Blogolj!

Blogstar kávéház

Unortodoxia

A kormányszóvivő védte meg Orbán Viktort az Economistban.

A brit két héttel ezelőtti vezércikkében azt javasolta, hogy az Európai Néppárt távolítsa el tagjai közül a Fideszt, és az Európai Unió szorítsa meg Magyarországot, mert Orbán Viktor lopakodó diktatúrája az európai együttműködés alapvető értékeit veszélyezteti, Kovács Zoltán most olvasói levélben tett rendet – számol be róla az Origo.

„Amikor 'az európai trojka' azt tanácsolta, hogy szigorú megszorító intézkedéseket hozzon, Magyarország inkább saját reformutat követett, amit 'unortodoxnak' neveztek, de ma Magyarország GDP-növekedése Európa egyik legjobbja, a hiány irányítás alatt van, az államadósság csökken, és a munkanélküliség rekordalacsony.”

Kovács Zoltán olvasói levélben védi meg Orbánt

A brit Economist című hetilap két héttel ezelőtti vezércikkében, azt javasolta, hogy az Európai Néppárt távolítsa el tagjai közül a Fideszt, és az Európai Unió szorítsa meg Magyarországot azzal, hogy kevesebb felzárkóztatási forrást juttat az országnak, és a további uniós pénzek folyósítását attól tegye függővé, hogy Magyarország belép-e az európai ügyészségeket létrehozó országok közé.

Indulat

A zsidóság legrosszabb félelmei igazolódtak be.

A Mazsihisz elnöke a Népszavának arról beszél, veszélyes folyamat indult el, ami az egész ország számára rendkívül káros, ezért kérik Orbán Viktortól a Soros György elleni plakátkampány leállítását.

„Heisler András szerint a kampány nem nyíltan antiszemita, de alkalmas rá, hogy antiszemita indulatokat keltsen. Lapunknak nyilatkozva hozzátette: továbbra is hisz abban – mert úgy gondolja, neki hinnie kell –, hogy a kormányt nem antiszemita szándékok vezérelték.”

Heisler András a Népszavának: beigazolódtak legrosszabb félelmeink

Veszélyes folyamat indult el, ami az egész ország számára rendkívül káros - lapunknak nyilatkozva Heisler András ezzel indokolta, hogy a Mazsihisz miért kéri Orbán Viktortól a Soros György elleni plakátkampány leállítását . Heisler úgy gondolja, hinnie kell abban, hogy a kormányt nem antiszemita szándékok vezérelték.

Depresszió

Gyurcsány Ferenc már nem akar forradalmat csinálni.

Liberális, szociáldemokrata és /vagy konzervatív, aki mindenképpen progresszív – a DK elnökével Pogátsa közgazdász, szociológus beszélgetett az Új Egyenlőség Magazin és a Friedrich Ebert Alapítvány estjén, melyről a 168 Óra közöl hosszú beszámolót.

„Gyurcsány szerint kormányzása, utólag már pontosan látja, három szakaszra osztható. 2006-ig nonstop kampány. 2006 után jött a konvergenciaprogram. A terv az volt, hogy marad két esztendő, amikor mindent rendbe lehet hozni. Ezt kapta telibe a válság. És Gyurcsány szerint egyetlen kormánynak sem tesz jót a nyomasztó magyar depresszió.”

Csodálatos egy fickó vagyok én - mondja magáról Gyurcsány Ferenc, aki már nem akar forradalmat csinálni

Ma már tudja, nem képes a vízen járni. A maga módján megállapodott. Elpárolgott belőle a forradalmi hevület. Azt viszont kikéri magának, hogy a Demokratikus Koalíció - talpig öt százalékban - ne lenne progresszív párt. És hogy mit jelent a mai Gyurcsány Ferenc az ellenzéki színskálán?

Integráció

Saját képére formálja médiabirodalmát Simicska Lajos.

A friss Figyelő azt vizsgálta, hogyan formálódik át tulajdonosváltását követően az Index, és miként erősíti ott is befolyását Simicskán keresztül a Jobbik – szemléz a PestiSrácok.

„Bár egyelőre az nem látszik, mennyire tervezik integrálni az Indexet a Magyar Nemzet – HírtTV – Lánchíd Rádió információáramlásába, a Figyelő szerint ugyanakkor figyelemre méltó, hogy a Csányi-Demján-Habony közös útjáról szóló Célpont részt az adás után egy perccel ismertette az Index, sőt kiemelt helyen hagyta a sztorit 24 órán keresztül.”

Simicska nem az az ember, aki ne szólna bele...

Hogyan formálódik át az Index Simicska Lajos árnyékában? - többek között ezzel foglalkozik csütörtöki számában a Figyelő. A lap szerint az üzletember korábban kifejezetten gyűlölte a Jobbikot, most mégis kész lehet médiabirodalmát a radikális párt rendelkezésére bocsátani, és ennek már jelenleg is vannak nyomai a HírTV-MagyarNemzet-LánchídRádió hírfolyamaiban.

