Blogolj!

Blogstar kávéház

Érdek

Orbán választási regisztrációra biztatja a kettős állampolgárokat.

A miniszterelnök levelet írt a kettős állampolgároknak, ahol jelzi, regisztrációt követően vehetnek részt a 2018-as országgyűlési választáson, ahol „sorsfordító döntéseket kell meghoznunk” – írja az Index.

„Orbán levele azért nem meglepő, mert a Fidesz kimagaslóan szerepelt 2014-ben a regisztráltak között. A 193 793 névjegyzékbe vett határon túli szavazó közül végül 62 754 szavazott érvényesen, és ennek 95 százalékát a Fidesz söpörte be. Vagyis Orbánnak jól felfogott érdeke, hogy minél többen regisztráljanak.”

Orbán választási regisztrációra biztatja a kettős állampolgárokat

Orbán Viktor levelet írt a kettős állampolgároknak, írta a 444, aki az egyik olvasójától meg is kapta a miniszterelnöki írást. Orbán arra hívja fel a figyelmet, hogy a kettős állampolgárok csak úgy tudnak szavazni a 2018-as országgyűlési választáson, ha regisztrálnak. Ezután a választási regisztráció után kapják meg ugyanis a borítékokat, amelyben a levélszavazataikat haza tudják juttatni.

Korlát

Érzékeny ügy miatt jöhet Macron Budapestre.

V4 plusz Franciaország csúcstalálkozó lesz szeptemberben, ezen vesz majd részt a francia elnök, és a tervezett megbeszélések fő témájáról a háttérben már zajlanak is az egyeztetések – tudja meg a Magyar Nemzet.

„A találkozó egyik fő témája Macron egyik legfontosabb kampányígéretét is érinti, mégpedig a keleti tagállamokból érkező munkavállalók számának korlátozását. Macron ugyanis azt ígérte, fellép a 'negatív bérversenyt okozó' bevándorlók számának csökkentéséért, szerinte 'védelmi koncepciója' nemcsak a franciák terrortámadásoktól való megóvását jelenti, hanem azt is, hogy a szociális dömping visszaszorítása céljából szigorúbb szabályokat kell bevezetni a Franciaországban olcsó konkurenciát jelentő kiküldött munkavállalók foglalkoztatásában.”

Nagyon érzékeny ügy miatt jön Macron elnök Budapestre

V4 plusz Franciaország csúcstalálkozó lesz szeptemberben, ezen vesz majd részt a francia elnök - tudta meg a Magyar Nemzet több, egymástól független forrásból. Sőt, a háttérben már most is tárgyalunk a franciákkal, méghozzá egy kifejezetten kényes ügyről. Hogy „még az idén" Magyarországra jön Emmanuel Macron, azt az Index szerint Eric Fournier budapesti francia nagykövet jelentette be még pénteken.

Dominancia

Nem tud együtt élni a keresztények és a muszlimok civilizációja.

A Hirado.hu Hölvényi György európai parlamenti képviselőt idézi, aki szerint a múltban az ilyen helyzetek vége mindig a keresztények feletti uralommal végződtek, s félő, hogy a most Európába özönlő muzulmán migránsok többségbe kerülése esetén a hitehagyott európaiak semmilyen ellenállásra nem lesznek képesek.

„Mivel mindkét vallás alapja az egyistenhit, ezért bizonyos keretek között létezhet egy fajta együttélés, de nem feltétlen Európában fog érvényesülni és megmutatkozni – mondta el. Hozzátette: a történelem is azt mutatja, hogy ahol ez az együttélés meg is nyilvánult, ott mindig a muszlim-iszlám közösség dominanciája volt jellemző, a keresztények pedig kisebbségbe szorultak, majd idővel teljesen el is tűntek.”

Képtelenségnek tűnik a keresztények és a muszlimok civilizációjának együttélése

Képtelenségnek tűnik a keresztények és a muszlimok civilizációjának együttélése, s ezt üzenik nekünk történelmi tapasztalataink is. A múltban az ilyen helyzetek vége mindig a keresztények feletti uralommal végződtek, s félő, hogy a most Európába özönlő muzulmán migránsok többségbe kerülése esetén a hitehagyott európaiak semmilyen ellenállásra nem lesznek képesek - nyilatkozta a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában Hölvényi György, európai parlamenti képviselő.

Fáklya

Egyházi világeseményt, nemzetközi eucharisztikus kongresszust rendez 2020-ban Budapest.

Fábry Kornél, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkárságának főtitkára a Magyar Hírlapnak az előkészületek kapcsán arról beszél, megmutathatjuk a világnak a magyar kultúrát, miközben fő cél az egész magyar kereszténység megújítása.

„A kongresszus legfőbb helyszíne valószínűleg a budapesti Hungexpo területe lesz, az egyeztetések folyamatban vannak, az előszerződés megkötése a nyáron várható, a tervezett felújítási munkálatok függvényében. A nyitószentmisét a Puskás Ferenc Stadionba tervezzük, az eucharisztikus körmenetet megelőző szentmise pedig várhatóan a Kossuth téren lesz, ahonnan fáklyákkal megyünk majd a Hősök terére.”

