Blogolj!

Blogstar kávéház

Érvágás

Kinyírta magát az ellenzék.

Bár a Jobbik bújtatott pártfinanszírozása miatt a kormánypártok és a szélsőséges párt csatája volt a múlt pénteki plakáttörvény-szavazás, annak más ellenzéki pártok is áldozatául estek Lánczi Tamás, a Századvég vezető elemzője szerint – írja a Lokál.

„Az MSZP teljes mértékben elhiteltelenedett, ahogy előbb szinte támogatta a kezdeményezést, majd Botka László vétójára kihátrált a saját javaslata mögül. Az Együttnek pedig vélhetően még komolyabb érvágás, hogy két megmaradt országgyűlési képviselőjük egyike elhagyja a pártot, hiszen ilyen módon egyetlen képviselővel maradnak jelen az Országgyűlésben, vagyis újabb komoly lépést tettek a teljes eljelentéktelenedés útján.”

Kinyírta magát az ellenzék | Lokál

Két parlamenten kívüli pártvezető is beleavatkozott pártja országgyűlési képviselőinek munkájába a múlt héten elfogadott plakáttörvénnyel kapcsolatban, és a jelek szerint mindketten ráfáztak. Előbb Botka László vétózta meg az MSZP saját indítványát az ügyben, majd az utolsó pillanatban az Együtt füttyös elnöke, Juhász Péter is lenullázta pártjának hitelét a törvény szavazása kapcsán.

Képesség

Buhera megoldásokkal hárítják el a 3-as metrónál sorban jelentkező hibákat.

Túl sok mindent spóroltak ki, és túl gyorsan akartak eredményeket felmutatni, ez vezetett odáig, hogy a 3-as metró új orosz szerelvényeinek beszerzése néhány hónap alatt botrányba fulladt – állítja a 24.hu.

„Az egyik legnagyobb probléma tehát, hogy az orosz gyártó képtelen összehangolni a számtalan különböző forrásból származó alkatrészeket. Az új metrók Hitachi motorja, CAF kerékpárja vagy éppen a Knorr-Bremse fékei külön-külön jó, világszínvonalú termékek, de összehangolásuk meghaladja a Metrovagonmas képességeit.”

Itt a hibalista - ez a baj a 3-as metróval

Noha a BKV vezetése azt állítja, megtalálták az okát az újragyártott orosz metrókocsik folyamatos meghibásodásainak, BKV-s forrásból úgy értesültünk, a cég által bűnbaknak kikiáltott optikai csatoló elem hibája csak egy a sok sebből, amelyekből a 3-as metró felújítottnak kamuzott metrószerelvényei vérzenek.

Foglalás

Mégis megszívták a bérükre váró diákmunkások.

A multicégek sem segíthetnek a Czeglédy Csaba, adócsalád gyanúja miatt előzetesben lévő MSZP-s politikus nevéhez köthető iskolaszövetkezeti rendszer által ki nem fizetett diákmunkásokon, mert a NAV-nak minden pénzükre szüksége van a felhalmozott adótartozás fedezeteként – jelenti a HVG.

„Sajnos az érintett cégeknél azzal jelentkezett a NAV, hogy a közvetítő mögött álló cégnek járó összegeket helyből lefoglalják. Vagyis hiába fizetnének a gyerekeknek, nem tudják megtenni, mert akkora adótartozásról van szó, hogy az adóhatóság ennek csökkentésére mindent visz, amit tud.”

A NAV mindent visz: mégis megszívták a bérükre váró diákmunkások

Hétvégén írtuk meg, hogy multicégek segíthetnek a fizetésképtelenné vált I Love Diákmunka iskolaszövetkezet bajba jutott diákjain. Csakhogy közbeszólt az adóhatóság: a NAV azzal jelentkezett az érintett cégeknél, hogy minden pénzre a felhalmozott adótartozás fedezeteként van szükség, ezért nem fizethetnek közvetlenül a bérükre váró fiataloknak.

Előírás

A melegházassággal is sakkozik Angela Merkel, a politika nagy túlélője.

Martin Schulz, a német szociáldemokraták kancellárjelöltje a levegőbe bokszol, ugrál, de ellenfele csak nem lép be a ringbe, sőt, a kereszténydemokrata kancellár gyakorlatilag bármilyen politika manővert megenged magának, hogy kifogja a szelet kihívója vitorlájából – fogalmaz a Magyar Hírlap.

