Blogolj!

Blogstar kávéház

Dara

A baloldal adócsalással vádolt ügyvédjének cégénél áfabevallásokat igyekeztek megsemmisíteni.

Lefoglalta a ledarált hivatalos iratokat, és Czeglédy Csaba, Botka László és Gyurcsány Ferenc előzetesben ülő ügyvédjének ügyében tanúként hallgatta ki Szarvas Szilvesztert, az Echo Tv munkatársát a NAV: a tévés Szombathelyen, a szocialista politikus cégénél talált érdekes papírokat a kukában – írja a Lokál.

„A NAV bűnügyi nyomozója megállapította, hogy az apróra darált iratok valóban áfabevallások. A papírok lefoglalásáról jegyzőkönyv is készült. Egyelőre az, hogy szerepel-e valamilyen dátum a papírokon, még nem derült ki.”

Lefoglalta a NAV Czeglédyék ledarált iratait | Lokál

Már az adóhatóság figyelmét is felkeltette az a ledarált irathalmaz, amelyet egy tévés stáb talált múlt hét szerdán Szombathelyen. Mint a Lokál korábban beszámolt róla, a baloldal ügyvédjeként emlegetett Czeglédy Csabát, az MSZP szombathelyi politikusát két hete helyezték előzetes letartóztatásba, mert a gyanú szerint egy bonyolult munkaerő-közvetítő bűnszervezet tagjaként hárommilliárdos költségvetési csalásban vett részt.

Tabu

Mészáros Lőrinccel riogat a veszprémi ellenzék.

A csütörtöki közgyűlésen Porga Gyula veszprémi polgármester helyretette a hecckampányt folytató ellenzéket, mely a kézilabdacsapat csődjét vizionálja a Duna Aszfalt részesedésvásárlása kapcsán – számol be róla a PestiSrácok.

„Csodálkozom azon, hogy a város közszereplői a hitelességüket, amit több év alatt felépítettek készek tönkre tenni. Tisztában vagyok azzal, hogy 2018-ban választások lesznek. De Veszprémnek a kézilabdacsapata, illetve a kézilabdacsapat sikere, illetve a városi köztudatban lévő helye az mindig tabu volt a politikának. Én nagyon sajnálom, hogy ez megváltozott. A csapat sikerének szerintem az egyik kulcsa, pontosan az volt, hogy vannak olyan különlegességei, amit olcsó politikai játékoknak soha nem szoktunk kitenni.”

Helyretette a veszprémi polgármester a Mészáros Lőrinccel riogató ellenzéket

Hetek óta zajlik a hangulatkeltés Veszprémben. Az ellenzéki pártok, és az ellenzéki média egyenesen azt vizionálja, hogy Mészáros Lőrinc felvásárolja fél Veszprémet, amely így a vállalkozó gyarmatává válik, a kézilabdacsapat pedig, amelybe befektetne a Duna Aszfalt, csődbe megy. A hecckampány nem kavarta fel eléggé a veszprémieket, a közösségi médiában és a városháza üléstermében folytatták a ...

Pajzs

Visszaütött a lázadás éve Orbán Viktorra.

A HVG úgy fogalmaz, a magyar miniszterelnök által is képviselt új populizmus, illiberalizmus vesztésre áll Európa-szerte, és hogy milyen opciói vannak Orbánnak, azt jól mutatja, hogy Merkel győzelméért imádkozik a szeptemberi német választásokon.

„Magyarország pedig nagyjából egyedül marad mint Oroszország utolsó, klubon belüli bástyája. A kormányzati sajtó orosz mintákat, technikákat és tartalmakat vesz át egy az egyben, ezer szállal kötődünk Vlagyimir Putyin rendszeréhez. Orbán közben halkan imádkozik Merkelért, akit a liberális világrend első számú vezetőjének tartanak, és Budapesten mondta el, hogy nem tud mit kezdeni az illiberalizmussal. A nagy lázadásban Orbánt nem pajzsra emelik, hanem neki kell pajzs, hogy ne teljes erővel érje a többiek haragja.”

A lázadás éve visszaütött Orbánra, hirtelen védelemért kell fohászkodnia

Orbán Viktor Merkel szeptemberi győzelméért imádkozik a német választásokon - ez mutatja igazán, milyen opciói vannak. Azt jósolta, 2017 a lázadás éve lesz, de az eddigi választások épp ennek ellenkezőjét igazolják. A konzultáció lezárására írt beszédében szintet lépett az arrogancia - ami nem egy harcos, hanem egy magára maradó politikus reakciója.

Függés

Értelmetlen a milliárdos orosz helikopterjavítás.

A Magyar Nemzet értesülései szerint a Honvédelmi Minisztérium vállalkozót keres Mi–24-es harci helikoptereinek nagyjavítására, melyek 2013 óta nem repültek, és a kiírás tartalma bizonyossá teszi, hogy az eredeti (szovjet) gyártói jogokat öröklő Vertoleti Rosszii orosz cég lehet csak a győztes.

