Blogolj!

Blogstar kávéház

Részlet

Tovább titkolóznak Soros és Juncker találkozójáról.

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő elsőbbséget élvező írásbeli kérdésére sem kapott választ az Európai Bizottságtól azzal kapcsolatban, ki kezdeményezte az eszmecserét, mi volt a célja, valamint hogy hozzáférhető-e a találkozóról készült jegyzőkönyv – írja a PestiSrácok.

„Állami vezetőknek járó protokolláris körülmények között folytatott megbeszéléseket az Európai Bizottság elnöke Soros György amerikai milliárdos spekulánssal, de a találkozó részleteiről és hátteréről a Bizottság az intézményi és átláthatósági szabályokat semmibe véve titkolózik, és kitérő válaszokat ad az írásbeli kérdések megválaszolásáról az Európai Parlamentnek. Felháborító, hogy hetekkel a határidő lejárta után még mindig nem érkezett válasz az írásbeli kérdésekre.”

Deutsch Tamás:"vajon miért titkolózik az Európai Bizottság a Soros-Juncker találkozóról?"

Nem kapott válaszokat a Soros-Juncker találkozóval kapcsolatban feltett kérdéseire Deutsch Tamás. A fideszes EP-képviselő elsőbbséget élvező írásbeli kérdéssel fordult az Európai Bizottsághoz az április végi brüsszeli Soros-Juncker találkozóról, s bár a válaszadási határidő június 22-án lejárt, a Bizottság azóta sem válaszolta meg azokat. Az Európai Bizottság csupán szűkszavúan tájékoztatta a nyilvánosságot a Soros-Juncker találkozóról.

Nyomás

Ismét napirendre kerülhet a kvóta.

Olaszország nem képes megbirkózni a bevándorlók újabb hullámaival, Brüsszel szerint a válságnak nincs más megoldása, mint a dublini rendszer azonnali reformja, amit a V4-ek, élükön Magyarországgal, továbbra is határozottan elleneznek – tudósít a Magyar Nemzet.

„Ami a tagállamokat illeti, elképzelhető, hogy a mostani olasz válság eredményezi a menekültügyi rendszer reformjának felgyorsítását, amelyről a visegrádi országok ellenállása miatt Brüsszelben már kezdtek letenni. A több mint egy évvel ezelőtti javaslat szerint, ha egy tagállam határaira elviselhetetlenül nagy nyomás nehezedik, akkor a többi tagállam meghatározott kvóta szerint részt vesz a menedékkérelmek elbírálásában és azok elhelyezésében, akik menedékjogra jogosultak.”

Mégiscsak a kvóta lesz a megoldás?

Az EU azon az eszmén alapul, hogy ha egy tagállam bajban van, akkor a többiek megsegítik - ezt mondta Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke Strasbourgban, amikor ismertette, hogy milyen intézkedések szükségesek Olaszország tehermentesítésére. Az olasz hatóságok napokkal ezelőtt jelezték, nem képesek megbirkózni a bevándorlók újabb hullámával, ezért azt tervezik, hogy lezárják a kikötőiket a civil szervezetek által üzemeltetett mentőhajók előtt.

Terv

Részeg migráns támadt a magyar közmédia stábjára Belgrádban.

Ismét a határok megnyitását követelték a bevándorlók Belgrádban. Bár a szerb fővárost kiürítették, egyre többen jelentek meg ismét, és agresszívan viselkedtek – számol be róla a Hirado.hu.

„Úgy tudni, azt tervezték, hogy megindulnak a horvát határ felé, és másokat is arra buzdítottak, hogy csatlakozzanak hozzájuk. A helyi hatóságok azonban megakadályozták, hogy többen is elhagyják a befogadóközpontokat. Az MTVA tudósítója megjegyezte, hogy az akciót megelőzően téves információk terjedtek a bevándorlók között: azt híresztelték, hogy a nap folyamán, amennyiben legalább ezer migráns összegyűlik, megnyitják a horvát határt. A dezinformációk egy része egy arab nyelvű portálon terjedt.”

