Blogolj!

Blogstar kávéház

Ellensúly

Vannak ugyan ellendrukkerek, de a V4 vezetői sikeresek.

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint meg kell őrizni a visegrádi négyek egységét és reagálóképességét a legfontosabb európai ügyekben, továbbá a térségben tovább kell erősíteni az országcsoport stabilizáló szerepét – olvasható a Hirado.hu cikkében.

„Szerinte a V4 államoknak, sőt a régiónak és a balkáni térségnek, rá kell jönniük, hogy ha nem képeznek valódi ellensúlyt a régi tagállamok ellenében, akkor veszíteni fognak a nemzeti szuverenitásukból.”

Lomnici: Egységesnek kell maradniuk a visegrádiaknak

Meg kell őrizni a visegrádi négyek egységét és reagáló képességét a legfontosabb európai ügyekben, továbbá a térségben tovább kell erősíteni az országcsoport stabilizáló szerepét - ez a V4-es magyar elnökség célja - mondta Ifj. Lomnici Zoltán. Az alkotmányjogász az M1 Ma reggel című műsorában arról beszélt: Magyarország érzékeny időszakban vette át a társulás elnökségét.

Állandóság

Tarlós István nyíltan állást foglalt a Közigazgatás Napja és az önkormányzati szféra mellett.

A kormány egymás ellen próbálja fordítani a különböző szinteken dolgozó hivatalnokokat, ám ők kiállnak az egységes elbírálásért, az önkormányzati vezetők pedig melléjük álltak – számol be róla a Népszava.

„A történelemben csak azok a társadalmak tudtak hosszú ideig fennmaradni, amelyek erkölcsi és anyagi értelemben is megbecsülték a köz szolgálatában álló tisztviselőket, tanárokat, orvosokat, rendőröket, akik pedig nem ezt tették, hamar belebuktak. Tarlós szerint ugyanis politikusok jönnek és mennek, az állandóságot egy társadalomban a köztisztviselők és közalkalmazottak jelentik.”

Azért is lett Közigazgatás Napja

A kormány egymás ellen próbálja fordítani a különböző szinteken dolgozó hivatalnokokat, ám ők kiállnak az egységes elbírálásért, az önkormányzati vezetők pedig melléjük álltak. Közösen sztrájkolnak két hét múlva. Az önkormányzatok nem magánvállalkozások, ugyanúgy a köz szolgálatában állnak, mint az állami hivatalok, munkatársaik is ugyanolyan megbecsülést érdemelnek - jelentette ki Tarlós István az első Közigazgatás Napja alkalmából rendezett ünnepségen a budapesti Újvárosháza Dísztermében.

Példakép

Különleges politikai szövetségesekkel veszi körül magát Orbán Viktor.

A Magyar Nemzet úgy értékel, Erdogan és a magyar miniszterelnök jól egymásra találtak: hazánk barátjának mondhat egy erős középhatalmat, és úgy érezheti, a nagyok klubjában játszhat, Törökország pedig szövetségesre lelt az utóbbi időben meglehetősen ellenséges Európai Unióban.

„A magyar kormányfő mostanában furcsán választ barátokat. Májusban egy pekingi konferencián Vlagyimir Putyin orosz, Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök és Recep Tayyip Erdogan mellett pózolt mosolyogva, miközben az unióban már szinte csak a lengyelek állnak szívesen mellé a csoportképen. Talán Helmut Kohl szombati temetésén még eszébe jutott, ki az igazi példakép.”

Illiberális rokon lelkek

Nagy volt a barátság néhány napja Ankarában a harmadik török-magyar stratégiai tanácskozáson. Binali Yildirim török kormányfő például még a Galatasaray névre szóló, aláírt mezével és egy labdával is megajándékozta a futballrajongásáról jól ismert Orbán Viktort. Igaz, ezzel a meglepetéssel kicsit talán mellélőttek.

Árnyékhadsereg

Török Gábornak is az 1984 jut eszébe a kormány új plakátjairól.

A véleményét mindig patikamérlegen porciózó politológus vasárnap este Facebook-oldalán osztott meg egy fényképet a Rogán-féle propagandaműhely legújabb termékéről, a kajánul nevető Soros-plakátról, mellyel a hétvégén lepték el az országot, és George Orwell 1984-éből tett mellé egy idézetet – szúrta ki a 444.hu.

„Nem múlt el egyetlen nap sem, hogy a Gondolatrendőrség ne leplezett volna le az ő irányításával működő kémeket és szabotőröket. Ő volt a parancsnoka annak a hatalmas árnyékhadseregnek, az összeesküvők földalatti hálózatának, amely az állam megdöntésére tört...”