„Miközben az oroszországi nagyjavítások politikája homlokegyenest ellentétes a NATO-ban jelenleg követett, az orosz haditechnikai függéstől való mihamarabbi szabadulást célzó törekvésekkel, azok szakmai tartalma is elégtelennek tekinthető a 21. században.”

Milliárdokért javítják a honvédség helikoptereit az oroszok, értelmetlenül

Ma jelent meg az Európai Unió közbeszerzési értesítőjében (TED) az a kiírás, melyben a Honvédelmi Minisztérium (HM) vállalkozót keres Mi-24-es harci helikoptereinek nagyjavítására. Mint arról lapunkban többször is beszámoltunk, a gépek 2013 óta nem repültek, s bár hivatalosan nem vonták ki őket a szolgálatból, a fenntartásukhoz szükséges készleteket (például a rakétafegyverzetet) kiárusította a HM, így szakmai körökben meglepetést keltett, amikor az ismételt szolgálatba állításhoz szükséges nagyjavítást nemrégiben kilátásba helyezte Simicskó István tárcavezető.

Befolyás

Amerikai földgázt szeretne Magyarországra az új washingtoni nagykövet.

Szabó László az Amerikai Kereskedelmi Kamara budapesti díszebédjén arról beszélt, hogy az energiabiztonság rendkívül fontos Magyarországnak, és ha végre megépül Horvátországban az LNG terminál, akkor már amerikai cégek is szállíthatnak gázt Magyarországra, ami versenyezhet majd az orosz gázzal – tudósít a 444.hu.

„Szabó kijelentése azért nagyon fontos gesztus az USA felé, mert az amerikai földgáz régióba juttatása a washingtoni kormánynak alapvető célja. Elsősorban azért, hogy az oroszoknak konkurenciát teremtsenek, így csökkentsék Moszkva befolyását a térségben.”

Az új washingtoni magyar követ nagyon szeretne amerikai földgázt látni Magyarországon - 444

Először szerepelt Magyarország amerikai nagyköveteként Szabó László csütörtökön, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (Amcham) budapesti díszebédjén. Szabó ugyan egyelőre a külügyminisztérium államtitkára, de már kinevezték washingtoni követnek, és az Amcham hasonló rendezvényein a nagykövetek szokták elmondani a bevezetőt. Tavaly januárban például az azóta Magyarországról távozott Colleen Bell, és az akkor szintén még csak kinevezett, ám időközben már le is váltott Szemerkényi Réka beszéltek.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39823/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Késes ámokfutó Finnországban

2017.08.18. 16:30
Több embert megsebesített, az elkövetőt elfogták.

Újabb gázolásos merénylet történt Spanyolországban - Frissítve

2017.08.18. 09:00
A gázolásos merényletet a Barcelonától 120 kilométerre délre fekvő Cambrils tengerparti üdülőhely központjában követték el, hét embert megsebesítettek, …

Blogstar kávéház

2017.08.18. 03:50
Agymosott gyermekterroristák, orrcseppfüggő nemzet, öngyilkos netes őrület, szemhéjplasztikázott sztárok és Gyurcsány, a hasznos idióta pénteki online lapszemlénkben.

Terrortámadás Barcelonában, 13 halott, legalább 50 sérült – Frissítve

2017.08.17. 18:15
Barcelona belvárosában egy fehér furgon hajtott a tömegbe. 13 halott és 50 sérült van.

Nem megoldás a migránsok kötelező szétosztása, ezt az uniós országok sem támogatják

2017.08.16. 09:25
A két évvel ezelőtti magyar javaslatoknak megfelelően őrizni kell az államhatárokat, és a legutóbbi olaszországi …

Blogstar kávéház

2017.08.16. 03:45
Soros aknamunkája, a CEU bizakodása, a Jobbik lebőgése, létszámhiányos multik és halálos homeopátia szerdai online lapszemlénkben.

Ünneplő emberekre dőlt egy fa Madeirán, egy magyar áldozat is van

2017.08.15. 21:45
Nagyboldogasszony miatt összegyűlt tömegre dőlt egy fa Madeirán, legalább tizenketten meghaltak, köztük egy magyar is.

Melocco Miklós lesz a SZEGEDma Klub vendége

2017.08.15. 19:20
A szobrásszal augusztus 17-én, csütörtökön beszélget Csúri Ákos a Bistorant rendezvénytermében.

Bakondi: a belbiztonságot fenyegetik az embercsempészekkel együttműködő szervezetek

2017.08.15. 16:30
Fenyegetettséget jelent a belbiztonság számára azon nem kormányzati szervezetek (NGO-k) tevékenysége, amelyek sokszor az …

Blogstar kávéház

2017.08.15. 03:00
Végtelenített nyugdíjasgate, baloldali túlélési esélyek, szocialista Bourbonok, Ferenc pápa majma és az akadémiai futballpélda keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?