Blogolj!

Nyugodtan lehet majd használni az ingyen WiFi-t a vizes VB alatt

Kedden írta meg az Index, hogy a vizes világbajnokságra kiépítendő nyilvános és ingyenes wifihálózat használata kockázatokat rejthet, használata során esetleg egy azerbajdzsáni céghez kerülhetnek a felhasználók személyes adatai. 

Szerencsére nem kell azonban aggódni, ma érkezett a megnyugtató friss hír, hogy mindezeket a nemzetbiztonsági szolgálat is jelezte, így végül az Antenna Hungária Zrt. mégsem kötött szerződést azzal azeri hátterű céggel, amely a budapesti nyilvános wifihálózat szoftveres hátterét szolgáltatta volna.

A trükköző WandaFi nevű, Írországban, Corkban bejegyzett, de azerbajdzsáni üzletemberek érdekeltségébe tartozó cég feltételezhetően olyan szoftvert kínált volna, amely adatokat gyűjt a csatlakozott felhasználókhoz. Az ügy miatt csütörtökön Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke is a vizes világbajnokság szervezőihez fordult.

Az ügy tisztázása kapcsán végül megszólatak a szervezők is és tiszta vizet öntöttek a pohárba. Szerintük biztonságos lesz a vezeték nélküli internet használata a budapesti és balatonfüredi helyszíneken is, a csatlakozáshoz nem lesz szükség semmilyen regisztrációra vagy adat megadására, adathalászat veszélye nem fog fennálni.

Hogy ki fogja az azeri hátterű cég helyett a szolgáltatást biztosítani egyelőre még nem nevezték meg, de az ingyenes wifi biztosan rendelkezésre fog állni időre.

Címkék: biztonság, vizes vb, wifi
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40271/pics/lead_800x600.jpg
biztonság,vizes vb,wifi
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Tovább javította az országimázst a vizes világbajnokság

2017.08.01. 11:40
A vizes világbajnokság hatása kimagaslóan jó Magyarország imázsára, a külföldi turisták elégedettek az országgal - ismertette Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség …

Meghekkelték a kormánypártiak "Soros bizottsági ülését"

2017.07.31. 12:00
Még augusztusban újra összehívja az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülését Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke, miután a hétfőre …

Óriási siker: Budapest rendezheti a 2024-es rövidpályás úszó vb-t

2017.07.17. 13:15
Budapest rendezheti a 2024-es rövidpályás úszó-világbajnokságot.

Féláron utazhatnak a szurkolók

2017.07.14. 13:30
A MÁV-csoport ötvenszázalékos utazási kedvezménnyel, megerősített szolgálattal és utasbiztonsági kampánnyal várja a pénteken kezdődött magyarországi vizes világbajnokság szurkolóit.

Igazi sztárparádé lesz a vizes vb megnyitóján

2017.06.28. 15:00
Emeli Sandé, Eötvös Péter, Herczku Ágnes, Bogányi Gergely, valamint további 510 művész működik közre a budapesti FINA vizes világbajnokság július 14-i nyitórendezvényén.

INTERJÚ – Kiss Gergely szerint a strandokon többen néznék a vízilabdát

2017.05.28. 13:50
Kiss Gergely háromszoros olimpiai olimpiai bajnok vízilabdázó szerint a sportágnak az segítene igazán, ha átalakulna a versenynaptár, de beszélt a …

Cseh László: "Igyekszem példamutatóan élni"

2017.04.13. 16:50
Ha van magyar sportoló, akinek az elfogadottsága, az eredményeinek és az emberi kvalitásainak elismerése megkérdőjelezhetetlen, akkor az Cseh László úszó.

Ezeket a cikkeket olvastad már?