Blogolj!

Blogstar kávéház

Csúcsesemény

Világszínvonalú nyitóünnepség.

Az Origo számos fotóval illusztrált cikke szerint rendkívül látványos és sikeres megnyitóünnepséggel kezdődött meg Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, a vizes vb.

„A magyarországi csúcsesemény egyik különlegességeként, az olimpia mintájára első ízben, a vb jelképe is feltűnt, egy vizes szimbólum, amelyet minden idők egyik legjobb női úszója, az ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi Krisztina indította útjára. A Fontanának nevezett jelkép mostantól minden hasonló vizes világversenyen helyet kap majd.”

Látványos ünnepség nyitotta meg a vizes vb-t

Rendkívül látványos megnyitóünnepséggel kezdődött meg péntek este hivatalosan Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, az úszók, nyíltvízi úszók, műugrók, szinkronúszók és vízilabdázók 17. világbajnoksága. A megnyitóünnepség Eötvös Péter, Kossuth-díjas világhírű magyar zeneszerző, a Duna hangja című, 12 éves korában szerzett kórusművével kezdődött, amelyhez a világbajnokság alkalmából új szöveget írt Varró Dániel költő.

Giccs

Kétszámos hakni technikai bakival.

Mint szinte valamennyi ellenzéki hírportál, a HVG is rendkívül krtikusan ír a vizes vb megnyitójáról, úgy fogalmaz, a szervezők pompázatos előadást ígértek a vizes vb megnyitóján, ehhez képes kaptunk sámánokat, operettet és pszichedeliát is a 3,4 milliárd forintból megvalósult gálán.

„Mondjuk az est egyik kulcskifejezését: giccs.”

A világ legparádésabb nyitógálája - ÉLŐ

Este kilenctől láthatjuk, mi fért bele a 3 és fél milliárdos költségvetésbe. A szervezők pompázatos gálát ígértek, és a kétórás programban biztosan látjuk CeeLo Greent. De vajon hableányok vagy vitéz dunai hajósok veszik majd körül?

Kampány

A vizes vb fellendíti a gazdaságot.

Számos pozitív gazdasági hatása lesz a vizes vb-nek: munkahelyek ezrei jöttek létre, fellendülhetnek a beruházások, a szállodaipar és a kereskedelem is – Kiss Róbert turisztikai szakújságíró az M1-en elemzett, erről a Hirado.hu tudósít.

„Komoly marketingkampány zajlik az országról, ami azért lényeges, mert sok helyen kevesen ismerik az ország adottságait – fűzte hozzá, példaként kiemelve, hogy a CNN-en lesz magyar hét, emellett az európai városokban megnézik a versenyeket vagy összefoglalóikat.”

Így lendíti fel a vizes vb a gazdaságot

Számos pozitív gazdasági hatása lesz a vizes vb-nek: munkahelyek ezrei jöttek létre, fellendülhetnek a beruházások, a szállodaipar és a kereskedelem is. Egy világverseny rendezése azt jelenti, hogy nő az országimázs, jobb lesz az általános hangulat - főleg akkor, ha magyarok nyernek is -, emellett pedig az adott országra figyel a világ.

Hazugság

A Balaton mellett továbbra sem kapható balatoni hal.

A PestiSrácok felháborítónak nevezi, hogy a hazánk kiemelt turisztikai célpontjának számító tó partján nem lehet a tóból származó halat enni, és olyan megoldást sürget, hogy elfogadható mértékben újra lehessen halászni a Balatonon, persze nem lerabolva azt.

„Mára azonban egész egyszerűen hazugságot állít az, aki balatoniként hirdeti az általa árult vagy már elkészített halat. A Balaton körül nem lehet balatoni halhoz jutni, ez a privilégium csak a horgászoknak jár, az ebben a hobbiban nem jártas többiek nem. Forrásaink azt is megjegyezték, a Sió leengedésekor alkalmaznak ugyan angolnacsapdákat, és azok valóban balatoni angolnák, de ezek az olasz piacon, és még véletlenül sem a magyar kereskedelemben kerülnek továbbértékesítésre. A parton kapható halak közül a fogas például jellemzően Ukrajnából, a keszeg Afganisztánból, a harcsa pedig Győr mellől érkezik.”

Felháborító: Akkor ehetsz balatoni halat, ha fogsz magadnak, vagy marad az afgán keszeg

Önmagában is abszurdnak tűnik a kijelentés, hogy egy tó partján nem lehet a tóból származó halat enni, holott hazánk egyik kiemelt turisztikai célpontjával, a Balatonnal éppen ez a helyzet. Kivéve persze, ha nem fogunk magunknak, arra azonban ilyenkor is oda kell figyelnünk, hogy egy másik embernek még ingyen sem adhatjuk oda.

