Blogolj!

Blogstar kávéház

Védelem

Politikai hungarikum a migráció orbáni kezelése.

Németh Szilárd, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke Tusványoson arról beszélt, immár a nyugat-európai emberek véleménye is változik, az egykori hurráoptimizmus helyett inkább lezárnák az országhatárokat a menekültek előtt – tudósít a PestiSrácok.

„A nyugati kultúrát nem terjeszteni kell, hanem megvédeni – hangsúlyozták a biztonságpolitikai szakértők, akik szerint valamennyi nemzetállam már védekezni kezdett. Az unió számára viszont azt jelenti a védelem, hogy kötelezettségszegési eljárásokat indítanak a tagállamokkal szemben. Hozzátették: az európai országok között új szövetségek alakulhatnak ki, viszont félő, hogy megindulhat egy olyan eróziós folyamat, ami egyetlen nemzetállam számára sem lesz kedvező.”

Ezért a szövegért Németországban már börtön járna - Tusványoson a migrációról

Politikai hungarikum az, amit a magyar kormány megtett a migránskérdésben - hangsúlyozta Németh Szilárd Tusnádfürdőn. A migrációs kihívásokról tartott előadáson a nemzetbiztonsági bizottság Fideszes alelnöke hozzátette: az emberek véleménye változik, az egykori hurráoptimizmus helyett már inkább lezárnák az országhatárokat a menekültek előtt. html5 video converter by EasyHtml5Video.com v3.9.1 A tusnádfürdői szabadegyetemen "A migráció hatásai Európa ...

Szembesítés

Kitart negatív kampánya mellett a Fidesz.

Ugyanis működik! Mindent ugyancsak Tusványoson fejtegette Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója, aki az Index szerint azt mondta, nem számít, hogy az értelmiségi szalonokban szidják a szembesítő kampányt és azt, hogy túl sok a plakát.

„Kerek perec kimondta Tusványoson azt, amit az elmúlt hónapok/évek történéseiből, az utcákat ellepő brüsszelező, majd Soros-plakátokból amúgy is sejthettünk. A Fidesz a 2018-as kampányát az eredmények ismertetése mellett egy kiadós negatív kampányra fogja felfűzni, amelyet Hidvéghi szisztematikusan szembesítésnek nevezett.”

Folytatja a negatív kampányt a Fidesz, mert működik

Bárhogy is szidják az értelmiségi szalonokban a szembesítő kampányt, azt, hogy túl sok a plakát, még negatív kampánynak is lehet mondani, de valójában ez működik. Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója kerek perec kimondta Tusványoson azt, amit az elmúlt hónapok/évek történéseiből, az utcákat ellepő brüsszelező, majd Soros-plakátokból amúgy is sejthettünk.

Ámokfutás

Soros kedvéért szövetkezett a baloldallal a Jobbik.

A Lokál arról ír, alkotmányossági vizsgálatra küldenék a civiltörvényt, ugyanis összegyűjtötték a szükséges 50 képviselői aláírást, de azt, hogy kiktől, nem árulták el; igaz korábban Vonáék még sáskahadnak nevezték a civil szervezeteket.

„Hegedűs Lórántné még írásos kérdést nyújtott be Orbán Viktor miniszterelnöknek ezzel a címmel: Mikor utasítják ki hazánkból Soros Györgyöt és ügynökeit? Meddig folytathatja ámokfutását Soros György Magyarországon? Mikor lesznek az általa pénzelt szervezetek átvilágítva és nemzetbiztonsági kockázattá minősítve?”

Soros kedvéért szövetkezett a baloldallal a Jobbik | Lokál

A Jobbik médiaosztályának is feltettük a kérdést, ahogyan azt is, nem érzik-e rendkívül álságosnak, hogy éppen ők kelnek a Soros-féle civil szervezetek védelmére. Választ lapzártánkig nem kaptunk. Hiszen a Jobbik - mielőtt belekezdett volna cukiságkampányába - sáskahadnak titulálta a nemzetközi spekuláns Soros Györgyhöz köthető szervezeteket.

Versenyelőny

Ismeretlen entitás a CEU a magyar rektorok számára.

A Magyar Hírlap birtokába került dokumentumból kiderül, a Magyar Rektori Konferencia szerint szerencsésebb lenne, ha több időt kapnának a felsőoktatási törvény módosítása által érintett külföldi egyetemek arra, hogy a törvényben megszabott feltételeknek megfeleljenek, azt azonban elismeri, hogy az Oktatási Hivatal jelentésében feltárt hiányosságokat orvosolni kell.