„A németek túlnyomó többsége valóban támogatja az azonos neműek házasságát, csak egy 'magas kisebbség' áll ellen, ahogyan egy érdekvédő szervezet vezetője fogalmazott a sajtóban. Na de, kik vagyunk mi itt 'keleten', hogy előírjuk a németeknek, mit tegyenek? Legyen melegházasság, legyen nyílt társadalom, éljen a demokrácia! De ha aztán mégse jön be, ha lehet, ne találjanak ki erre is valami kvótát.”

Berlin szabad demokratái

Angela Merkel, bár közelednek a szeptemberi választások, tisztes távolságból figyeli az eseményeket. Nem csinált semmit, amikor bedobta magát a honi politikába „a brüsszeli fiú", és hirtelen felfutott a népszerűsége, hiába nem volt konkrét programja. Merkel kivárt, a „Schulz-hatás" pedig kifulladni látszott, a szociáldemokraták sorra vesztették el a tartományi választásokat.

Misszió

Havi kétmilliárd ember használja a Facebookot.

A 444 tudósítása szerint Mark Zuckerberg kedden Kaliforniában arról beszélt, a Facebook kevesebb mint öt év alatt megduplázta a havi aktív felhasználóinak a számát.

„Zuckerberg emellett azt is bejelentette, hogy havi egymilliárd ember használja a Facebook csoportszolgáltatásait. A bejelentés nem véletlen, lehet tudni arról, hogy a cég a jövőben nagyobb hangsúlyt akar fektetni a csoportokra, nemsokára megváltozik a Facebook üzleti missziós alapelve is, a világ nyitottabbá tétele és összekötése helyett azt akarják hangsúlyozni, hogy lehetőséget akarnak adni az embereknek, hogy közösséget építsenek, hogy közösen hozhassák közelebb egymáshoz a világot.”

Havi kétmilliárd ember használja a Facebookot - 444

Ezt Mark Zuckerberg jelentette be kedden Kaliforniában, azaz a Facebook kevesebb mint öt év alatt duplázta meg a havi aktív felhasználóinak a számát, a havi egymilliárdot még 2012 októberében érték el. Zuckerberg emellett azt is bejelentette, hogy havi egymilliárd ember használja a Facebook csoportszolgáltatásait.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39745/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Magyarellenes iskolai támadás Erdélyben - Felelősségére figyelmeztet az RMDSZ

2017.09.23. 19:00
A román médiát és a politikusok egy részét is felelősség terheli azért, hogy két román fiú egy magyarul beszélő ötödikes kislányra …

Magyarország kétféle választ ad az ukrán oktatási törvényre

2017.09.23. 15:30
Magyarország diplomáciai választ is ad az ukrán oktatási törvény elfogadhatatlan módosítására, ugyanakkor folytatja a humanitárius segítségnyújtást is - közölte …

Elképzelhető, hogy megint robbantottak Észak-Koreában

2017.09.23. 13:55
Kis erejű, 3,4-es fokozatú földrengés volt szombaton Észak-Koreában, az epicentruma mindössze öt kilométerre volt a szeptember 3-ai föld alatti nukleáris robbantás helyszínétől, az …

Blogstar kávéház

2017.09.21. 03:05
A gőgös giccs szimbóluma, szárnyaszegett nemzeti melldöngetés, menekülő cefreceleb és a virtuális játszóterek veszélyei csütörtöki online lapszemlénkben.

Áder János: a vízválság előbb sújthat bennünket, mint a klímaváltozás

2017.09.20. 21:25
Az államfő Ferenc pápa szavait idézte beszédében: Isten mindig megbocsát, az ember néha megbocsát, a természet azonban soha nem bocsát meg.

Blogstar kávéház

2017.09.20. 04:15
Uniós nyüzsgés Felcsúton, iszlám világoffenzíva, relativizált nemi erőszak, trumpista hadüzenetek és felmelegített döglött akták szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.19. 04:15
Botka és Gyurcsány párviadala, Szanyi kapitány és a vadállatok, uniós közpénztemető beruházások és Orbán futása keddi online lapszemlénkben.

Dr. Bátyi Zoltán „Az év jogász írója” elismerésben részesült

2017.09.18. 18:05
Az Irodalmi Rádió szerkesztősége ez év elején több országos pályázatot írt ki "Az év jogász írója és költője", " Az év orvos írója …

Ezeket a cikkeket olvastad már?