Gyorsulás

Szanyi Tibor bizakodó.

A szocialista EP-képviselő a Mandinernek adott interjújában arról beszél, hogy nem feltétlenül kell hinni az MSZP nem túl acélos támogatottságát mutató közvélemény-kutatásoknak.

„Habár Magyarországon demokratikus választásokról sajnos már nem nagyon beszélhetünk, de választásihoz hasonló szituációkban cifrán be tudnak gyorsulni az események. Az, hogy most 10%-on vagyunk, az semmit nem mond nekem a jövő évi eredményekről.”

Szanyi Tibor az MSZP-elnökségnek: Legalább küzdjenek! | Mandiner

Nem hisz az MSZP-nek nem túl acélos támogatottságot mutató közvélemény-kutatásoknak Szanyi Tibor. A szocialista EP-képviselő szerint választási szituációban pedig nagyon fel tudnak gyorsulni az események. Szanyi szerint nincs Botka-Puch belharc az MSZP-n belül, a plakáttörvény pedig többet kedvezett volna az MSZP-nek, mint bárki másnak.

Kompromisszum

Kimehet a divatból a házasság.

Legalábbis az USA-ban ezt mutatják az adatok, szociológusok szerint 2040-re véglegesen megroppanhat a házasság intézménye, Magyarországon viszont kedvezőek a tendenciák, évek óta emelkedik a frigyek száma – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

„Nicholas Wolfinger, a Utahi Egyetem professzora szerint a 32 éves kor fölött kötött házasságok esetén évente 5 százalékkal nő a válások aránya. A kutató ezt azzal indokolja, hogy bizonyos kor fölött az emberek egy része mindenáron házasodni akar, ezért a partnert illetően gyakrabban kötnek kompromisszumokat. A tudós szerint azok a házasságok a legtartósabbak, ahol a menyasszony és vőlegény kora nem kevesebb 25, de nem több 32 évnél.”

Ha így megy tovább, a házasság teljesen kimehet a divatból

Tudományos kutatások sora igazolja, hogy jobb házasságban élni, mint egyedül. Kopp Mária, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének egykori igazgatója és férje, Skrabski Árpád számos tanulmányukban leírták: a kiegyensúlyozott párkapcsolat azon túl, hogy a boldogság egyik alapfeltétele, egészségvédő tényező is. A magányosok jóval hamarabb halnak meg, mint akik harmóniában élnek a társukkal.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40311/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.07.25. 02:50
Korlátlan hatalom, megbélyegzett zsidók, falazó franciák, rendőrségi szarvashiba és Gyárfás önelégültsége keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.07.24. 04:55
A siránkozó ellenzék felelőssége, Orbán leckéje, Hitler és Vona tökéletessége, Soros megítélése és Kulcsár Attila kilátásai hétfindító lapszemlénkben.

EYOF – Győr és a valóra vált álom

2017.07.23. 17:40
Kulcsár Krisztián, a MOB) elnöke megvalósult álmokról és a 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválról (EYOF) beszélt a vasárnapi sajtótájékoztatón.

Blogstar kávéház

2017.07.23. 05:15
Magyar kalandok az Antarktiszon, nyugati disznóságok az arab világban, a baloldal fuldoklása és a magyarok csodája vasárnapi online lapszemlénkben.

A BKK hackere a MÁV és a Szerencsejáték Zrt. rendszerét is feltörhette

2017.07.22. 19:45
A válasz.hu megszerezte a BKK rendszerét feltörő 18 éves fiú bejelentőlevelét. Ha az igazat írta, akkor nagyobb a baj, mint azt sejteni lehetett.

Blogstar kávéház

2017.07.22. 05:30
Orbán ellenségképe, baloldali kincstárkisöprés, lagymatag Momentum, Trump pénztárcája és Itália élet-halál harca szombati online lapszemlénkben.

Majdnem 30 év után újra van magyar világbajnok kardozónk

2017.07.21. 20:40
A lipcsei vívó világbajnokságon 27 év után nyert magyar versenyző. Szatmári András kemény csatában, de legyőzte dél-koreai ellenfelét.

Blogstar kávéház

2017.07.21. 05:20
Politikai hungarikum, európai erózió, fideszes szembesítés, jobbikos ámokfutás és Budapestet ellepő fedett ügynökök pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.07.20. 04:00
Orbán mesterterve, Soros mesterkedése, Csisztu kifakadása és Csernus doki pólós trükkjei csütörtöki online lapszemlénkben.

Tusványos - Új óvodák létesülnek Kárpát-medence-szerte

2017.07.19. 17:50
Kárpát-medence-szerte 65-70 új óvoda létesülhet, és 265 óvoda megújulhat a magyar kormány külhoni óvodafejlesztési programjának első ütemében.

Ezeket a cikkeket olvastad már?