Blogolj!

Blogstar kávéház

Hajsza

Kilátóparadicsommá vált Tyukod.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei nagyközség négy év alatt 264 milliót kapott kilátóépítésre, még ha ennek vajmi kevés értelme is volt – jelenti a Hír TV Célpont című műsorára hivatkozva az Index.

„A Célpont stábja szerint turistákat így se sikerült bevonzani a településre, Tyukodra csak az megy, aki nagyon eltévedt. De ez nem is volt cél. A tyukodiak rájöttek, hogy nem olyan beruházásokat kell hajszolni, amire szükségük van, hanem olyat kell keresni, amire Brüsszel pénzt ad.”

Az EU kilátókra adott pénzt, ezért egy faluban kilátókat építettek. Eddig 11-et

"Nem mindenütt kell pártkatonának lenni ahhoz, hogy néhány uniós millió magánzsebekbe vándoroljon. Tyukodon például a könyvtáros közmunkás is kaphatott 24 millió forint uniós pénzt kilátóépítésre. A síkságon másik tíz család is jól keresett a kilátóépítéseken" - derítette ki a HírTv Célpont című műsora. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lévő nagyközségen nagyjából kétezren élnek, ők osztoznak a kilátókon.

Szökés

Simicska kiszámíthatatlanná vált, és elvesztette az önkontrollt.

Simicska Lajos régi és új médiabirodalmának működését, mozgatórugóit, a különböző sajtótermékek közötti együttműködés elveit térképezte fel a Figyelő című hetilap, a cikkről a PestiSrácok közöl interneten is elérhető összefoglalót.

„Mi a közös Kossuth Lajosban, Kun Bélában és Simicska Lajosban? Az, hogy mindhárom megszökött a kasszával. Így jellemzik Simicskát az üzleti világban 2015 februárja óta a Figyelő szerint. A lap szerint ezt a vagyont Simicska most médiarendszerének fenntartására, új médiumok megszerzésére és a Jobbik támogatására fordítja.”

"Simicska megszökött a kasszával, a vagyont pedig a Jobbikra fordítja" - Az oligarcha elvárásai a Figyelőben

Simicska Lajos régi és új médiabirodalmának működését térképezte fel hosszú és alapos cikkben a Figyelő, összeállításában a hetilap azokra a kérdésekre keresi a választ, hogy az oligarchában mennyi erő és támogatási kedv van még érdekeltségeinek a működtetéséhez és melyik médium kötődik hozzá hivatalosan vagy informálisan.

Segítség

A migránsok miatt aggódik a Vajdasági Magyar Szövetség.

A VMSZ szabadkai szövetsége a Magyar Idők szerint arra kéri a helyi képviselő-testületet, ne létesítsen új befogadóközpontot, sőt, a meglévőt is számolja föl.

„Fogalmazzunk magyarul. Ha a szerb kormány nem lép az ügyben, Magyarország határától kevesebb mint 10 kilométerre a Norvég Királyság pénzéből a meglévő mellett további, az EU területére való (illegális) bejutást is segítő központ létesülhet.”

Migránsveszély Szabadkán | Magyar Idők

„A Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai városi szervezete és frakciója deklarációt terjeszt a szabadkai városi képviselő-testület elé, amelyben arra kéri a szerb kormányt, hogy fontolja meg a Norvég Királysággal megkötött befogadó központ létesítéséről szóló szerződését, ne építsen új lakásokat az itt tartózkodó migránscsaládok részére és a meglévő központot is számolják fel."

Félnótás

Indulatos kritikák az egészségügy és az oktatás helyzete miatt.

A Magyar Hírlap szomorú a szélsőséges, megalapozatlan vélemények miatt, és azt írja, a demokrácia azért a legmegfelelőbb politikai rendszer számunkra, mert esélyt ad rá, hogy az életre, a nemzetre szavazzunk.

„Szerencse, hogy túl vagyunk már Kun Béláékon, Szálasiékon, Rákosiékon és Kádárékon is. A nagy többség tanult ebből, s nem kér az újabb félnótásokból. Szeret ebben az országban élni. Mert lehet jövőt tervezni. Vannak alapok. Lehet gyermekeket nevelni. Lehet dolgozni is. Lehet álmodni. Útra indulni és hazajönni. Otthont alapítani.”

Kábult bódulatban

Gyakran elszomorodom mostanában. Olvasok is, hallok is elképesztően indulatos, szélsőséges véleményeket Lényegük röviden, hogy ebben az országban nem lehet élni, ennek az országnak nincs jövője, ennek az országnak a mai politikai vezetőit ki kellene végezni, bebörtönözni, kibelezni, felakasztani stb. S azokat is, akik egyetértenek velük.

