Blogolj!

Blogstar kávéház

Érdek

Orbán választási regisztrációra biztatja a kettős állampolgárokat.

A miniszterelnök levelet írt a kettős állampolgároknak, ahol jelzi, regisztrációt követően vehetnek részt a 2018-as országgyűlési választáson, ahol „sorsfordító döntéseket kell meghoznunk” – írja az Index.

„Orbán levele azért nem meglepő, mert a Fidesz kimagaslóan szerepelt 2014-ben a regisztráltak között. A 193 793 névjegyzékbe vett határon túli szavazó közül végül 62 754 szavazott érvényesen, és ennek 95 százalékát a Fidesz söpörte be. Vagyis Orbánnak jól felfogott érdeke, hogy minél többen regisztráljanak.”

Orbán választási regisztrációra biztatja a kettős állampolgárokat

Orbán Viktor levelet írt a kettős állampolgároknak, írta a 444, aki az egyik olvasójától meg is kapta a miniszterelnöki írást. Orbán arra hívja fel a figyelmet, hogy a kettős állampolgárok csak úgy tudnak szavazni a 2018-as országgyűlési választáson, ha regisztrálnak. Ezután a választási regisztráció után kapják meg ugyanis a borítékokat, amelyben a levélszavazataikat haza tudják juttatni.

Korlát

Érzékeny ügy miatt jöhet Macron Budapestre.

V4 plusz Franciaország csúcstalálkozó lesz szeptemberben, ezen vesz majd részt a francia elnök, és a tervezett megbeszélések fő témájáról a háttérben már zajlanak is az egyeztetések – tudja meg a Magyar Nemzet.

„A találkozó egyik fő témája Macron egyik legfontosabb kampányígéretét is érinti, mégpedig a keleti tagállamokból érkező munkavállalók számának korlátozását. Macron ugyanis azt ígérte, fellép a 'negatív bérversenyt okozó' bevándorlók számának csökkentéséért, szerinte 'védelmi koncepciója' nemcsak a franciák terrortámadásoktól való megóvását jelenti, hanem azt is, hogy a szociális dömping visszaszorítása céljából szigorúbb szabályokat kell bevezetni a Franciaországban olcsó konkurenciát jelentő kiküldött munkavállalók foglalkoztatásában.”

Nagyon érzékeny ügy miatt jön Macron elnök Budapestre

V4 plusz Franciaország csúcstalálkozó lesz szeptemberben, ezen vesz majd részt a francia elnök - tudta meg a Magyar Nemzet több, egymástól független forrásból. Sőt, a háttérben már most is tárgyalunk a franciákkal, méghozzá egy kifejezetten kényes ügyről. Hogy „még az idén" Magyarországra jön Emmanuel Macron, azt az Index szerint Eric Fournier budapesti francia nagykövet jelentette be még pénteken.

Dominancia

Nem tud együtt élni a keresztények és a muszlimok civilizációja.

A Hirado.hu Hölvényi György európai parlamenti képviselőt idézi, aki szerint a múltban az ilyen helyzetek vége mindig a keresztények feletti uralommal végződtek, s félő, hogy a most Európába özönlő muzulmán migránsok többségbe kerülése esetén a hitehagyott európaiak semmilyen ellenállásra nem lesznek képesek.

„Mivel mindkét vallás alapja az egyistenhit, ezért bizonyos keretek között létezhet egy fajta együttélés, de nem feltétlen Európában fog érvényesülni és megmutatkozni – mondta el. Hozzátette: a történelem is azt mutatja, hogy ahol ez az együttélés meg is nyilvánult, ott mindig a muszlim-iszlám közösség dominanciája volt jellemző, a keresztények pedig kisebbségbe szorultak, majd idővel teljesen el is tűntek.”

Képtelenségnek tűnik a keresztények és a muszlimok civilizációjának együttélése

Képtelenségnek tűnik a keresztények és a muszlimok civilizációjának együttélése, s ezt üzenik nekünk történelmi tapasztalataink is. A múltban az ilyen helyzetek vége mindig a keresztények feletti uralommal végződtek, s félő, hogy a most Európába özönlő muzulmán migránsok többségbe kerülése esetén a hitehagyott európaiak semmilyen ellenállásra nem lesznek képesek - nyilatkozta a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában Hölvényi György, európai parlamenti képviselő.

Fáklya

Egyházi világeseményt, nemzetközi eucharisztikus kongresszust rendez 2020-ban Budapest.

Fábry Kornél, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkárságának főtitkára a Magyar Hírlapnak az előkészületek kapcsán arról beszél, megmutathatjuk a világnak a magyar kultúrát, miközben fő cél az egész magyar kereszténység megújítása.

„A kongresszus legfőbb helyszíne valószínűleg a budapesti Hungexpo területe lesz, az egyeztetések folyamatban vannak, az előszerződés megkötése a nyáron várható, a tervezett felújítási munkálatok függvényében. A nyitószentmisét a Puskás Ferenc Stadionba tervezzük, az eucharisztikus körmenetet megelőző szentmise pedig várhatóan a Kossuth téren lesz, ahonnan fáklyákkal megyünk majd a Hősök terére.”

