Blogolj!

Vizes vb: Az ellenzék most is csak kritizálni tud

Az MSZP, a DK és az Együtt szerint korrupció, káosz és fejetlenség jellemzi a pénteken kezdődő vizes vb-t, a Fidesz viszont arra kéri az ellenzéki pártokat, tegyék félre "kicsinyes hatalmi érdekeiket és ne fúrják" a rendezvényt.

Az MSZP közleményében azt írta:

a magyar sportolóknak szurkolnak, a Fideszt viszont elszámoltatják a vizes vb-vel kapcsolatban. A szocialisták szerint felemás érzésekkel várja a közvélemény a budapesti világbajnokságot, hiszen miközben mindenki szurkol a magyar sportolók sikeréért, az emberekben "jogos a düh és a felháborodás, hogy a Fidesz-kormány még a magyar sport egyik ünnepét is képes beszennyezni korrupcióval, indokolatlanul brutális túlárazásokkal és az azeri wifi-botránnyal"

Varju László DK-alelnök közleménye szerint "rémálom" volt a világbajnokság szervezése és előkészítése. A politikus szerint a költségek az eredetileg tervezett háromszorosára, 150 milliárd forintra rúgnak, a rendezvényhez kapcsolódó közbeszerzéseken pedig "fideszes magánzsebekbe vándorolhattak milliárdok". Közölte: ki fogják vizsgáltatni a vizes vb körüli "brutális árazásokat", de tiszta szívvel szurkolnak a magyar sportolóknak.

Spät Judit az Együtt elnökségi tagja szintén közleményben jelezte, hogy a párt aktivistái molinót függesztettek ki a Dagály-fürdőnél a vizes vb "170 milliárd forintos lopásairól". A politikus szerint az Együtt szívből drukkol minden magyar sportolónak, aki rajthoz áll a vb-n, de tiltakoznak minden további stadionépítés és minden világverseny-rendezés ellen.

A Fidesz-frakció az ellenzéki kritikákra úgy reagált: "savanyú a szőlő", hiszen a Gyurcsány-Bajnai kormányok nem tudtak ilyen rendezvényt szervezni. A Fidesz szerint "nincs a világon" még egy olyan ország, ahol az ellenzék a saját országa sikertelenségére játszana és egy ilyen nemzetközi esemény ellen ágálna. Hangsúlyozzák: Magyarország még soha nem rendezett akkora sportversenyt, mint a vizes világbajnokság, amely a világ harmadik legnagyobb sporteseménye, és amelyre Magyarország "beugróként" rekordidő alatt készült fel. 

"A világbajnokság sikeréért több ezer magyar dolgozik és több millió magyar szurkol. Arra kérjük az ellenzéket, hogy tegyék félre kicsinyes hatalmi érdekeiket, ne fúrják a vizes vb-t, hanem szurkoljunk együtt közösen Magyarország sikeréért" - írta közleményében a Fidesz.

 

 

Címkék: Aktuális, DK, Fidesz, FINA17, MSZP
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40303/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,DK,Fidesz,FINA17,MSZP
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A kormányablak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér kialakításában is segít

2017.09.25. 21:25
A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az …

Az ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt

2017.09.25. 21:00
Petro Porosenko ukrán elnök aláírta hétfőn az új oktatási törvényt, amit szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és ami a kisebbségi nyelveken történő oktatás visszaszorítása …

Észak-Korea szerint Amerika hadat üzent nekik

2017.09.25. 17:45
Az észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump hadat üzent nekik, így most már joguk van lelőni azokat az amerikai harci gépeket, amik berepülnek az ország légterébe, vagy csak közel repülnek …

Ausztrália űrhivatalt hoz létre

2017.09.25. 17:25
Az ország a helyi űripar fejlesztésén dolgozik, így nemzeti űrhivatalt hoz létre.

Botka „nagyvonalú” ajánlatot tett az ellenzék felé

2017.09.25. 16:20
Az MSZP "nagyvonalú" ajánlattal fordul "a demokratikus ellenzéki pártokhoz" a listás választási helyek elosztása érdekében - közölte az ellenzéki párt …

Blogstar kávéház

2017.09.25. 04:30
Merkel állandósága, Soros kottája, elitista víziók, fapados ellenzékiség, unatkozó politikusfeleségek és kihűlt hitvesi ágy hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Magyarellenes iskolai támadás Erdélyben - Felelősségére figyelmeztet az RMDSZ

2017.09.23. 19:00
A román médiát és a politikusok egy részét is felelősség terheli azért, hogy két román fiú egy magyarul beszélő ötödikes kislányra …

Magyarország kétféle választ ad az ukrán oktatási törvényre

2017.09.23. 15:30
Magyarország diplomáciai választ is ad az ukrán oktatási törvény elfogadhatatlan módosítására, ugyanakkor folytatja a humanitárius segítségnyújtást is - közölte …

Ezeket a cikkeket olvastad már?