Blogolj!

Budai: Gyurcsány is nyakig benne lehet

A Fidesz felszólította Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökét hogy tisztázza, milyen szerepe volt a korábban jogi képviseletét ellátó Czeglédy Csaba hárommilliárd forintos áfacsalási ügyében, mit tud az eltűnt összegről.

Budai Gyula, a kormánypárt országgyűlési képviselője vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, Czeglédy Csaba azon túl, hogy a DK szombathelyi képviselője is volt, Gyurcsány Ferenc bizalmi köréhez is tartozott, amit az is mutat, hogy a DK elnöke családi cégének, az Altusnak a jogi képviseletét is ellátta. Megjegyezte továbbá, hogy egy Gyurcsány Ferenc által ellene indított személyiségi jogi perben is Czeglédy Csaba védte a volt kormányfőt.

A Fidesz politikusa hangsúlyozta, az ügyben többször kérdezték az MSZP-t és a DK-t is, például arról, hogy hol lehetnek a bűncselekményben eltűnt pénzek, azonban szavai szerint az ellenzéki pártok eddig nem válaszoltak, csak mentegették Czeglédy Csabát és politikai megrendelésre indult eljárásról beszéltek.

Budai Gyula azt mondta, a válaszok elmaradása mögött

Gyurcsány Ferenc esetében az állhat, hogy vagy "takargatnivalója van", vagy "ő is nyakig benne van". Gyurcsány Ferencnél sokasodnak a megválaszolatlan kérdések - mondta, hozzátéve, a DK vezetője legutóbb az előző uniós költségvetés magyarországi pénzeinek informatikai kezeléséért felelős projekt ügyében nem adott választ, amelyben a kár 18 milliárd forintos lehet.

A kormánypárti képviselő közölte, "Czeglédy Csaba bűnszervezete" a jelenlegi információk alapján több ezer diákot csapott be és használt ki. Emellett kitért arra is, hogy Czeglédy korábban Gyurcsány Ferenc mellett Botka László jogi képviseletét is ellátta, 2002-ben pedig egy mostanihoz hasonló ügyben ítélte el a bíróság.

Budai Gyula kérdésekre válaszolva kijelentette, a magyar kormány továbbra is zéró toleranciát hirdet az antiszemtizmussal szemben, és úgy gondolják, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter legutóbbi nyilatkozatában a valóságnak megfelelően értékelte Horthy Miklós történelmi szerepét.

"Senkinek semmi köze, hogy egy miniszter a magánprogramját hétvégén hol tölti" - válaszolta azokra a sajtóértesülésekre, amelyek arról szóltak, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal egy római luxusszállóba étkezett, illetve szállt meg.

Budai Gyula szintén kérdésre reagálva azt mondta, a Jobbik megalakulása óta azon igyekszik, hogy valamilyen törvényt kikerüljön, ezért most önmérsékletet kér az ellenzéki párttól, továbbá azt is, hogy részletesen számoljon el korábbi plakátkampányával.

A Fidesz politikusa egy másik kérdésre közölte, nem tud arról, hogy a kormány előterjesztést készített volna a gimnáziumi férőhelyek csökkentéséről.

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39894/pics/lead_800x600.jpg
3 milliárd,Budai Gyula,Gyurcsány Ferenc
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Botka is a kormánypártok szekerét tolja?

2017.08.02. 05:35
Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint ugyanis az MSZP miniszterelnök-jelöltje annál nagyobb szívességet nem is tehetett volna a Fidesznek, minthogy nyilvánosan leárulózta egyik párttársát.

Bűncselekményt követett el a laptopját elhagyó Molnár Zsolt?

2017.08.01. 13:05
A Fidesz szerint a nemzetbiztonsági bizottság előtt kell tisztáznia Molnár Zsoltnak, a testület szocialista elnökének azt az ügyet, hogy a hírek szerint tavasszal a …

Az emberek 43 százaléka Orbán Viktort választaná miniszterelnöknek

2017.06.10. 10:00
A Nézőpont Intézet felmérése szerint Orbán magasan veri Vonát a Jobbik pártolóinak körében. További érdekesség, hogy az MSZP-támogatóknál Gyurcsány …

Családi biznisz milliárdjait nyögheti Magyarország

2017.05.15. 14:55
A Fidesz szerint Gyurcsány Ferencnek és Dobrev Klárának tisztáznia kell felelősségét azzal kapcsolatban, hogy az Európai Bizottság 18 milliárd forint visszafizetésére kötelezte …

Ezeket a cikkeket olvastad már?