Blogolj!

Részeg kamionos, fagyban szenvedő migránsok

 

Olyan bolgár kamionossal szemben emelt vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség, aki idén januárban öt iraki állampolgárt csempészett Magyarország területére, majd egy benzinkúton berúgott és lefeküdt aludni.

A vádirat szerint a vádlott 2017 januárjában Bulgáriában megállapodott egy ismeretlenül maradt személlyel abban, hogy  Románia és Magyarország érintésével Ausztriába szállít egy gépkocsi  rakterében kialakított rejtekhelyen elbújtatva öt iraki állampolgárt. A vádlott ezért pénzt kapott, és a kapcsolattartás érdekében mobiltelefont is átvett a megbízójától.

A bolgár férfi január 30-án Romániában, Temesváron egy elhagyatott területen vette fel az odaszállított öt irakit, akik a csempészésért fejenként mintegy 3000 eurót ígértek neki. A vádlott által vezetett tehergépkocsi rakterében kialakított rejtekhelyen utazva, az autópályán keresztül átjutottak a román-magyar határon, majd a vádlott Szegeden, az egyik bevásárlóközpont parkolójában állt meg, hogy pénzt váltson. Mikor ez megtörtént, a férfi este 7 óra körül szeszes italt fogyasztott, melytől lerészegedett. Ekkor a benzinkút dolgozói a kút hátsó kazánhelyiségébe kísérték, ott lefektették, és a migránsok mit sem törődő elaludt.

A tehergépkocsiban hátrahagyott illegális bevándorlók, figyelemmel arra is, hogy közel mínusz 10 fok volt, és a rakteret csak egy ponyva takarta, egyre inkább fázni kezdtek, megéheztek, ezért a kocsi ponyváját egy öngyújtóval kiégették, majd kézzel kifeszítették. Miután a raktérből kijutottak, éjfél körül a rendőrök őket igazoltatták és megállapították, hogy illegálisan tartózkodnak Magyarországon.

Az eljárás során kiderült, hogy a gépkocsi rakterében utólagosan egy kb. 1,8 köbméteres térfogatú üreget alakítottak ki, amellyel azt a látszatot keltették, hogy az már a plató végfala. Ebben a sötét, hideg, rendkívül szűkös üregben az öt utas csak szorosan egymáshoz nyomódva, állva tudott elhelyezkedni egy kb. 40x40 cm-es területen, és a szellőzés is csak részleges volt. Ezek, valamint a többórás utazás és várakozás, amely a 10 órát is meghaladta, az illegális bevándorlók számára jelentős testi, lelki gyötrelemmel járt.

Az ügyészség a vádlottat vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő férfi bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(rual) 

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39767/pics/lead_800x600.jpg
embercsempész,migráció,migránsok,Szeged,ügyészség
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Macedón kábítószercsempészt vádol az ügyészség

2017.08.16. 10:25
Olyan macedón férfival szemben emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség, aki ez év februárjában több mint 17 kg marihuánát próbált meg Magyarországra csempészni.

Több mint 120 illegális határátlépő a déli határoknál

2017.08.16. 09:35
Ha az elmúlt napok eseményeit számba vesszük, azt mondhatjuk, az átlagosnál is nagyobb teher hárult az elmúlt egy-két napon a déli határon szolgálatot teljesítő rendőrökre.

Nem megoldás a migránsok kötelező szétosztása, ezt az uniós országok sem támogatják

2017.08.16. 09:25
A két évvel ezelőtti magyar javaslatoknak megfelelően őrizni kell az államhatárokat, és a legutóbbi olaszországi …

Melocco Miklós lesz a SZEGEDma Klub vendége

2017.08.15. 19:20
A szobrásszal augusztus 17-én, csütörtökön beszélget Csúri Ákos a Bistorant rendezvénytermében.

Bakondi: a belbiztonságot fenyegetik az embercsempészekkel együttműködő szervezetek

2017.08.15. 16:30
Fenyegetettséget jelent a belbiztonság számára azon nem kormányzati szervezetek (NGO-k) tevékenysége, amelyek sokszor az …

Szír migráns kirablásáért kell bűnhődniük

2017.08.15. 11:50
Két olyan férfival szemben emelt vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség, akik két éve, augusztus közepén egy szír menekültet raboltak ki.

Koszovói fegyvercsempészt vádol az ügyészség

2017.08.14. 11:40
Egy olyan koszovói férfival szemben emelt vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség, aki idén év elején pisztolyt és töltényeket akart Magyarországra csempészni.

Tizenegy illegális migránst fogtak el Csongrád megyében

2017.08.14. 11:35
A Csongrád megyei rendőrök hétfőn hajnalban négy illegális migránst fogtak el Kiszombor közelében, míg Csanádpalotán hét hatásértőt tartóztattak fel.

Fokozódik a helyzet: Új útvonalat találtak a migránsok

2017.08.13. 14:30
A Fekete-tenger felől próbáltak az Európai Unió területére bejutni iraki migránsok, míg Röszkén koszovóiakat fogtak el.

Blogstar kávéház

2017.08.11. 02:30
Könyörtelen migránsok, részeg politikus, zaklatók és választási spekulációk a pénteki online lapszemlében.

Ezeket a cikkeket olvastad már?