Blogolj!

Blogstar kávéház

Nagylelkűség

Katasztrófához vezet az európai migránspolitika.

A világ egyik leggazdagabbnak tartott embere szerint az európai vezetők rosszul állnak hozzá a migránsválsághoz, a németek nyitott kapus menekültpolitikája nem oldja meg a bevándorlási krízist – Bill Gates a német Welt am Sonntagnak adott interjúját az Origo szemlézi.

„Egyfelől az emberek próbálnak nagylelkűek lenni, és megpróbálják befogadni a menekülteket. De minél nagylelkűbb valaki, annál többen hallanak a projektről. Ez pedig tömeges afrikai kivándorlást okoz. Németország nem képes befogadni az Afrikából meginduló menekültáradatot, akik Európa felé tartanak – figyelmeztetett. Gates meglátása szerint Európának arra kellene koncentrálnia, hogy a jelenlegi tranzitútvonalak lezárásával megnehezítsék az afrikaiak számára az európai kontinens elérését.”

Európa migránspolitikája katasztrófához vezet

Az európai vezetők nagyban hozzájárulnak a migránsválsághoz - mondta Bill Gates a német Welt am Sonntagnak adott interjúban. A világ egyik leggazdagabbnak tartott embere szerint az európai vezetők rosszul állnak hozzá a migránsvállsághoz. Meglátása szerint a németek nyitott kapus menekültpolitikája nem oldja meg a bevándorlási krízist.

Nyilvánosság

Egymillió eurót ajánlott Gyurcsány az Orbánt kompromittáló dokumentumért.

A korábbi kormányfő a Magyar Narancsnak azt mondja, a papírokkal lebuktathatja a jelenlegi miniszterelnököt, ám a lap szerint ha végül nem tudja alátámasztani az állításait, azzal a választások előtt nagyon nehéz helyzetbe hozhatja saját magát és a pártját is.

„Az országnak és személy szerint nekem ez ennyit megér. Itt nem az elsőség a kérdés, hanem az, hogy nyilvánosságra kerülnek-e vagy sem.”

Gyurcsány Ferenc „nagyjából 1 millió eurót" ajánlott az állítólagos Orbán-dokumentumokért

A korábbi kormányfő azt mondta, hogy neki ennyit megérnek azok a papírok, amelyekkel szerinte lebuktathatja Orbánt. A friss Narancs ban hosszú interjút olvashatnak Gyurcsány Ferenccel, aki már több hónapja ígéri: megszerzi azokat a dokumentumokat, amelyek nyilvánosságra hozatala után - legalábbis a DK elnöke szerint - Polt Péter legfőbb ügyész „nem lesz abban a helyzetben, hogy ne indítson büntetőeljárást".

Proli

Horn Gyulára emlékeztek.

A harmadik magyar köztársaság harmadik miniszterelnökének születésnapján Botka László, Molnár Gyula és Gyurcsány Ferenc is lerótta tiszteletét – számol be róla a Népszava.

„Egész életében elkísérte őt a nélkülözés, az éhezés, és a fázás emléke, amitől gyermekként sokat szenvedett. Életútja során a XX. századi magyar történelem minden poklát megismerte. Angyalföldi proliból világszerte elismert, számos nemzetközi kitüntetésben részesített államférfivá vált, de soha, egyetlen percre sem felejtette el, hogy honnan indult.”

Horn Gyuláról emlékezett meg az MSZP és Gyurcsány

Horn Gyula, Magyarország volt miniszterelnöke ma lenne 85 éves. A 2013-ban elhunyt egykori kormányfőről a XIII. kerületben, az Újpesti rakpart 11. számú épületnél, majd a Gyermek téren álló egész alakos szobránál emlékeztek meg a szocialisták.

Érdek

Nem nyomják el a melegeket Magyarországon.

A Budapest Pride apropóján a PestiSrácok összeszedte, hol vannak a szivárványosok sokkal nehezebb helyzetben, mint idehaza, mely országokban lenne tényleg okuk panaszkodni.

„Nagyobb probléma az, hogy a többségi társadalmat, a magyar kormányt a magukat szivárványosnak nevezők elég gyakran szidják, miközben valójában nagyon is könnyű dolguk van és volt mindig is Magyarországon a világ egyéb részeihez képest. Érdemes lenne elkezdeni örülni annak, hogy Budapesten a legnagyobb gondot a kordon jelenti, ami egyébként éppen az ő védelmük érdekében lenne felállítva.”

Nem, nem nyomják el a melegeket Magyarországon

Rengeteg furcsaság akad a szombatra meghirdetett Budapest Pride körül. Az egyik az, hogy már világszerte nem Pride-ról, hanem „Pride hétről", „Pride hónapról" beszélnek (egy nemzeti ünnepre nem készülnek az emberek ennyi ideig), de szó van intoleráns magyarokról, elnyomó - bár a melegekről soha egy rossz szót sem szóló - kormányról és a felvonulást megvédeni hivatott ...