Egyházi világesemény lesz Magyarországon

A budapesti nemzetközi eucharisztikus kongresszuson keresztül megmutathatjuk a világnak a magyar kultúrát is: zenét, táncot, képzőművészetet, miközben fő célunk az egész magyar kereszténység megújítása - mondta a lapunknak adott interjúban Fábry Kornél, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkárságának főtitkára. A katolikus papot az eseményig hátralévő három év terveiről és a szervezésről kérdeztük.

Samesz

Megint hazudik hazánkról a Freedom House.

A PestiSrácok szerint provokatív, liberális, bolsevista hangvételű az a nyilatkozat, melyben az emberi jogi szervezet a Soros Györgyöt érintő kampány miatt támadja Magyarországot.

„A rendszerváltás idején azt hittük, hogy végleg eltűntek, de nem: új köntöst, új arculatot kaptak magukra, de csak a rendszer változott, ők lényegükben nem. Most nem a Szovjetunió kiszolgálói, hanem a Nyugat pénzembereinek sameszai. Akkor attól féltünk, hogy a Szovjetunió 18. tagállama leszünk, most attól félhetünk, hogy a tervezendő Egyesült Európa valamelyik befolyás nélküli kis országa leszünk, külső, de mégis kontinentális gyarmata, mint amilyen szerepet az Osztrák–Magyar Monarchia Bosznia-Hercegovinának szánt. Persze tudjuk, ameddig egységben a nemzet, legalábbis a többsége, addig ez nem történhet meg.”

Tudathasadás

A Freedom House emberi jogi szervezet a napokban közleményt adott ki a civil szervezeteket és Soros Györgyöt érintő kormányzati televíziós és plakátkampány kapcsán. Szerintük „a magyar kormány a diktatúra legsötétebb napjait idéző módszereket használ a menekültek és a kiszámítható és emberséges bevándorlási politika mellett szót emelő civil szervezetek gyalázásával".

Karizma

Félti a magyarok lelkét Marilyn Mansontól Szikora Róbert.

A botrányos amerikai énekes korábban tiszteletbeli tagságot kapott a Sátán Egyházában, ezért az R-GO énekese Manson csütörtöki budapesti koncertjének időpontjában imádkozni fog azért, hogy ne sikerüljön elragadni a megszédített magyar fiatalok lelkét – jelenti a Lokál.

„Ezek a srácok valójában romlatlanok és sokszor nem tudják, hogy valójában mit is hallanak! Kár, hogy ez az ember – akinek nyilván van valami karizmája, ha ennyien követik – rossz dolgokra használja fel a népszerűségét.”

Mansontól félti a magyarok lelkét Szikora | Lokál

Csütörtökön Budapesten lép fel Marilyn Manson. A botrányos amerikai énekes korábban tiszteletbeli tagságot kapott a Sátán Egyházában, és Szikora Robi szerint kevés károsabb ember létezik nála. Az R-GO énekese azt mondta a Lokálnak, hogy a koncert időpontjában imádkozik majd, hogy Mansonnak ne sikerüljön elragadni a megszédített magyar fiatalok lelkét.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40393/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.07.25. 02:50
Korlátlan hatalom, megbélyegzett zsidók, falazó franciák, rendőrségi szarvashiba és Gyárfás önelégültsége keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.07.24. 04:55
A siránkozó ellenzék felelőssége, Orbán leckéje, Hitler és Vona tökéletessége, Soros megítélése és Kulcsár Attila kilátásai hétfindító lapszemlénkben.

EYOF – Győr és a valóra vált álom

2017.07.23. 17:40
Kulcsár Krisztián, a MOB) elnöke megvalósult álmokról és a 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválról (EYOF) beszélt a vasárnapi sajtótájékoztatón.

Blogstar kávéház

2017.07.23. 05:15
Magyar kalandok az Antarktiszon, nyugati disznóságok az arab világban, a baloldal fuldoklása és a magyarok csodája vasárnapi online lapszemlénkben.

A BKK hackere a MÁV és a Szerencsejáték Zrt. rendszerét is feltörhette

2017.07.22. 19:45
A válasz.hu megszerezte a BKK rendszerét feltörő 18 éves fiú bejelentőlevelét. Ha az igazat írta, akkor nagyobb a baj, mint azt sejteni lehetett.

Blogstar kávéház

2017.07.22. 05:30
Orbán ellenségképe, baloldali kincstárkisöprés, lagymatag Momentum, Trump pénztárcája és Itália élet-halál harca szombati online lapszemlénkben.

Majdnem 30 év után újra van magyar világbajnok kardozónk

2017.07.21. 20:40
A lipcsei vívó világbajnokságon 27 év után nyert magyar versenyző. Szatmári András kemény csatában, de legyőzte dél-koreai ellenfelét.

Blogstar kávéház

2017.07.21. 05:20
Politikai hungarikum, európai erózió, fideszes szembesítés, jobbikos ámokfutás és Budapestet ellepő fedett ügynökök pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.07.20. 04:00
Orbán mesterterve, Soros mesterkedése, Csisztu kifakadása és Csernus doki pólós trükkjei csütörtöki online lapszemlénkben.

Tusványos - Új óvodák létesülnek Kárpát-medence-szerte

2017.07.19. 17:50
Kárpát-medence-szerte 65-70 új óvoda létesülhet, és 265 óvoda megújulhat a magyar kormány külhoni óvodafejlesztési programjának első ütemében.

Ezeket a cikkeket olvastad már?