„Az MRK szerint a CEU a magyar egyetemekhez képest tagadhatatlan versenyelőnyben volt például a vendégtanárok alkalmazását, a forrásokhoz való hozzáférést illetően, igaz, ezt nem érzik olyan mértékűnek, hogy a magyar oktatási intézmények működését fenyegette volna. A konferencia képviselői sajnálatosnak tartják, hogy a jogszabály kérdése ennyire átpolitizálódott.”

Nincs veszélyben nálunk az egyetemi autonómia

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) szerint szerencsésebb lenne, ha több időt kapnának a felsőoktatási törvény módosítása által érintett külföldi egyetemek arra, hogy a törvényben megszabott feltételeknek megfeleljenek. Azt azonban elismerték, hogy az Oktatási Hivatal jelentésében feltárt hiányosságokat orvosolni kell - derül ki a lapunk birtokába került dokumentumból.

Térkép

Külföldi titkosszolgálatok is dolgoznak a vizes vb-n.

A Hirado.hu értesülései szerint többek között az Egyesült Államokból, Oroszországból és Izraelből is érkeztek biztonsági szakemberek az év egyik legjelentősebb sporteseményére, közülük többen fedésben dolgoznak.

„A külföldi szolgálatok feladata, hogy kiegészítő védelmet nyújtsanak saját országaik küldöttségének a teljes itt-tartózkodásuk idején. A hírszerzési központban zajló munkával párhuzamosan a biztonsági feladatokkal megbízott külföldi szakemberek általában a csapattal együtt mozognak, a versenyek és hivatalos programok helyszínein javaslatokat tehetnek, továbbá személyvédelmi feladatokat is ellátnak. Fontos feladatuk még, hogy biztosítsák a küldöttség tagjainak magánprogramjait, például előzetesen feltérképezzék azokat a szórakozóhelyeket, amelyekre a sportolók a szabadidejükben ellátogatnak.”

Külföldi titkosszolgálatok is részt vesznek a budapesti vizes vb biztosításában

A hirado.hu értesülései szerint több külföldi rendvédelmi szolgálat is részt vesz a budapesti FINA világbajnokság eseményei során a csapatok biztosításában. Úgy tudjuk, többek között az Egyesült Államokból, Oroszországból és Izraelből is érkeztek biztonsági szakemberek, közülük többen fedésben dolgoznak. A gyors információáramlás elősegítése érdekében a Terrorelhárítási Központban nemzetközi hírszerzési központot alakítottak ki, ami a vizes világbajnokság időtartama alatt folyamatosan üzemel.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40493/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Európában a biztonsági helyzet rossz, a terrorfenyegetettség nagyon súlyos

2017.08.22. 15:40
Az európai vezetők felelőssége a kontinens biztonságának garantálása, és akik erre nem képesek, nincs helyük az európai vezetők között.

Blogstar kávéház

2017.08.22. 02:40
A baloldal piszkos trükkjei, falra festett ördög, multikulti idill, szivárványszínű forgatag és válogatós terroristák keddi online lapszemlénkben.

Kiss Balázs, Korpási Bálint és Lőrincz Tamás is bronzérmes a párizsi birkózó vb-n

2017.08.21. 19:50
Kiss Balázs a kötöttfogásúak 98 kilogrammos kategóriájában, Korpási Bálint a 71 kilogrammos kategóriában nyert bronzérme …

Lelőtték a barcelonai gázolás gyanúsítottját

2017.08.21. 17:15
A rendőrség lelőtte a barcelonai merénylet utolsó szabad lábon lévő gyanúsítottját Barcelonától nyugatra.

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.08.20. 05:35
Rakka pokla, fehér felsőbbrendűség, vizes bizonyítékok, kincses gyümölcsösök és a holdfoglalás előjátéka vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt Arthur J. Finkelstein

2017.08.19. 19:35
A The Washington Post adta hírül, hogy pénteken hosszú betegség után tüdőrákban elhunyt Arthur J. Finkelstein, az amerikai republikánusok kampánystratégája. A kiváló stratéga 2008 óta a Fideszt is ellátta a tanácsaival, de …

Kereszténység nélkül Európa szétesik, szétmállik az időben

2017.08.19. 18:15
A kereszténység nélküli Európa szétesik, szétmállik az időben - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton a felvidéki Királyfiakarcsán …

Blogstar kávéház

2017.08.19. 05:30
A gyilkos terrorizmus és a Soros-terv, Szent István hagyatéka, óvodai jogsértések és helikopterező bulibárók szombati online lapszemlénkben.

Késeltek Németországban, egy ember meghalt

2017.08.18. 19:30
Az elkövetőt vagy elkövetőket még keresik.

Ezeket a cikkeket olvastad már?