Blogolj!

Blogstar kávéház

Masírozás

Kunhalmi Ágnes megint nem talált kaput.

A szocialista képviselőnő Orbán Viktort támadta annak kapcsán, hogy a miniszterelnök korábban Horthy Miklóst méltatta, aki Kunhalmi Ágnes szerint „több százezer magyar embert küldött halálba”, Dömötör Csaba államtitkár viszont úgy felelt, az MSZP-nek saját háza táján kellene söprögetnie – számol be a pengeváltásról a PestiSrácok.

„A kabinet zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben: a baloldali kormányzás időszakára volt jellemző, hogy a magyar településeken masírozhattak antiszemita jelszavakat is hangoztató paramilitáris csoportok. A Fidesz-KDNP kormányzás ideje alatt az Országgyűlés betiltotta a jobbikos politikusok által koordinált szélsőjobboldali Magyar Gárdát. Hatályba lépett a holokauszttagadás elleni és a gyűlöletbeszéd elleni törvény is, amelyek segítségével hatékonyan fel lehet lépni a szélsőséges uszítással szemben.”

Aránytévesztésben Kunhalmi - Az MSZP országlásakor masíroztak nácik az utcákon

Nagyon furcsa támadás éri a kormányt az MSZP-részéről - kommentálta Dömötör Csaba parlamenti államtitkár Kunhalmi Ágnes szocialista képviselőnő azon Orbán Viktornak címzett kérdést, mennyiben volt kivételes teljesítmény többszázezer magyar ember halálba küldése. Dömötör szerint Horthy Miklósnak bár vannak pozitív erényei, emellett kiemelkedően negatív cselekedetei vannak.

Élettér

Kihagyták az érpataki polgármestert.

Zászlót bontott szombaton Vecsésen az Identitesz, a Betyársereg és a Városi Nemzeti Szövetség részvételével az Erő és Elszántság névre hallgató, deklaráltan szélsőjobboldali mozgalom, mely nem hívta tagjai közé az Orosz Mihály Zoltán vezette Érpataki Modell Országos Hálózatot – írja a Magyar Nemzet.

„A Jobbikhoz való viszonyukat pedig úgy írta le, hogy nem szövetségesek, de nem is ellenségek. Tyirityán Zsolt is azt hangoztatta beszédében, hogy a valódi alfa és omega egy közösség számára az élettérért való küzdelem. Ezt, valamint a 'sátáni liberalizmus' élettérből való kiszorítását nevezte a frissen létrejött, általa érdek-képviseletinek nevezett mozgalom céljának. Elmondta, hogy fontos, ha van a jelenlévőknek 'fehér, európai' rassztudata, ehhez pedig azt tette hozzá, hogy ő nem gyűlöl senkit, csak elvárja, hogy tartsa tiszteletben, hogy ő egy fehér európai és büszke magyar hazafi.”

Vecsési zászlóbontók: a korrupciónál fontosabb az etnikai önvédelem

Zászlót bontott szombaton Vecsésen az Identitesz, a Betyársereg és a Városi Nemzeti Szövetség részvételével az Erő és Elszántság névre hallgató, deklaráltan szélsőjobboldali mozgalom. László Balázs, az Identitesz elnöke arról beszélt, hogy az új egység és az új jobboldali létrehozását tűzték ki célul, amelyik szakít a múltba nézéssel és a politikai korrektséggel, ennek jegyében például a rendezvénnyel majdnem párhuzamosan zajló budapesti homoszexuális felvonulást erkölcsi fertőnek nevezte.

Védőháló

A melegházasság vagy a coming out stabil anyagi alapot előfeltételez.

A Pride kapcsán Gregor Anikó szociológussal baloldali feminista szempontból készített elemzést a 168 Óra.

„A coming out azért is cél, mondják, mert a kutatások szerint az, aki ismer meleg embereket, általában elfogadóbb velük szemben. Csakhogy a coming outnak gazdasági feltételei is vannak. Ahhoz, hogy valaki a családja, a barátai, a munkatársai előtt nyitott legyen, az kell például, hogy ne kelljen félnie a hajléktalanságtól, mert elzavarhatja a családja, vagy ha ez megtörténik, legyen például bérlakásprogram, egyáltalán: valami védőháló.”

A coming outnak gazdasági feltételei is vannak - interjú Gregor Anikóval, aki szerint a meleg férfiak is kizsákmányolnak nőket

A kívülről egységesnek tűnő LMBTQ-közösségen belül is viták zajlanak, mint ahogy számos ellentmondás feszül a nőmozgalmak és a melegek között is. Áthidalhatók-e ezek? Kijelenthető-e, hogy a meleg közösség problémái tipikusan a középosztályt foglalkoztatják, s vajon a nemi identitásra épülő csoportok irányából visszafelé is működik-e a szolidaritás, például a romák irányába?

