Blogolj!

Vizes vb: Az ellenzék most is csak kritizálni tud

Az MSZP, a DK és az Együtt szerint korrupció, káosz és fejetlenség jellemzi a pénteken kezdődő vizes vb-t, a Fidesz viszont arra kéri az ellenzéki pártokat, tegyék félre "kicsinyes hatalmi érdekeiket és ne fúrják" a rendezvényt.

Az MSZP közleményében azt írta:

a magyar sportolóknak szurkolnak, a Fideszt viszont elszámoltatják a vizes vb-vel kapcsolatban. A szocialisták szerint felemás érzésekkel várja a közvélemény a budapesti világbajnokságot, hiszen miközben mindenki szurkol a magyar sportolók sikeréért, az emberekben "jogos a düh és a felháborodás, hogy a Fidesz-kormány még a magyar sport egyik ünnepét is képes beszennyezni korrupcióval, indokolatlanul brutális túlárazásokkal és az azeri wifi-botránnyal"

Varju László DK-alelnök közleménye szerint "rémálom" volt a világbajnokság szervezése és előkészítése. A politikus szerint a költségek az eredetileg tervezett háromszorosára, 150 milliárd forintra rúgnak, a rendezvényhez kapcsolódó közbeszerzéseken pedig "fideszes magánzsebekbe vándorolhattak milliárdok". Közölte: ki fogják vizsgáltatni a vizes vb körüli "brutális árazásokat", de tiszta szívvel szurkolnak a magyar sportolóknak.

Spät Judit az Együtt elnökségi tagja szintén közleményben jelezte, hogy a párt aktivistái molinót függesztettek ki a Dagály-fürdőnél a vizes vb "170 milliárd forintos lopásairól". A politikus szerint az Együtt szívből drukkol minden magyar sportolónak, aki rajthoz áll a vb-n, de tiltakoznak minden további stadionépítés és minden világverseny-rendezés ellen.

A Fidesz-frakció az ellenzéki kritikákra úgy reagált: "savanyú a szőlő", hiszen a Gyurcsány-Bajnai kormányok nem tudtak ilyen rendezvényt szervezni. A Fidesz szerint "nincs a világon" még egy olyan ország, ahol az ellenzék a saját országa sikertelenségére játszana és egy ilyen nemzetközi esemény ellen ágálna. Hangsúlyozzák: Magyarország még soha nem rendezett akkora sportversenyt, mint a vizes világbajnokság, amely a világ harmadik legnagyobb sporteseménye, és amelyre Magyarország "beugróként" rekordidő alatt készült fel. 

"A világbajnokság sikeréért több ezer magyar dolgozik és több millió magyar szurkol. Arra kérjük az ellenzéket, hogy tegyék félre kicsinyes hatalmi érdekeiket, ne fúrják a vizes vb-t, hanem szurkoljunk együtt közösen Magyarország sikeréért" - írta közleményében a Fidesz.

 

 

Címkék: Aktuális, DK, Fidesz, FINA17, MSZP
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40303/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,DK,Fidesz,FINA17,MSZP
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.07.25. 02:50
Korlátlan hatalom, megbélyegzett zsidók, falazó franciák, rendőrségi szarvashiba és Gyárfás önelégültsége keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.07.24. 04:55
A siránkozó ellenzék felelőssége, Orbán leckéje, Hitler és Vona tökéletessége, Soros megítélése és Kulcsár Attila kilátásai hétfindító lapszemlénkben.

EYOF – Győr és a valóra vált álom

2017.07.23. 17:40
Kulcsár Krisztián, a MOB) elnöke megvalósult álmokról és a 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválról (EYOF) beszélt a vasárnapi sajtótájékoztatón.

Blogstar kávéház

2017.07.23. 05:15
Magyar kalandok az Antarktiszon, nyugati disznóságok az arab világban, a baloldal fuldoklása és a magyarok csodája vasárnapi online lapszemlénkben.

A BKK hackere a MÁV és a Szerencsejáték Zrt. rendszerét is feltörhette

2017.07.22. 19:45
A válasz.hu megszerezte a BKK rendszerét feltörő 18 éves fiú bejelentőlevelét. Ha az igazat írta, akkor nagyobb a baj, mint azt sejteni lehetett.

Blogstar kávéház

2017.07.22. 05:30
Orbán ellenségképe, baloldali kincstárkisöprés, lagymatag Momentum, Trump pénztárcája és Itália élet-halál harca szombati online lapszemlénkben.

Majdnem 30 év után újra van magyar világbajnok kardozónk

2017.07.21. 20:40
A lipcsei vívó világbajnokságon 27 év után nyert magyar versenyző. Szatmári András kemény csatában, de legyőzte dél-koreai ellenfelét.

Blogstar kávéház

2017.07.21. 05:20
Politikai hungarikum, európai erózió, fideszes szembesítés, jobbikos ámokfutás és Budapestet ellepő fedett ügynökök pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.07.20. 04:00
Orbán mesterterve, Soros mesterkedése, Csisztu kifakadása és Csernus doki pólós trükkjei csütörtöki online lapszemlénkben.

Tusványos - Új óvodák létesülnek Kárpát-medence-szerte

2017.07.19. 17:50
Kárpát-medence-szerte 65-70 új óvoda létesülhet, és 265 óvoda megújulhat a magyar kormány külhoni óvodafejlesztési programjának első ütemében.

Ezeket a cikkeket olvastad már?