Blogolj!

Blogstar kávéház

Ábrázolás

Soros köszönetet mondott a plakáttépkedőknek.

Soros György szerint az antiszemitizmust erősíti a magyar kormány ellene folytatott kampánya – írja a BBC alapján a HVG.

„Ez az első alkalom – olvasható a cikkben –, hogy Soros György maga is hangot adott ezen félelmének. Emellett ugyanakkor köszönetet mondott azoknak, akik leszaggatják az őt ábrázoló plakátokat. 'Elszomorít, hogy a jelenlegi magyar rezsim antiszemita ábrázolással él szándékosan félreinformáló kampánya részeként' – írta a BBC szerint Soros, hozzátéve: bátorítja a tudat, hogy rengeteg magyar mellett a magyar zsidó közösségek is felszólaltak a kormány akciója ellen.”

Soros köszönetet mondott a plakáttépkedőknek

Szóvivője után az üzletember maga is elmondta véleményét.

Ütközés

Ismét elutasították a Momentum Orbán-ellenes kezdeményezését.

A Kúria döntött, nem lehet népszavazással kapargatni Orbán Viktor uralmát, a kulcs, hogy az Országgyűlés jogai sérülnének – számol be róla a 24.hu.

„A törvényhozó hatalom korlátozná a végrehajtó hatalom élén álló személy újraválaszthatóságát a Kúria szerint. Elnöki rendszerekben van ennek helye a bíróság szerint, azonban parlamentáris rendszerekben nincs, mivel a kormány itt felelősséggel tartozik a parlamentnek. Különben is, a kérdést az alaptörvényben kellene rendezni, az meg nem népszavazás tárgya. És ezzel sincs vége: az alaptörvény szerint a kormányfő határozza meg a kormányzat politikai irányát, így egy törvény, ami a kormányfő személyére is kihat, a kormánypolitikát is módosítaná. Ez pedig az alkotmányba ütközik.”

Nem szavazhatunk arról, hányszor legyen Orbán kormányfő

A Kúria döntött, nem lehet népszavazással kapargatni Orbán Viktor uralmát. A kulcs, hogy az Országgyűlés jogai sérülnének. Volt egy ilyen momentumos népszavazási kérdés, aminek lényege kimondva-kimondatlanul, hogy Orbán Viktor ne lehessen még egy cikluson át miniszterelnök: Egyetért-e Ön azzal, hogy a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010.

Félelem

Egyre mélyebb gödörben a szocialisták.

Deák Dániel a Nézőpont Intézet elemzője az M1 Ma este című műsorában arról beszélt, felméréseik szerint az MSZP már csak hét százalékon áll országos szinten, Botka László miniszterelnökségét pedig három százalék támogatja – olvasható a Hirado.hu cikkében.

„Lelkesen és küzdő szellemmel kellene kiállni Botka mellett, ha sikeres akar lenni az MSZP a választásokon. A 'Fizessenek a gazdagok!' szlogen alapjaiban elhibázott, hiszen ezt nem támasztották alá semmivel. Kiket gondolnak gazdagnak, sem számok, sem arányok nem lettek megadva. Félelmet keltettek a középosztályban.”

Botkáék félelmet keltettek a középosztályban

Egyre nagyobb a baj a szocialista párton belül. A szegedi Fidesz által megrendelt közvélemény kutatás alapján kiderült, hogy szegediek túlnyomó többsége, 86 százaléka úgy véli, hogy Botka László polgármesternek el kellene számolnia vagyonával és be kellene vallania, hogy pontosan milyen luxustárgyai vannak.

Eredmény

A termékenység visszaesése lassíthatja a bővülés ütemét.

Az ENSZ közzétette a világ népességszámára vonatkozó legfrissebb becslését, eszerint ma közel 7,6 milliárd ember él a Földön, azaz 1950-hez képest a bolygó lakossága megháromszorozódott, 2100-ra pedig 11,2 milliárdnyian lehetünk – mutatja be az Origo.