Egység

A migrációs válság felszínre hozta az EU keleti és nyugati nemzetei közötti mentalitásbeli különbségeket.

Az utóbbi években tanúi lehettünk annak, hogy az EU intézményei úgy akarják mélyíteni az integrációt, hogy egyre több hatáskört igyekeznek elvonni a tagországoktól, és beleszólnak a politikai döntéseikbe – erről a Demokratának adott interjúban Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója beszél.

„A Bizottság a kontinensre áramló népvándorló tömeget egységesen menekültként kezeli, noha a jelenség nem menekültkérdés. A menekültek befogadását a genfi egyezmény szabályozza, erre támaszkodnak azok az uniós irányelvek, amelyekhez a tagországoknak tartaniuk kell magukat. Ezek írják le azokat a kritériumokat, amelyek alapján menekültként kell kezelni a menedékkérőket. Csakhogy az unióba törekvő tömegnek csak egészen kis hányadát lehet menekültként kezelni, elsöprő többségük olyan migráns, aki egy jobb élet reményében kelt útra. Vagyis befogadásukról minden országnak magának kell dönteni, saját bevándorláspolitikájának megfelelően. Ez nem uniós hatáskör.”

Szövetség vagy brüsszeli királyság?

A migrációs válság felszínre hozta azokat az életmód- és mentalitásbeli különbségeket, amelyek az Európai Unió keleti és nyugati felének nemzetei között mutatkoznak, és élesebbé tette azokat a vitákat, amelyek az unió jövőjéről szólnak.

Ár

Megveszed vagy legyőzöd őket.

A 24.hu publicisztikája szerint „György” két módon győzheti le az Orbán-kormányt, és nevethet a végén. Az egyik lehetőség egy olyan, a sikerre esélyes választási blokk felállítása, mely Fásy Ádámtól Majkáig terjed.

„Valamivel nehezebb, mert többe kerül, meg kell vásárolni őket, mármint az Orbánékat, hiszen látja, ezek pénzért az anyjukat is eladják, és nem csodálkoznék rajta, ha kiderülne, ez az egész plakátolgatás csak az ár feltornázásáról szól, biztos lehet benne, ha mond egy tisztességes árat, felsorakoznak az édesanyák, hozzák a dohányboltjaikat, a kilátóikat, a rendezvényközpontjaikat, és mindenki mehet isten hírével.”

Az Orbán-rendszer megbuktatásának receptje

Nézze, György, ahhoz, hogy ön nevethessen a végén, itt kellene élni, érteni kéne, hogy a magyarok mit akarnak, mit nem akarnak, ez a civil szervezetesdi aranyos dolog, de nem ez kell a magyaroknak, ezzel nem lehet az Orbánékat leváltani, nem a civileket kell támogatni, nem jó irány ez, nincs magának rendes, magyar tanácsadója?

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40112/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Brüsszel a "Soros-terv" szerint halad

2017.09.26. 15:50
Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárának elmondása szerint Brüsszel a "Soros-terv" szerint halad, holott a milliárdos víziója szerinti kötelező betelepítési kvótáról …

A magyar parlament nemzetiségek bizottsága is elítéli az ukrán oktatási törvényt

2017.09.26. 15:05
Az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottsága támogatja "a jogtipró ukrán oktatási törvény elítéléséről és az …

A kormányablak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér kialakításában is segít

2017.09.25. 21:25
A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az …

Az ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt

2017.09.25. 21:00
Petro Porosenko ukrán elnök aláírta hétfőn az új oktatási törvényt, amit szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és ami a kisebbségi nyelveken történő oktatás visszaszorítása …

Észak-Korea szerint Amerika hadat üzent nekik

2017.09.25. 17:45
Az észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump hadat üzent nekik, így most már joguk van lelőni azokat az amerikai harci gépeket, amik berepülnek az ország légterébe, vagy csak közel repülnek …

Ausztrália űrhivatalt hoz létre

2017.09.25. 17:25
Az ország a helyi űripar fejlesztésén dolgozik, így nemzeti űrhivatalt hoz létre.

Botka „nagyvonalú” ajánlatot tett az ellenzék felé

2017.09.25. 16:20
Az MSZP "nagyvonalú" ajánlattal fordul "a demokratikus ellenzéki pártokhoz" a listás választási helyek elosztása érdekében - közölte az ellenzéki párt …

Blogstar kávéház

2017.09.25. 04:30
Merkel állandósága, Soros kottája, elitista víziók, fapados ellenzékiség, unatkozó politikusfeleségek és kihűlt hitvesi ágy hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Ezeket a cikkeket olvastad már?