Egyházi világesemény lesz Magyarországon

A budapesti nemzetközi eucharisztikus kongresszuson keresztül megmutathatjuk a világnak a magyar kultúrát is: zenét, táncot, képzőművészetet, miközben fő célunk az egész magyar kereszténység megújítása - mondta a lapunknak adott interjúban Fábry Kornél, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkárságának főtitkára. A katolikus papot az eseményig hátralévő három év terveiről és a szervezésről kérdeztük.

Samesz

Megint hazudik hazánkról a Freedom House.

A PestiSrácok szerint provokatív, liberális, bolsevista hangvételű az a nyilatkozat, melyben az emberi jogi szervezet a Soros Györgyöt érintő kampány miatt támadja Magyarországot.

„A rendszerváltás idején azt hittük, hogy végleg eltűntek, de nem: új köntöst, új arculatot kaptak magukra, de csak a rendszer változott, ők lényegükben nem. Most nem a Szovjetunió kiszolgálói, hanem a Nyugat pénzembereinek sameszai. Akkor attól féltünk, hogy a Szovjetunió 18. tagállama leszünk, most attól félhetünk, hogy a tervezendő Egyesült Európa valamelyik befolyás nélküli kis országa leszünk, külső, de mégis kontinentális gyarmata, mint amilyen szerepet az Osztrák–Magyar Monarchia Bosznia-Hercegovinának szánt. Persze tudjuk, ameddig egységben a nemzet, legalábbis a többsége, addig ez nem történhet meg.”

Tudathasadás

A Freedom House emberi jogi szervezet a napokban közleményt adott ki a civil szervezeteket és Soros Györgyöt érintő kormányzati televíziós és plakátkampány kapcsán. Szerintük „a magyar kormány a diktatúra legsötétebb napjait idéző módszereket használ a menekültek és a kiszámítható és emberséges bevándorlási politika mellett szót emelő civil szervezetek gyalázásával".

Karizma

Félti a magyarok lelkét Marilyn Mansontól Szikora Róbert.

A botrányos amerikai énekes korábban tiszteletbeli tagságot kapott a Sátán Egyházában, ezért az R-GO énekese Manson csütörtöki budapesti koncertjének időpontjában imádkozni fog azért, hogy ne sikerüljön elragadni a megszédített magyar fiatalok lelkét – jelenti a Lokál.

„Ezek a srácok valójában romlatlanok és sokszor nem tudják, hogy valójában mit is hallanak! Kár, hogy ez az ember – akinek nyilván van valami karizmája, ha ennyien követik – rossz dolgokra használja fel a népszerűségét.”

Mansontól félti a magyarok lelkét Szikora | Lokál

Csütörtökön Budapesten lép fel Marilyn Manson. A botrányos amerikai énekes korábban tiszteletbeli tagságot kapott a Sátán Egyházában, és Szikora Robi szerint kevés károsabb ember létezik nála. Az R-GO énekese azt mondta a Lokálnak, hogy a koncert időpontjában imádkozik majd, hogy Mansonnak ne sikerüljön elragadni a megszédített magyar fiatalok lelkét.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40393/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A kormányablak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér kialakításában is segít

2017.09.25. 21:25
A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az …

Az ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt

2017.09.25. 21:00
Petro Porosenko ukrán elnök aláírta hétfőn az új oktatási törvényt, amit szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és ami a kisebbségi nyelveken történő oktatás visszaszorítása …

Észak-Korea szerint Amerika hadat üzent nekik

2017.09.25. 17:45
Az észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump hadat üzent nekik, így most már joguk van lelőni azokat az amerikai harci gépeket, amik berepülnek az ország légterébe, vagy csak közel repülnek …

Ausztrália űrhivatalt hoz létre

2017.09.25. 17:25
Az ország a helyi űripar fejlesztésén dolgozik, így nemzeti űrhivatalt hoz létre.

Botka „nagyvonalú” ajánlatot tett az ellenzék felé

2017.09.25. 16:20
Az MSZP "nagyvonalú" ajánlattal fordul "a demokratikus ellenzéki pártokhoz" a listás választási helyek elosztása érdekében - közölte az ellenzéki párt …

Blogstar kávéház

2017.09.25. 04:30
Merkel állandósága, Soros kottája, elitista víziók, fapados ellenzékiség, unatkozó politikusfeleségek és kihűlt hitvesi ágy hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Magyarellenes iskolai támadás Erdélyben - Felelősségére figyelmeztet az RMDSZ

2017.09.23. 19:00
A román médiát és a politikusok egy részét is felelősség terheli azért, hogy két román fiú egy magyarul beszélő ötödikes kislányra …

Magyarország kétféle választ ad az ukrán oktatási törvényre

2017.09.23. 15:30
Magyarország diplomáciai választ is ad az ukrán oktatási törvény elfogadhatatlan módosítására, ugyanakkor folytatja a humanitárius segítségnyújtást is - közölte …

Ezeket a cikkeket olvastad már?