

A kormánypártok jelentős fölényét hozták a 2017 első félévében megtartott időközi választások. A Fidesz-KDNP összesített támogatottsága 44,23 százalék volt, míg a 2014-ben közösen induló baloldali pártoké csupán 10,75 százalék. A Jobbik roppant gyengén szerepelt az időközi voksolásokon, még a 10 százalékot sem sikerült elérniük.

Kompromisszum

A Fidesszel szembeni agresszivitásban verseng az ellenzék.

Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a Demokratának adott nagyinterjúban úgy fogalmaz, egyre erősebb a Fidesz és az Orbán Viktor elleni gyűlöletkampány, ebből viszont alkotás, országépítés nem tud kikerekedni.

„A konfliktus ott húzódik, hogy míg Soros György és az általa finanszírozott hálózat politikai programja szerint milliószámra kell beengedni a migránsokat Európába, mi azt mondjuk, hogy Magyarországra csak az jöhet be, aki erre jogosult, és csak az élhet velünk tartósan együtt, akire a magyar kormány, a magyarok összessége azt mondja, hogy jöhet. Tehát mi megvédjük a határokat, és nem engedünk be senkit illegálisan. Ebben nincs kompromisszum, nincs olyan, hogy védjük meg a határt, de csak egy kicsit.”

Most lehull a lepel

Úgy tűnik, a „ki az igazi ellenzék" versenyt szerintük az dönti el, melyikük a hangosabb, melyikük gyűlöli jobban a Fideszt, melyikük agresszívabb. Épp ezért egyre hangosabbak, egyre agresszívabbak, egyre képtelenebb vádakat fogalmaznak meg, egyre erősebb a Fidesz és az Orbán Viktor elleni gyűlöletkampány. Ebből viszont alkotás, országépítés nem tud kikerekedni.

Kiszámíthatóság

Alkotmánybíróság elé kerül a plakáttörvény.

Aláírja az MSZP a plakáttörvény miatt készült jobbikos alkotmánybírósági beadványt, vagyis a Fidesz által az Országgyűlésen áterőltetett szabályozást mindenképpen vizsgálnia kell az Alkotmánybíróságnak – értesült a Magyar Nemzet.

„Az MSZP döntése azért is volt kérdéses, hiszen ténykedésük az ügyben közel sem volt kiszámítható az elmúlt időszakban. Először – a teljes ellenzékkel együtt – elutasították a Fidesz terveit, majd viszont előálltak egy hasonló, de már saját javaslattal. Miután a kormánypártokkal való együttműködéssel vádolták őket, ismét fordultak, és végül elutasították a Fidesz új javaslatát is.”

Alkotmánybíróság elé kerül a plakáttörvény

Aláírja az MSZP a plakáttörvény miatt készült jobbikos alkotmánybírósági beadványt, vagyis a Fidesz által az Országgyűlésen áterőltetett szabályozást mindenképpen vizsgálnia kell az Alkotmánybíróságnak (Ab). Nyakó István, a szocialisták sajtófőnöke hétfő délután közölte a Magyar Nemzettel, hogy frakciójuk tagjai ellátják szignójukkal a dokumentumot.

Tempó

Hatalmasat bakizott a már megszűnt Népszabadság volt újságírója.

A 888.hu a Spíler blog nyomán arról ír, Csuhaj Ildikó az ATV-ben azzal próbált meg hangulatot kelteni, hogy több ismert fideszes személyiség, így Trócsányi László igazságügyi miniszter sem merte a nevét adni a plakáttörvény elfogadásához, csakhogy alaposan melléfogott.

„A hangulatkeltés mögött egy bődületes szakmai hiba húzódott meg, ugyanis a Népszabadságnál évtizedeket eltöltött Csuhajnak abban igaza volt, hogy Trócsányi nem szavazta meg a törvényt, csak azt felejtette el hozzátenni, hogy Trócsányi nem képviselő, nem is szavazhatott volna ebben a kérdésben. Mindezek ellenére a balliberális tempóba ez mind beleillett, hiszen nemcsak a műsorvezető, Rónai Egon nem vette észre ezt a ferdítést, hanem még a politikai elemző titulust magának valló másik vendég, Reiner Roland sem.”

A már megszűnt Népszabadság volt újságírója hatalmasat bakizott

Az utazóblog legújabb állomása a festői Baranya megye volt, ahol felfedeztük Pécs legfőbb látnivalóit, majd elmentünk Orfűre és Mohácsra. Az egész napos program végére megállapítottuk, hogy ez az ország egyik legnyugisabb helye, hiszen bármerre jártunk, csak békés emberekkel találkozunk, akik a városi élet ellenére teljesen lazán viselkedtek, senki sem rohant.