Már Török Gábornak is az 1984 jut eszébe a kormány plakátjairól - 444

A véleményét mindig patikamérlegen porciózó politológus vasárnap este Facebook-oldalán osztott meg egy fényképet a Rogán-féle propagandaműhely legújabb termékéről, a kajánul nevető Soros-plakátról, mellyel a hétvégén lepték el az országot, és George Orwell 1984-éből tett mellé egy idézetet: „Goldstein látványa, sőt már a puszta rágondolás is automatikusan félelmet és nyugtalanságot idézett elő.

Üzenet

Csúnyát bakizott a feledékeny Justin Trudeau.

Kanada liberális miniszterelnöke akkora hazafi, hogy a július 1-jei nemzeti ünnepen mondott beszédében a tizenhárom tartomány közül egyet elfelejtette felsorolni, kap is ezért hideget-meleget – írja a 888.hu.

„Trudeau később megpróbálta menteni a menthetőt és jópofáskodó Twitter-üzenetben azt írta, hogy maga sem tudja, hogy, de megfeledkezett Albertáról, ennek ellenére imádja őket. Többen azt pedzegették, hogy vajon mi lenne Trudeau-val, ha amerikai elnök lenne, és ötven államot kellene fejben tartania.”

Kanada liberális miniszterelnöke akkora hazafi, hogy elfelejtette az ország egyik tartományát

Tömegek estek neki Justin Trudeau-nak, miután a miniszterelnök az ünnepi beszédében felsorolta Kanada összes tartományát, kivéve egyet.

Hullámhossz

Újra szerelmes a Szomorú Szamuráj.

A Lokál szerint Kozso boldogságát még az egykori teaháza körüli botrányok sem árnyékolhatják be, titokzatos új kedvesétől gyerekeket is szeretne.

„Van lelke, van szíve, ez érintett meg először. Természetesen nagyon csinos, hiszen gyengéim a szép nők, de a legfontosabb, hogy az első perctől egy hullámhosszon vagyunk. Megláttam a tüzet a szemében, és tudtam, hogy dolgunk van egymással.”

Kozso újra boldog, rajongójától akar gyereket | Lokál

Van lelke, van szíve, ez érintett meg először. Természetesen nagyon csinos, hiszen gyengéim a szép nők, de a legfontosabb, hogy az első perctől egy hullámhosszon vagyunk. Megláttam a tüzet a szemében, és tudtam, hogy dolgunk van egymással - emlékszik vissza megismerkedésük pillanataira Kozso, aki azt is bevallotta: ebben a szerelemben nem szeretne hibázni.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39927/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Európában a biztonsági helyzet rossz, a terrorfenyegetettség nagyon súlyos

2017.08.22. 15:40
Az európai vezetők felelőssége a kontinens biztonságának garantálása, és akik erre nem képesek, nincs helyük az európai vezetők között.

Blogstar kávéház

2017.08.22. 02:40
A baloldal piszkos trükkjei, falra festett ördög, multikulti idill, szivárványszínű forgatag és válogatós terroristák keddi online lapszemlénkben.

Kiss Balázs, Korpási Bálint és Lőrincz Tamás is bronzérmes a párizsi birkózó vb-n

2017.08.21. 19:50
Kiss Balázs a kötöttfogásúak 98 kilogrammos kategóriájában, Korpási Bálint a 71 kilogrammos kategóriában nyert bronzérme …

Lelőtték a barcelonai gázolás gyanúsítottját

2017.08.21. 17:15
A rendőrség lelőtte a barcelonai merénylet utolsó szabad lábon lévő gyanúsítottját Barcelonától nyugatra.

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.08.20. 05:35
Rakka pokla, fehér felsőbbrendűség, vizes bizonyítékok, kincses gyümölcsösök és a holdfoglalás előjátéka vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt Arthur J. Finkelstein

2017.08.19. 19:35
A The Washington Post adta hírül, hogy pénteken hosszú betegség után tüdőrákban elhunyt Arthur J. Finkelstein, az amerikai republikánusok kampánystratégája. A kiváló stratéga 2008 óta a Fideszt is ellátta a tanácsaival, de …

Kereszténység nélkül Európa szétesik, szétmállik az időben

2017.08.19. 18:15
A kereszténység nélküli Európa szétesik, szétmállik az időben - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton a felvidéki Királyfiakarcsán …

Blogstar kávéház

2017.08.19. 05:30
A gyilkos terrorizmus és a Soros-terv, Szent István hagyatéka, óvodai jogsértések és helikopterező bulibárók szombati online lapszemlénkben.

Késeltek Németországban, egy ember meghalt

2017.08.18. 19:30
Az elkövetőt vagy elkövetőket még keresik.

Ezeket a cikkeket olvastad már?