Összefüggés

Soha nem épül fel teljesen a veronai buszbaleset sofőrje.

A Lokál arról ír, a férfi hamarosan elhagyhatja a rehabilitációs intézetet, és orvosai szerint javulhat még az állapota, szakmájához azonban valószínűleg nem térhet vissza.

„A magyar rendőrök többször kihallgatták a férfit, hol az olasz hatóságok felkérésére, hol pedig az itthon folyó büntetőeljárás miatt. Az első időszakban azért nem tudtak vele beszélni, mert a belélegzett füsttől sérült a légcsöve és a tüdeje is. Néhány hónappal ezelőtt azonban jobban lett, és halkan, kissé rekedt hangon, de elkezdett beszélni. Úgy tudjuk, azt vallotta: nem aludt el a volánnál, vagyis nincs összefüggés a korábban napvilágra került alvászavar és a történtek között.”

Sosem épül fel a veronai buszbaleset sofőrje | Lokál

Közel két hónapig tanult újra járni és beszélni V. János, aki csodával határos módon túlélte a 16 halálos áldozatot követelő busztragédiát. A férfi ellen egymással párhuzamosan két eljárás is indult, az egyik Magyarországon, a másik pedig Olaszországban. A Lokál információi szerint az orvosszakértői vélemény alapján V.

Dominancia

Továbbra is titkolózik Hosszú Katinka.

Háromszoros olimpiai bajnokunk egyelőre nem árulja el, milyen számokban indul a jövő pénteken kezdődő vizes-világbajnokságon – jelenti az M4 Sportra hivatkozva a Hirado.hu.

„Új megállapodást kötött a világ egyik legnagyobb úszósportmárkájával, az Arenával. Az eseményen mutatták be az Iron Lady vadonatúj kollekcióját, amelyen a névadó sportoló tervei alapján a piros és a fekete színek dominálnak.”

Hosszú Katinka titkolja vb-számait

Hosszú Katinka egyelőre nem árulja el, milyen számokban indul a jövő pénteken kezdődő vizes-világbajnokságon. A háromszoros olimpiai bajnok szerda délután sajtótájékoztatón jelentette be, hogy új megállapodást kötött a világ egyik legnagyobb úszósportmárkájával, az Arenával. Az eseményen mutatták be az Iron Lady vadonatúj kollekcióját, amelyen a névadó sportoló tervei alapján a piros és a fekete színek dominálnak.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40030/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Európában a biztonsági helyzet rossz, a terrorfenyegetettség nagyon súlyos

2017.08.22. 15:40
Az európai vezetők felelőssége a kontinens biztonságának garantálása, és akik erre nem képesek, nincs helyük az európai vezetők között.

Blogstar kávéház

2017.08.22. 02:40
A baloldal piszkos trükkjei, falra festett ördög, multikulti idill, szivárványszínű forgatag és válogatós terroristák keddi online lapszemlénkben.

Kiss Balázs, Korpási Bálint és Lőrincz Tamás is bronzérmes a párizsi birkózó vb-n

2017.08.21. 19:50
Kiss Balázs a kötöttfogásúak 98 kilogrammos kategóriájában, Korpási Bálint a 71 kilogrammos kategóriában nyert bronzérme …

Lelőtték a barcelonai gázolás gyanúsítottját

2017.08.21. 17:15
A rendőrség lelőtte a barcelonai merénylet utolsó szabad lábon lévő gyanúsítottját Barcelonától nyugatra.

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.08.20. 05:35
Rakka pokla, fehér felsőbbrendűség, vizes bizonyítékok, kincses gyümölcsösök és a holdfoglalás előjátéka vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt Arthur J. Finkelstein

2017.08.19. 19:35
A The Washington Post adta hírül, hogy pénteken hosszú betegség után tüdőrákban elhunyt Arthur J. Finkelstein, az amerikai republikánusok kampánystratégája. A kiváló stratéga 2008 óta a Fideszt is ellátta a tanácsaival, de …

Kereszténység nélkül Európa szétesik, szétmállik az időben

2017.08.19. 18:15
A kereszténység nélküli Európa szétesik, szétmállik az időben - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton a felvidéki Királyfiakarcsán …

Blogstar kávéház

2017.08.19. 05:30
A gyilkos terrorizmus és a Soros-terv, Szent István hagyatéka, óvodai jogsértések és helikopterező bulibárók szombati online lapszemlénkben.

Késeltek Németországban, egy ember meghalt

2017.08.18. 19:30
Az elkövetőt vagy elkövetőket még keresik.

Ezeket a cikkeket olvastad már?