Blogolj!

Bár nagyon szerették volna balhé nélkül ért véget a Pride

Véget ért a 22. Budapest Pride keretében rendezett felvonulás szombaton, nem sokkal este 6 óra előtt a Várkert Bazárnál. A Kossuth Lajos térről indult menet jelentősebb atrocitás nélkül haladt végig az Alkotmány utca, Bajcsy-Zsilinszky út, József Attila utca, Lánchíd útvonalon, a rendőrség közlése szerint a hídnál kellett feloszlatniuk egy ellentüntetést.

A mostani menet szervező jelezték, nem akarnak semmiképp sem kordonok között vonulni, mindezt azzal indokolták hogy "szabadok akarnak lenni." Hangsúlyozták, hogy nem a rendőrség, az ellentüntetők, hanem a félelem és a megalkuvás ellen lépnek fel. Nem kimondott cél pedig az lehetett, hogy a szervezőknek nagyon jól jött volna, ha óriási balhé alakul ki, mivel azt akár hetekig lehetett volna mutatni a különféle médiumokban.

Az útvonalon (Bajcsy-Zsilinszky út-József Attila utca-Lánchíd-Várkert Bazár) a vonulók közvetlen közelében nem volt kordon. Ám a mellékutcákban a rendőrség felállította a rácsokat. Illetve több helyen, például a József Attila utcánál élő sorfallal gondoskodott arról, hogy az ellentüntetők ne zavarhassák meg a rendezvényt, amit egyébként a szervezők nagyon szerettek volna.

Bár a szervezők nagyon szerették volna, nem volt balhé az idei homoszexuális-felvonuláson

A rendőrségnek egy esetben kellett erőteljesebben közbeavatkoznia, amikor az ellentüntetők a Lánchídhoz mentek páran, és megpróbálták lezárni. A rendőrség élő erővel eltávolította őket a hídról, így mire odaért a menet, nyomuk sem volt.

Schilling Árpád rendező nyíltan vállalta homoszexualitását a Pride-hét kezdetén. A rendező azzal buzdította a tömeget, hogy álljunk ki az LMBTQ közösség mellett, hogy mindenki szabad és boldog lehessen, és merjék felvállalni magukat. Arról is beszélt, hogy szerinte a parlamenti képviselők túlnyomó többsége ugyanis homofób.

A Pride-on nem is lehetett látni fideszes politikust. Baloldali politikusok viszont megjelentek. Hivatalosan képviseltette magát a budapesti MSZP (Kunhalmi Ágnestől Horváth Csabáig), a DK, az Együtt, a Párbeszéd, a Momentum és a liberális Fodor Gábor.

Az idei Pride-on a szervezők szerint minden eddiginél többen vettek részt. Ahogy egy szervező megfogalmazta a rendezvény végén: "ez volt minden idők legnagyobb Pride-ja!

(Blogstar)

2
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40105/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Tibor 2017-07-09 11:22:11
Nagyon nem tetszik nekem, hogy a buzik mutogatják magukat, mert ez magánügy! Becsüljék azt, hogy ezért nem büntetik őket, de arra nincs joguk, hogy botrányosan viselkedjenek az utcán provokálván a társadalom többségét, zavarván a társadalom békéjét! A Pridot be kéne tiltani, mert provokálván a társadalom szexuálisan normális többségét veszélyeztetik a társadalmi békét! Ha nem védte volna őket a rendőrség megkapták volna a magukét, amit megérdemelnének, de a rendőrség feladata a tömegverekedést megakadályozni, mert ők a rend őrei! Amen.
Válaszolok
Ernest 2017-07-09 06:49:36
Feleslegesen nagy publicitást kap a degenerált divatbuzi felvonulás! Le se kel őket szarni, és megnyugszanak!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Európában a biztonsági helyzet rossz, a terrorfenyegetettség nagyon súlyos

2017.08.22. 15:40
Az európai vezetők felelőssége a kontinens biztonságának garantálása, és akik erre nem képesek, nincs helyük az európai vezetők között.

Tizenegy határsértőt fogtak el Nagylakon

2017.08.22. 12:15
Augusztus 22-én, nem sokkal éjfél után 11 határsértőt fogtak el a a román-magyar határnál lévő Nagylak közelében a határvédelem járőrei.

Blogstar kávéház

2017.08.22. 02:40
A baloldal piszkos trükkjei, falra festett ördög, multikulti idill, szivárványszínű forgatag és válogatós terroristák keddi online lapszemlénkben.

Kiss Balázs, Korpási Bálint és Lőrincz Tamás is bronzérmes a párizsi birkózó vb-n

2017.08.21. 19:50
Kiss Balázs a kötöttfogásúak 98 kilogrammos kategóriájában, Korpási Bálint a 71 kilogrammos kategóriában nyert bronzérme …

Lelőtték a barcelonai gázolás gyanúsítottját

2017.08.21. 17:15
A rendőrség lelőtte a barcelonai merénylet utolsó szabad lábon lévő gyanúsítottját Barcelonától nyugatra.

Táskába rejtett kábítószert foglaltak le Röszkén

2017.08.21. 15:05
Közel egy kiló heroingyanús anyagot, valamint 3 kilónyi adalékanyagot találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy autóbuszban, Röszkén.

Álrendőrök raboltak Szegeden

2017.08.21. 15:05
Két olyan helybéli férfit vettek őrizetbe a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói, akik magukat rendőrnek kiadva egy fiatalt raboltak ki a városban.

Buszmegállókba hajtottak Marseilleben - egy ember meghalt

2017.08.21. 14:20
Két buszmegállóba is belehajtott egy lopott autó a franciaországi Marseille városában.

Török kamionban bújt el 42 iraki migráns

2017.08.21. 10:55
A csoport tagjai magukat iraki állampolgárnak vallották, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hiteles okmányokkal igazolni.

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?