Üzenet

Új országos rádió indulhat?

A 24.hu információi szerint új országos rádiós médiaszolgáltatási frekvenciapályázat előkészületein dolgozik a Médiatanács, és esélyes, hogy akár már a közelgő választások előtt országos frekvenciához juthat valaki.

„Iparági szereplőként a témára közeli rálátással bíró forrásaink egyébként azt valószínűsítik, hogy az NMHH azzal próbálkozik majd, hogy innen-onnan összecsipeget szabad kisebb frekvenciákat, és azokat összefűzve írja ki a pályázatot. Forrásaink azt hangsúlyozták, hogy a frekvencia leendő tulajdonosának kiléte azért kiemelten fontos, mert a Fidesz esetleges 2018-as újrázása esetén segíthetne a kormánypártoknak a kommunikációs üzenetei eljuttatásában, ha pedig valami miatt mégis ellenzékbe szorulna a Fidesz, akkor a párt későbbi visszatérése szempontjából is fontos eszköz lehet egy olyan elektronikus médium, melynek sorsáról még a mostani, fideszes többségű Médiatanács dönthetett.”

Új országos rádió indulhat

A 24.hu információi szerint országos rádiós médiaszolgáltatási frekvenciapályázat előkészületein dolgozik a Médiatanács. Esélyes, hogy akár már a közelgő választások előtt országos frekvenciához juthat valaki. Ahogy arról idén januárban már írtunk, akár évekre is beragadhat - azaz kihasználatlan maradhat - a tavaly novemberben országos kereskedelmi rádiós analóg frekvenciáját elvesztő Class FM Médiatanács ellen indított pere miatt a Class FM egykori országos frekvenciacsomagja.

Segítség

Konfliktusok hada árnyékolja be Trump és Putyin találkozóját.

Nagy Sándor András Amerika-szakértő az M1 műsorában úgy fogalmazott, nincs könnyű helyzetben Trump, hiszen súlyosabb problémákkal kell szembenéznie, mint az orosz–amerikai kapcsolatok erősítésén munkálkodó elődeinek, akik ráadásul mind sikertelennek bizonyultak – írja a Hirado.hu.

„Szerinte Trump egyik legnagyobb problémája a következő: sokan úgy gondolják, hogy az oroszok segítségével lett az Egyesült Államok elnöke. Éppen ezért fontos, hogy milyen üzenettel áll ki a pénteki találkozóján. Eddig minden amerikai elnök ugyanazt a sikertelen első üzenetet próbálta közvetíteni az oroszok irányába: hogy egyezségre kell jutni. Az amerikai elnökválasztással kapcsolatos botrányok azonban tovább nehezíthetik a Washington és Moszkva közötti kapcsolatok megerősödését.”

Konfliktusok hada árnyékolja be a pénteki Putyin-Trump találkozót

Donald Trumpnak el kell döntenie, hogy az Iszlám Állam elleni hadviselésben betöltött szerep, az iráni érdekellentétek és a kijevi állásfoglalás közti különbségek ellenére enyhít-e a Moszkva ellen meghozott washingtoni szankciókon - mondta Nagy Sándor András Amerika-szakértő az M1 műsorában.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40057/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A kormányablak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér kialakításában is segít

2017.09.25. 21:25
A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az …

Az ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt

2017.09.25. 21:00
Petro Porosenko ukrán elnök aláírta hétfőn az új oktatási törvényt, amit szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és ami a kisebbségi nyelveken történő oktatás visszaszorítása …

Észak-Korea szerint Amerika hadat üzent nekik

2017.09.25. 17:45
Az észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump hadat üzent nekik, így most már joguk van lelőni azokat az amerikai harci gépeket, amik berepülnek az ország légterébe, vagy csak közel repülnek …

Ausztrália űrhivatalt hoz létre

2017.09.25. 17:25
Az ország a helyi űripar fejlesztésén dolgozik, így nemzeti űrhivatalt hoz létre.

Botka „nagyvonalú” ajánlatot tett az ellenzék felé

2017.09.25. 16:20
Az MSZP "nagyvonalú" ajánlattal fordul "a demokratikus ellenzéki pártokhoz" a listás választási helyek elosztása érdekében - közölte az ellenzéki párt …

Blogstar kávéház

2017.09.25. 04:30
Merkel állandósága, Soros kottája, elitista víziók, fapados ellenzékiség, unatkozó politikusfeleségek és kihűlt hitvesi ágy hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Magyarellenes iskolai támadás Erdélyben - Felelősségére figyelmeztet az RMDSZ

2017.09.23. 19:00
A román médiát és a politikusok egy részét is felelősség terheli azért, hogy két román fiú egy magyarul beszélő ötödikes kislányra …

Magyarország kétféle választ ad az ukrán oktatási törvényre

2017.09.23. 15:30
Magyarország diplomáciai választ is ad az ukrán oktatási törvény elfogadhatatlan módosítására, ugyanakkor folytatja a humanitárius segítségnyújtást is - közölte …

Ezeket a cikkeket olvastad már?