Blogolj!

Blogstar kávéház

Ökölszabály

Újratervezzük Európát.

Az európaiak többsége szerint a jövő generációi rosszabbul fognak élni, mint a mostaniak – derül ki a Demokrata Orbán Balázzsal, a Századvég Alapítvány kutatási igazgatójával, a Migrációkutató Intézet vezetőjével készített interjújából.

„Az átlagpolgár szerint az Európai Unió nem teljesít jól, nem erősödik, de a megoldás nem az, hogy ki kell onnan lépni, hanem hogy meg kell erősíteni a nemzetállamok szerepét. Többféleképpen is megkérdezve, azt lehet mondani ugyanis, hogy az európai polgárok fontos szerepet szánnak a nemzetállamoknak az unió előtt álló kihívások megoldásában. Ökölszabályként azt lehet felállítani, hogy az uniós polgárok egyharmada föderalista szemléletű, kétharmaduk szerint pedig továbbra is a nemzetállamoknak kell dominálniuk az Európai Unióban.”

Európa újratervezés előtt | Demokrata

Az európaiak többsége szerint a jövő generációi rosszabbul fognak élni, mint a mostaniak - derült ki többek között a Századvég Alapítványnak az Európai Unió összes országát érintő felméréséből. Orbán Balázzsal, az Alapítvány kutatási igazgatójával, a Migrációkutató Intézet vezetőjével a kutatás meglepő részleteiről, valamint az USA tradícióktól eltérő külpolitikájáról is beszélgettünk.

Érzékenység

Soros nevet a végén.

Harsogja a HVG annak kapcsán, hogy a plakáttörvény július 15-i hatályba lépését követően a Jobbik hirdetései eltűntek a fővárosi utcákról, a kormányzati Soros-óriásplakátok viszont még nem.

„A hét elején az ATV írta meg, hogy a plakáttörvény szombati hatályba lépésével eltávolítják a sokat kritizált plakátokat, mert Orbán Viktor azt látná jónak, ha a vizes vb győztesei már nem találkoznának azokkal. A letakarás a portál szerint az izraeli miniszterelnök hétfői látogatásával is összefügg, hogy Benjamin Netanjahu ittlétekor már ne legyenek kint olyan hirdetések, amelyek sérthetik a magyarországi zsidó közösség érzékenységét.”

Egyelőre úgy fest, Soros nevet a végén

Már ami az utcákon kint hagyott plakátokat illeti. A Jobbik hirdetései eltűntek, de a kormánypropaganda még olvasható a július 15-i határidő után is.

Vakvágány

Az összeomlás szélén az MSZP.

Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője a Magyar Hírlapnak arról beszél, már azok a balliberális értelmiségiek is kezdenek kihátrálni Botka László mögül, akik korábban a baloldal megváltójaként tekintettek rá.

„Az MSZP miniszterelnök-jelöltje kétségbeesésében nyíltan fenyegeti párttársait, s elkezdett gondolkodni a Jobbikkal történő együttműködésen. Ennek a vakvágányra futott politikának Gyurcsány Ferenc lehet a nyertese – véli Deák –, aki további szocialista szavazókat tud majd elcsábítani. Erre megvan az esélye, a Nézőpont Intézet júniusi kutatása szerint az MSZP-támogatók 34 százaléka Botka helyett inkább Gyurcsányt látná szívesen miniszterelnökként.”

Megbonthatatlannak tűnik a visegrádi négyek egysége

Egyre több országban ismerik fel, hogy a Soros által finanszírozott szervezetek az illegális bevándorlás felgyorsításában és állandóvá téte-lében érdekeltek - mondta lapunknak Deák Dániel politológus. Az elmúlt hetekben Brüsszel a Soros-érdekeltségek kapcsán egy sor kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen.

Süllyesztő

Új pólus lehetne az LMP, a Momentum, az Együtt és a Párbeszéd összefogása.

A Magyar Nemzet ugyanakkor arról ír, a pártok közti párbeszédre nem sok hajlandóságot mutató Momentum vezetői azt kockáztatják, hogy az erőtér többi tagját, még az LMP-t is kiszorítják a parlamentből, amivel még távolabb kerülne az ország az egymást legalább némileg féken tartani képes pártrendszertől.

„A Momentum ma makacs és elbizakodott politikájával a Fidesz hatalomban maradását segíti akkor is, ha a hirtelen színre lépő párt narratívájában amúgy sok értékelhető és megfontolandó gondolatot találunk. Világos, hogy a Momentum és az LMP alapvető értékrendi vitát folytat, egészen mást gondol a két párt például a globalizációról, vagy hogy egy aktuális ügyet említsünk, a melegjogok képviseletéről. Ám engedmények nélkül ez az új pólus nem érhet el sikert, előbb-utóbb megy a süllyesztőbe, legföljebb a pártpolitikán túl is érdekes néhány figura maradhat a felszínen soraikból.”

