Blogolj!

Blogstar kávéház

Tisztelet

Fokozza a nyomást az Európai Unió.

Második szakaszába lépett a magyar felsőoktatási törvény ügyében indított kötelezettségszegési eljárás, amelyet Brüsszel megindított a civiltörvény kapcsán is, Brüsszel bíróság elé citálhatja a magyar kormányt – jelenti a Népszava.

„Úgy tudjuk, hogy a Bizottság nem nyilvános csatornákon már megkereste a magyar kormányt és hangot adott aggodalmainak a Soros Györgyöt támadó plakátkampány miatt. A Frans Timmermans első bizottsági alelnök által áprilisban javasolt politikai párbeszéd azonban várat magára. A testület egyelőre jogi dialógust folytat Budapesttel, vagyis a rendelkezésére álló jogi eszközökkel – kötelezettségszegési eljárások indításával – próbálja az uniós szabályok tiszteletben tartására sarkallni.”

Az Európai Unió fokozza a nyomást

Második szakaszába lépett a magyar felsőoktatási törvény ügyében indított kötelezettszegési eljárás, amelyet Brüsszel megindított a civiltörvény kapcsán is. Brüsszel bíróság elé citálhatja a magyar kormányt. Az Európai Bizottságt minden szempontból megalapozottnak és védhetőnek tartja álláspontját a magyar felsőoktatási és a civil törvény ügyében.

Felszólítás

Véres bosszúra készül az Iszlám Állam.

Moszul elvesztése miatt Európában követhet el súlyos terrorcselekményeket az ISIS – írja a Daily Mail értesülései alapján a PestiSrácok.

„Egy olyan videó került fel a világhálóra, amiben egy fiatal kamasz arra szólítja fel az IÁ katonáit, hogy álljanak bosszút Moszul elvesztése miatt. A szervezet arra számít ugyanis, hogy Európában és Amerikában minél több áldozattal járó terrorcselekményt hajtanak majd végre magányos merénylők. A Daily Mail szerint aggasztó az is, hogy egyre több harcos érkezik külföldről Európába, hogy minél több ártatlan embert megöljön az iszlám nevében.”

Véres bosszúra készül az ISIS Európában

Moszul elvesztése miatt véres bosszúra készül az Iszlám Állam nevű terrorszervezet - írja a Daily Mail. Egy olyan videó került fel a világhálóra, amiben egy fiatal kamasz arra szólítja fel az IÁ katonáit, hogy álljanak bosszút Moszul elvesztése miatt. A szervezet arra számít ugyanis, hogy Európában és Amerikában minél több áldozattal járó terrorcselekményt hajtanak majd ...

Kampány

Csigalassúsággal készülnek a tanuszodák.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy a kormány 2014-ben 45 ezer diáknak és 700 ezer lakosnak ígért sportolási lehetőséget, ám a beharangozott 24 tanuszodából viszont eddig csak egy épült meg, miközben újabb 26 tanuszoda létesítését jelentették be.

„Fónagy ugyanakkor azt ígéri, a tanuszodák mindegyikének átadása várhatóan a 2017–2018-as tanévben, vagyis a választási kampány kellős közepén lehet esedékes.”

Tanuszodák: félszáz újat ígérnek, pedig a vállalt huszonnégyből csak egy készült el

Miközben a 2014-ben megígért 24 tanuszodából eddig mindössze egyetlen létesítmény készült el, egy nemrég megjelent kormányhatározat újabb 26 településen rendelkezik tanuszoda építéséről. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára pedig végre azt is elárulta, hogy áll a tornaterem-építési és tanteremfejlesztési program, és eddig egyáltalán hány uszoda építése kezdődött meg.

Brüsszel

Drámai a vajhelyzet.

Európa vajhiányban szenved, ennek oka, hogy egyre növekszik a kereslet, azonban a tejkínálat alacsony, így a vaj ára 2017-ben megduplázódott, ami további élelmiszerek drágulásához is vezethet hamarosan – elemez az Origo.

„Az európai hiány több tényezőre vezethető vissza. 2015-ben az Európai Unió liberalizálta a tejpiacot, felszámolta a tejkvóta rendszert, ami az árak eséséhez vezetett. Az alacsony árak azonban érzékenyen érintették a tejtermelőket, többségük felhagyott a tevékenységével a megnövekedett adósságok miatt. Természetesen Brüsszelnek gyorsan reagálnia kellett, önkéntes termeléscsökkentést vezetett be, kompenzációt fizetett azoknak a gazdáknak, akik nem termeltek tejet.”