Részeg migráns támadt a közmédia stábjára Belgrádban

Ismét a határok megnyitását követelték a bevándorlók Belgrádban. Bár a szerb fővárost kiürítették, egyre többen jelentek meg ismét. Ketten össze is verekedtek, egyikük az MTVA stábjára is rátámadt. A közmédia helyi tudósítója elmondta, hogy a vélhetően ittas állapotban lévő migráns először saját társára támad, aki a tiltakozás egyik szervezője volt.

Letámadás

Összefognak a taxisok a hiénák ellen.

Összehívták a legnagyobb taxitársaságok vezetőit, hogy együtt gondolkozzanak, hogyan védhetik meg a hiénáktól a vizes világbajnokságra ide érkező turistákat – értesült a HVG.

„Nem csoda, hogy készülnek a taxisok: szinte minden nagyobb magyarországi rendezvény idején érkeznek a hírek arról is, hogy a hiénák mi mindent engednek meg maguknak a turistákkal szemben. Tavaly a Sziget idején például egy ír férfit fosztott ki egy sofőr, majd dobott ki a budai hegyek között, de emlékezetes az az eset is, amikor a taxis az autója oldalán hirdetett 280 forintos kilométerdíj elé odaragasztott egy 1-est. Arról is sokszor hallhattunk, hogy már a repülőtérre érkezőket letámadják az engedély nélküli taxisok.”

A taxis hiénáktól féltik a vizes vb-re érkezőket

Összehívták a legnagyobb taxitársaságok vezetőit, hogy együtt gondolkozzanak, hogyan védhetik meg a hiénáktól a vizes világbajnokságra ide érkező turistákat.

Ügy

Áll a bál az újpesti címerváltoztatás körül.

A SportFaktor.hu értelmetlennek tartja, hogy valakik újabb frontot nyitottak, amikor végre kitört a béke az UTE és az Újpest FC között.

„Miért jó ez a csere? Talán azért, mert ha önálló emblémája van az FC-nek, akkor az értékesített értéktárgyak árából nem kell százalékot adni az UTE-nak, hiszen így az anyaegyesületnek már semmi köze a futballhoz. Hogy az elmúlt években kapott-e százalékot a 132 éves egyesület az eladott címeres tárgyak árából, azt nem tudni és azt se, hogy van-e erre szabályozás. Mindenesetre ügy van. Címer nincs.”

Mit takar a címer?

SportFaktor Egy napja gondolkodom azon, hogy miért kellett ezt a címerbotrányt kreálnia az Újpest FC-nek. Megoldás egyelőre nincs, de nézzük, hogy mi lehet a háttérben.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39998/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A kormányablak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér kialakításában is segít

2017.09.25. 21:25
A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az …

Az ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt

2017.09.25. 21:00
Petro Porosenko ukrán elnök aláírta hétfőn az új oktatási törvényt, amit szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és ami a kisebbségi nyelveken történő oktatás visszaszorítása …

Észak-Korea szerint Amerika hadat üzent nekik

2017.09.25. 17:45
Az észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump hadat üzent nekik, így most már joguk van lelőni azokat az amerikai harci gépeket, amik berepülnek az ország légterébe, vagy csak közel repülnek …

Ausztrália űrhivatalt hoz létre

2017.09.25. 17:25
Az ország a helyi űripar fejlesztésén dolgozik, így nemzeti űrhivatalt hoz létre.

Botka „nagyvonalú” ajánlatot tett az ellenzék felé

2017.09.25. 16:20
Az MSZP "nagyvonalú" ajánlattal fordul "a demokratikus ellenzéki pártokhoz" a listás választási helyek elosztása érdekében - közölte az ellenzéki párt …

Blogstar kávéház

2017.09.25. 04:30
Merkel állandósága, Soros kottája, elitista víziók, fapados ellenzékiség, unatkozó politikusfeleségek és kihűlt hitvesi ágy hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Magyarellenes iskolai támadás Erdélyben - Felelősségére figyelmeztet az RMDSZ

2017.09.23. 19:00
A román médiát és a politikusok egy részét is felelősség terheli azért, hogy két román fiú egy magyarul beszélő ötödikes kislányra …

Magyarország kétféle választ ad az ukrán oktatási törvényre

2017.09.23. 15:30
Magyarország diplomáciai választ is ad az ukrán oktatási törvény elfogadhatatlan módosítására, ugyanakkor folytatja a humanitárius segítségnyújtást is - közölte …

Ezeket a cikkeket olvastad már?