Szórjuk be sóval!

Börtönbüntetésre ítélték V. Károlyt. Ő nem az utolsó utáni magyar király, hanem egy betörő, nem a pitik közül való, rá is húzott nem jogerősen tizenegy évet a Debreceni Járásbíróság. A fickó eredetileg cirkuszi artista, ügyesen kúszik, mászik, surran, arra is képes, hogy kijátssza a mozgásérzékelőket, akárcsak az akciófilmekben.

Ritkaság

Ez az igazi magyar virtus.

A PestiSrácok a vizes vb, illetve a megnyitó hazai fogadtatása kapcsán felfedezte a boldogság magyar receptjét, ami nem más, mint maga a sport.

„Ott ugyanis mindig boldog valaki. Ha nyerünk, akkor mi, ha veszítünk, akkor a libsik. Számukra nem lenne csodásabb eset annál, ha a magyar úszó belefulladna a medencébe, hiszen annak nyilván Orbánbasi az oka. Csak a vak nem látja, meg a fideszbirkák. Csodálatos dolog, mert nagyon ritka az, hogy valami mindkét félnek örömöt tud okozni erre mifelénk.”

A boldogság receptje

„Az úszás az nem sport. Azért úszik az ember, hogy meg ne fulladjon." Woody Allen Túlestünk a vizes VB nagyszabású megnyitóján. A műsort súlyos fanyalgás követte a libsi médiumokban, amint az várható is volt. Az Index című kiadvány például „ történelmi giccsparádét " emleget és felhánytorgatja, hogy mikor a megjegyezhetetlen nevű kövér néger énekelt, akkor hanghiba is volt.

Kétharmad

Külföldre megy a magyar sör.

A Népszava cikke bemutatja, hogy a belföldi sörforgalom alig nő, a gyárakat az export élteti, és feljövőben vannak a kis főzdék.

„Az egy főre jutó éves magyarországi sörfogyasztás a múlt század 90-es évei óta mintegy 40 literrel körülbelül 60 literre csökkent. A lakosság alkoholfogyasztásának ugyanakkor az ezredforduló óta nagyjából változatlanul csaknem kétharmada sör.”

Külföldre megy a magyar sör

A hazai alkoholfogyasztás kétharmadát sörök teszik ki, ám a belföldi forgalom alig nő. A gyárakat az export élteti, feljövőben vannak a kis főzdék. Tavaly 6,54 millió hektoliterről (hl) 6,7 millió hl-re, 2,5 százalékkal nőtt az öt legnagyobb hazai sörcég forgalma - derül ki a Magyar Sörgyártók Szövetsége (Sörszövetség) néhány hete közzétett éves jelentéséből.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40369/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.07.20. 04:00
Orbán mesterterve, Soros mesterkedése, Csisztu kifakadása és Csernus doki pólós trükkjei csütörtöki online lapszemlénkben.

Tusványos - Új óvodák létesülnek Kárpát-medence-szerte

2017.07.19. 17:50
Kárpát-medence-szerte 65-70 új óvoda létesülhet, és 265 óvoda megújulhat a magyar kormány külhoni óvodafejlesztési programjának első ütemében.

Bombariadó a nemzetközi vonatjáratokon

2017.07.19. 12:40
Bombafenyegetés miatt a rendőrség átvizsgálja az összes nemzetközi vonatot- közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

Blogstar kávéház

2017.07.19. 03:10
Pokoli nyarak, bibliai mesék, nyílt muszlimellenesség, balliberális látszatkoalíció és jobbikos kuncogás szerdai online lapszemlénkben.

Dézsy Zoltán: A félelmemet mindig legyőzte az újságírói kíváncsiságom

2017.07.18. 07:00
A Seuso-kincsek legendás útja több országon átívelő történet, amiben közrejátszott a politika, pénz és a hatalmi harcok. Dézsy Zoltán …

Blogstar kávéház

2017.07.18. 03:55
Orbán levele, Marcon korlátai, a nyugati pénzemberek bolsevista sameszai és a magyarok lelkére törő sátánfajzat keddi online lapszemlénkben.

Óriási siker: Budapest rendezheti a 2024-es rövidpályás úszó vb-t

2017.07.17. 13:15
Budapest rendezheti a 2024-es rövidpályás úszó-világbajnokságot.

Blogstar kávéház

2017.07.16. 04:50
Határokon átívelő nemzetegyesítés, nemzetállamok feletti massza, momentumos uszítás és szocialista hónaljszag vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.07.15. 05:35
Látványos csúcsgála versus giccses hakni a Duna partján, balatoni halbotrány és Szanyi kapitány gyorsulási versenye szombati online lapszemlénkben.

Felborult egy busz Ceglédnél, 16-an megsérültek

2017.07.14. 18:45
Felborult egy munkásokat szállító autóbusz Cegléd határában péntek délután, a balesetben tizenhatan megsérültek .

Ezeket a cikkeket olvastad már?