„2017–2050 között a globális növekedés fele mindössze kilenc ország eredménye lesz, közülük is India és Nigéria a népességgyarapodás legfontosabb mozgatórugói. A két ország adja majd a világ növekményének több mint ötödét. India lakossága várhatóan 2023-ban eléri Kínáét, ekkor mindkét ország népessége 1,43 milliárd fő körül lesz. Ezt követően az Indiában élők száma meghaladja a jelenlegi legnépesebb országét.”

Már 7,6 milliárd ember él a Földön

Az Egyesült Nemzetek Világszervezete (ENSZ) 2017. június 21-én tette közzé a világ népességszámára vonatkozó legfrissebb becslését. Eszerint ma közel 7,6 milliárd ember él a Földön. Az adat azért is döbbenetes, mert az 1950-ben mért - ekkor készült az első népesség-előrejelzés - 2,5 milliárd főhöz képest a bolygó lakossága megháromszorozódott.

Fennmaradás

Súlyos veszélyben a gerinces állatfajok, mind a populációt, mind a földrajzi megoszlást tekintve drámai mértékeket ölt a csökkenés.

Az eddig véltnél gyorsabb a földi élővilág hatodik kihalási hulláma, amely az állatfajok biológiai megsemmisülésében nyilvánul meg – figyelmeztetnek a 888.hu szerint az amerikai Stanford Egyetem és a Mexikói Nemzeti Autonóm Egyetem kutatói.

„A Föld a populációcsökkenés és a fajok földrajzi értelemben vett kipusztulásának hatalmas eseményét éli át, amelynek negatív következményei lesznek az ökoszisztéma működésére és a civilizáció fennmaradásához létfontosságú készletekre – írták a szakemberek. Számos emlősfaj, amely egy-két évtizede még relatív biztonságban volt, ma már veszélyeztetett – olvasható a tanulmányban, amely példaként hozza fel a gepárd, az orangután, az oroszlán, a tobzoska és a zsiráf populációjának tömeges méretű csökkentését.”

Nagy a baj: felgyorsult a hatodik kihalási hullám

Az eddig véltnél gyorsabb a földi élővilág hatodik kihalási hulláma, amely az állatfajok biológiai megsemmisülésében nyilvánul meg - fig...

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40211/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Brüsszel a "Soros-terv" szerint halad

2017.09.26. 15:50
Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárának elmondása szerint Brüsszel a "Soros-terv" szerint halad, holott a milliárdos víziója szerinti kötelező betelepítési kvótáról …

A magyar parlament nemzetiségek bizottsága is elítéli az ukrán oktatási törvényt

2017.09.26. 15:05
Az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottsága támogatja "a jogtipró ukrán oktatási törvény elítéléséről és az …

A kormányablak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér kialakításában is segít

2017.09.25. 21:25
A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az …

Az ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt

2017.09.25. 21:00
Petro Porosenko ukrán elnök aláírta hétfőn az új oktatási törvényt, amit szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és ami a kisebbségi nyelveken történő oktatás visszaszorítása …

Észak-Korea szerint Amerika hadat üzent nekik

2017.09.25. 17:45
Az észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump hadat üzent nekik, így most már joguk van lelőni azokat az amerikai harci gépeket, amik berepülnek az ország légterébe, vagy csak közel repülnek …

Ausztrália űrhivatalt hoz létre

2017.09.25. 17:25
Az ország a helyi űripar fejlesztésén dolgozik, így nemzeti űrhivatalt hoz létre.

Botka „nagyvonalú” ajánlatot tett az ellenzék felé

2017.09.25. 16:20
Az MSZP "nagyvonalú" ajánlattal fordul "a demokratikus ellenzéki pártokhoz" a listás választási helyek elosztása érdekében - közölte az ellenzéki párt …

Blogstar kávéház

2017.09.25. 04:30
Merkel állandósága, Soros kottája, elitista víziók, fapados ellenzékiség, unatkozó politikusfeleségek és kihűlt hitvesi ágy hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Ezeket a cikkeket olvastad már?