Kulcs

Kis változtatásokkal nagyot léphetnének előre a magyar kkv-k.

A Hirado.hu arról ír, hogy a magyar cégek 99 százaléka kis- vagy középvállalati formában működik, amelyek esetében ugyan folyamatos fejlődés tapasztalható, ám bizonyos területeken még mindig jelentős lemaradással küzdenek.

„A Magyarországon termelő multinacionális cégek termékeket vásárolnak ahhoz, hogy tovább tudjanak termelni: például egy Audi összeállításához fém vagy műanyag termékeket vásárol más cégektől egy autógyár, melyeket beépítenek a járművekbe. A kulcs ebben az esetben az, hogy ebbe a folyamatba kapcsolódjanak be a magyar tulajdonú vállalatok, vagyis ne Németországból importálják a beépíteni kívánt termékeket.”

Sok a kiaknázható lehetőség még a magyar cégek előtt

A magyar cégek 99 százaléka kis- vagy középvállalati formában működik, amelyek esetében ugyan folyamatos fejlődés tapasztalható, ám van még olyan terület, ahol nagy a lemaradás. A hatékonyságot azonban egy-két változtatással növelni lehet. Az OECD-főtitkár szerint javítani kell a kis- és középvállalkozások termelékenységét; a megállapítás nemcsak Magyarországra igaz, hanem a régióra és Európa egyes területeire is.

Egészség

Hamarosan születésnapi turnéra indul a 70 éves Horváth Charlie.

A Blikk cikkéből kiderül, a nagy buli december 29-én lesz a Budapest Sportarénában.

„Egyáltalán nem iszom, csak koncert előtt tölt ki nekem egy korty whiskyt a menedzserem. Azzal megnedvesítem a hangszálaimat, a maradékot pedig a Jég dupla whiskyvel című dal első taktusaira hajtom fel a közönség egészségére.”

Szívszorító: évek óta tartó gyászáról vallott Charlie

Budapest - Nehezen viseli, ha bácsinak szólítják, és valóban remek formában van Horváth Charlie, aki hamarosan 70 éves születésnapi turnéra indul. A nagy buli december 29-én lesz a Budapest Sportarénában. Néhai felesége és legjobb barátja rákos tragédiája még mindig emészti, de így is rátalált a maga boldogságára. Mindenről nyíltan beszélt.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39853/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Magyarellenes iskolai támadás Erdélyben - Felelősségére figyelmeztet az RMDSZ

2017.09.23. 19:00
A román médiát és a politikusok egy részét is felelősség terheli azért, hogy két román fiú egy magyarul beszélő ötödikes kislányra …

Magyarország kétféle választ ad az ukrán oktatási törvényre

2017.09.23. 15:30
Magyarország diplomáciai választ is ad az ukrán oktatási törvény elfogadhatatlan módosítására, ugyanakkor folytatja a humanitárius segítségnyújtást is - közölte …

Elképzelhető, hogy megint robbantottak Észak-Koreában

2017.09.23. 13:55
Kis erejű, 3,4-es fokozatú földrengés volt szombaton Észak-Koreában, az epicentruma mindössze öt kilométerre volt a szeptember 3-ai föld alatti nukleáris robbantás helyszínétől, az …

Blogstar kávéház

2017.09.21. 03:05
A gőgös giccs szimbóluma, szárnyaszegett nemzeti melldöngetés, menekülő cefreceleb és a virtuális játszóterek veszélyei csütörtöki online lapszemlénkben.

Áder János: a vízválság előbb sújthat bennünket, mint a klímaváltozás

2017.09.20. 21:25
Az államfő Ferenc pápa szavait idézte beszédében: Isten mindig megbocsát, az ember néha megbocsát, a természet azonban soha nem bocsát meg.

Blogstar kávéház

2017.09.20. 04:15
Uniós nyüzsgés Felcsúton, iszlám világoffenzíva, relativizált nemi erőszak, trumpista hadüzenetek és felmelegített döglött akták szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.19. 04:15
Botka és Gyurcsány párviadala, Szanyi kapitány és a vadállatok, uniós közpénztemető beruházások és Orbán futása keddi online lapszemlénkben.

Dr. Bátyi Zoltán „Az év jogász írója” elismerésben részesült

2017.09.18. 18:05
Az Irodalmi Rádió szerkesztősége ez év elején több országos pályázatot írt ki "Az év jogász írója és költője", " Az év orvos írója …

Ezeket a cikkeket olvastad már?