Visszaélés

Tizenegy magyartól vonta vissza az állampolgárságot Áder János.

A HVG szerint az állampolgárságuktól megfosztottak egytől egyig ukrajnai (ungvári vagy munkácsi) születésűek, akik az egyszerűsített honosítással trükközhettek.

„A jelenség létezését márciusban az MSZP-s Mesterházy Attila írásbeli kérdésére maga Lázár János is elismerte. 'A kormánynak valóban van tudomása arról, hogy bizonyos bűnözői körök üzletszerűen visszaéléseket folytattak a honosítási okmányokkal' – írta válaszában a Miniszterelnökség vezetője, azt is megemlítve, hogy a nyomozások adatai szerint a bűncselekmények több esetben ügyintézők közbenjárásával történtek, de már több megyei rendőr-kapitányságon folyamatban vannak nyomozások az érintettekkel szemben.”

Tizenegy magyartól vonta vissza Áder az állampolgárságot

Az állampolgárságuktól megfosztottak egytől egyig ukrajnai - ungvári vagy munkácsi - születésűek. Az egyszerűsített honosítással trükközhettek.

Rulett

Orosz módra, avagy bűncselekmény az utasok életének veszélyeztetése.

Erről Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselő-csoportjának vezetője beszélt a Népszavának annak kapcsán, hogy a BVK vezetése szerint a 3-as metró felújított szerelvényei jól összerakottak, csak gond van a végszereléssel, illetve előfordulnak bizonyos bosszantó hibák, melyeket ki kell küszöbölni.

„A főpolgármester a biztonságos és klimatizált szolgálati autójából arra biztatja a budapestieket, hogy használják a 3-as metrót. Ez nem más, mint orosz rulett, amit Tarlós játszik a fővárosiakkal. (…). Ki az a hülye, aki egy Mercedes áráért rendeli meg az 1200-es Zsigulijának felújítását?”

Ez az igazi orosz rulett

Nekem azokkal a hibákkal van problémám, amelyek életveszélyesek az utasokra. Van, hogy mindkét oldalon kinyílnak az ajtók és előfordult az is, hogy egy szerelvény ajtaja 12 percig nem nyílt ki. Az utasokat ilyen veszélyeknek kitenni több, mint bűncselekmény - mondta a Népszavának Horváth Csaba.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39704/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Késes ámokfutó Finnországban

2017.08.18. 16:30
Több embert megsebesített, az elkövetőt elfogták.

Újabb gázolásos merénylet történt Spanyolországban - Frissítve

2017.08.18. 09:00
A gázolásos merényletet a Barcelonától 120 kilométerre délre fekvő Cambrils tengerparti üdülőhely központjában követték el, hét embert megsebesítettek, …

Blogstar kávéház

2017.08.18. 03:50
Agymosott gyermekterroristák, orrcseppfüggő nemzet, öngyilkos netes őrület, szemhéjplasztikázott sztárok és Gyurcsány, a hasznos idióta pénteki online lapszemlénkben.

Terrortámadás Barcelonában, 13 halott, legalább 50 sérült – Frissítve

2017.08.17. 18:15
Barcelona belvárosában egy fehér furgon hajtott a tömegbe. 13 halott és 50 sérült van.

Nem megoldás a migránsok kötelező szétosztása, ezt az uniós országok sem támogatják

2017.08.16. 09:25
A két évvel ezelőtti magyar javaslatoknak megfelelően őrizni kell az államhatárokat, és a legutóbbi olaszországi …

Blogstar kávéház

2017.08.16. 03:45
Soros aknamunkája, a CEU bizakodása, a Jobbik lebőgése, létszámhiányos multik és halálos homeopátia szerdai online lapszemlénkben.

Ünneplő emberekre dőlt egy fa Madeirán, egy magyar áldozat is van

2017.08.15. 21:45
Nagyboldogasszony miatt összegyűlt tömegre dőlt egy fa Madeirán, legalább tizenketten meghaltak, köztük egy magyar is.

Melocco Miklós lesz a SZEGEDma Klub vendége

2017.08.15. 19:20
A szobrásszal augusztus 17-én, csütörtökön beszélget Csúri Ákos a Bistorant rendezvénytermében.

Bakondi: a belbiztonságot fenyegetik az embercsempészekkel együttműködő szervezetek

2017.08.15. 16:30
Fenyegetettséget jelent a belbiztonság számára azon nem kormányzati szervezetek (NGO-k) tevékenysége, amelyek sokszor az …

Blogstar kávéház

2017.08.15. 03:00
Végtelenített nyugdíjasgate, baloldali túlélési esélyek, szocialista Bourbonok, Ferenc pápa majma és az akadémiai futballpélda keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?