Megduplázódott a vaj ára

Még idén eljöhet a pont, amikor az élelmiszerek azért fognak drágulni, mert túl drága a vaj. A kedvezőtlen időjárás, egy uniós szabályozás, valamint a növekvő kereslet miatt csak idén megkétszereződött a vaj ára. Még hosszú hónapokig nem lehet számítani csökkenésre. Európa vajhiányban szenved.

Értelem

Felhagy a televíziózással Mészáros Antónia.

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának korábbi műsorvezetője az UNICEF magyarországi ügyvezető igazgatója lesz, ennek kapcsán a 24.hu-nak arról beszél, nem éli meg tragédiaként, hogy szakít az újságírással.

„Szeretem a szakmámat, de egyre jobban éreztem a korlátait és egyre határozottabban fogalmazódott meg bennem, hogy 'többet szeretnék tenni', mint amit ma egy tévéstúdióban lehet. Úgy is mondhatnám, olyan területen szeretnék dolgozni, ahol közvetlenebbül is érzem a munkám értelmét. A mai politikai és médiaviszonyokat tekintve még a legfontosabb témákról szóló beszélgetés is csupán falra hányt borsó, a 'legütősebb' interjúknak sincs számottevő hatása.”

Mészáros Antónia: Nem bonthatta volna fel a szerződésemet az ATV

Miután Kálmán Olga a Hír tévéhez igazolt, Rónai Egon és Mészáros Antónia vezette az Egyenes Beszéd című műsort. Eddig. Most Mészáros Antónia is elhagyja a csatornát, sőt még az újságírást is, azt mondja, nem élné meg tragédiának, ha életének ez a szakasza végleg lezárulna. Hirtelennek tűnik a távozás.

Címkék: Aktuális, lapszemle
1
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40280/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
gizella 2017-07-14 19:20:40
ez a kis slapaj milyen aljasan kérdez. utána kéne néznie a szervezet működésének ,amiről kérdez!!! Ma már a neten mindenki önjelölt újságíró, amiben ki akar teljesedni, ez meg elhagyja a pályát, pedig MO-n ennél magasabbra nem lehet jutni. S vajon mit ért azon ,hogy ütős riport? Amit ő annak tart? Az az ütős,ami tekintet nélkül a pol.hovatartozásra mindenkinél kiveri a biztosítékot. Hiába várta ,várta ez a katartikus élmény elmaradt nála : (((
c est la vie
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

A kormányablak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér kialakításában is segít

2017.09.25. 21:25
A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az …

Az ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt

2017.09.25. 21:00
Petro Porosenko ukrán elnök aláírta hétfőn az új oktatási törvényt, amit szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és ami a kisebbségi nyelveken történő oktatás visszaszorítása …

Észak-Korea szerint Amerika hadat üzent nekik

2017.09.25. 17:45
Az észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump hadat üzent nekik, így most már joguk van lelőni azokat az amerikai harci gépeket, amik berepülnek az ország légterébe, vagy csak közel repülnek …

Ausztrália űrhivatalt hoz létre

2017.09.25. 17:25
Az ország a helyi űripar fejlesztésén dolgozik, így nemzeti űrhivatalt hoz létre.

Botka „nagyvonalú” ajánlatot tett az ellenzék felé

2017.09.25. 16:20
Az MSZP "nagyvonalú" ajánlattal fordul "a demokratikus ellenzéki pártokhoz" a listás választási helyek elosztása érdekében - közölte az ellenzéki párt …

Blogstar kávéház

2017.09.25. 04:30
Merkel állandósága, Soros kottája, elitista víziók, fapados ellenzékiség, unatkozó politikusfeleségek és kihűlt hitvesi ágy hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Magyarellenes iskolai támadás Erdélyben - Felelősségére figyelmeztet az RMDSZ

2017.09.23. 19:00
A román médiát és a politikusok egy részét is felelősség terheli azért, hogy két román fiú egy magyarul beszélő ötödikes kislányra …

Magyarország kétféle választ ad az ukrán oktatási törvényre

2017.09.23. 15:30
Magyarország diplomáciai választ is ad az ukrán oktatási törvény elfogadhatatlan módosítására, ugyanakkor folytatja a humanitárius segítségnyújtást is - közölte …

Ezeket a cikkeket olvastad már?